Schandelijk: Nederland en de VS hebben islamistisch Iran zomaar €360 miljoen rijker gemaakt

Lekker honderden miljoenen betalen aan een misdadig en dictatoriaal regime. Omdat het kan!

Nederland staat er weer eens lekker op. Ik ben de grootste fan van transatlanticisme en het koesteren van onze banden met de Verenigde Staten, maar zelfs de grootste vriend moet wel eens een andere vriend weigeren van dienst te zijn. Zeker als die vriend iets doet waarmee hij zichzelf in de voet schiet, zoals – ik noem maar een zijstraat – het onbedoeld helpen van Iran met diens doelstellingen een atoombom te verkrijgen.

Klinkt dat allemaal wat vaag? Laat me dat dan illustreren met een uiterst pijnlijk voorbeeld uit het recente internationale verkeer: Nederland heeft Obama een kontje gegeven met het overmaken van maar liefst €360 miljoen richting het misdadige regime in Teheran. De ayatollahs lachen zich scheel: ongelovige sukkels Nederland en de VS financieren de genadeloze shariapraktijken in Iran. Prachtig!

De Wall Street Journal wist de handen te leggen op stukken die deze kostbare overboeking overtuigend bewijzen:

“Het contante geld, euro’s en Zwitserse francs, werd volgens de krant op houten pallets gestapeld en in een ongemerkt vrachtvliegtuig naar de Iraanse hoofdstad gevlogen. Het geld werd door de Amerikanen bij de Nederlandse en de Zwitserse staatsbanken omgewisseld omdat de Amerikaanse wet verbiedt dat er met dollars aan Iran betaald wordt. Daarnaast heeft Iran door sancties zelf geen toegang tot de wereldbanken.

Het geldtransport vond volgens Iraanse media plaats op dezelfde dag, 17 januari, dat de vier Amerikaanse burgers werden vrijgelaten. Volgens een generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde was het een betaling om de ’spionnen’ vrij te laten.”

Als je wil dat Iran binnenkort weer vier Ameirkaanse burgers kidnapt met één of andere onzinreden, dan moet je vooral geld gaan betalen voor hun vrijlating. Nee, schurkenstaten zoals Iran moet je niet gaan paaien met miljoenen in de hoop dat ze zich de volgende keer dan wél aan de regels gaan houden: zulke regimes hebben een speurneus voor zwakte. En zwakte, dat hebben ze nu gevonden bij de Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten. Die slapjassen zijn zo bang voor je, dat ze zelfs hun eigen regels en ingestelde sancties willen omzeilen om je terroristische bezigheden te financieren! Als dat dus niet naar meer smaakt…

Volgende keer graag wat minder bloemetjes-, hartjes- en omkoopdiplomatie tegen Iran. Dit is een land waar je gewoon heel duidelijk tegen moet zijn: bevries tegoeden, verklaar visa’s verbeurd en sluit je grenzen voor Iraniërs. Je hebt hier namelijk te maken met boeven. En alhoewel je bij gewone mensen de wortel en de stok moet afwisselen als methodes om je zin te krijgen, is de stok het enige waar boeven ooit respect voor zullen krijgen. De knoet er dus overheen, de volgende keer bij Iran. En geen honderden miljoenen euro’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. toetssteen

  Laat me helder wezen, die baardmannen mogen wat mij betreft vandaag nog naar hun 72 druiven, maar….. Deze overeenkomst was al gesloten ten tijde van de sjah. Dat de VS die een loer hebben gedraaid dat weet elkeen op een leesblinde na dan.
  Iran heeft hoe men het ook wenst te framen nog nooit een ander land aangevallen, zoekt u maar. Iran heeft het non proliferatie verdrag getekend en op geregelde basis komen controleurs binnen. Nog helemaal nooit wat gevonden.
  Zijn het zoete jongetjes die baarden? nogmaals neen. Maar dit is zooooo doorzichtig! Moet er weer een regime gekieperd worden? Komop joh, laat die lui in hun hypocriete wereld lekker verder leven. Binnen ziet de wereld er in Iran anders uit heur.
  Of wens je hen ook de IS toe?
  Beter concentreer je je eens op de misdaden tegen de menselijkheid in Jemen, of die honderden mensen uit onder ander India die muurvast zitten op dat prachtige (kucht) Arabische schiereiland. India dreigt nu terecht met ehhh, nou ja, wat lezen maakt duidelijk met wat.

  P.s. Waarom moet ik nu wéér inloggen? Ik had tekst door ervaring rijker geworden apart gezet, maar….

  1. zomaar

   @toets ,mij is op gaan vallen dat islamitische regiems bemand door de sjiieten , inplaats door soennieten binnen onze westerse samenleving als barbaarse regiems gekenmerkt worden , en het westen de hand heeft in de revoluties of op handen zijnde revoluties, in deze landen .

   zo die samenlevingen overleveren aan de soennieten , waarvan Isis een onderdeel uit vormt , een tak binnen het soennisme die barbaarser is!.
   dan ooit de sjiieten zijn of geweest zijn tegen anders of geen gelovigen .

   en LET WEL dankzij westerse inmenging is (zijn) de ayatollahs in Iran aan het bewind gekomen .

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Ruhollah_Khomeini

   de linkse westerling vond , dat de sjah van Perzië onmenselijk was , en dus door een revolutie het veld moest gaan ruimen .

   ter vergelijking Assad in Syrië, sjiiet en onder zijn bewind kon en mocht ieder geloven wat hij/zij wilden , tja dat valt schijnbaar niet goed binnen het linkse deel van onze samenleving , dan gaan zij stoken !!, tot er barbaarse groepen de overhand nemen in deze landen .

   soennieten staan er om bekent dat zij het woord en daad van MO , tot op de letter na willen leven incul de moordpartijen op anders gelovigen .

   en let wel 80% van de moslims binnen onze samenleving zijn soenniet !.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.