“Spel is op de wagen gezet: kabinet-Rutte II gaat vallen!”

Een interessant commentaar van een onwaarschijnlijke politieke analist geeft een onthullend inkijkje in de politieke heisa die dit jaar wel eens los zou kunnen gaan barsten.

Wie geïnteresseerd is in linkse verongelijktheid, islamitisch slachtofferdenken en andere vormen van socialistisch Calimero-gehuil heeft al sinds jaar en dag daar een bestemming op internet voor: Joop.nl. Op kosten van VARA-leden en de belastingbetaler mogen Francisco van Jole en co. daar ongelimiteerd weinig rendabele opinies pushen. Ik schrijf vandaag echter niet om Joop.nl af te kraken (zie deze inleiding maar als een soort noodzakelijke disclaimer dat ik nog altijd geen fan ben van dit medium), maar juist om Joop-bijdrager Han van der Horst een kans te geven zijn mening ook voor een minder selectief publiek te brengen, want hij heeft een interessant artikel geschreven.

Ik ben er namelijk al stilletjes vanuitgegaan dat het kabinet-Rutte II de zogeheten rit uitzit, en de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen dus zullen plaatsvinden in maart. Maar de Jopist van het eerste uur Van der Horst weet dat allemaal nog niet zo zeker. Hij zit dingen gebeuren die wel eens het einde van Rutte II zouden kunnen inluiden:

“Eind vorige week kwam Jeroen Dijsselbloem, de spijkerharde minister van Financiën, ineens op voor de koopkracht van senioren. Die dreigen er volgend jaar ondanks alle hosanna-verhalen over economische groei toch 0,7% op achteruit te gaan. Ze zijn al een decennium de pineut en nu moet dat volgens de zuinige bewindsman eindelijk gekeerd worden. Premier Mark Rutte plaatste daar vraagtekens bij. De tijden waren volgens hem niet zo schitterend als zij leken en hij wees op de noodlottige gevolgen van de Brexit voor de Nederlandse economie. Was hier een eerste haarscheur te zien in de coalitie? Wis en zeker […].”

Van der Horst wijst er op dat de peilingen voor zowel VVD als PvdA aangeven dat de partijen flinke klappen gaan oplopen. De VVD zou zomaar 20 zetels kunnen verliezen, en de PvdA zelfs 30. Een politieke aardsverschuiving staat op het punt los te barsten als deze partijen zich niet op de één of andere manier weten los te rukken van de – weinig populaire – politieke erfenis van het kabinet-Rutte II.

En dus besluit Van der Horst:

“Er zal eerst een hoop heisa komen. Je zult zien dat zowel VVD als PvdA bij de begrotingsbehandeling ineens heel erg kritisch worden. En dan laten ze de boel ploffen op een geschikt moment, het mooist zou zijn een week of wat vóór, of een week of wat na het kerstreces, in ieder geval niet in een periode zonder talkshows. Dat spel wordt nu voorzichtig op de wagen gezet met beloftes aan senioren.”

Ik moet eerlijk zeggen: er zit een hoop in. VVD en PvdA kunnen hun verlies alleen beperken als ze in de aanval gaan. Als de oppositiepartijen de toon mogen zetten en daardoor VVD en PvdA in de verdediging gedrukt worden hebben ze de aankomende verkiezingen reeds bij voorbaat verloren. De enige manier om te voorkomen dat dát gebeurt, is om het verhaal van dit kabinet dan ook eerder af te sluiten dan de verkiezingscampagne begint.

En dat is dan jammer maar helaas, voor de fetisjisten van stabiel bestuur, want ook dit kabinet zal daarom niet de rit uitzitten. Maar goed, in Nederland is dat nu eenmaal toch eerder regel dan uitzondering. En Rutte II was dan ook op geen enkel moment in de afgelopen vier jaar een positieve uitzondering die een wereld van verschil kon maken. Het is dan ook alleen maar toepasselijk dat het einde van dit kabinet net zo weinig roemrucht of uniek is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Wim

  Er is een hoop werk voor de nazaten van Goebbels.

  1. Wim

   Iedere senior een Volkswagen lijkt me een mooie belofte van de PVDA.

   1. Paul

    Ja, zelfde belofte als toen.

 2. ceteris paribus

  Onzin, VVD en PvdA zijn het in essentie eens over de noodzaak het koopkrachtverlies voor ouderen te repareren. Geen van de partijen kan het zich ook permitteren te roepen dat niet te willen. Dijsselbloem timede zijn interventie handig.

  Beide partijen hebben er groot belang bij de eindstreep te halen en gelet op de goede verhoudingen binnen dit Kabinte zal dat geen moeite kosten.

  1. anniejansz1

   Tim was je voor CP…”voor de fetisjisten van stabiel bestuur”,

   Blijkbaar was hij al bang dat je z’n stukje in 1 zin zou fileren.

  2. Houtlijm

   Hoeveel krijg je nu precies van George Soros?

   1. Wachteres

    Ik heb heel lang gedacht, @Houtlijm, hier moet heel veel geld in het spel zitten.

    Ik heb gelijk gekregen:

    En niet alleen bij Simon, dat is een zevenstuivers mannetje.

    http://linkis.com/sli.mg/a/Dvev5

    Full list of Soros NGOs manipulating elections in all EU member states

    Bakken met geld gaan naar de Palestijnen nog veel belangrijker: een grote lijst van Pro-Eu instanties krijgen ook grof geld.

    1. anniejansz1

     Oei, nu word ik toch wel zenuwachtig, ik besluit dan maar direct de bal terug te kaatsen hoeveel geld een conservatief blog als DDS krijgt van de familie Koch en Rupert Murdoch

     Je moet toch wel knettergek zijn om overal een complot achter te zoeken….

   2. Paul

    Ja, vertel eens.
    Trollen lijken niet zo veel te krijgen.
    Als je ziet hoe hij zich moet uitsloven, door zo’n beetje overal op te reageren, om er toch nog iets uit te slepen.

 3. Ali Yas

  De coalitiepartijen hebben al vele maanden de tijd gehad om na te denken over een manier waarop zo veel mogelijk zetels behouden kunnen blijven. Tegen het eind van de regeerperiode een namaakruzie op kernpunten uitvechten is een perfect middel! Als de kiezer zich er vervolgens toe laat verleiden weer op één van deze plotseling weer beginselgetrouwe partijen te stemmen, zullen zij opnieuw teleurgesteld worden.

 4. Gyrobit

  Te laat! Ik verander mijn voornemen niet meer op nog meer leugens van de VVD en PvdA. Ik ben er helemaal klaar mee.

 5. nick

  Mooi, maar dat is dan wel 4 jaar te laat!

  Slechtse kabinet ooit, bestaande uit leugenaars, bedriegers en landverraders..de komende geschiedenis zal mij hierin gelijk gaan geven, dat is zeker.

  Te hopen voor ons land en zijn bewoners dat men niet is ‘vergeten’ op het cruciale stem- moment en zich niet nogmaals laat manupuleren en bedriegen.

 6. toetssteen

  Dat stel zit de rit uit en dan wordt er een soort noodkabinet:

  http://www.parlement.com/id/vhnnmt7j3lxp/demissionair_of_interim_kabinet

  1. ceteris paribus

   Achgossie, de oude heer Hiddema babbelt zich leeg.

   1. Ali Yas

    Ceteris heeft wat moeite met de heer Hiddema. Vermoedelijk vanwege dit soort uitspraken:

    “Als ik het verdiende lot van de joden goed begrijp zoals het op een aantal punten in de Koran omschreven staat, dan kan de heer A. Hitler daar nog een puntje aan zuigen.”

    1. ceteris paribus

     Dat ziet de heer Yas goed, dit soort stupide anachronistische borreltafelboutades vind ik ergerlijk.

     1. Houtlijm

      @Ceteris, krijg je nu eigenlijk per reactie betaald door George Soros, of gewoon een vast bedrag per maand? En hoeveel is dat precies? Je zal er wel niet van kunnen rondkomen, want zoals Wachteres je ‘een zevenstuivers mannetje’ noemde, ziet ze dat zeer terecht. Meer ben je niet waard.

     2. ceteris paribus

      Zoals je al doorhebt, beste heer Houtlijm, betaalt Soros mij grof voor mijn bijdragen hier. Dat doet hij met een maandelijkse toelage waarvan ik het bedrag niet mag noemen maar reken er maar op dat dit een veelvoud is van het bedrag wat jij maandelijks kunt aftikken.
      DDS is een zeer belangrijk blog voor de nationale publieke opinie en Soros ziet in dat je voor het politiek correct hersenspoelen van de Nederlandse bevolking niet voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten.

     3. ceteris paribus

      Misschien is het goed ook nog even te melden dat als het me lukt om uiterst belangrijke opinieleiders als Houtlijm, Vigo en mevrouw Wachteres over de rooie te krijgen ik bij Soros een aanvullende bonus kan incasseren.

     4. Houtlijm

      Mooi, dan weten we dus voortaan dat Simon Ceteris een Soros-knechtje is. Dat maakt het wat makkelijker om zijn uitzinnig islamofiele reacties te plaatsen.

     5. ceteris paribus

      De heer Houtlijm komt de eer toe deze corrupte zwendel aan het licht te hebben gebracht. Het is een pienter kereltje.

     6. Wachteres

      Dan zal ik je af en toe je zin geven, Simon.

      Van zeven stuivers kan niemand rondkomen.

      Wordt het bedrag verdubbeld? Ik eis wel 10 procent ….

     7. Ali Yas

      “dit soort stupide anachronistische borreltafelboutades vind ik ergerlijk”

      Ceteris gebruikt wel veel (dure) woorden om zijn afkeuring van de vergelijking tussen Hitler en de (auteur van de) Koran te laten blijken, maar daar is geen inhoudelijk argument in te vinden.

      Maar ik begrijp hem wel. Qua antisemitisme slaat de Koran Mein Kampf, dus met de feiten kan hij het niet winnen. Dan blijft schelden over.

    2. Anna

     ceteris paribus. Ontkenners die financieel en kiezers afhankelijk zijn van islam en massa-immigratie zullen minder invloed krijgen omdat dagelijks de islam feiten steeds meer zichtbaar zijn.

   2. Anna

    ceteris paribus. Ontkenners die financieel en kiezers afhankelijk zijn van islam en massa-immigratie zullen minder invloed krijgen omdat dagelijks de islam feiten steeds meer zichtbaar zijn.

   3. toetssteen

    Ach grutjes daar hebben we het placebo van Grunberg ook weer. Marek vd Jagt volstond niet en op Joop is men niet onder de indruk van uw kroegverhalen.
    Ach blijf de illusie koesteren dat met een niets aan opleiding en een hoop moeilijke woorden en poeha water van beneden naar boven gaat stromen.

 7. Anna

  Kabinet PvdA en VVD heeft miljarden nodig voor de honderdduizenden moslimmannen en toekomstige hele families die levenslang afhankelijk zijn van onze goed opgezette verzorgingsstaat. Miljarden extra voor de enorme toename van onveiligheid.
  Miljarden naar islamitische landen die intussen ons opgebouwde Europa vernietigen. Dit kabinet heeft eigen bevolking de grond ingetrapt.

 8. Ni28

  Goed nieuws van Joop? Valt te bezien of het waar is en is toch jaren te laat. Deze misbaksel had er nooit mogen komen en heeft overleeft dankzij een andere misbaksel in de vorm van D66 en christelijke partijen. Jarenlang hebben zij de ouderen laten zieken en nu gebruiken zij de zielige ouderen om zetels te winnen. Het uitroeien van ouderen en zieken komt trouwens goed uit in de “omvolkings project” van Merkel-Schauble, de nieuwe nazi’s.

 9. Ni28

  Het zijn zielige hoopjes ellende die onze mol hier elke dag achterlaat.

 10. Ni28

  De invloed van Soros moet je niet onderschatten. Niet dat ie elke debiel die wat schijft zomaar betaalt maar zijn invloed op vele organisaties valt niet te onderschatten. Hopelijk komt Wikileaks met nodige informatie naar buiten.

 11. Ni28

  Eigenlijk is het hondsbrutaal. Stemvee zoeken bij een groep die je jarenlang mede uitgezogen hebt. Dit is de echte linkse gedachtegoed. Links is altijd voor de armen dus moet je de armen eerst creëren. Benieuwd hoeveel kiezers hier weer intrappen.

 12. Ni28

  Links nieuws van Joop e.d. begint altijd met een stelling die je zou mogen delen. Tegen het einde van het artikel wordt het onzin van de stelling “bewezen”. Beproefde methode om je op de verkeerde been te zetten.

 13. Niek

  Dus. Wilders.

  Of, in het groot straks: Trump. Woorden die Wilders zou kunnen uitspreken.
  En Farage. En alle gezonde en dappere rechtsere leiders.

  Wijze woorden van eeuwigheidswaarde van next President Donald J. Trump:

  “If the disgusting and corrupt media covered me honestly and didn’t put false meaning into the words I say, I would be beating Hillary by 20%”

  {^_^} {^_^} {^_^} {^___^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^}

  “My rallies are not covered properly by the media. They never discuss the enthousiasm”

  {^_^} {^_^} {^_^} {^___^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^}

  Crooked Hillary Clinton is being protected by the media. She is not a talented to expose”

  {^_^} {^_^} {^_^} {^___^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^}

  “I am not only fighting Crooked Hillary, I am fighting the dishonest and corrupt media and her government protection process. People get it!”

  {^_^} {^_^} {^_^} {^___^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^}

  “It is not “freedom of the press” when newspapers and others are allowed to say and write whatever they want even if it is completely false!”

  {^_^} {^_^} {^_^} {^___^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^} {^_^}

  “I have always been the same person-remain true to self.The media wants me to change but it would be very dishonest to supporters to do so!”

 14. Bes Tolen

  De politiek put al tientallen jaren de oorspronkelijke Nederlandse bevolking uit. Het CBS heeft die conclusie moeten trekken. De bevolking is in verschillende lagen te verdelen wat de bijdrage tot het nationale inkomen betreft. Het blijkt dat in geen enkel jaar gedurende tientallen jaren de groep immigranten positief heeft bijgedragen aan het nationale inkomen. Er moest elk jaar zwaar geld bij en het gaat hier echt om de laagste groep wat de bijdrage betreft. De eindconclusie kan dus niet anders zijn dan dat de oorspronkelijke Nederlanders een molensteen om de nek hebben hangen waarvan ze niet meer af komen. Dat dan nog naast wat Amerika ons aan doet en wat de EU ons aan doet. Uiteindelijk mag je ook stellen wat het ongeïnteresseerde, onwetende en domme deel van en de charlatans en verraders onder de Nederlandse bevolking de Nederlanders aan doen. Het failliet van de democratie. Hopelijk blijft er van PvdA en VVD niks over bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Ze hebben niet anders verdiend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.