Goud en goud! Nederlandse atleten verrassen in Rio, pakken goud bij openwater zwemmen en turnen

Geen categorieaug 16 2016, 8:00
Sane Wevers en Sharon van Rouwendaal hebben Team Oranje even laten zien hoe je dat doet, winnen.
Als zwemster had Sharon het de laatste dagen vrij lastig. De prestaties van de zwemploeg vielen namelijk vies tegen. Iedereen rekende op een handvol zwemmedailles, maar iedere zwemmer en zwemster faalde schromelijk. Met name Ranomi Kromowidjojo stelde teleur, maar eigenlijk gold dat voor de hele zwemploeg.
Tot Sharon gisteren in de open zee van Rio de Janeiro stapte. Na zes van de tien kilometer die er voor haar op het programma stonden zette Sharon een versnelling in, het ging haar namelijk allemaal veel te langzaam. Sommige rivalen konden redelijk mee komen, maar niemand kon Sharon nog inhalen: de laatste vier kilometer zwemde ze aan kop en ze tikte als eerste aan.
Goud!
Eindelijk!
Gisteravond zette Sanne Wevers Nederland óók op stelten. De turnster hoort al enige tijd bij de beste balk-turnsters ter wereld, maar ze was niet de favoriet. Dat was Simone Biles. Biles maakte tijdens haar oefening in de finale een foutje waardoor ze de balk met twee handen moest vastpakken. Dat betekende een volle punt aftrek. Haar score: 14,733.
Daardoor wist Sanne dat ze meedeed voor het goud als ze een foutloze routine zou neerzetten. Kort voor ze de balk opstapte besloot ze om het iets rustiger aan te doen dan ze eigenlijk van plan was. Op die manier wilde ze voorkomen dat ze onnodige risico's zou nemen. Desalniettemin zette ze een geweldige prestatie neer: Nederland én de rest van de wereld keken met verbazing toe hoe schitterend en elegant ze de balk omtoverde tot haar eigen privéwereld. Haar score: 15,466, goed voor goud.
Ja, goud!
Sanne is door haar ongekend mooie prestatie de eerste Nederlandse turnster die een medaille wint op de Olympisch Spelen. En dat doet ze met goud meteen goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten