Tijdens zijn laatste ritje houdt deze kat de handen vast van zijn baasjes

Zouden huisdieren het aanvoelen als we ze laten inslapen?

Er is weinig zwaarder dan het verliezen van een geliefd huisdier. Ik heb zelf honden laten inslapen, katten én ratten (jawel!), en het is altijd bijzonder vervelend. Je hebt echt een band met je huisdier, en zij hebben een band met jou.

De eigenaar van kat Little Andrew zette onlangs een foto online van zijn kat Little Andrew. De foto was genomen toen Andrew zijn laatste ritje maakte naar de dierenarts, die hem zou laten inslapen. Als je naar de foto kijkt zou je zweren dat Little Andrew precies wist wat er te gebeuren stond… en dat hij daar vrede mee had.

Op de foto zien we de grijze kat Little Andrew, die zijn pootje op de arm van zijn baasje legt. De foto is genomen terwijl ze onderweg waren naar de dierenarts om het beestje in te laten slapen. ,,Little Andrew was 15,5 jaar oud – ongeveer 83 in mensenjaren”, schrijft zijn baasje. ,,Langzaam maar zeker werd hij steeds zwakker en zieker. Op weg naar de dierenarts hield hij onze handen vast. Hij was veel sterker dan zijn ‘moeder en ik’.’

Andere internetgebruikers reageerden natuurlijk vol compassie op de foto en het verhaal van Little Andrew’s baasje. Verschillende mensen zeiden dat ze een vergelijkbare ervaring hadden met hún huisdier toen ze die lieten inslapen.

Wat denk jij? Weten huisdieren (soms) wat er hen te wachten staat, of voelen ze gewoon dat hun baasje depressief en verdrietig is en willen ze die een hart onder de riem steken?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Peter Selie

  Fijn om te lezen dat je een dierenliefhebber pur sang bent Michael, heb zelf ook driemaal deze zware beslissing genomen om mijn katten te laten inslapen..

 2. zomaar

  ooit dit zal bijna niemand begrijpen , hebt ik ruim een jaar in de rouwverwerking gezeten , doordat ik mijn papagaai in heb moeten laten slapen .

  ik kon dat vrindje van mij maar niet vergeten , en nog niet !.

  het blijft hard om je kameraadje , naar zijn eindbestemming te brengen , toch (heb ik altijd gedaan ) uit respect voor de vele jaren vriendschap en plezier die zij gegeven hebben , moet je tot aan het laatste bij hen blijven , het geef hen de rust en het vertrouwen dat HEN vrind aan zijn zijde staat .

  1. Peter Selie

   Goed verwoord zomaar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.