VNL reageert op Turkse steun voor jihadisten: ‘Zet Turkije uit NAVO, stop EU-onderhandelingen’

Louis Bontes en Joram van Klaveren zijn twee van de weinige politici in Nederland met de moed om het jihadisme-steunende Turkse beestje bij zijn naam te noemen.

Op Twitter laat Louis Bontes er geen misverstand over bestaan: wat VoorNederland (VNL) betreft moet Turkije uit NAVO gezet worden én moeten de EU-onderhandelingen met dat land per direct stopgezet worden:

https://twitter.com/Louis_Bontes/status/765815373056868352

Voor Europe en Amerika zal dit natuurlijk een enorme strategische en geopolitieke verandering betekenen. Turkije is al decennialang een speerpunt van de NAVO én de Europese Unie. De gedachte erachter is dat Turkije als een soort van brug functioneert tussen het Westen en het Midden-Oosten. Zoals elke militaire strateeg je zal vertellen is het vitaal om die brug zelf in handen te hebben.

Helaas is Turkije onder Erdogan die brug al lang niet meer. Turkije is nu officieel deel van het Midden-Oosten. Kijk maar naar de zuiveringen die nog steeds plaatsvinden in Turkije, de steun van het land aan terroristische organisaties, en de steeds verdergaande islamistische politiek van president Recep Tayyip Erdogan, waarbij hij en zijn bondgenoten in de media continu gebruik maken van vijandbeelden over christenen (het Westen) en joden (‘Zionisten’).

Als Turkije nog als een brug functioneerde was het van het grootste belang om dat land als officiële bondgenoot te houden. Maar dat is al lang het geval niet meer. Het is nu aan de NAVO en de EU om dat officieel te maken. Laat Turkije gaan, sta voor je principes, en gooi de landsgrenzen dicht, zodat er gewoon geen enkele vluchteling meer doorheen komt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. ceteris paribus

  Peppie en Kokkie in de politiek: zet Turkije uit de NAVO!

  Wat is het toch een zegen dat dit soort amateurs in de Nederlandse politiek niets te vertellen hebben. Humor om om te lachen, zullen we maar zeggen.

 2. Gyrobit

  @ceteris paribus, wat is jou visie? Daar ben ik dan wel benieuwd naar.

  1. ceteris paribus

   Mijn visie is dat we met Turkije in gesprek moeten blijven en er alles aan moeten doen ze in de NAVO te houden.

   1. CJD

    Ja want mensenrechten hebbwn voor cp absoluut geen waarde. Het belangrijkste is dat de NAVO sterk blijft volgens onze imperialist

    1. Nico

     De NATO is nooit bedoeld als democratische club. Bij de oprichting werden ook de fasistische dictaturen Portugal en Griekenland lid.

  2. Ni28

   heb ik net geschreven

  3. CJD

   De visie van CP is voor 100% gebasseerd op oppertunisme en machviliaanse denkbeelden. Een mensenleven is niks waard voor deze schoft

   1. ceteris paribus

    Jawel hoor, beste CJD, maar ik vrees nogal wat slachtoffers als we Turkije in de handen van de Russen drijven en de NAVO ernstig verzwakt raakt.

 3. Ni28

  Steun degene die jouw eigen geld gebruikt om jou te bestrijden is vast een betere optie die onze politici zeker zullen kiezen terwijl de functie van Turkije onder Erdogan veranderd is en tegen ons gericht is. Wakker worden!

 4. Wim

  Over de humor van CP gesproken ,dit is pas humor. Blijf in gesprek.

  http://www.geennieuws.com/2016/08/vechtende-turken-en-koerden-leggen-centrum-van-wenen-in-puinvideo/

 5. H.Vaes

  Met het open grenzenbeleid van de Eu , is het niet mogelijk om aan de uitlatingen van Erdogan ….grenzen te stellen.
  Dus Erdogan heeft de hele Eu in de tang en maakt daar grenzeloos gebruik van.
  We moeten dus de onbegrense uitlatingen van deze dictator begrenzen door toch maar een grens te stellen aan het open grenzenbeleid.

 6. Bes Tolen

  Griekenland is sinds 1952 lid van de NATO en was toen een democratie. Van 1967 tot 1973 was sprake van een kolonelsregime. Dit fascistisch te noemen, is een kwestie van een uitgebreide betekenis aan dit woord fascisme toe te kennen. Een dictatuur was het zeker. Turkije werd ook in 1952 lid en BRD Duitsland in 1955. Portugal al vanaf de oprichting NATO in 1949 en Spanje pas in 1982.
  Overigens heeft Turkije in de NATO-periode christelijke groepen gedwongen over te gaan naar de islam. In het gebied van Trabzon alleen al 650.000. De laatste Griekse christenen in Istanboel, 350.000 werden gedwongen het land te verlaten. In NATO-tijd blijkt dus van alles mogelijk wat tegen mensenrechten in gaat. Het belang mag aan twijfel onderhevig zijn voor Europa. De massa-immigratie is er ook niet mee tegen gehouden. Wellicht eerder het tegendeel. Marineschepen, die asielzoekers in Zuid-Italië aan land brengen, getuigen van een dubieuze opvatting van taken. De maffia is er eerder mee gediend. Het Vaticaan blijkbaar ook.

  1. anniejansz1

   Correct, eind jaren 70 was er overigens een grote instroom in Nederland van christen-Turkse vluchtelingen.

   Ook wat betreft maffia en katholieke kerk zie ik wel ergens een dubbele agenda, waar geld en zieltjes te winnen zijn, zie je die 2 altijd weer voorop lopen.

   1. toetssteen

    @AJ
    Doet u daar eens een linkje van, want voor zover ik weet liegt u dwars door het behang!
    Meer dan 75% was moslim! U zuigt dus maar wat uit de dikke duim. (en dan mats ik u en reken de Alevieten niet bij de moslims ofschoon ze dat wel zijn).

 7. anniejansz1

  Potje wie het meest dom-rechts kan plassen…

  Joseph Luns zei al in de jaren 70 bij een evt aanval, dat de Russen eerst nog maar eens langs Turkije moesten komen.

  Ook toen een dictatoriaal rechts regime, waar de NAVO toen heel dol op was.
  (Turkije, Griekenland, Portugal, Spanje om maar wat frisse landen te noemen)

  Een ding zagen ze wel goed, dat een Turkse buffer een heleboel potentieel gevaar tegen kan houden, geen vijand dus die je tegen je wilt hebben.

  En nu gaan dumb en dumber wat populistische taal uitslaan om wat PVV-kruimels binnen te halen?

  Je kan van alles roepen, maar je moet wel achterlijk zijn om dit serieus te nemen.

  1. van Urk

   Als het aan Turkije lag stapt dat land uit zichzelf wel uit de NAVO. Michael had daar al een artikel over geschreven. Iedereen weet dat Turkije langzaam afstand doet van de NAVO en momenteel na 54 jaar kandidaat-lid EU moe is. Het land richt zijn ogen nu meer naar het nieuwe machtige bondgenoot de Shangai-samenwerkingsorganisatie. In deze organisatie zijn landen lid die in principe voor Turkije meer als bondgenoot passen dan in het Westen. Denk maar aan China, Rusland, India en moslimstaten als Oezbekistan, Kirgizie, Tadzjikistan en Pakistan waar misschien Iran en Mongolie als kandidaat leden er ook nog bij komen. Turkije en o.a. Wit-Rusland doen al langer zaken met deze organisatie.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.