VNL reageert op Turkse steun voor jihadisten: 'Zet Turkije uit NAVO, stop EU-onderhandelingen'

Geen categorieaug 17 2016, 10:00
Louis Bontes en Joram van Klaveren zijn twee van de weinige politici in Nederland met de moed om het jihadisme-steunende Turkse beestje bij zijn naam te noemen.
Op Twitter laat Louis Bontes er geen misverstand over bestaan: wat VoorNederland (VNL) betreft moet Turkije uit NAVO gezet worden én moeten de EU-onderhandelingen met dat land per direct stopgezet worden:
https://twitter.com/Louis_Bontes/status/765815373056868352
Voor Europe en Amerika zal dit natuurlijk een enorme strategische en geopolitieke verandering betekenen. Turkije is al decennialang een speerpunt van de NAVO én de Europese Unie. De gedachte erachter is dat Turkije als een soort van brug functioneert tussen het Westen en het Midden-Oosten. Zoals elke militaire strateeg je zal vertellen is het vitaal om die brug zelf in handen te hebben.
Helaas is Turkije onder Erdogan die brug al lang niet meer. Turkije is nu officieel deel van het Midden-Oosten. Kijk maar naar de zuiveringen die nog steeds plaatsvinden in Turkije, de steun van het land aan terroristische organisaties, en de steeds verdergaande islamistische politiek van president Recep Tayyip Erdogan, waarbij hij en zijn bondgenoten in de media continu gebruik maken van vijandbeelden over christenen (het Westen) en joden ('Zionisten').
Als Turkije nog als een brug functioneerde was het van het grootste belang om dat land als officiële bondgenoot te houden. Maar dat is al lang het geval niet meer. Het is nu aan de NAVO en de EU om dat officieel te maken. Laat Turkije gaan, sta voor je principes, en gooi de landsgrenzen dicht, zodat er gewoon geen enkele vluchteling meer doorheen komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten