Dafne Schippers plaatst zich gemakkelijk als snelste voor de finale 200 meter

Geen categorieaug 17 2016, 9:00
We gaan komende nacht voor goud!
Dafne Schippers is terug van weggeweest. Waar ze een paar dagen gelden nog naast de medailles greep op de 100 meter sprint is ze wat de 200 meter betreft niet alleen de topfavoriete, maar ook nog eens in topvorm. Afgelopen nacht plaatste ze zich namelijk relatief gemakkelijk als snelste voor de finale op dat onderdeel. Haar tijd: 21,96 seconden.
Dafne's grootste rivale voor goud is Elaine Thompson uit Jamaica. Thompson plaatste zich vannacht als tweede. Ze was 0,17 seconden langzamer dan onze Dafne. Dat klinkt misschien niet als heel veel, maar op deze afstand is dat wel degelijk een duidelijk gat, zeker ook omdat de nummer drie dezelfde tijd neerzette als Thompson. Je hebt dus Dafne en dan de rest.
Aankomende nacht moet Dafne haar gouden droom waarmaken. Om 3:30 Nederlandse tijd zal het allemaal gebeuren, dan treedt ze aan tegen Thompson en haar andere concurrenten. Hoewel veel atleten 'gewoon heel blij' met 'een medaille' zijn zal niet gelden voor Dafne, die alles wat er te winnen valt al gewonnen heeft op de 200 meter... behalve een Olympische titel. Ze domineert deze afstand. Alles minder dan goud is voor haar simpelweg een enorme teleurstelling.
Gelukkig kunnen we vol goede moed zijn. Dafne is nog steeds duidelijk de snelste op deze afstand. Nu moet ze er alleen nog even voor zorgen dat het er komende nacht ook weer uitkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten