Wilders houdt vast aan verkiezingsprogramma: “het blijft één A4’tje, context is 1400 jaar jihad”

De PVV-leider is niet van plan om met een uitgebreider programma te komen.

Als Geert Wilders één talent heeft, is het wel dat hij vriend én vijand keer op keer blijft verbazen. Deze keer schokte de PVV-leider de media en politiek door een verkiezingsprogramma te presenteren van slechts één pagina.

Vanwege de toevoeging ‘concept’ gingen velen er nog vanuit dat er binnenkort een uitgebreider, serieuzer programma zou worden gepresenteerd. Maar daar is geen sprake van, aldus Wilders.

“Misschien nog een subtitel erbij, maar met dit A4 wordt Nederland weer van ons. De context is 1.400 jaar jihad.”

Volgens Wilders spreekt het programma voor zich en is er geen verdere uitleg of context nodig. Zijn collega’s van andere partijen in de Tweede Kamer vinden het volstrekt belachelijk. Zo stak Jesse Klaver van Groenlinks de draak met Wilders op Twitter met een plaatje van Spongebob.

De peilingen zien er gunstig uit voor de PVV: de partij staat al maanden aan de top. Maar wat de kiezers van dit programma vinden, moet nog blijken. Het zou best eens kunnen dat Wilders hiermee door de mand valt, zoals mijn collega Sybren Porfírio gisteren al op DDS schreef:

“De PVV is een oppositiepartij pur sang die haar ‘charme’ moet ontlenen aan schreeuwen dat het beter kan, zonder ooit serieus te zeggen hoe dat dan wél moet. Leuk voor een discussie tussen vrienden, maar de politiek eigenlijk onwaardig.”

Het zou zomaar kunnen dat veel potentiële PVV-kiezers het eigenlijk best eens zijn met bovenstaand citaat. Waar blijven nou de oplossingen van de PVV? Hoe gaan we ons land beter maken? Met een volkomen onrealistisch, onwenselijk en onhaalbaar verbod op de Koran en het sluiten van alle moskeeën? Zonder ook maar één serieus plan om de economie te laten groeien? Ga toch weg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Wim

  Ik ben niet geschokt het is een duidelijk programma.

  1. anniejansz1

   Zonder het over de standpunten te hebben, maar wat is er duidelijk aan?

   Hoe gaat dit in praktijk gebracht worden en hoe weten we of “financiële paragraaf klopt”?

   De “PM” geeft al aan dat de PVV geen idee heeft.

   1. Ni28

    Laat dat aan de PVV over die gaan hierover. Je werd net bijna vier jaar belazerd en daar hoor ik je niet over.

   2. Wim

    Hoe gaan de standpunten van bv de SP en de ander partijen in de praktijk gebracht worden of van D66 b.v.meer vaste banen.
    Vertel dat eens. Hebben die wel een idee.

   3. toetssteen

    AJ
    Het rapport van Lombard Street wellicht eens lezen? Ja, u moet wel het Engels machtig zijn en begrijpen waar het ovder gaat natuurlijk en niet gaan mauwen dat Lombard street een vuig kantoortje is, want dan maakt u zich in hoge mate belachelijk.

    Voor de rest:

    http://www.debatrix.com/nl/2013/11/gettysburg-address-retorische-analyse-van-misschien-wel-de-beste-speech-ooit/

    Kort maar krachtig is het best.

 2. Wim

  Plannen om de economie te laten groeien zijn sprookjes.

 3. Wim

  Ik zie ook veel plannen om dit land beter te maken. Dus hoezo geen plannen om dit land beter te maken.

 4. Niek

  “De PVV helaas nog steeds is een oppositiepartij pur sang die haar ‘charme’ moet ontlenen aan blijven herhalen dat het beter kan,men altijd maar weer serieuze, realistische en haalbare oplossingen blijft aandragen. Leuk voor een discussie tussen vrienden, en eng voor het voornamelijk linkse politieke establishment!”

 5. Wouters

  Hahahaha, oh die malle Greet toch.

  “De context is 1400 jaar jihad.” Zie je wel, klote windmolens met hun 1400-jaar durende vrouwenonderdrukking.

  Greet is ‘m kwijt. Holt blind Trump achterna. Wel spektakel gegarandeerd. Moeten wij ook niet een muur bouwen, om Limburg heen ofzo?

 6. Wouters

  Oh en al die Greet-apologeten, die zojuist nog meenden dat dit slechts een concept was en dat een volledige uitvoering heus nog wel komt…

  Hahahahhaahahaahaha.

  HAhahhaaaahha, wat een giller.

  1. Wim

   Zeg eens Wouters ben jij links, of het zelfde, geestelijk gestoord.

   1. Wouters

    Ik ben rechtshandig.
    Maar bovenal ben ik iemand, die zojuist niet meer bijkwam van het lachen.

    Kom op, Wim, ik denk dat zelfs jij een beter partijprogramma in elkaar kan flansen. Je laat je toch niet leiden door iemand die aantoonbaar minder kwaliteiten heeft dan jijzelf, Wim. Zo een ben je er toch niet?

    1. Wim

     Een vraag Wouters, welk partij programma vind jij geweldig?
     Dan kunnen we kijken wat jou kwaliteiten zijn. Of kom jij niet verder dan de kreet socialer en eerlijker?

     1. Wouters

      “welk partij programma vind jij geweldig?”
      Oh, da’s een makkie. Geen enkele. Ik ben, zoals dat heet, een zwevende kiezer.

    2. Julius

     Een manual van een low budget tv telt meer pagina’s. En dat denkt met een simpel A-4tje een heel volk te kunnen leiden?

     Ach maar natuurlijk. Het gaat om PVV volk. Dat laat zich graag volgzaam en stilzwijgend om de tuin van Grote Geert leiden.

     Het betreft een concept, hielden ze hoopvol vol. Grmph…..

     Hij is écht leuk.

    3. Anna

     Wim. Er moeten anders leiders komen.

  2. Peter Selie

   Raar soort humor hou je er op na Wouters, of is het gewoon dwarsliggen? Enfin kijken of je net zo’n gevoel voor humor kan ontwikkelen wanneer je vrouw of dochter door een stelletje kansparels wordt verkracht. Een asielzoeker met een volle zak, verkracht je dochter met gemak. Viva voor Wilders, de enige politicus die durft te zeggen waarop het staat, dat in schril contrast en tegenstelling tot de rest van deze laffe honden…

  3. ceteris paribus

   Aanhangers van Geert eten alles wat de man uitkraamt. Als de clown morgen roept dat we alle moslims in dit land moeten opsluiten in concentratiekampen zal hij hier enthousiasme en applaus oogsten.

   1. Wachteres

    Het is natuurlijk helemaal niet erg dat de aanhangers van de EU alles slikken wat de EU doet.

    Duizenden iS aanhangers binnenlaten, die het volk laten vermoorden en dan roepen dat je ‘geschokt’ bent. En dan praten over concentratiekampen.

    De arrogantie dat ze zich dan ook nog superieur voelen en kritiek op anderen hebben.

    Je moet maar durven!

    1. penis aqua di rosa

     chapeau wachteres

   2. Peter Selie

    Hé cp natuurlijk ben je nu nog helemaal overtuigd van jouw grote gelijk en het grote zuigen gaat natuurlijk nog wel even door, maar je bent óók zo’n NIMBY tot dat hetzelfde gebeurt als in Calais. Het komt steeds dichterbij, uiteindelijk óók bij jou, heb je je rode rozen al water gegeven.

    TLN: Geweld bij Calais escaleert

    Het geweld van illegalen uit de jungle van Calais escaleert. Dat nu ook gezinnen worden aangevallen bij barricades is een triest nieuw dieptepunt, ziet brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN).

    Gewapend met boomtakken en een knuppel sloegen vier illegalen in de nacht van woensdag op donderdag de autoruiten van de familie De Wandel uit het zeeuwse Oostburg aan gort. Twee meiden van 9 en 12 jaar stonden op de achterbank doodsangsten uit. In De Telegraaf zegt hun vader dat hij het gevoel had in een oorlog te zijn beland

   3. Houtlijm

    Het is natuurlijk een geweldige stunt die Geert heeft gebrouwen. Nu wordt dat nog niet herkend en wordt erover geschamperd, maar hij is de eerste die zijn verkiezingsuitgangspunten op een A4’tje weet te zetten.

    Wedden, dat als de commotie (en een zee aan gratis publiciteit) straks wat is geluwd, dat de andere lijsttrekkers niet weten hoe te kronkelen om hun verkiezingsprogramma ook zo beknopt mogelijk te houden. Zo is het altijd met zijn aanpak gegaan – de man is zijn tijd vooruit en wordt vrijwel altijd gekopieerd. De domme, volgevreten en reactionaire linkse betweters zien dat niet en lopen er slapend achteraan.

    We spreken elkaar nog over een paar maanden als dit A4’tje zomaar een ijzersterk wapen in de verkiezingsstrijd blijkt te zijn. Wilders kan immers als enige zeggen dat hij volstrekt helder is, dat hij als enige niets te verbergen heeft en dat iedereen kan zien en begrijpen waar hij voor staat: geen dubbele bodems, geen verborgen agenda, geen moeilijke en onbegrijpelijke taal, geen gekonkel. Dat is een mooie basis.

    1. Ali Yas

     Verkiezingsprogramma’s van tientallen pagina’s leest (bijna) niemand, en je hebt er ook weinig aan als jouw partij een coalitie met andere moet vormen. Dat zorgvuldig samengestelde proza wordt dan integraal vervangen door een regeerakkoord.

     Dus ja, zo’n overzicht met ambities op één kantje is heel logisch, en ik durf te wedden dat het gros van de Nederlanders dat ook zo ziet. Wilders toont zich opnieuw een populist van het zuiverste water.

  4. penis aqua di rosa

   Een een Wouters die denkt dat hij de oplossing heeft hahahahahaha
   Hij kent de partij die het wel weet of wil doen, want want
   hahahaha hij schoffeert nu meer dan 1,5 miljoen kiezers, die volgens hem zo dom zijn als het achtereind van een varken (sorry voor de echte varkens).
   Wouters, uit wel ei(nd) ben jij gekropen?

 7. Ni28

  Het zijn puur uitgangspunten die de mensen zouden moeten aanspreken. Als je het nu al afkraakt ben je eigenlijk voor het tegenovergestelde van deze punten. Stem dan PvdA voor nog meer islam, nog hogere belastingen, nog hogere AOW leeftijd, nog minder zorg voor meer geld en nog lagere pensioenen. Fijn allemaal maar spreek voor jezelf en niet alle burgers. Het zal moeilijk te verwezenlijken maar maak het niet gelijk belachelijk daar hebben wij programma’s zoals Pauw voor.

 8. Seneca

  @Wouters
  Bizar gevoel voor humor! Ik zie namelijk geen enkele humor in dit PVV programma. Integendeel, het is allemaal bittere ernst. Wat wilt u nu. Oeverloos gelul en als het puntje bij paaltje komt dan krijgt u toch niet datgene waarop u heeft gestemd? Maar neen hoor u wilt ellenlange partijprogramma’s waar in op pagina 1, de hemel op aarde wordt beloofd en op de voorlaatste pagina blijkt dat het allemaal tegen kan vallen. Het mooiste voorbeeld zijn de laatste verkiezingen. In de aanloop naar de verkiezingen beloofde Rutte ‘de hemel op aarde’ als men op VVD zou stemmen. In een tv debat zei Geert dat een stem op de VVD een stem op die vervloekte socialisten de pvda, zou zijn. Rutte zei Geert dat hij leugens stond te verkopen. De stembureaus waren nog niet gesloten of Rutte lag al met Samson te kroelen. U weet blijkbaar het verschil niet tussen kwaliteit en kwantiteit. Dat symptoom is typisch voor domme, vervloekte aanhangers van het socialistische gedachtegoed.

  1. Peter Selie

   Goed en realistisch verwoord Seneca!

  2. Wouters

   “Wat wilt u nu. Oeverloos gelul en als het puntje bij paaltje komt dan krijgt u toch niet datgene waarop u heeft gestemd?”

   Als je denkt dat door middel van jouw stem ook maar 1 punt van Wilders’ bierviltje daadwerkelijk wordt uitgevoerd ben je:
   A. Ongelooflijk naïef.
   B. Te dom om te poepen.
   C. Een gigantische leugenaar.

   Laat ik net als malle greet ook wat contextinformatie geven: we leven in een parlementaire democratie. Geen schijn van kans dat dit soort plannen door de 1e of 2e kamer komen. No way.

   1. Seneca

    @Wouters
    Dit is een totaal ander speelveld. U praat nu over de verwezenlijking van het programma. Zoeven spraken u en ik over kwaliteit en kwantiteit. U probeert via een andere weg uw gelijk te halen.

   2. Anna

    PVV zal er in ieder geval voor zorgen dat islamieten en moskeeën geen meerderheid worden.

    1. penis aqua di rosa

     @Anna, thumb up

 9. Wim

  GEEN CENT MEER NAAR GRIEKENLAND.

  1. Wouters

   Hou maar op, Wim, dit paste niet meer op het A4’tje.

   1. Wim

    Je begreep het verkeerd deze verkiezingsbelofte. Zweef je nu te hoog ga eens wat zakken.
    Met mensen die zweven is het moeilijk discuteren ze zijn zo zweverig.
    Persoonlijk als ik zweverig was zou ik gaan voor de kreet, socialer en eerlijker. Dat zweeft er lekker in.

 10. 1Sarko2

  Raar maar mis punt 12:
  Gratis bier voor iedereen….

  1. Wim

   Dat geluk hebben we wel met de verkiezingen, gratis tomatensoepje bij de SP kraam. Hopelijk stappen ze van die gratis rode sponsjes af.

   1. 1Sarko2

    Tja het is armoede troef bij de PVV.
    Geen geld in kas, maar de PV kamerleden en EP leden vullen hun zakken.
    En van Trump hoeft hij ook niets te verwachten want die moet het nu ook hebben van geldschieters.

    1. Wim

     Armoede is geen schande toch? Je kunt wel de halve salarissen inhouden en de leden laten dokken ,maar is dat sociaal?
     De SP politici zitten gratis in de kamer en EP dat is wel te waarderen toch.

 11. Peter Selie

  Duitse immigratie medewerkster – A day at the office

  https://youtu.be/0zxO7gXaFDQ

 12. Wim

  Politiek correct is weer op de suggestieve Hitler toer tegen de PVV.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26487754/__Ophef_om_tweet_Laroes__.html

 13. Frulen

  Prima! De Trump methode. De taal van het volk, daar heeft het linkse establishment niet van terug, behalve kretologie. “Take it, or leave it”, de kiezer bepaalt, dat is democratie.

  1. Julius

   Precies. En zo blijft de PVV hoe dan ook een minderheid.

   Lollig toch?

   1. Wim

    Maar welke partij heeft dan de meerderheid.?

    1. 1Sarko2

     Grapjas, geen enkele partij haalt de meerderheid.
     Gekke Geert zit goed op koers voor de grootste partij en wint met gemak de kiezersbedrog trofee.
     En de Wimmen, Poldi’s enz trappen er met open ogen in.

     1. Wim

      Zit jij samen met Julius in de kroeg het Rode Tomaatje in Friesland.

    2. Julius

     Ja Wim. Da’s een gemakkelijke. Dat je dat zelf niet ziet..
     Allen tezamen die NIET voor de minderheid van de PVV zijn. Dat is de meerderheid. En die hebben het voor het zeggen.

     Ga toch weg Wim. Het was, is en blijft een flutclubje van losers. Maar ik vind het prima als jij daar achteraan wilt hobbelen hoor.

     1. Wim

      Ik ga helemaal niet weg en als het een flut clubje is maak je dan niet zo druk roodkapje. Wat fijn dat jij dit prima vindt. Maar dopper jij achteraan Julius?

     2. Julius

      Och Wim, ik maak me niet bepaald druk. Dat laat ik hier wel aan het PVV volk over. Die zijn er zeer bedreven in.

      Ik zie over een tijdje wel of en waarop ik mijn stem uitbreng. Ondertussen blijf ik me vermaken met het PVV stemvee. Denken jullie écht dat Geert straks ministers gaat leveren?

      Ach, ach….

     3. Wim

      Julius is ook al weer een zwever, ook wel een twijfelaartje genoemd.
      Blijf zweven Julius desnoods met wat middelen.

    3. ceteris paribus

     De fatsoenlijke partijen.

     1. Wim

      Ben jij CP de peetvader van Julius omdat er met je gat er op gaat zitten en je diarree weer loslaat.

    4. 1Sarko2

     We hebben hier 4G 🙂

   2. Anna

    PVV zal er in ieder geval voor zorgen dat islamieten en moskeeën geen meerderheid worden.

 14. a_amsing

  Alle subsidie weg! Als dat zou kunnen, eindelijk alle voetbalverenigingen naar de kloten. Dat zal rustig worden langs de lijn. Bedankt geertje duizend maal dank!

  1. Houtlijm

   Waarom moeten voetbalverenigingen subsidie hebben? Als leden en toeschouwers de benodigde pegels niet kunnen opbrengen, heeft een club geen bestaansrecht. Weg ermee dan!

 15. Lisa

  Dit is het beste verkiezingsprogramma ooit voor Nederland.
  Ja ik weet het dit is nog veel korter dan…..

 16. ko vadis

  Je mag debatteren zo u wilt, maar het is bondig:)

 17. Wim

  Peilingen: Flinke winst AfD, fors verlies voor links (SPD, Linke, CDU)

  In alle opiniepeilingen in Duitsland staan regeringspartijen CDU/CSU en SPD op fors verlies. Over enkele dagen zijn er verkiezingen in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De vroeger almachtige SPD valt verder terug naar 27%, en het CDU dreigt met 22% zelfs zijn 2e plek te verliezen aan de AfD, dat inmiddels op 21% staat. Pro-islam immigratie partij de Linken valt terug van 18,4% naar 14%. (3)

  1. Anna

   Wim. Er moeten anders leiders komen.

 18. Wachteres

  De EU heeft wel zeer duidelijk gemaakt dat zij weigert iets te doen aan de IS-dreiging:

  De grenzen blijven open, wat er ook gebeurt!

  Hoe wil zij ons nog beschermen en wat houdt de EU-leiding tegen om op te stappen als zij toch niet van plan is ons te verdedigen?

  Zit het pluche te lekker en zijn de financiën te comfortabel?

  En het stomme volk bauwt hen na dat Wilders geen oplossing heeft.

  De EU WIL GEEN OPLOSSING!

  1. Anna

   Wachteres. EU wil dat heel Afrika en Midden- Oosten hun stammenoorlogen in Europa komen uitvechten. EU wil dat onze bevolking ze moet verzorgen tot en met AOW. EU wil dat onze bevolking moet betalen voor corrupte en failliete landen. EU wil een Europa vol moskeeën en fundamentalistische/ salafistische imams. EU wil als enig continent alle grenzen open voor iedereen. Voor de gevolgen ligt deze rijke elite niet wakker van. EU wil samen met VS en NAVO een oorlog uitlokken met de Russen.EU laat vooral de ouderen verkommeren.

 19. toetssteen

  Wilders heeft enige tijd terug gezegd: verbied de koran zoals ‘mein Kampf’verboden is. Nou weet Wilders net zoals de meesten dat dat boek van A.H. gewoon te downloaden is, maar het nazisme werd wel degelijk verboden.
  Lees de koran en zie de stuitende vergelijkbaarheid met dat andere boek, zelfs de uitvoering ervan is heden ten dage vrijwel dagelijks op schokkende wijze in het nieuws.

  Even een ander punt dat ik vandaag elders las: innovatie moet uit handen van de overheid worden gehaald. Dat is iets voor het bedrijfsleven.

 20. Anna

  Uitstekend PVV. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.
  EU,de- islamisering, onveiligheid, massa-immigratie. Een boek dat oproept tot geweld en moord tegen alle anderen moet worden verboden. Oproepen tot geweld en moord is bij Wet verboden. Kan en mag worden opgeroepen via een boek dat Joden,homo’s,christenen en alle andersdenkenden moeten worden vermoord?

 21. Anna

  Dat kind onnozelaar Klaver heeft maar een zin nodig ” We gaan Nederland veranderen”. Hij bedoelt islamiseren en massa-immigratie bevorderen. De gek!

  1. van Urk

   De meeste politici kunnen hun beloftes niet eens onthouden laat staan op een A4.

  2. van Urk

   Anna@ Ach ja, politici zijn overal hetzelfde. ze beloven bruggen te bouwen, zelfs waar geen rivier is.

  3. Wim

   Dat zijn kreten voor de zwevers onder ons ,dan hoeven ze zich niet te verdiepen ergens in.

 22. ikweetwatikwil

  Niet omdat Wilders het zegt, maar ik denk er zelf net zo over. Daarom stem ik PVV. Kort, maar krachtig.
  Natuurlijk proberen andere partijen Wilders programma belachelijk te maken even als de media.

  Ene Rutte , die doet of zijn neus bloed en wil wel een derde termijn. Nou vraag ik je, die heeft toch een stalen plaat voor zijn kop. Weet totaal niet wat er in Nederland speelt.

  Dat jochie van GL, heeft Pechtholt als voorbeeld genomen in het afgeven op de PVV. Dat is het enige wat ze brengen . Verder bieden ze Nederland te koop aan. Wát, die geven ze weg in de hoop op een goed plekje in Brussel.

  Ach laten we het over Samsom maar niet hebben. Wat een figuur en partij. Blijven Sinterklaas spelen evenzo de SP. Hebben nooit van voedselbanken gehoord. Van burgers die krom moeten liggen om de zorg te betalen. Die geen huis kunnen krijgen want die gaan naar “vluchtelingen”.

 23. zomaar

  tja Paul , iemand moet de bel luiden , dat het zo niet langer kan en mag !!.

  onder de linkse socialisten van de afgelopen tientallen decennia, is het volledig uit de hand gelopen , ondanks de steeds weer hogere tax , steeg de overheidsschuld enorm , (waar laten ,of hebben zij al dat geld toch gelaten?), en wel zo enorm dat de voedselbank een gemeengoed in onze welvarende staat verworden is, de ouderen en zieken durven bijna niet meer naar de huisarts , bang dat zij zijn doorgestuurd te worden , waar ook! weer een fors kostenplaatje aanhangt !!.

  verder tientallen decennia lang !, was er altijd een tekort aan sociale huurwoningen , waardoor de jeugd huizen moesten gaan kopen !!.

  tot nu de grenzen openstaan en 100 duizenden gelukszoekers ons aangedaan hebben !, gaan de oude regenten partijen over tot nieuwbouw van sociale huurwoningen om al deze gelukszoekers aan een woning te helpen , plus een start kapitaal van ruim 10 duizend euro .

  iets wat wij in onze jongerenjaren , nog mijn kinderen ooit gekregen hebben .

  wij moesten gewoon zelf regelen , hoe wij aan geld kwamen voor de inrichting van onze eerste woning !!.

  en zo zijn meer feiten te benoemen !

  1. Mar

   @zomaar

   “plus een start kapitaal van ruim 10 duizend euro”

   Dat is in Oisterwijk het geval. Het is u al meerdere malen verteld dat de bedragen verschillen per gemeente. Zou u dat nu eens een keer kunnen onthouden?

   http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/05/tot-10-000-euro-asielzoekers-krijgen-shoptegoed-voor-nieuwe-woning-309925/

   1. zomaar

    @mar , zij hebben dat toch gekregen , en krijgen het nog !.

    wat emmer je nu ?, de regering had dit (bij het eerste geval) al een halt toe moeten roepen !.

    wij dragen gezamenlijk bij aan de staatskast, deze verdeelt het waar nodig , dus elke gemeente krijgt zijn deel !.

    en gaat een of meer gemeentes exploitante bedragen onnodig weg geven, dan moet de staatskast (indeze de regering) ingrijpen !!.

    ik nog mijn kinderen hebben dit bedrag nooit gekregen ,om de eerste woning te betrekken !, jij wel ?.

    1. Mar

     @zomaar

     Nogmaals, niet alle asielzoekers kregen 10.000 euro. Het verschilt per gemeente, zoals ook te lezen is in het Elsevier-artikel.

     Gemeenten krijgen van de overheid geld voor allerlei potjes. Gemeenten zijn vrij om het geld naar eigen inzicht te besteden. Houden ze geld over, dan mogen ze dat houden. Komen ze geld tekort, dan mogen de inwoners van de desbetreffende gemeenten meer gemeentelijke belastingen betalen.
     Hoe groot u bijdraagt, hangt dus ook weer af in welke gemeente u woont.

     In de gemeente waar ik woon, heeft de opvang van asielzoekers een positief effect. Jaren lang zijn er geen sociale huurwoningen gebouwd, alleen maar duurdere koopwoningen en een plukje huurwoningen. Wat er was aan goedkope huurwoningen is jaar in, jaar uit gesloopt.
     Nu ligt er een plan op tafel voor de bouw van 60 sociale huurwoningen, een deel voor asielzoekers, een deel voor jongeren, alleenstaanden en kleine gezinnen. Werkelijk een unicum.

     Als u verbolgen ben over het feit dat anderen geld krijgen en u of kinderen niet, zou u ook eens kunnen bedenken hoe gezegend u bent dat u niet uw hand hoeft op te houden en uzelf kan bedruipen.

     1. Wim

      In de gemeente waar ik woon, heeft de opvang van asielzoekers een positief effect. Jaren lang zijn er geen sociale huurwoningen gebouwd, alleen maar duurdere koopwoningen en een plukje huurwoningen

      Wat schofterig van die gemeente om de eigen mensen jaren in de kou te laten staan en nu pas te gaan bouwen.Ik ga er vanuit dat de mensen die al jaren wachten voorrang hebben en dat nieuwe achteraan aansluiten.

     2. zomaar

      @Mar ben er maar trots op dat jou gemeente nu wel sociale huurwoningen gaat bouwen , voor de uit geproduceerde asielzoeker .

      tientallen decennia is hier , en na ik mag nemen ook in jou gemeente een tekort aan sociale huurwoningen geweest , waardoor de startende jonger moesten kopen !, wat de prijzen van de koopwoningen opdreef .

      afin elke minister en elke partij zeggen zich ongerust te maken over de voortschrijdende verschillen, en groeiende onrust in onze samenleving , dan moeten zij zo verder gaan de een 10 duizend euro , (die nog geen euro bijgedragen heeft aan ons sociale welzijn), en de ander niks , (die wel generaties lang aan ons sociale welzijn bijgedragen heeft ).

      en nogmaals , als wij (links) geen tweedeling in onze samenleving willen , dan moeten zij dit soort gemeentes op het matje roepen.

     3. Ali Yas

      “zou u ook eens kunnen bedenken hoe gezegend u bent dat u niet uw hand hoeft op te houden en uzelf kan bedruipen”

      Dat is zeker waar. Alleen bedruipen de werkenden ook de Staat, met grofweg de helft van hun inkomen. De Staat heeft een dure plicht dat geld goed te besteden, en er dus geen dure hobby’s mee te financieren. Het generaties lang onderhouden van cultuurvijandige indringers is zo’n liefhebberij die de elite maar uit eigen zak moet betalen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.