Amerikaanse krant ontspoort helemaal: “Islamofobie is slecht, want het veroorzaakt kanker!”

De volgende fase in het zelfmoordproces van de Westerse beschaving is aangebroken met een artikel dat het wel erg bont maakt.

Een klein raadseltje voor u als lezer: wie is het grootste slachtoffer van moslimextremisme? Zijn dat de vele dodelijk slachtoffers die het al gemaakt heeft? De gewone burger die steeds meer in angst moet leven? Of misschien de vele vluchtelingen die Syrië en Irak hebben moeten ontvluchten omdat ISIS daar een shariastaat wil stichten? Nee, geen van allen: het zijn de moslims in het Westen. Als hier alleen “moslims” had gestaan, dan had ik er nog wel akkoord mee kunnen gaan. Het is nu eenmaal waar dat de meeste slachtoffers van het islamisme zelf ook moslim zijn, die dagelijks af worden geslacht om de kleinste vergrijpen door massamoordenaarsvereniging ISIS.

Maar nee, het gaat hier specifiek om moslims die genieten van de gastvrijheid van Westerse landen, zij hebben het volgens de Dallas Morning News het allerzwaarste. Waarom? Heel simpel: de “enorme” islamofobie hier zou funest zijn voor de gezondheid van moslims, die daardoor zelfs een ziekte als kanker zouden krijgen. Ik had zoiets absurds niet eens kunnen verzinnen als ik het zou willen, maar deze krant zag er kennelijk wel heil in om de resultaten van een flutonderzoekje van Goleen Samari te publiceren. Zij gaat naar eigen zeggen al sinds 11 september 2001 gebukt onder de zware last die islamofobie heet, en probeert ons nu te overtuigen dat de gezondheid van alle moslims in het Westen in groot gevaar is. Haar redenering is lastig te volgen, maar het komt uiteindelijk allemaal weer neer op de mythe van de geïnstitutionaliseerde discriminatie. Een kleine greep uit de vele aandoeningen die slachtoffers van islamofobie zouden kunnen oplopen: stress, obesitas, paranoia, een hoog cholesterolniveau en jawel, zelfs kanker. Kortom: islamofobie is niet alleen super zielig, maar ook nog eens slecht voor de gezondheid. Wie had dat gedacht!

Ik krijg er plaatsvervangende schaamte van dat er kennelijk redacteurs op deze wereld zijn die het toestaan dat dit soort dingen gepubliceerd worden. Helaas zullen dit soort types niet rusten voordat ze ons hebben overtuigd dat wij zelf, en niet de jihad-gekkies, de vijand zijn. Ze zullen pas tevreden zijn als het Westen zich van binnenuit helemaal vernietigd heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. zomaar

  en ?, moeten zij een knuffel?.

  kom hierheen zou ik zeggen , Rutte, Zijlstra, Roemer, Pechtholt , Jesse. Klaver , enz .

  staan klaar met openarmen en de broek op de enkels , om jullie eens lekker te knuffelen.

  ja, ja diezelfde clowns , die het optrede eergisteren en gisteren ook verzorgd hebben , was lachen joch .

 2. Ni28

  De zielige rol van de moslim kent geen grenzen. Wolven in schaapskleren.

 3. Mar

  In het artikel staat geschreven:

  Islamophobia also prevents Muslim Americans from seeking health care, resulting in more late-stage cancer diagnoses.

  Je kop klopt niet.

  1. zomaar

   vooruit meid vertaal het effe ? , voor hem.

   1. Beukman

    الإسلاموفوبيا اوك يمنع الأميركيين مسلم عن السعي الرعاية الصحية، وبالنتيجه تينغ في أكثر تشخيص السرطان في مرحلة متأخرة

    1. zomaar

     en ?

 4. zomaar

  het best kunnen zij alle terug gaan naar hun heimat , of van hun ouders (grootouders) , weten zij zeker dat ze geen kanker krijgen !.

  oke de kop zal niet lang op de romp blijven , dat is dan weer wel een zekerheid , misschien de hongerdood , afin zij zien maar als ze hier maar opdonderen uit het westen.

 5. Ruud Steunassen

  Er zijn veel verschillende soorten kanker.
  Dallas Morning News kan hoogstwaarschijnlijk ook vertellen met welk aspect van islamofobie het krijgen van bijvoorbeeld de specifieke vorm die longkanker wordt genoemd, samenhangt.
  Ik kom met de hypothese dat de grote weerstand tegen het roken van de waterpijp in de sisha bars een vorm van islamofobie is, die op de lange termijn tot longkanker bij de bezoekers die de sisha bar frequenteren, zal leiden.
  Lip-, mond- en keelkanker:
  Ik vermoed dat lieden die het verschrikkelijk vinden dat bepaalde Marokkanen te pas en te onpas het woordje kankerhoer naar de hoofden van vrouwen slingeren met hun islamofobie voor islamitisch schelden de veroorzakers zijn van bovengenoemde vormen van kanker bij moslims.
  Nu een lastige vraag, waar ik een makkelijk antwoord op heb.
  Hoe komt het dat in de jaren vijftig en zestig toen er nauwelijks moslims in Nederland waren en het begrip islamofobie nog niet was uitgevonden door zeer intelligente islamitische wetenschappers, er toch veel kanker onder de Nederlanders voorkwam.
  Antwoord: het heeft niks met de islam te maken.

 6. Houtlijm

  Islam is zelf een kanker. Een hersenziekze die de hele (westerse) wereld dreigt te vernietigen. Het enige dat helpt is bestraling. Met een overdosis kernenergie.

 7. zomaar

  @Ruud , ik dacht toch dat , dat nu weer wel mocht !!!, het roken van de waterpijp in de sisha bars .

  je weet wel onder het nom , anders vinden (wij linkse ruiters) zielig voor deze muzelmannen .

  tja daar hebben onze linkse ruiters wel wat geld voor over , om hen te verzorgen aan long en hart aandoeningen .

 8. Beukman

  Sybren schrijft:
  “Haar redenering is lastig te volgen, maar het komt uiteindelijk allemaal weer neer op de mythe van de geïnstitutionaliseerde discriminatie. ”

  Sybrens opmerking pleit niet voor zijn beheersing van het Engels. De redenering waarom moslims lijden onder islamofobie is namelijk glashelder.

  Zoals wel vaker is Mar alhier de enige die wél in staat is om een Engelse tekst tot zich te nemen. En dan is zij ook degene die de strekking van het stukje op DDS eenvoudig doorprikt.

  1. Ali Yas

   Het verhaal is dat moslims minder snel naar de dokter gaan omdat ze bang zouden zijn voor discriminatie daar. Zou kunnen, maar dat is dan een gevalletje discriminatiefobie. Er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn waarom moslims niet naar de (ongelovige) dokter gaan: kafferfobie.

   In feite hangt dat hele meta-onderzoek van vermoedens en meningen aan elkaar. Met wetenschap heeft dit heel weinig te maken.

 9. van Urk

  Het is al jaren algemeen bekend uit vele onderzoeken dat allochtonen dus ook bij Turken en Marokkanen het meest depressief zijn en of gauw last krijgen van psychische stoornissen of ziektekwalen. Heeft allemaal met hun eigen verleden, opvoeding, cultuurtje en of leefwijze te maken en niet door deze krant genoemde oorzaak “islamofobie” .

  1. Mar

   @van Urk

   Het artikel gaat over moslims in Amerika.

   Niet over Nederland met Turken en Marokkanen.

   1. ikweetwatikwil

    Maar nee, het gaat hier specifiek om moslims die genieten van de gastvrijheid van Westerse landen, zij hebben het volgens de Dallas Morning News het allerzwaarste. Waarom? Heel simpel: de “enorme” islamofobie hier zou funest zijn voor de gezondheid van moslims, die daardoor zelfs een ziekte als kanker zouden krijgen.

    Goed lezen mar

    1. Mar

     Een deel is er geboren dus Amerikaan.

     De oorspronkelijke bewoners van Amerika zijn Indianen. Het merendeel van de Amerikanen genieten van hun gastvrijheid, ook al hebben die zichzelf uitgenodigd.

     1. zomaar

      ik denk dat de in Amerika geboren Amerikanen , gewoon Amerikaans zijn!.

      wat denk jij ?.

      kijk en hier zit het verschil , de moslim waar ter wereld hij/zij zich nestelen , blijft het merendeel van hen gewoon moslim!!, met de nodige aanslagen .

      een voorbeeld 12 rekruten die wachten op een onderzoek voor zij naar Afghanistan gestuurd worden , afgeslacht door hun MOSLIM psychiater !!.

      mijnheer was geïntrigeerd en geradicaliseerd , in Ford.Hood, en zo zien wij westerlingen meer en meer uit die islamkoker komen , van moslims die hier en daar grote of kleine aanslagen plegen , ook al zijn zij volgens links goed geïnterneerd !!.

      hoed u voor de toekomst , betreffende het islam geweld !

   2. van Urk

    Dat probleem met allochtone bevolking komt in ieder westers land voor beste Mar.

 10. Wachteres

  Dit moet Simon cp eens lezen. Hij is het er vast roerend mee eens.

  Straks zijn we nog schuldig aan alles wat een moslim overkomt.

  1. Wachteres

   Ach, het bizar artikeltje staat ongetwijfeld in een politiek-correcte/linkse krant en het zou me niet verbazen als de beweringen door de linksen hier worden overgenomen of al zijn overgenomen.

   Tot nu toe werkt links in de hele westerse wereld met dezelfde kreten en hebben ze dezelfde verknipte gedachtengangen.

   Ook Hillary werkt met: Islamofoob, haatdragend, racistisch, enz. enz. enz. voor iedereen die het niet met haar kronkels eens is.

 11. cmsuijkerbuijk

  Dus je kunt kanker krijgen van iets, dat niet eens bestaat, namelijk “islamofobie”. Het woord komt niet eens door de spellingscontrole!

  1. Mar

   Nog maar een keer

   Islamophobia also prevents Muslim Americans from seeking health care, resulting in more late-stage cancer diagnoses.

   Angst voor islamofobie weerhoudt Amerikaanse moslims om medische hulp te zoeken, wat resulteert in het ontdekken van kanker in een (te) laat stadium.

   In het artikel staat niet dat islamofobie kanker veroorzaakt bij moslims. Dat is een verzinsel van de auteur.

   1. van Urk

    En dat gebeurt niet alleen in Amerika. Sommige moslims gaan automatisch niet zo gauw naar een ziekenhuis om verschillende redenen dat vooral met hun cultuur en geloof te maken heeft. Zeg als arts bijvoorbeeld nooit tegen een moslim: ” U heeft kanker en u gaat dood”. Bij sommige moslims is het zelfs ontoelaatbaar om morfine of andere zware pijnstillers te gebruiken tegen extreme pijnen als de patient toch stervende is want de koran schrijft voor dat hij “helder voor Allah” moet verschijnen.

    1. Mar

     Maar dan nog wordt niet in het artikel in Dallas Morning News gesteld, dat islamofobie kanker veroorzaakt bij Amerikaanse moslims, wat de DDS auteur wel beweert in de kop en inhoud.

     1. van Urk

      Nee dat klopt Mar, maar islamofobie is weer de zoveelste bedachte reden of oorzaak waarom moslims het zo slecht hebben met hun gezondheid en geestestoestand in het welvarende westen. Zeg nou gewoon eerlijk als krant dat ze gewoon eigen opvoedings of aanpassingsproblemen hebben met onze niet islamitische leefcultuur en dat ze zich beter voelen met geloofsgenoten onder elkaar in eigen “speciale” wijken.

     2. zomaar

      de moslim is vrij van islamfobie , zou mooi zijn dat zij aan het linkse syndroom islamfobie zouden lijden .

      het is een linkse uitvinding , net als het woord racisme betrokken is geworden bij kritiek op b.v de islam .

      dus zegt links islamiet (moslim) zijn is een ras !!!, punt uit.

     3. Beukman

      Nee @Urk, in het artikel wordt glashard het verband aangetoond tussen islamofobie en gezondheidsklachten bij moslims. Eerlijk gezegd is het nogal een open deur trouwens.

     4. van Urk

      Zomaar@ Links heeft inderdaad er voor gezorgd dat moslims steeds depressiever gaan worden door ze als “zielige minderheid” te blijven behandelen en bij ieder kritiek op hun doen en laten een links adviserend geluid mee hebben gekregen om meteen in het geweer te komen. Het is namelijk van links juist racistisch om voor een andere bevolkingsgroep te gaan spreken die er zelf niet om gevraagd hebben .

     5. van Urk

      Met andere woorden beste Beukman kan ik kanker krijgen omdat U mij racistisch behandelt? Dat gelooft u zelf toch ook niet. Dat je depressief wordt omdat je niet geaccepteerd wordt klinkt inderdaad beter. Maar ligt het nou aan de islamofoben of aan de moslim zelf die zijn cultuur en geloof moeilijk kan combineren met die van de onze?

     6. Beukman

      Urk schrijft:
      “Met andere woorden beste Beukman kan ik kanker krijgen omdat U mij racistisch behandelt? Dat gelooft u zelf toch ook niet.”

      Zeker niet, en moslims krijgen geen kanker van alle islamofobie. Dat staat dan ook niet in het artikel; Sybren heeft dat zelf verzonnen. Of hij dat heeft gedaan omdat zijn Engels belabberd is, is vooralsnog onduidelijk.
      Ik denk dat je het stuk beter eerst even kan gaan lezen. Hier is de link:

      http://www.dallasnews.com/opinion/latest-columns/20160921-why-we-should-treat-islamaphobia-as-a-public-health-issue.ece

   2. zomaar

    zoiets als bij ons , dankzij dat de regering ruim 4 miljard wil bezuinigen komt er onder ouderen ook meer kanker voor .

    laten wij ruilen geen ontwikkelingshulp !, en hiermee de zorgkosten dekken.

    immers half Afrika is onderweg hierheen , Italië barst uit zijn voegen .

    1. van Urk

     Dat lost de heer Roemers van de o zo sociale SP wel eventjes(kuch) op, beste Zomaar.

     1. zomaar

      die dromer , zolang hij en de rest van die kliek die in de tweede kamer zitten , en de grenzen openlaten zal het alleen maar slechter worden voor ons Nederlanders (jong en oud).

      je kan immers met een beurs (inkomsten) niet de gehele straat onderhouden , dat lukt ons niet !!, en dat lukt die dromers niet on de hele wereld bevolking te onderhouden ook al zijn wij rijk volgens de socialist , (rijk met een staatschuld van 500 miljard ).

      je kan het gezegde wel , mijn vrouw of hij heeft een gat in der (zijn)hand !, nu dat hebben de linkse socialisten ook !!.

      met een kruiwagen binnen brengen , en met een vrachtwagen rijden zij het eruit , niet naar ons !.

      dus moet de werkende Nederlander het gelag betalen

  2. Beukman

   Nee @Suijkerbuijk, het woord staat inderdaad niet in de Van Dale van 1899. Maar wél in die van ruim een eeuw later:

   islamofobie
   is·la·mo·fo·bie
   de (v.); g.mv.
   angst voor en afkeer van alles wat met de islam te maken heeft

   Ik neem aan dat je ook gelooft dat homofobie niet bestaat?

   1. zomaar

    ach een linkse uitvinding , net als de noemer racisme gebruiken als er een geloof bekritiseerd word .

    1. Beukman

     Van Dale is niet links, @zomaar.

 12. zomaar

  Beukman    16 minuten ago   
  Nee @Urk, in het artikel wordt glashard het verband aangetoond tussen islamofobie en gezondheidsklachten bij moslims. Eerlijk gezegd is het nogal een open deur trouwens.

  kom beuk vertel ons nu eens waarom de gemiddelde westerling niets van de moslims weten wil ?.

  zou het komen dat onder de moslims in ons gewesten ploflims schuil gaan , die zomaar kunnen ontploffen bij een festival , theater, ect, ect.

  zou het komen dat zij ons als hun minderen zien , ondanks dat de helft of meer dan de helft van hen gratis en voor niks doen geld in het handje krijgen , zou het daar aan liggen beuk ? .

  nogmaals als ik vogels heb, en ratten vreten het opgeslagen voer aan dan mot ik beesten ook niet meer !, ondanks dat ik een drierenvrind ben .

  nap je de achterliggende gedachten ?.

  1. Beukman

   @zomaar
   Ik heb meer de indruk dat er een heleboel blank gajes bestaat dat zichzelf geweldig superieur vindt. Daar hoor jij ook toe, met je onsmakelijke opmerkingen. Dat blanke gajes vindt zichzelf ook nog eens geweldig rationeel in vergelijking tot die aanhangers van een sprookjesboek. In werkelijkheid lijden ze aan irrationele angsten. Daar koketteer jij hier dagelijks mee met al je bezopen zorgen over “ploflims”.

   Als ik een moslim was en er woonden een paar @zomaars om me heen, mijn huisarts was een @zomaar en de leraren van mijn kinderen waren @zomaars,, dan zou ik me ook tamelijk beroerd voelen.

   1. zomaar

    en @beuk , kan je het niet winnen?, ga je mij hier een potje zitten beledigen fijne vent !, dat je er bent !.

    afin de aap is uit de mouw. meneer de Amerikaanse moslim, vindt het schandalig dat de gemiddelde Amerikaan, niet meer zo hoge pet opheeft van moslims !.

    vanaf 2011 , en daarna waaruit blijkt dat geïntegreerde en geneutraliseerde moslims . links en rechts tot ontploffing komen .

    dus gooit meneer de moslim op het feit dat zij , ziek worden van de islamfobie , zelfs zo ziek dat hun vrouwen te lang doorlopen met een kwaadaardige ziekte onder hun leden , (die dus te laat ontdekt word , gewoon omdat zij zich niet willen of mogen laten onderzoeken door een dokter (man).

    tja je moet maar durven om de gehele westerse samenleving de schuld te geven van het falen van je geloof.

 13. zomaar

  Beukman    4 minuten ago   
  Urk schrijft:
  “Met andere woorden beste Beukman kan ik kanker krijgen omdat U mij racistisch behandelt? Dat gelooft u zelf toch ook niet.”
  Zeker niet, en moslims krijgen geen kanker van alle islamofobie. Dat staat dan ook niet in het artikel; Sybren heeft dat zelf verzonnen. Of hij dat heeft gedaan omdat zijn Engels belabberd is, is vooralsnog onduidelijk.
  Ik denk dat je het stuk beter eerst even kan gaan lezen. Hier is de link:

  vertaald met google .
  Toen ik 16 was, een Texas politieman trok me en zei: “het is mensen zoals u die verpest dit land. Ga terug naar je land.” Mensen die snelheid, dacht ik? Meisjes die te laat zijn voor kunstschaatsen praktijk? Ik wist niet zeker wat hij bedoelde. Welk land moest ik om te gaan? Ik ben geboren en getogen in Austin. Vervolgens drong het tot me. Het was een maand na 9/11, en hij bedoelde moslims.
  Islamofobie is wijdverbreid. In de 15 jaar dat de aanslagen van 11 september hebben gevolgd, hebben veel moslim of Midden-Oosten Amerikanen herhaaldelijk blootgesteld aan haat en discriminatie in de Verenigde Staten.
  De ongegronde haat van de islam of stigmatisering, angst en afkeer van moslims steeg tot 67 procent in 2015, het hoogste het ooit is geweest. Direct na 9/11, ongunstige houding tegenover moslims waren op 60 procent. In feite, aanzetten tot haat en misdaden tegen de Amerikaanse moslims verdrievoudigd na de San Bernardino en Parijs-aanvallen. Amerikaanse moslims zijn lastig gevallen op universiteiten, hebben ze banen verloren, moskeeën werden vernield, zijn islamitische liefdadigheidsinstellingen hadden hun activa bevroren, en raciale profilering heeft zich op de luchthavens en in de straten.
  Maar er is een effect van dit alles die nog niet op grote schaal heeft gemeld: de impact op de gezondheid.
  Simpel gezegd, islamofobie heeft ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheid gevolgen voor de moslims in de VS Het is een probleem voor de volksgezondheid. Toch is het onderzoek naar de gevolgen voor de gezondheid van deze weinig bestudeerd en vaak genegeerd door de massa.
  Wij, als Amerikanen, kunnen en moeten het beter doen.
  Moslims worden vaak voorgesteld als afkomstig van niet-blanke groepen, zodat hun religieuze identiteit is gekoppeld aan raciale identiteit. In werkelijkheid, Amerikaanse moslims omvatten vele nationaliteiten en raciale categorieën, waaronder zwart en wit, en iedereen die lijkt moslim-achtige, Sikhs en vele niet-islamitische Arabische, Iraanse en Indiase Amerikanen.
  Helaas, islamofobie is zeer geïnstitutionaliseerd. Amerikanen zijn blootgesteld aan politieke campagnes, berichtgeving en films die moslims als buitenstaanders en schurken portretteren. Een studie wees uit dat de

 14. zomaar

  Beukman vervolg

  dekking van de islam en moslims in The New York Times was negatiever dan de dekking van de kanker, alcohol en cocaïne. Structurele vormen van discriminatie, vormen zoals de media of politieke campagnes die pleiten voor een verbod op de moslims, te helpen normaliseren discriminerende houdingen en maak het institutioneel bestel van discriminatie.
  Een systeem van discriminatie kan leiden tot de toegang tot fundamentele determinanten van gezondheid, zoals onderwijs en werkgelegenheid differentiële. Bovendien, wanneer mensen worden getarget op basis van hun identiteit, de aanhoudende blootstelling aan discriminatie heeft een doordringende, negatief effect op de gezondheid. Als een slachtoffer van islamofobie kan traumatiserend, met ernstige en blijvende gevolgen voor de gezondheid zijn.
  De leden van gestigmatiseerde groepen hebben een grotere stress, gespannen sociale relaties en ongelijke toegang tot middelen of medische zorg. Sociale uitsluiting verhoogt de fysiologische reactie op stress. Discriminatie van moslims Amerikanen is gekoppeld aan paranoia, psychische nood en minder geluk, evenals een hoog cholesterolgehalte, overgewicht en andere gezondheidsproblemen.
  Een andere studie blijkt dat een gebrek aan sociale steun leidt tot depressie voor de Arabische islamitische allochtone vrouwen. Islamofobie voorkomt ook dat Amerikaanse moslims uit op zoek naar de gezondheidszorg, wat resulteert in meer late-stadium kanker diagnoses.
  Het terugdringen van islamofobie in de Amerikaanse een langdurige taak. We moeten beter begrijpen hoe het sociale klimaat van islamofobie neemt een tol op de gezondheid van de Amerikanen. Door het aanpakken van islamofobie als een probleem voor de volksgezondheid, kunnen we haatdragende ideologie en de acties tegen moslims en islamitische-achtige Amerikanen veroordelen terwijl aan een objectieve doel van gezondheid als een fundamenteel mensenrecht voor iedereen.
  Gezondheidswerkers moeten zich bewust zijn van deze discriminerende barrières dat patiënten geconfronteerd bij het ontvangen van zorg en hun eigen impliciete vooringenomenheid als ze zorg te leveren. Media-aandacht zou de diversiteit van de Amerikaanse moslimbevolking weerspiegelen en de verschuiving van de dialoog uit de buurt van ziekmakende stereotypen. En wetgevers moeten beseffen dat een beleid dat enkel uit en het discrimineren van moslims Amerikanen ziek.
  Dit is mijn land, en de gezondheid van dit land moeten aanpakken van de haat die echte schade voor de gezondheid voor de Amerikanen veroorzaakt.
  Goleen Samari is een postdoctoraal research fellow aan de Universiteit van Texas in Austin.

  oke mijn Engels is niet wat het zijn moet , vandaar deze vertaling .

  en wat blijkt !, dat het de moslims in Amerika na 2011 , aangerekend word dat die aanslagen uit naam van hun geloof gepleegd zijn , en door moslims .

  wat weer vervolgd word , met de klaagzang “Simpel gezegd, islamofobie heeft ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheid gevolgen voor de moslims in de VS Het is een probleem voor de volksgezondheid”.

  dus de gemiddelde Amerikaan (ook westerling , moet begrip hebben voor de aanslagen die voortvloeien uit de islam , en LIEF ZIJN VOOR ALLE MOSLIMS, die na een aanslag juichend en feestend door de straten gaan .

  de brutaliteit alleen al om hier begrip voor te vragen .

  1. zomaar

   Een andere studie blijkt dat een gebrek aan sociale steun leidt tot depressie voor de Arabische islamitische allochtone vrouwen. Islamofobie voorkomt ook dat Amerikaanse moslims uit op zoek naar de gezondheidszorg, wat resulteert in meer late-stadium kanker diagnoses.

   volgens mij weten (heb ik uit de media , wanneer een moslima ziek is zij niet onderzocht wenst of mag worden door een man!!, ook op spoedeisende hulp !), anders gezegd komt een moslima dus niet optijd bij een dokter !, eerder te laat als zij b.v baarmoederhalskanker heeft !.

   dit zijn feiten !!, die je met regelmaat lezen kan in het regionaal nieuws , als er weer eens op een eerstehulppost en of dokterspost herrie is geweest .

   @Beukman zou het niet eens tijd worden dat de moslims hier in onze gewesten zich aan gaan passen , ik denk punt een dat zij vriendelijker bejegend zullen worden.

   en eerder ongeneselijke ziektes ontdekt worden bij hun vrouwen , wat denk jij beuk ?.

   1. Beukman

    Jij zit in de ontkenningsfase, @zomaar. Dat wisten we natuurlijk al, maar je had dit zelf ook kunnen weten als je het stuk had gelezen.

    1. Ali Yas

     Het stuk bewijst eigenlijk niks, het zijn alleen vermoedens. De enige cijfers vinden we dan ook in deze twee zinnen:

     “The unfounded hatred of Islam or stigmatization, fear and dislike of Muslims rose to 67 percent in 2015, the highest it has ever been. Right after 9/11, unfavorable attitudes toward Muslims were at 60 percent.”

     “Unfounded hatred of islam”. Dat zegt eigenlijk alles over de insteek van de “onderzoekster”.

     Goleen Samari probeert de ontkenningsfase nog wat langer te rekken, en geeft de schuld voor het disfunctioneren van moslims op zowat alle vlakken aan hen die daar ongewild het slachtoffer van zijn. Je moet maar durven.

    2. zomaar

     Jij zit in de ontkenningsfase, @zomaar.

     Beukman ik ontken niks , ik erken dat de moslims in het westen met allerlei klaagzangen komen , om de westerling er te van overtuigen dat de situatie waarin zij zitten , (ik moet schrijven dat die situatie , voor de gemiddelde westerling riant is , niet werken en meer luxe dan de gemiddelde westerling) , de schuld van de westerling is .

     punt een deze is door hen op te lossen , gewoon terug gaan naar die uitgestrekte woestijnen plaats genoeg.

     of punt twee , stoppen met moorden hier in het westen , en zich aanpassen aan de wijze van ons manier van leven .

     effe een voorbeeldje , ten tijden van de Molukkesekapers hadden de overige Molukken ook last dat zij anders bejegend werden door ons .

     zette zij een klaagzang op ?, nee !!, zij pakte de koe bij de horens en veroordeelde waar zij maar waren deze kapers, (ik heb en had vrinden onder de Molukken).

     en dit heb ik de moslim in de straat /wijk/of stad of dorp nog niet hoeren doen , 75% van de in het westen levende moslims staan achter deze aanslagen en die in de toekomst .

     en dan verwijd jij mij dat ik in een ontkenningsfase zit , druiloor.

 15. toetssteen

  Zelden zoveel crap gelezen als in dat artikel van de Dallas Morning News. Ik hoop dat er asap een koppel oncologen op deze knallende kolder springt.
  Het ontstaan van kanker heeft op een aantal externe factoren na (o.a. roken) veelal een erfelijke basis. Dat plus het laat ontdekken omdat men de dokter mijdt heeft 0% van doen met islamofobie. Men moest zich kapot schamen om zoveel onbenul!
  Men is om wat voor reden te besodemieterd om naar de arts te gaan (misschien menen dat bidden ook helpt? Ze zijn er ook in de christelijke wereld, dus het zou me niet verbazen!), maar als de gebeden niet helpen en de kanker terminaal blijkt te zijn gaan jankbekken over islamofobie! Hoe komen ze erop?!

  En mijn Engels is prima. De strekking van het artikel is dat ze niet naar de arts gaan, maar als het te laat is gaat jankmuilen over fobieën. Nou daar trekt een kanker schele ogen van heur! Echt waar!

  1. Beukman

   Steen steent:
   “Het ontstaan van kanker heeft op een aantal externe factoren na (o.a. roken) veelal een erfelijke basis.”

   Leuk geprobeerd, @Steen. Bij slechts ongeveer 5 procent van alle gevallen van kanker is er sprake van een erfelijke achtergrond.

 16. Mar

  Niet te filmen.

  Meerdere malen wordt duidelijk gemaakt dat de auteur een eigen verdraaide versie aan het Dallas Morning News artikel heeft gegeven.

  Er staat niet geschreven “de “enorme” islamofobie hier zou funest zijn voor de gezondheid van moslims, die daardoor zelfs een ziekte als kanker zouden krijgen.” Net zomin “Een kleine greep uit de vele aandoeningen die slachtoffers van islamofobie zouden kunnen oplopen: stress, obesitas, paranoia, een hoog cholesterolniveau en jawel, zelfs kanker.”

  De Nederlandse vertaling van het artikel wordt door één van de lezers geplaatst, waaruit wederom duidelijk wordt dat de auteur het artikel heeft verkracht.

  En dan nog blijft men hangen in dat kanker allerlei andere oorzaken heeft, het een links verzinsel is, moslims zich weer super zielig vinden, islamofobie is een verzonnen woord van links en daar kunnen moslims echt geen kanker van krijgen.

  De auteur kan de plaatsvervangende schaamte inwisselen voor zich dood schamen voor het produceren van zo’n slecht misleidend artikel. En dat zit dan op een universiteit. Snap nu de heisa over de slechte taalbeheersing van studenten in Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.