Arrogante Kuzu maakt Wilders' accent belachelijk en vindt zijn eigen Nederlands helemaal geweldig

Geen categoriesep 23 2016, 18:00
Tunahan Kuzu is veel dingen niet, maar een ijdeltuit is hij zeker weten wél.
Terwijl Geert Wilders op dit moment zijn volledige aandacht moet richten op het proces dat hij aan de broek heeft hangen vanwege zijn 'minder marrokanen'-uitspraak, grijpt Tunahan Kuzu elke kans om zijn politieke aartsrivaal in een kwaad daglicht te zetten.
Ik zal de laatste zijn die zal beweren dat er niet genoeg op Wilders aan te merken valt, maar deze opmerking noem zelfs ik te flauw voor woorden. De voorman van DENK, de partij die zich zogenaamd zo wil inzetten tegen discriminatie, valt de PVV'er aan op de manier waarop hij praat. En nee, dan hebben we het niet over creatieve woordgebruik (kopvoddentaks, haatpaleizen en nog vele andere) maar over zijn Limburgse accent. Jawel, zijn uitspraak blieft hem niet.
Op de Facebookpagina's van zowel DENK als Kuzu zelf pronkt een screenshot van een artikel van RTL Nieuws, waarin gesteld wordt dat Kuzu één van de weinige politici is die netjes ABN praten. Wilders daarentegen zou last hebben van een waar spraakgebrek:
https://www.facebook.com/KiesKuzu/posts/1024662407632387
Uiteraard heeft Kuzu deze screenshot wel zó aangepast dat deze helemaal in het voordeel van hem lijkt te zijn. De oplettende lezer ziet dat er na de eerste zin nog even "En" staat, waarna er opeens een nieuwe alinea begint. Bij het nalezen van het oorspronkelijke artikel blijkt al snel dat het hier gaat om een zin die wél in het voordeel van Wilders was ("En Wilders is er altijd goed in, ik noem zijn haatpaleizen") maar die Kuzu er vakkundig uitgeknipt heeft. Hoe het ook gesteld moge zijn met zijn Nederlands, er is in ieder geval geen politicus die paint beter in de vingers heeft dan DENK's eigen Tunahan Kuzu.
Wees maar trots hoor, Tunahan! Als je nu ook nog wat nuttigs zegt, dan is heel Nederland tevreden. Deal?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten