Amerikaanse overheid: ‘Lever je Samsung Note 7 in of BRAND’

In een waarschuwing aan de consument heeft de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission eigenaren van Samsung Note 7’s verteld dat ze hun mobiele telefoon uit moeten zetten en ook niet meer moeten opladen. Samsung zelf heeft ook een oproep doen uitgaan aan eigenaren van deze smartphone in Amerika: zij worden opgeroepen om hun toestel onmiddellijk in te leveren bij de winkel waar ze ‘m vandaan hebben. Ze zullen dan een tijdelijk vervangtoestel krijgen en uiteindelijk een toestel dat gelijkwaardig is aan de Note 7… maar die, in tegenstelling tot de Note 7, niet zomaar explodeert.

De afgelopen weken zijn er verschillende nieuwsartikelen verschenen over exploderende Note 7’s. Het bekendste verhaal gaat over een stel uit Florida. Hun Note 7 vloog in de brand toen die in hun Jeep lag. Vervolgens brandde de auto volledig af.

De CPSC — zeg maar de consumentenbescherming — zegt dat het onderzoekt of “een vervangende Note 7 een goede remedie is voor dit probleem.” Samsung zelf heeft Amerikaanse eigenaren van de Note 7 verteld dat ze hun toestel kunnen ruilen voor een Note 7 die niet brandgevaarlijk is óf voor een leentoestel.

In een officiële verklaring laat Samsung weten:

We are asking users to power down their Galaxy Note7s and exchange them now.” says Tim Baxter, president of Samsung Electronics America. “New Note7 replacement devices will be issued to exchange program participants upon completion of the CPSC process. In the interim, consumers can return their Note7 for another device.”

Although there have been only a small number of reported incidents, Samsung is taking great care to provide customers with the support they need. Samsung has identified the affected inventory and stopped sales and shipments of those devices. Customers who have Galaxy Note7 devices can replace their current device with a new device under the terms of the US Note7 Exchange Program.

The US Note7 Exchange Program offers consumers the following choices:
Exchange current Galaxy Note7 device with a new Galaxy Note7 (pending CPSC approval).
Exchange current Galaxy Note7 for a Galaxy S7 or Galaxy S7 edge and replacement of any Note7 specific accessories with a refund of the price difference between devices.
Select carrier and retail outlets will also provide customers, who prefer a replacement Note7, with a Samsung loaner phone to use until new Note7s are available.
Additionally, participants in the US exchange program will receive a $25 gift card or bill credit from select carrier or retail outlets.

Met andere woorden, de Note 7 kan vervangen worden door een nieuwe Note 7 als de CPSC daar toestemming voor geeft. Die gaat dus eerst onderzoeken of de ‘verbeterde versie’ wél veilig is. Ook kunnen ze hun Note 7 inruilen voor een Galaxy S7 of een Galaxy S7 Edge, waarbij ze het verschil in prijzen terugkrijgen van Samsung. Ook kunnen klanten een leentoestel krijgen tot er genoeg nieuwe Note 7’s zijn. Tenslotte krijgen deze klanten een cadeaubon of beltegoed ter waarde van 25 dollar (cadeau).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.