Arrogante Jeroen Dijsselbloem: ‘Van mij geen sorry naar de kiezer’

Onze minister van Financiën weet het beter. Altijd.

Minister van Financiën en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem weet dat het kabinet bijzonder impopulair is, maar daar heeft hij in het geheel geen last van. In gesprek met de Volkskrant laat deze verlichte geest namelijk weten dat kiezers oliedom zijn:

Als we verkiezingen gaan houden op basis van wat de kiezer wel en niet wil en je kijkt onder aan de streep, dan weet je zeker dat Nederland failliet gaat.

Als kiezer sprekende kan ik meneer Dijsselbloem vertellen dat het land er economisch en financieel juist veel beter zou voorstaan als ik en gelijkgestemden het voor het zeggen zouden hebben. We zouden fors bezuinigen op immigratie en integratie, kunst en cultuur zou zichzelf moeten bekostigen, er zou geen ontwikkelingssamenwerking zijn, de belastingen zouden veel lager zijn (wat ironisch genoeg voor méér overheidsinkomsten zou zorgen), de vrije markt en ondernemerschap zouden alle ruimte krijgen, en werken zou weer beloond worden. Heel gek, maar op de één of andere manier vermoed ik dat Nederlander hierdoor welvarende zal worden, niet armer, laat staan dat we failliet zouden gaan.

Ook zegt hij er lak aan te hebben dat de kiezer boos is dat hij er weinig tot helemaal niet op vooruit gaat door het waardeloze kabinetsbeleid:

Als de VVD het in zijn eentje voor het zeggen zou hebben, zouden de koopkrachtplaatjes er heel anders uitzien. Hetzelfde als de PvdA de meerderheid zou hebben. Nu gaat iedereen er 1 procent op vooruit. Dat houdt allemaal niet over, maar het is wel gelijkmatig verdeeld. Ik schaam me niet voor het compromis. Van mij geen sorry naar de kiezer.

Met andere woorden: u heeft het maar te slikken. Meneer Dijsselbloem heeft een beleid in elkaar geflanst, wij hebben dat te accepteren. En vooral niet boos worden dat we steeds meer belasting betalen en er steeds minder voor terugzien! Jeroen weet het beter!

Zoals Sywert van Lienden terecht twittert:

https://twitter.com/Sywert/status/779605213829181440

Welkom in 2016, het lijkt verdacht veel op 1998!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Beukman

  Ach, de beste stuurman staan aan wal. Dijsselbloem is niet alleen bij PvdApen de populairste bewindsman, maar ook bij de VVD. Natuurlijk is niet iedereen tevreden met de bestedingen van dit Kabinet, maar dat hou je altijd. Er bestaat immers geen nationale gelijkgestemdheid, en dat moeten we ook niet willen als pluriforme natie.
  Bovenal heeft Jeroen zijn kop koel gehouden in moeilijke tijden. Dit heeft geleid tot rust en stabiliteit. Zodoende heeft zich om Dijsselbloem het aura van een ouderwetse sociaaldemocraat gevormd zoals je ze nog maar weinig ziet: streng maar rechtvaardig. Wat mij betreft terecht.

  http://www.ioresearch.nl/home/nieuws/artmid/445/articleid/675/kiezers-jeroen-dijsselbloem-en-lodewijk-asscher-beste-bewindslieden-#.V-aSjYiLTmg

  “PvdA-ministers Jeroen Dijsselbloem (6,6) en Lodewijk Asscher (6,1) zijn de best gewaardeerde bewindslieden van het kabinet. Dijsselbloem is niet alleen populair bij de PvdA-kiezers (een 7,9), maar ook bij kiezers van VVD (7,6) en D66 (7,5). “

  1. ome Bob

   beste beukman , beste beukman

   wat je nu aan het doen bent whahaha, tart alle grenzen

   denk nou eens na, voor je iets dit blog op pleurt ,

   Je geeft 135 landverraders , die 8 jaar lang alles naar de kloten hebben geholpen , ONDERLING PUNTEN
   DUS LANDVERRADER 1 , KRIJGT MEER PUNTEN DAN LANDVERRADER 7
   WAT UIT EINDELIJK RESULTEERT IN ??

   DE BESTE LANDVERRADER MET DE HOOGSTE PUNTEN ??

   Zo te zien heb je bij Jesse de Mocro op school gezeten ?
   en ook niet afgemaakt net als die bruinwerker ??

   dus landverrader 1 krijgt 6.6. en joden verrader 6.1.
   dus populair bij VVD 7.9. ja de opper landverraders
   je hebt Neelie gemist en van Baalen ook ,
   TOFFE VVDERS HEEE, goed volk , whahahaha
   en zelfs bij geen id’66 7.5

   je noemt dus al het nederlandse gajus op , de hele kunduz tekenaars
   inclusief de referendum partij van kapitein visseoog , alias kanjer veilingmeester

   U weet wel de referendum partij maar nu even niet ,want die laatste 2 zijn niet zo goed bevallen ,

   die Pechtdrol heeft ons land na 1 bezoekje aan de bea Bilderberg sekte
   met een strik erom aan brussel gegeven !

   onder welke natte straattegel leef jij eigenlijk , o nee een huurhuis

   vertel het is tegen ome bob , TROLLIO

   1. Beukman

    Ach landverrader, landverrader, dat woord. Het is altijd de ander he, die een landverrader is. En het zijn altijd gelijkhebbers die anderen een landverrader noemen. Gewone evenwichtige mensen gebruiken zulke grote woorden wat spaarzamer.
    BEN JIJ OOK EEN GELIJKHEBBER, OOM BOBS?

    Misschien zijn gelijkhebbers wel de echte landverraders. Want als er één ding is waar in de geschiedenis landen aan kapot gingen, dan was het wel aan mensen die het allemaal beter wisten, die haarfijn wisten wie er goed was en wie er fout was. Stuk voor stuk idealisten.

    Die Dijsselbloem is een koele kikker, in Nederland geliefd, daarbuiten gevreesd én gerespecteerd (maar niet overal), en hij heeft zijn dingen kunnen doen dankzij ons wrakke democratische bestel.

    Wij Nederlanders verkiezen dat wrakke democratische stel nog altijd boven de ophangoplossingen van de landverraderroepers. Waarom dan wel? Omdat als de een zich gerechtigd voelt om de ander een landverrader te noemen en de bijbehorende actie te ondernemen, IEDER ANDER zich hierdoor gelegitimeerd zal voelen om PRECIES HETZELFDE te doen.
    Maar aangezien de meningen over wie er allemaal landverraders sterk verschillen en afhankelijk zijn van perspectief, zou dit erin resulteren die op het laatst heel Nederland aan een boom hing.

    DAT WILLEN WIJ NIET, OOM BOBS, ELKAAR AAN EEN BOOM OPHANGEN. Wij maken gebruik van ons wrakke democratische bestel. Wil jij geen PvdAap in de regering? Stem dan D’66 of zo, of CDA, of KLAVER, of zie maar. Voor zover jij nog stemrecht hebt, uiteraard. Maar kap gewoon met die landverradersflauwekul, want dat is weg-met-ons-retoriek. ALS IK ERGENS EEN HEKEL AAN HEB, is het wel daar aan.

    1. ome Bob

     whahahahaha beukman , beukman
     je bent echt helemaal verloren ,
     ze hebben je helemaal gek gemaakt
     je lult uit je nek, in goeds rotterdams

     dus ook in goed rotterdams , zouden ze je voor je muil motte schoppen , om je wakker te krijgen

     en dan je voorstel om te stemmen op ?/ whahahaha
     ik kom speciaal terug , van waar ook ter wereld

     OM PVV TE STEMMEN , omdat geert al 12 jaar probeert om als enige voor mijn volk , mijn kinderen opkomt en helemaal niemand anders ,

     dus 135 landverraders en NSBers, waar jij voorop loopt als . blinde , dove, geindoctrineerde malloot ,
     en voor wat , ??
     dus eenhersenloze weigerende om zelf te denken en na te zoeken Landverrader en NSBer, meer kan ik van je maken
     lees nou je stukkie nog eens, haal je dat nou rechtstreeks van je efteling boek ?
     krijg je ze opgestuurd vanuit brussel
     wat heb je nou de laatste 8 jaar lopen en zitten doen man .
     whahahahahahaha
     natuurlijk hangen we aan het eind jullie op ,
     we proberen alleen maar je wakker te krijgen
     hoeveel medestanders heb je nou hier ?
     1 had je er , maar die hebben we gelijk weer weggeblazen
     als ik het niet gekker laat worden
     zou ik haast gaan denken dat je Tim heet ,
     whahahahahahaha
     er is niemand die je bijvalt ,
     niemand die het met je eens is
     iedereen praat normaal tegen je,
     je hebt toch wel internet , je kan toch stiekum zelf wel eens een
     dagie googelen
     zonder wat te zeggen
     dus niet meer zoveel domme dingen in 1 stukkie zetten hoor ,
     je I.Q zakt iedere dag verder omlaag
     je zit nu op mijn maat schoenzool 45.5

     1. Beukman

      Nou oom Bobs, die knetterlinkse Geurt van jou heeft anders helemaal geen interesse om te gaan regeren. Hij heeft ook een paar knettergekke plannetjes die helemaal niet kunnen worden uitgevoerd.
      Het enige dat ik hem moet nageven, is dat hij een aantal partijen min of meer heeft gedwongen om copycat te spelen van de PVV.

      Maar wat wil je nou eigenlijk zeggen met je opmerking dat ik hier geen medestanders heb? Vind je dat dan gek, op een conservatief blog dat is gekaapt door PVV-aanhangers? Ik zou me wel op mijn hoofd krabben als iedereen het hier opeens met me eens was.
      DUSSSSS…. wat is je punt, oom Bobs?

      Enne…. die Tim-zin van jou. Als er nou één ding was waarvan ik je niet had willen beschuldigen, is dat ook jij paranoïde bent. Want hoe maf en ongeleid je in dat knappe koppie van jou ook bent (IQ van 180 toch, blonde God?), ik had je niet gerekend tot al die mesjoggene figuren hier die menen dat iedereen op DDS die niet main stream denkt (CP, Mar, Sark, ik en nog 1 of 2 anderen), eigenlijk dezelfde persoon is.
      Ik hoor het graag van je, of ik ernaast zit of niet.

 2. Seneca

  De arrogantie van de nationaal socialist Dijsselbloem is terug? Die was altijd latent op de achtergrond aanwezig. Telkenmale als dat vervloekte socialistische getijsem aan het roer staat, is er st**nd aan de knikker. Het enige dat die idioten kunnen, is belastingen verhogen en lasten verzwaren; dat geld geven zij dan aan buitenlandse dictators die met onze zuur verdiende centjes, wapens en privé vliegtuigen kopen en daarnaast fraaie villa’s bouwen.
  In de laatste vier jaar van dit voor eeuwig vervloekte kabinet Rutte 2, sprak men uitsluitend over ‘bezuinigingen’ maar men heeft totaal niets bezuinigd. In de optiek van die socialistische zwijnen, is bezuinigen iets voor jan lul die voor de centjes van dat tuig krom mag liggen. Dan zijn er nog figuurtjes die stellen dat jeroentje de meest populaire bewindsman van vvd en pvda zou zijn. Moet ik nu blij en verheugd zijn dat het gros van de bevolking te stom is om niet in te zien dat zij verkocht, verraden en bestolen zijn?

  1. Sarko

   Wat vindr u van het overwegend likse PVV programma.
   Over nationaal socialisme gesproken. 🙂 🙂

   1. Seneca

    GW spreekt duidelijke taal, of je het met hem eens ben of niet. De nationaal socialist – ik zie sociaal democratie als nationaal socialisme of dat komt van gl, pvda, sp etc.etc – Dijsselbloem is de personificatie van de socialist die het geld van de arrebeiders steelt en ‘herverdeelt’ tussen zijn vriendjes en buitenlandse ‘relaties’.

  2. Beukman

   Seneca beweert:
   “De arrogantie van de nationaal socialist Dijsselbloem is terug?”

   Jeroen is geen nationaal socialist maar een internationaal socialist. Je bent in de war met Geert. Dat is wél een nationaal socialist.

   1. ome Bob

    beukman
    een man die is afgestudeerd
    op :
    Koeienstront in vloeibare dan wel granulaat uitvoering ??in Wageningen

    dus P.v.d.A en koeienstront

    veel duidelijker kan ik het niet maken ,

    deze schele lul , is de voetveeg van DRAGHI ,

    NOU EEN GROTERE MAFFIOSO IS IN DE HELE WERELD NIET TE VINDEN

    wie heeft eigenlijk die hersenbeschadiging bij je ontdekt ??

    waar haal je al die dommigheid toch vandaan , hr. huurhuis ???

    wordt je iedere dag door Herrrrr SS SCHULTZ aan de monitor gelegd voor je volgende serie waanideen ??
    en standaard kreten , als Simon 2.0

    30 zilverlingen vriend , 30 zilverlingen , en daarna hing hij zich op !

    whahahahahahaahha

    1. Beukman

     WOEHAA! OME BOBS !

     zoveel tekst , en er dan toch nog in slagen om NIET IN TE GAAN op wat ik schrijf !!

     Heb jij soms nog les gehad van Van Agt?

     Ontken jij dan dat Jeroen een internationaal socialist is, en dus niet een NATIONAAL SOCIALIST, zoals jouw grijzende vriend Geurt ??

     1. ome Bob

      Geert staat al jaar in jaar uit,
      voor NEDERLAND
      wil de grenzen sluiten ,
      wil morgen als hij de kans krijgt uit de EU
      wil de gulden terug
      stopt met ontwikkelings samenwerking
      dus staat voor DE NEDERLANDERS
      jong , oud, klein , groot
      als jij als landverrader net als Simon met een woordspelletje
      je gelijk wilt halen ,
      dan mag je geert een nationaal socialist noemen, als socialist staat voor sociaal ,
      wat Dijsselbloem doet is rijp voor landverraad uit de eerste orde,
      dus die is klaar voor de dood door de kogel, na een volktribunaal , voorgezeten door wachteres , Seneca , en enige andere mensen die dagelijks bezig zijn idioten, gehersenspoelden ,dan wel mensen zoals jou op het rechte spoor te zetten .
      MAAR HET BLIJKT TE VERGEEFS .
      IK ga verder geen discussie meer aan met je,
      je bent gewoon reddenloos verloren, incl. je kinderen

      zo en nou een neut

     2. toetssteen

      Gotcha! Explain the diff between Hitler and Ayn Rand.

      Allemachtig je bent zo wanhopig als een ouwe tijger met een afgesleten gebit die hoopt op een makkelijke prooi.
      Socialisme is socialisme en het staat diametraal tegenover libertair Ayn Rand denken. Ja er zijn aan beide zijden variaties, maar dat hoefijzer gelul is wat het is, gelul.
      Hayek is geen keynes en zal het nooit worden ook.

      Twee keer gebazel van hetzelfde, is nog immer hetzelfde.

   2. Seneca

    @beukman
    Ik ben het eens met de stelling dat de PVV een links programma heeft. In mijn optiek heeft hij niets laten zien waaruit zou blijken dat hij een nazi zou zijn. Gezien uw uitlatingen en uw latente anti joodse gevoelens die zich somtijds uiten in uw uitlatingen, bent u dat wel evenals alle socialistische lieden en partijen.

    1. Beukman

     @Seneca
     Geert is een nationalist en een socialist, maar dan wel de nationalistische versie, want er bestaan immers ook internationale socialisten. Die hebben zelfs een clublied getiteld De Internationale.
     Waarom Geert dus niet gewoon een nationaal socialist noemen? Het woordje “nazi” is te historisch beladen, zo zal ik hem dan ook niet gauw noemen.

     Overigens was Geert vroeger, ook nog na zijn VVD-tijd, gewoon rechts. Hij heeft uit politiek gewin van de ene dag op de andere een switch gemaakt.

     Wat mezelf betreft: ik ben niet nationaal georiënteerd maar internationaal. Ook ben ik geen socialist, maar hooguit een halve sociaal-democraat. Ook op mij is dus de term “nazi” niet van toepassing.

     Je opmerking over “anti joodse gevoelens” laat ik maar voor wat ze is.

   3. Kees

    Wie was de 1e grote fan in Nederland van het nationaal socialisme, en wie bewonderde Hitler al heel vroeg: juist Joop den Uyl!

 3. Ali Yas

  Dijsselbloem is econoom én links. Deze man is dus doorkneed in methoden om zo veel mogelijk geld van individuen naar het collectief door te sluizen. Voor “individuen” kan men in Europees verband ook “landen” lezen en voor “het collectief” de Europese Unie. Op landelijk niveau is die benadering niet per se optimaal voor de gemiddelde burger en op internationaal niet voor het gemiddelde land, wat Griekenland onder de ontzielende leiding van Dijsselbloem voor de zoveelste keer mocht ervaren. In overeenstemming daarmee presteren de Eurolanden door de bank genomen minder goed dan vergelijkbare niet-Eurolanden.

  Maar Dijsselbloem meent dat hij het goed heeft gedaan. Dat maakt hem niet dom of arrogant, maar consequent en principieel. Alleen deugen zijn principes niet.

 4. Ni28

  Arrogantie van de macht. Hopelijk wordt deze goed afgestrafd. Afstraffen werkt helend. Meestal.

 5. Ni28

  Elke normale econoom en niet eens van linkse kant wist dat de extra ezuinigingen om de drie procent te halen de reinste onzin was. Het koste duizenden banen. Maar onze politici halen liever een witte voetje in Brussel. Je weet maar nooit welke leuke baantje zij daar voor je kunnen hebben.

 6. toetssteen

  https://esb.nu/blog/20013047/overheid-heeft-met-falend-begrotingsbeleid-een-derde-van-de-grote-recessie-veroorzaakt

  Tot zover de wondere vingers van Dijsselbloem. Zo ongeveer de tegenstelling van Midas, hoewel als u het figuurlijk neemt eigenlijk hetzelfde. Alles is goud, maar eten kunt u het niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.