Brexit-dipje Britse economie nu alweer voorbij

Geen categoriesep 01 2016, 12:00
Dat gaat snel.
Toen Britten zich uitspraken voor het Brexit reageerden de markten bepaald niet op positieve wijze. Eerlijke commentatoren lieten al meteen weten dat dit te verwachten viel, en dat niemand zich er zorgen over hoefde te maken. De markten zouden snel weer herstellen.
Volgens paniekerig VoteStay was dat helemaal niet waar. Wat deze opportunistische leugenaars betrof was het einde nabij voor de Britse economie. De reactie van de markten op het referendum bewezen dat.
Ja, ja, we konden Groot-Brittannië alvast afschrijven. Terug naar de middeleeuwen enzo.
Helaas voor deze eurofiele leugenaars is de Britse economie zich nú al aan het herstellen. In juli kreeg de Britse industrie weliswaar een klap te verwerken, met de laagste cijfers in 3,5 jaar tijd, maar de afgelopen maand (augustus dus) is dat alweer veranderd. ING-econoom James Knightley zegt dat de Britse economie in het laatste kwartaal van dit jaar dan ook een "respectabele groei" zal laten zien.
Met andere woorden, er was inderdaad even sprake van een dip, maar alles gaat nu weer naar wens.
Goh, wie had dat toch zien aankomen?
Hilarisch genoeg noemen de linkse media deze cijfers "onverwacht goed," maar dat is alleen "onverwacht" als je volstrekt ongeïnformeerd bent. Iedereen die oplette zag al van heinde en verre aankomen dat de Britse economie zich snel weer zou herpakken.
Ik ga ervan uit dat de Britse economie de komende tijd stug doorgroeit. En dat is niet alleen goed nieuws voor onze Britse vrienden, maar ook voor ons: eurokritische Nederlanders. Het maakt het immers gemakkelijker voor ons om duidelijk te maken dat een Nexit geen risicovolle onderneming is, maar juist een geweldige mogelijk is om onze soevereiniteit terug te krijgen én de economie op termijn juist een impuls te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten