De Nederturkse burgeroorlog gaat door: bemiddelingsgesprek islamitische basisschool Zaandam mislukt

Een bemiddelingsgesprek tussen een Islamitische basisschool in Zaandam en de Turkse ouders van leerlingen van deze school is mislukt.

Minister van onderwijs, Jet Bussemaker vindt het ¨heel erg jammer¨ dat het bemiddelingsgesprek is mislukt.

,,Het was verreweg het beste geweest voor iedereen als het gesprek tot een goed einde was gekomen. Ik vind dat als er maatschappelijke spanningen zijn, je altijd de dialoog moet zoeken en op een nette manier naar elkaars argumenten moet luisteren”, aldus Bussemaker vrijdag.

Het blijft toch apart dat politiekcorrect links de dialoog altijd  aan wil blijven gaan met deze mensen die de school afschilderen als een instelling van ‘landverraders’. Dat de integratie van veel Turken in Nederland volledig is mislukt, blijkt wel weer uit het feit dat deze figuren zich meer Turk voelen dan Nederlander, en de grote behoefte hebben om dit Turkse probleem in Nederland te moeten uitvechten.

Het lijkt mij tijd worden om niet meer met een kopje thee in de hand rond de tafel te gaan zitten, maar de veger door dit soort ongein te halen. Het is te hopen dat de leerplicht ambtenaar er bovenop zit en goed in de gaten houdt of deze kinderen dan wel les volgen bij een andere school.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Anna

  Niks anders dan fundamentalistische, islamitische hoofddoek opgelegd door fundamentalistische moslimmannen. Hoe zal ons prachtige opgebouwde land eruit zien over 50 jaar. Waarom wonen ze niet in oorspronkelijke landen of in regios met eigen cultuur en religie. Waarom hier bij de ongelovigen ? Waarom bouwen en ontwikkelen ze oorspronkelijke islam landen niet. Wij hebben zelf onze landen na de Tweede- WO ook opgebouwd. Wat doen ze hier in Europa.

 2. Ruud Steunassen

  Uiteraard moet dit mislukken. Erdogan en Gülen zijn nog steeds dikke vrinden. Aan deze schijntoestand van verdeeldheid onder Turken offeren ze enkele duizenden Gülenisten en enkel honderden aanhangers van Erdogan op, die de “revolutie” hielpen neerslaan, maar dan heb je ook wat: chaos in Europa.
  Er is maar 1 oplossing. Onze leiders moeten een trap onder hun achterste krijgen.

 3. Ni28

  Zelfs Rutte zegt al Pleur op! En wordt niet voor berecht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.