Dieptriest: autistische jongen overdag helemaal in elkaar geslagen, talloze mensen zagen het, niemand deed iets

En maar zeuren dat ‘het zo niet meer kan.’

Veel triester dan dit wordt het natuurlijk niet:

De 21-jarige Henry is woensdag in Emmen op afschuwelijke wijze toegetakeld, nadat hij had geweigerd zijn portemonnee en telefoon af te geven. De moeder van Henry roept getuigen op om zich te melden. “Zoveel mensen hebben het zien gebeuren.”

De zwaar autistische Henry fietste rond 17:15 uur ter hoogte van de McDonald’s in Emmen, toen hij plotseling werd aangevallen. Een jongeman trok hem van zijn fiets af. De berover wilde zijn portemonnee en telefoon.

Zijn moeder Ursula zegt dat Henry niets wilde afgeven, hoewel hij eigenlijk niets waardevols bij zich had. Vervolgens werd hij totaal verrot geslagen door de overvaller. Die idioot ging zo erg te keer dat Henry na afloop onder het bloed zat en verschillende botbreuken in zijn gezicht had.

Let op: de arme jongen werd dus ongelooflijk zwaar mishandeld terwijl talloze mensen er iets aan hadden kunnen doen. Maar niemand — niemand — deed iets.

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Opvallend genoeg is Ursula niet eens heel boos; zij wil alleen dat getuigen zich melden zodat de dader opgepakt kan worden.

“Mijn zoon heeft wel mensen gezien, maar niemand schoot te hulp. Niemand greep in. Nu waren die mensen waarschijnlijk ook gewoon bang. Toch hoop ik dat zij zich melden bij de politie. Er moet toch wel iemand zijn die iets heeft gezien of een foto heeft gemaakt.”

Anders dan Ursula, die veel te lief is, vind ik ‘gewoon bang zijn’ totaal geen excuus om niet in te grijpen. Je laat de één of andere psychopaat een ander toch niet helemaal in elkaar hengsten? Wat zijn Nederlanders eigenlijk voor watjes?

Wat is er mis met de moderne Nederlandse cultuur dat we dit soort dingen laten gebeuren? Is het een probleem in de opvoeding? Op scholen? Waar komt dit door? Zeker mánnen die zoiets zien moeten toch gewoon het lef hebben om in te grijpen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Peter Selie

  Lichtgetint PvdA/VVD electoraat slaat autistische jongen helemaal de moeder…

  De politie is intussen op zoek naar de dader, een grote man van rond de twee meter. De man is licht getint, heeft zwart haar en droeg een trainingsbroek. Hij fietste na de beroving weg in de richting van het centrum van Emmen. De politie vraagt getuigen zich te melden. Henry’s moeder: „We hopen dat hij gepakt wordt.”

  De jongen is inmiddels geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed. >>> http://www.telegraaf.nl/binnenland/26582496/__Autistische_Henry_mishandeld__.html

 2. Wim

  Makkelijk gezegd Michael ,voor de mensen die er inspringen is er niets geregeld. Krijg jij een mes in de rug en je wordt invalide dan ben je aan de goden overgeleverd.Niemand help je daarna financieel.

  1. Peter Selie

   Bijna iedere smartphone zombie kon deze mishandeling filmen en zo de politie aanwijzingen omtrent de identificatie van deze misselijke islamitische ransaap geven. Nee daar zijn ze ook nog te begieterd voor, stelletje lafbekken, geen een van de omstanders ging de wegfietsende mishandelaar achterna. Tja hoor Rutte nog zeggen; tuig van de richel, de politiek laat heel Nederland niet bakken maar stikken…

 3. Peter Selie

  Man in nek gestoken in café Schiedam
  Bij een incident in een café aan het Broersveld in Schiedam is in de nacht van zaterdag op zondag een man na onenigheid met een medebezoeker in zijn nek gestoken. De politie is op nog op zoek naar de dader.

  Rond 4.00 belden medewerkers van de horecagelegenheid de politie dat zij een bezoeker hadden opgevangen met een flinke verwonding in zijn nek. Omstanders verklaarden dat de dader en het 39-jarige Poolse slachtoffer woorden hadden, waarna de verdachte had toegestoken. Hevig bloedend was het slachtoffer door het personeel opgevangen. Dat waarschuwde de hulpdiensten.

  De dader, een negroïde man met een wit overhemd en lichte spijkerbroek, ontvluchtte de zaak.
  Agenten verleenden eerste hulp. En zoektocht naar de verdachte leverde niets op. De politie vraagt mensen die meer weten over het incident en de verdachte contact op te nemen.

  Bron
  http://www.crimesite.nl/

 4. Wachteres

  Dat denk ik ook vaak als ik lees over verkrachtingen of aanrandigen waar heel veel mensen bij zijn.

  Hoe is het mogelijk dat dit kan gebeuren. Zwijnen die vrouwen onder hun kleding grijpen, terwijl ze hen eerst in een hoek hebben gedreven.

  Zijn daar geen mannen in de buurt of nog erger is hun eigen man niet aanwezig?

  Misschien is het in deze verlinkste/vervrouwelijkte maatschappij al een doodzonde als je een vrouw of je eigen vrouw verdedigt en daarbij desnoods geweld gebruikt.

  Een kleindochter van mij – een schat van een meid – vertelde me: “Oma, ik word elke dag voor hoer uitgescholden”.

  Ik zei tegen mijn dochter: “Dat tuig mag blij zijn dat ik niet in de buurt was”.

  “Wat wil je dan doen”, zei mijn dochter, “ze trommelen zo tien of meer vrienden op”.

  Toch kan ik me niet voorstellen at ik mijn mond zou houen.

  Gisteren las ik in een atikel dat een man was aangevallen door een groep ‘jongeren’. Hij verdedigde zich natuurlijk.

  Door de politie werd gezegd dat er ‘van weerszijden geweld was gebruikt’, terwijl de man eerst werd aangevallen door hem onbekenden.

  Ik walg van dit politiek-correct gedrag. Dat werkt er ook aan mee dat mensen niet meer durven doen.

  Autochtonen die een allochtoon een inbraak zien plegen en dat doorgeven aan de politie krijgen te horen dat ze racistisch zijn.

  Op den duur denken de mensen: “Je bekijkt het maar”.

 5. Ni28

  Onze rechtssysteem geeft een eenmaal alle aandacht aan de crimineel en laat de slachtoffer vallen. Foto’s en film maken van de crimineel zou iets voor later kunnen betekenen, beter gelijk de politie bellen maar maar iemand van 2 meter aanvallen betekent om problemen vragen. Wordt je zelf daarbij verwond en dat zit er dik in dan is het voor je eigen risico. Onze systeem is blij met helden maar op eigen risico.

 6. Floris

  Ik zie 2 hoofdoorzaken van dit fenomeen:

  1) de individualisering cq verhuftering.

  De wortels daarvan worden in dit artikel scherp geanalyseerd: http://psychologie.startpagina.nl/forum/topic/1291870/culturele-oorzaken-van-hufterig-gedrag/

  Ook dit ligt dus weer voornamelijk aan links:

  “”De individualisering, ooit gepropageerd om het individu te beschermen tegen de controle van kerk en staat, mondde uit in een atomisering van de maatschappij, waarbij we buiten de beperkte kring van familie, vrienden en collega’s niet meer bij elkaar betrokken zijn.

  Onder het mom van POLITIEKE CORRECTHEID, TOLERANTIE en RUIMDENKENDHEID keken we liever de andere kant op. ‘Moet kunnen’ werd een gevleugelde uitspraak in het Nederland van de jaren tachtig. Hand in hand daarmee rukten egalitarisme en relativisme op vanuit de LINKS PROGRESSIEVE wetenschap.””

  2) Een ontspoorde overheid die burgers ontmoedigt om in dit soort situaties in te grijpen. De held loopt immers het risico om als ‘dank’ aangeklaagd te worden wegens voor eigen rechter spelen of gebruik van excessief geweld.

  Bedankt progressief Nederland! Voor het vakkundig slopen van de nederlandse samenleving.

  1. Beukman

   Links is inderdaad de kerk uitgerend, die zo’n bindende rol had en opriep, nee: dwong, tot gemeenschapszin. Bedankt, kerkverlaters!

   1. Floris

    Zoals zo vaak bij maatschappelijke omwentelingen als gevolg van een krachtige anti-beweging (in dit geval het links progressivisme) zijn de veranderingen in het begin begrijpelijk, verdedigbaar en zelfs heilzaam, maar slaat het door.

    We zitten nu in de eindfase van dat doorslaan, waarin de grenzen van de rede allang zijn overschreden en de ooit heilzame omwentelingen de samenleving kapot dreigen te maken.

    1. Beukman

     Dus “progressief Nederland” zette zich af tegen de controle van kerk en staat en dat was aanvankelijk “begrijpelijk, verdigbaar en zelfs heilzaam”. Maar tegelijk geef je datzelfde progressieve Nederland er de schuld van dat dit is doorgeslagen naar individualisering en verhuftering?
     Mag ik je er op wijzen dat die individualisering en verhuftering geen progressief “privilege” zijn, maar dat je deze in alle geledingen van de samenleving tegenkomt? Er lopen gewoon overal hufters rond, hufter zijn is een karaktertrek. Dat is ook altijd zo geweest. Zo waren het rechtse hufters die eind jaren 60 drollen in de brievenbus van de V.P.R.O propten, omdat deze omroep het had gewaagd om Koningin Juliana al spruitjes schillend te filmen (althans een actrice die haar speelde).

     Wat ik verder mis in je korte analyse is de rol van de voortschrijdende digitalisering, beginnend bij, het woord zeg het al: de personal computer. De voorlopig laatste stap in deze ontwikkeling zijn de mobiele telefoon en de sociale media, die de voortschrijdende individualisering een nieuwe boost hebben gegeven. Tegenwoordig is het mogelijk om elkaar anoniem verrot te schelden, wat dan ook op ongekend grote schaal gebeurt. Digitale hufters verzamelen zich op de websites waar ze zich het beste thuisvoelen, of vinden het bij hen passende kanaal op sociale media, vanwaar ze anderen georganiseerd treiteren. Het is een interessante vraag of er nu meer hufters zijn dan vroeger. Ik zou het niet 1-2-3 weten. Maar zeker is het tegenwoordig eenvoudiger en veiliger om zichzelf als hufter te manifesteren – veiliger voor de hufter zelf.

     Je denkt dat we in de eindfase zitten van dat doorslaan. Ik denk van niet. De meest recente ontwikkeling is die waarbij de aanvankelijk redelijk van elkaar gescheiden echte en digitale wereld in elkaar beginnen over te vloeien, met alle gevolgen vandien. Als je het weet, zie je het.

     1. Floris

      “Mag ik je er op wijzen dat die individualisering en verhuftering geen progressief “privilege” zijn, maar dat je deze in alle geledingen van de samenleving tegenkomt?”
      ———————————————————————–
      Jazeker, we zien het zelfs bij de gooise hockeymeisjes. Overigens worden dergelijke bekakte types steeds vaker in linkse en links-liberale kringen alsmede binnen Grondlijn-achtige bureautjes waargenomen.

      Maar misschien moet je eerst even de link lezen en dan met name het stukje “Hoe is collectieve hufterigheid ontstaan?” Dan kom je er vanzelf achter (mits het door je filter komt) dat het toch voornamelijk effecten van het links progressivisme zijn. Wat begon met anti-nationalisme, het zich afzetten tegen autoriteit en het mondig maken van het proletariaat en is geeindigd in een jungle van verhuftering.

      Het is zowel cynisch als tragisch dat zich sociaal noemende politici en hun kiezers bij uitstek asociaal gedrag in de hand hebben gewerkt. Onbedoeld uiteraard, maar dat is juist kenmerkend voor idealisten: ze bedoelen het altijd goed maar maken er de grootstmogelijke puinhoop van.

     2. ceteris paribus

      “Overigens worden dergelijke bekakte types steeds vaker in linkse en links-liberale kringen alsmede binnen Grondlijn-achtige bureautjes waargenomen.”

      Floris oefent zijn stalking-activiteiten overwegend uit op het zieke stalkforum Uitingsvrij. Hij is er echter zo aan verslingerd dat hij het nu ook hier probeert.

      Trieste loser.

     3. Beukman

      @Floris
      Ik heb het stuk vluchtig doorgenomen. Ik kwam zowaar mijn vriend Dalrymple tegen, van wie ik het een en ander heb gelezen en die ik op DDS diverse malen heb aangehaald, maar die een wel zeer typisch Britse situatie beschrijft.
      Ik lees ook:

      “Zo bezien is de familie Tokkie de geslaagde uitkomst van het progressieve project om de burgers te bevrijden van het knellende autoritaire keurslijf van de jaren vijftig.”

      Is dat niet heel erg kort door de bocht en door de tijd? Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid? Is het de schuld van de progressieven dat er op Facebook uitzwaaiacties voor Sylvana worden georganiseerd? Dat dronkelappen de stad verbouwen vóór een voetbalwedstrijd? Dat verongelijkte burgers eisen dat de overheid hun problemen oplost? Ik dacht het niet. Het zit allemaal een stuk ingewikkelder in elkaar. De digitale revolutie heb ik al genoemd als een van de verklarende factoren. Die worden in het artikel niet eens genoemd (tenzij ik er overheen heb gelezen). Nogal een omissie.

      Laten we de progressieve krachten toch ook een beetje dankbaar zijn dat ze ons hebben bevrijd van de verstikkende jaren 50. We hebben de pil gekregen, gelijke beloning voor man en vrouw, s*x voor het huwelijk, ontkerkelijking althans op vrijwillige basis, en meer van zulks fraais. De kabeltv, een andere oorzaak van de individualisering van de maatschappij, is daarentegen voortgekomen uit technologische ontwikkelingen, uitgebuit door zakenjongens in snelle auto’s.

     4. Wachteres

      “We hebben de pil gekregen, gelijke beloning voor man en vrouw, s*x voor het huwelijk, ontkerkelijking althans op vrijwillige basis, en meer van zulks fraais”. Beukman.

      Mis @Beukie, we zijn van de ‘verstikkende’ jaren vijftig – waarvan Pechdrol veronderstelt dat wij daar naar terug verlangen – terecht gekomen in een linkse dictatuur.

      Ik geloof trouwens niet dat we de pil aan de progressieve krachten te danken hebben. Een ontwikkeling van de medische wetenschap?

      En s*ks voor het huwelijk? Heeft ook zo zijn nadelen. Ik herinner mij nog de linkse TV programma’s waarin over seks werd gesproken.

      Iedereen die op 18-jarige leeftijd nog geen seks had gehad en daar openlijk voor uit kwam, werd hartelijk uitgelachen.

      Ik herinner me ook dat links probeerde om de leeftijd voor volwassenen om seks met iemand te hebben terug te brengen naar 12 jaar.

      God zij dank is hen dat niet gelukt. Van mijn dochter hoorde ik dat heel veel ‘moderne’ ouders in de stad waar zij woont al angst hebben om hun 12-jarige dochters ook maar iets te verbieden. Ze krijgen de pil en kunnen doen en laten wat ze willen.

      En dan de dolle mina’s met hun vrouwencafé’s. Voor mannen streng verboden. Vrouwen werden gedwongen om achter het aanrecht weg te gaan en van hun mannen te scheiden; Dat waren allemaal dictators.

      En wat de kerk betreft: heel veel hebben die verlaten omdat zij willens en wetens verlinkst is. Ik hoef ook niet naar een kerkdienst waar ik alleen maar te horen krijg dat we geld moeten geven aan de derde wereld en dergelijk links gezeik.

      Over de verlinksing van het onderwijs zou ik een boek kunnen schrijven.

      Kortom: Als je het over dictatuur wilt hebben, dan kom je bij links uit.

      Het meest gruwelijke voorbeeld is wel dat de mensen nu al doodsbenauwd zijn om voor racist of islamofoob te worden uitgemaakt.

      De gevolgen zijn rampzalig, ik heb hier regelmatig een link op de site gezet.

      En komt politiek-correct ooit terug op beslissingen die in de praktijk desatreus uitwerken?

      Absoluut niet, in GB is men nog altijd doodsbenauwd om voor racist of islamofoob te worden uitgemaakt. Het gevolg is dat de moslims kunnen zeggen, doen en laten wat ze willen en dat de woorden en daden van de autochtonen op een weegschaaltje worden gewogen.

      Ik ben zelf helemaal niet blij met deze verlinkste maatschappij, maar dat wil niet zeggen dat ik terug verlang naar de jaren vijftig.

      Het trieste is dat de mensen, willen we een andere maatschappij, geherprogrammeerd moeten worden.

      Links heeft hen vanaf de basisschool tot aan de universiteit – waar je een tien krijgt als je in je scriptie zegt dat Wilders slecht [hier fascistisch] is – gehersenspoeld.

      http://tpo.nl/2012/01/07/een-10-voor-fascistische-pvv-is-belachelijk-en-kwaadaardig/

      Wilders tweette terecht dat men op de de KU T allemaal STAPEL is.

      PS: Ik heb die scriptie destijds gelezen, echt geen tien waard vanwege de inhoud.

   2. Wachteres

    Dan heeft links zijn lesje niet geleerd, Beukie.

    Het heeft al die verfoeide eigenschappen meegenomen en is op die manier tot politiek-correct verworden.

  2. Janalb

   Wat een gelul.

 7. Janalb

  Ik ben 64 en als ik alleen was weet ik niet hoe ik deze lichtgetinte schooier van 2 meter tegen zou kunnen houden. Ben toch voor het 2e amendment dan had ik hem voor z’n rotkop kunnen schieten maar ja….
  Maar ze vinden hem vast wel, onze bekwame politie is fantastisch. Na 2 dagen staat ie dan weer op straat en krijgt over 7 maand een enorme berisping en een taakstraf van 3 dagen. Arm land.

 8. Ruud Steunassen

  In Nederland heb je geen mannen meer.
  Ik ben de enige die is overgebleven. Ik loop met een korte schakelfietsketting met klein doch zwaar slot op zak en een stroboscooplamp van 1000 lumen.
  Eerst verblinden met de lamp en rotten de verkrachters dan nog niet op dan zet ik mijn bivakmuts op en geef 1 welgemikte klap op de schedel en wanneer het een beetje kraakt dan weet ik dat de man het zal overleven en stop ik ermee, waarna ik de benen neem.
  Een echte man neemt namelijk de benen, want tegen die marxistische wijven van justitie kun je als kerel niet op.

 9. Ruud Steunassen

  Nee Janalb, geen gelul. Floris heeft 100% gelijk.

  1. Janalb

   Floris is OK, sorry, maar dat een echte man de benen neemt voor de marxistische wijven van justitie vind ik wel een goeie.
   Maar goed, daar is die arme jongen niet mee geholpen een pistool moeten we bij ons hebben.
   Zullen die Marxistische wijven leuk vinden.

 10. Ruud Steunassen

  Beukman, het was inderdaad veel leuker geweest als de drollen spruitjes waren geweest.
  U hebt wel gelijk, de verloedering heeft ook bij ex-kerkgangers en kerkgangers toegeslagen, maar de invloed is toch die van het marxisme ook in zijn vermommingen.

  1. Beukman

   @Steunruud
   Inderdaad. En de spruitjes drollen.

 11. Ruud Steunassen

  Dat was even heel veel lol.
  “Trieste loser.”
  Ligt het aan de Grondlijn? Is die onder water gezakt?

  1. Floris

   Het lijkt erop dat Paribus onder water is gezakt, want veel verder dan al scheldend wild om zich heen slaan komt hij niet meer.

   Misschien moet hij weer eens een nieuwe nick aannemen. Kan hij met een schone lei beginnen. Hoewel???

   1. Beukman

    @Floris
    En je vriend Vigo natuurlijk. Of heeft hij zijn pogingen opgegeven om mij aan de haak te slaan?

    1. ceteris paribus

     Ik geloof dat DDS eindelijk inzag dat je zieke vleeshaak moslimrein Vigo beter de toegang hier kunt ontzeggen.

     1. Wachteres

      Inderdaad is het subtieler om – bij gebrek aan argumenten – andersdenkenden te kleineren en daardoor erg grof te beledigen.

   2. ceteris paribus

    Kan Floris uitleggen welk doel hij in het debat beoogt met het voortdurend wauwelen over meneer Hutten en zijn adviesbureau, anders dan stalken, intimideren en het schenden van privacy?

    Durft de trieste loser ook te vertellen hoe hij in real live heet, wie zijn werkgever is en waar hij woont?
    Nee, dat durft het kereltje niet. Wel plaatste hij al honderden bijdragen over Hutten en Grondlijn, de man die hij voor mij aanziet.

    Ben je dan een stumper of een zieke lul?

    1. Floris

     Slechts het noemen van het woordje ‘Grondlijn’ (al dan niet in connectie met bekakte links-liberale hockeymeisjes) is tegenwoordig al genoeg om de heer Paribus het schuim op de lippen te jagen.

     Vermakelijk.

     1. Floris

      Zeker als we in de beschouwing meenemen dat de heer Paribus en zijn talloze aliassen en side-kicks stelselmatig ontkennen iets met die meneer Hutten en z’n adviesbureautje genaamd Grondlijn te maken te hebben.

      Vanwaar steeds die verongelijkte opwinding en woede dan?

     2. Oeroeboeroe

      ” Vanwaar steeds die verongelijkte opwinding en woede dan? ”

      Dat lijkt mij niet zo moeilijk te raden Floris, het demasqué is daar en de man is bang!

     3. Marieke

      Je moet ophouden met trollen Floris. Dat is namelijk precies wat je aan het doen bent.

     4. ceteris paribus

      Het is al lang en breed aangetoond dat ik die zorgdirecteur niet ben, Floris, dus daarover maak ik me geen zorgen, laat staan dat ik daar woedend over ben.
      Wat mij irriteert is dat jij honderden bijdragen op fora plaatst die tot doel hebben de de privé-identiteit van opponenten in de discussie te onthullen. Kennelijk vind jij de privé-identiteit relevant maar je blijft angstvallig stil over je eigen privé-identiteit. Jij meent dat naam, adres en werkgever van anderen wel mogen worden onthuld en dat dit kennelijk relevant is, waarom mogen we dat van jou dan niet weten?

 12. HdK

  Om zo’n slachtoffer te helpen, moet je
  1 De aanvaller trotseren.
  2 Zijn maten / omstanders trotseren.
  3 Je baas trotseren
  4 De politie en de rechter trotseren.

  Dat vereist nogal wat moed!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.