Dieptriest: Turkse politie pakt ‘Gülenistische’ academicus en leraar op die naar Griekenland probeerden te vluchten

De Turkse politie blijft maar bezig om verdachte sympathisanten van Fethullah Gülen op te pakken. Met name academic en docenten zijn nu het slachtoffer van deze politieke zuiveringen.

Hürriyet Daily News legt uit dat de Turkse autoriteiten nu een academicus en een docent hebben opgepakt omdat ze samen naar Griekenland wilden ‘vluchten.’ De twee werden eerder geschorst omdat ze zogenaamd banden zouden hebben met de beweging van Fethullah Gülen, de Cemaat genoemd.

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Het gaat om associate professor (universitair hoofddocent) Hakan Akın en Şenel Özdemir. Akın kreeg op 25 juli te horen dat hij voorlopig niet meer welkom was bij de medische faculteit van de universiteit van Marmara. Een week later onderging Özdemir hetzelfde lot: de literatuurdocent werd geschorst door Sancaktepe highschool.

Met andere woorden, Turkije laat Syrische ‘vluchtelingen’ (en jihadisten!) probleemloos door naar Europa, maar wee je gebeente als je als docent zijnde er tussen uit wil knijpen. Voor je het weet heb je de MIT (de Turkse inlichtingendienst) op je dak. Want ja, de twee werden opgepakt door de politie nadat de MIT de dienders geïnformeerd had over hun plannen. Bizar genoeg worden dit soort mensen dus systematisch in de gaten gehouden.

We hebben het al eerder eens gezegd, maar we herhalen het nog maar eens: er is nu niets meer of minder dan een civiele coup gaande in Turkije. Er worden hele levens en zelfs gezinnen kapotgemaakt doordat de Turkse president alle macht naar zich toe wil trekken en de mislukte staatsgreep gebruikt om (mogelijke!) critici definitief uit de schakelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ni28

    Het was toch al bekend dat Turkije hoogopgeleiden zelf houdt en de rest stuurt hij naar de EU riool.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.