Feyenoord de beste: Rotterdammers verslaan PSV met 0-1

Feyenoord is onbedreigd de koploper in de Eredivisie. De Rotterdammers stonden al bovenaan, maar hun voorsprong ten opzichte van PSV is vandaag met drie punten toegenomen. Zij wonnen in Eindhoven namelijk van de thuisclub.

PSV heeft nu 13 punten. De Eindhovenaren verloren één duel en speelden één keer gelijk. Daardoor hebben ze nu vijf verliespunten. Bij Feyenoord gaat het ondertussen ge-wel-dig: 6 gewonnen wedstrijden in 6 duels. 18 punten van de 18. Het gaat met PSV bedraagt daardoor 5 punten.

Ajax kwam eerder vanavond op gelijke hoogte met PSV door Heracles met veel pijn en moeite te verslaan. Pas in de 66e minuut wist Davy Klaassen de score te openen. Daarna Nemanja Gudelj er ook nog in om te scoren, waardoor de uitslag 0-2 werd. Daardoor hebben de Amsterdammers de slechte seizoensstart omgezet in een ‘aardige start.’ 13 punten uit zes duels is weliswaar niet goed genoeg voor Ajax, maar het verschil met de nummer één valt in ieder geval nog te overzien. Dit betekent ook dat het dit seizoen vrijwel zeker een race wordt tussen drie ploegen: Feyenoord, PSV en Ajax. De eerste, Feyenoord dus, moet vanaf nu gezien worden als de favoriet.

En dat is natuurlijk bijzonder opmerkelijk. Voor de start van het seizoen ging iedereen er immers vanuit dat PSV de beste selectie had en wel even kampioen zou worden. Ajax zou misschien dichtbij kunnen blijven, en Feyenoord zou een sterke derde zijn, maar dat was het dan wel. Nou, ik denk dat we na anderhalve maand al anders kunnen concluderen: de drie traditionele topclubs zijn ongeveer even sterk, en als er één bovenuit steekt dan is het Feyenoord, niet PSV.

Ondertussen doet AZ ook nog heel goed mee. De ploeg uit Alkmaar heeft nu net zoveel punten als Ajax en PSV, en speelt mooi, attractief voetbal. De kans dat ze mee kunnen strijden om de titel is gering, maar wie weet: de bal is rond, elke wedstrijd duurt 90 minuten, en zo zijn er nog meer cliché’s die we er tegen aan kunnen gooien.

Verdediger Eric Botteghin was uiteindelijk de grote man van de eerste topwedstrijd van dit seizoen. Hij zorgde er in verdedigende positie enkele malen voor dat PSV niet kon scoren, en maakte in de 82e minuut zelf het winnende doelpunt. Man of the match, indeed.

Het gaat dit seizoen vrijwel zeker bijzonder interessant worden. PSV en Ajax zullen de komende tijd vrijwel zeker alleen maar sterker worden, maar Feyenoord heeft momentum. De kans dat de Rotterdammers de komende weken punten gaan inleveren lijkt erg klein te zijn. Voor mij zijn ze nu in ieder geval de favoriet voor het zogenaamde winterkampioenschap: de nummer één bij de winterstop. Wat er daarna gebeurt hangt grotendeels af van het inkoopbeleid van Ajax en PSV. In die periode kunnen ze immers nieuwe spelers kopen als ze dat nodig achten; omdat Feyenoord minder geld heeft zijn de mogelijkheden van die club beperkter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.