Heel goed: Zwitsers hebben het helemaal gehad met de boerka, binnenkort waarschijnlijk verboden

Een prima ontwikkeling in Zwitserland, waar de onafhankelijke bevolking al vaker heeft laten zien dat het de eigen vrijheid en cultuur buitengewoon serieus neemt.

Zo, in Zwitserland zijn ze écht goed bezig. Heel Nederland neemt al jaren een voorbeeld aan de onafhankelijke Zwitsers die, hoewel hun land klein is, behoorlijk veel invloed en vooral heel veel zelfzeggenschap hebben, maar dat zal na vandaag alleen maar meer het geval zijn. Het lijkt er namelijk op dat onze Zwitserse vrienden binnenkort de boerka en andersoortige gezichtssluiers voor fundamentalistische moslims gaan verbieden.

Het plan om dit voor elkaar te krijgen is in elkaar gezet door Walter Wobmann, de leider van de Volkspartij. Hij zegt dat de ban ervoor zorgt dat de Zwitserse cultuur beschermd wordt en dat de Radicale Islam actief wordt bestreden — in ieder geval in Zwitserland zelf. Daar kun je het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. De boerka hoort niet en past niet in Zwitserland (of Nederland, trouwens). En ja, als fundamentalistische moslims weten dat ze hun denkbeelden niet in de praktijk kunnen brengen in Zwitserland zullen ze a) niet naar dat land migreren en b), als ze er nu al zijn, het land weer snel verlaten.

Voor de Zwitsers is dat natuurlijk een win-win situatie.

Hoewel het voorstel afkomstig is van de Zwitserse Volkspartij werd het in het parlement ook gesteund door centrumrechtse volksvertegenwoordigers. Daardoor kwam het er doorheen. De Volkspartij won bij de meest recente verkiezingen namelijk 30 procent van de stemmen: ze hebben dus hulp van anderen nodig.

Blijkbaar is in Zwitserland heel rechts bereid om zich hard te maken voor de eigen cultuur. Daar kunnen hun collega’s in Nederland een voorbeeld aan nemen.

Natuurlijk is er ook slecht nieuws (want zo werkt het in de wereld, en zeker in de politiek): het plan moet ook nog goedgekeurd worden door het Zwitserse Hogerhuis. De Zwitserse Eerste Kamer (laten we het daar maar even mee vergelijken) heeft helaas (relatief) meer linkse leden dan het Lagerhuis (de Tweede Kamer). Daar staat de Volkspartij dus een echt gevecht te wachten.

Maar nu komt het: hoewel de sociaaldemocraten tegen de ban zijn blijkt uit peilingen dat de ban gesteund wordt door maar liefst 71% van de Zwitserse bevolking.

71%! Dat is meer dan tweederde.

Een dappere sociaaldemocraat die zich tegen de wens van zo’n overweldigende meerderheid durft te verzetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Wachteres

  Ach ja, eerst was het excuus van links voor hun instemmen met het dragen van de boerka etc.: “Het zijn er maar een paar”.

  Nu blijkt dat er in de EU al duizenden gesluierd rondlopen hoor je de linksen niet meer.

  Deze achterlijke vooriddeleeuwse kledij is een belediging voor vrouwen die zich in het vrije westen bevinden.

  Als ze dat werkelijk uit vrije wil doen, dan horen ze hier niet thuis.

  Zwitserland is in veel opzichten een voorbeeld voor ons.

 2. Sniper666

  Volgens mij ligt er nog wat Nederlands roofgoud à ca. 2 miljard in Zwitserland. Zou fijn zijn dat eens terug te krijgen.

 3. ko vadis

  Je kan welhaast op je Hollandse klompen aanvoelen dat dit plan niet door het Zwitsers Hogerhuis heenkomt, wat direct de betrokkenheid van de Zwitserse sociaal-democraat
  met zijn bevolking blootgeeft!

 4. Nog1

  Ik lees ‘Heel Nederland neemt al jaren een voorbeeld aan de onafhankelijke Zwitsers ‘

  Maar in dit geval is het andersom. Hier is de boerka al verboden en neemt Zwitserland ons als voorbeeld.

  1. Houtlijm

   Nog1, in Nederland geldt slechts een ‘beperkt boerkaverbod’: Boerka’s, nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen zijn in Nederland verboden in het onderwijs, het openbaar vervoer, ziekenhuizen en overheidsgebouwen.’ Op straat, in de speeltuin, in warenhuizen en de eigen auto etc. kan de boerka in Nederland gewoon gedragen worden.

   Het gaat dus niet om een totaalverbod, wat -voor zover ik begrijp- wel het geval is in Zwitserland.

 5. Janalb

  Als je in Basel of Zurich bent waan je je ook in Constantinopel. De Zwitsers jagen echter iedereen hun land uit als ze je zat zijn en dat is een goede zaak.
  Boerka moet zowieso in ieder land verboden worden. Maar Turken en Marokkanen op hun scootersjes dan? Te lui om te fietsen, te lui om te werken, ze lachen zich dood om de ongelovige honden die hun iedere maand een uitkering geven.
  Nee, die Zwitsers hadden zulke patjepeeërs allang het Rifgebergte weer ingejaagd. En de Turken naar Adana of Trabzon of god weet wat voor een negorij.

 6. Wachteres

  Een reactie in Zwitserse krant, 28 Sept over verbod Burqa:
  Ingestuurd door Sophie Edouard 11h39.

  Zomaar ergens in een restaurant te Interlaken ongeveer een maand geleden.
  4 mannen aan tafel in een Restaurant voor het middagmaal.
  Dit voorafgaand aan een Congress van Medici.
  Aan een tafeltje ernaast een vrouw in Burka. Zij roept het personeel en zegt dat ze te dichtbij de 4 mannen zit en wil een andere tafel.
  De ober kan zo gauw niet een andere tafel vinden want het restaurant is helemaal bezet en er is noch voor de vrouw noch voor de 4 mannen een andere tafel.
  De vrouw ontsteekt in woede en gaat boven op haar tafel staan, haar rug naar de 4 mannen gekeerd.
  Zo lijkt ze helemaal op een opgeblazen tent, van voren en van achteren.
  Als er plek was geweest waren de 4 mannen niet te beroerd geweest een andere tafel te nemen.
  Hun enige FOUT was dat ze man zijn,………..willen we nu echt zoiets in Zwitserland ?
  Als dit soort mensen nu beslist een boerka willen dragen en leven volgens hun manier van leven ten koste van de autochtone bevolking, laten ze dan a.u.b naar de Arabische landen vertrekken.
  We moeten maling hebben aan hun geld, het enige wat wij van hen vragen is zich aan te passen aan onze waarden en rechten en dat wij niet hoeven te buigen voor de meest extreme eisen van mensen die uit het Midden-Oosten komen.
  Zwitserland is van de Zwitsers, punt uit.

  Deze reactie las ik op een andere site. Het beroerde is dat de politiek-correcte linkse idioten hier alle begrip voor hebben. Zij zijn degenen die onze waarden en normen zullen verkwanselen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.