De nachtmerrie compleet: SP en D66 willen samen regeren

Geen categoriesep 28 2016, 11:00
Als dit gebeurt kunnen we Nederland maar beter alvast opheffen. Erger dan dit wordt het namelijk niet.
Er zijn niet zoveel coalities mogelijk die slechter zijn dan de huidige samenwerking tussen PvdA en VVD. Rutte II is echt een rampenkabinet.
Daarom gaan we er allemaal vanuit dat het na de volgende verkiezingen eigenlijk niet slechter kán worden. Nou, ongelooflijk genoeg klopt dat niet helemaal. Of, beter gezegd: helemaal niet. Wat te denken van deze combinatie?

Zitten SP en D66 volgend jaar samen in een kabinet? Dat is heel goed mogelijk, zeggen SP-Leider Emile Roemer en D66-leider Alexander Pechtold. In steden als Amsterdam en Utrecht werken de partijen al samen en dat gaat goed, stellen ze vast.

Al voor de zomer dineerden de partijleiders met elkaar. Roemer nam SP-voorzitter Ron Meyer en de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart mee. Pechtold kwam met Eerste-Kamerfractievoorzitter Thom de Graaf en de Amsterdamse loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

Desgevraagd laten Roemer en Pechtold weten dat ze de ander, en zijn partij, echt ge-wel-dig vinden. Ja, ja, ze kunnen echt héél goed met elkaar samenwerken en zijn het op bepaalde onderwerpen bijna altijd met elkaar eens. Denk daarbij aan onderwijs (hoe meer overheid hoe beter), de opvang van vluchtelingen (kom maar binnen met de pret!), en 'de rechtsstaat' (valt orgaanroof van niets vermoedende Nederlanders hieronder?). Wat economie en 'sociale zaken' betreft is dat wat minder het geval, maar -- zegt Pechtold -- dat hoeft verder geen belemmering te vormen voor een coalitie:

"Je moet allebei ergens vandaan komen. Ik waardeer het als een partij bereid is om niet alleen voor het eigen gelijk te blijven staan. Want als we dat allemaal doen - en geen 76 zetels hebben - gebeurt er niks."

Dit is echt doodeng. Nog even en we worden geregeerd door een partij die het geheel vanzelfsprekend vindt om de organen van dode Nederlanders te roven en een andere partij die denkt dat iedereen die net iets meer dan modaal verdient uitgeknepen moet worden ten bate van chronische bankzitters.
Ach Nederland, ach Nederland, wat moet er toch van je worden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten