Het is officieel: Turkije voegt zich bij as Rusland-China-Iran

Recep Tayyip Erdogan keert zijn NAVO-bondgenoten de rug toe.

Het is officieel mensen: Turkije is vanaf nu officieel lid van de China-Rusland-Iran as. Zeg maar, de as van het kwaad, of in ieder geval van ‘de dictatuur.’

Chinese President Xi Jinping and his Turkish counterpart Tayyip Erdogan agreed Saturday to deepen counter-terror cooperation, as the two set aside previous disagreements over China’s treatment of a Turkic-speaking Muslim minority.

In het verleden bekritiseerde Erdogan de behandeling van Oeigoeren regelmatig. Dit is een Turks sprekend volk, dat de islam aanhangt. Daardoor voelt Turkije een band met hen. Ze zien de Oeigoeren als broeders.

Daarom was Turkije er de laatste jaren absoluut niet blij mee dat China de Oeigoeren veel van hun rechten ontzegt. China beweerde daarentegen dat de Oeigoeren islamistische separatisten waren: extremisten en nationalisten. En dus moest Turkije zich er buiten houden.

Blijkbaar hebben de twee — Erdogan en Xi Jinping — nu besloten om die strijdbijl te begraven en voortaan actief samen te werken.

Heel gek is dat niet. De afgelopen weken reisde Erdogan immers ook al naar Rusland, waar hij zijn excuus aanbood voor de problemen van de afgelopen jaren. Hij maakte duidelijk dat hij voortaan weer vrienden wilde zijn met Poetin, ook al een autocratische heerser.

Nu is die andere autocraat dus aan de beurt, Jinping.

Voor de NAVO moet dit reden zijn om Turkije eindelijk de wacht aan te zetten. Een land dat deel uitmaakt van de as Rusland-China-Iran hoort niet thuis in de NAVO. Als Erdogan graag een bondgenootschap wil hebben met deze as van het kwaad, prima, maar hij hoort dan niet thuis in de NAVO.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Svetlana

  Dit is uitstekend nieuws. Voortaan zal ik met nog meer plezier van mijn Turks broodje genieten als voorheen. De BRICS komen hiermee als winnaar uit. NAVO en het westen zijn de LOSERS, aar dat wisten we al 🙂

 2. Bromsnor

  Europa heeft zeer zwak leiderschap die zelfs bereid is om haar eigen bevolking voor de wolven te gooien.

  Alleen de Oost-Europese leiders ,zoals Orban, tonen sterk leiderschap (en gezond verstand)

  Zolang dat leiderschap (o.a Merkel, Junker, enzovoorts) aan de macht blijft zal er niet veel veranderen.

 3. zomaar

  tja en wat te denken nu Erdogan en Poetin vrindjes zijn , het Turkse leger de grenzen van Syrië oversteekt .

  komt dit leger nog terug? of trekt het verder !, na ik vandaag begrepen heb uit het nieuws hebben zij een tweede doel bevrijd .

  dus verder en verder trekt de Turkse karavaan , onderwijl bondgenoten afslachtend van de multiculturele linkse westerling !.

  en weer zwijgen zij !, (klein protestje uit Amerika , dat dan weer wel).

  ben heel benieuwd welke draai onze westerse regeringen en leiders hieraan gaan geven, om Erdogan in het gelijk te stellen .

  1. Wim

   Ja pietje puk A.H. had ook veel fronten.

 4. Marieke

  Dat is een machtsblok om rekening mee te houden.

  1. Marieke

   Was het niet verstandig geweest om Turkije tot de Europese Unie toe te laten, ondanks alle mankementen (Roemenie bijvoorbeeld hoort wel de EU)? Nu glipt dit land weg, en gaat er vandoor met Rusland. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.

 5. Julius

  Jamaar…. Poetin staat toch aan jullie kan, Wim? Hij is toch de leider waar Grote Geert een voorbeeld aan moet nemen?

  1. Marieke

   Poetin is een echte kerel. De Russen zijn onder zijn bewind het gelukkigste volk ter wereld, dat snap je toch wel Julius.

 6. zomaar

  Poetin is blij dat hij goederen via Turkije , binnen krijgt ook goederen uit onze westerse landen , met een omweg willens waar maar hij krijgt ze .

  en ik denk dat dit een spelletjes is , wat al eerder gespeelt is geworden , voor de oorlog waren Duitsland onder het bewind van Adolf, ook goede vrindjes met Stalin (links, communistisch Rusland), halverwege was de vriendschap tot vijandschap verworden.

  Erdogan denkt met deze banden nauwer aan te halen het westen , voor het blok te zetten die nu toe moeten staan dat geen turk nog een visum nodig heeft , en Turkije vlug tot de EU gaat behoren .

  de joker ligt bij de zelf benoemde leiders in de EU, geven zij toe dan wemelt het straks van de turken en anderen moslims hier , profiterend van een of meer uitkeringen .

  geven zij niet toe !!, dan laat om te beginnen Turkije weer alle profiteurs oversteken !, en gaat bonje zoeken met Poetin , en sleept zo de NAVO in een WIII.

  de spanning stijgt ten top , wie wint dit potje kaarten en word wereld leider !.

  1. ceteris paribus

   “met een omweg willens waar maar hij krijgt ze .
   en ik denk dat dit een spelletjes is , wat al eerder gespeelt is geworden”

   Mijn God, wat een debiel gewauwel.

   1. Marieke

    Zo, zo, zomaar geeft ons een lesje economie.;)

 7. van Urk

  Dus toch! Turkije gaat aansluiting zoeken bij de Shangai-samenwerkingsorganisatie (SCO). Dit vermoeden had ik al met Michael,s vorige artikel: http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/turkije-neemt-afstand-van-navo-wil-defensiezaken-doen-met-andere-landen/

 8. Janalb

  Prachtig, laat het zooitje maar bij elkaar kruipen, Nederland krijgt ze wel klein met ons geweldige leger, de rest van de EU mag ook meehelpen HAHAHA.
  Maar alle gekheid op een stokje, dit is koren op de molen van de volgende president van de US, Donald Duck.
  Laat de boel maar knallen, hoe harder hoe beter, daar leren we van.

 9. Janalb

  Svetlana is duidelijk niet goed wijs, moet opgenomen worden in een krankzinnigengesticht zonder uitzicht op vrijlating.

  1. lonely

   Met dit laatste ben ik het geheel eens. Laat dat broodje haar NIET welbekomen.

 10. basramazan

  Die achterlijke arrogante westerse opinie denkt ermee goed hebben te gedaan ,door Turkije in een slecht beeld te willen zien. Europa is ziek en arm ,heeft geen grondstoffen, vandaar dat het constant met alle soorten argumenten middenoosten aanvallen. Het westen heeft een zware verlies gedaan door nu Turkije te verliezen, Turkije zelf komt veel voordeliger uit, door zijn eigen weg te kiezen, Europa had Turkije toch niets te bieden,en waren bovenop nog eens achterbaks. Goed ding, denk maar eens goed na Europa en het westen, in plaats van domme opmerkingen te maken, jullie zitten met zeer veel vooroordelen.

  1. toetssteen

   Nederland tapt zijn olie uit Noorwegen en Rusland. Dus?

  2. Peter Selie

   Tja beste kerel Turkije heeft “ons” het westen, de Europese Unie zéér véél te bieden namelijk de Turken zelf…

 11. Koos_Koets

  Niet vergeten:
  GROTE PEGIDA-DEMONSTRATIE
  Zondag 11 September 14:00 Koekamp Den Haag
  https://www.facebook.com/pegidanederland/
  Zorg dat je op tijd bent.

  1. Marieke

   Mozes kriebel, dat is toch niets voor oudere jongeren, Koos koets?

   1. zomaar

    hoezo is een demonstratie niets voor ouderen ?, of weet jij nu al dat de linkse stormtroepen geflankeerd door de islamitische , deze ouderen aan gaan vallen !.

    tja daar kan je met je oude knoken niet tegen op , toch ik geloof dat als deze demonstratie aangemeld is en goedgekeurd , de overheid moet zorgen dat er niets gebeurd .

    en zo als gebruikelijk nemen zij de linkse stormtroepen en de islamieten in bescherming.

    1. Peter Selie

     Laat je toch niet altijd uit je tent lokken zomaar, hierom is het ‘haar’ te doen, houd je emoties in bedwang, anders hebben “we” weer die eindeloze welles, nietes discussies…

  2. ceteris paribus

   Daar komen vast wel weer zo’n 150 tokkies op af.

 12. Peter Selie

  VIDEO Paul Joseph Watson: Hillary Clinton dreigt Rusland met oorlog

  https://youtu.be/k4aIIpCDsLU

 13. Peter Selie

  Turkije weet zich gesteund door Amerika, maar dat wil toch niet zeggen dat Europa daar als een kwispelend schoothondje achteraan moet lopen kwijlen? Nee natuurlijk niet, maar men weet overigens niet beter in Europa men is gedwongen om de Amerikaanse geopolitieke belangen en het buitenlandbeleid te steunen. Vanaf het Marshallplan dat 3 jaar na de oorlog in werking trad tot nu toe heeft politiek Den Haag zich wel als een schoothondje gedragen.

  Het beste voorbeeld wat ‘k nu op dit moment kan geven was de misselijkmakende vertoning van Balkenende die samen met de Hoop Scheffer op audiëntie bij President Bush kwam in 2003. De Nederlandse politieke elite is de bedrijfspoedel van Amerika hoe je het wendt of keert. En over Erdogan gesproken die is mijns inziens de katalysator om de Amerikaanse globalistische, NWO beleid tot achter de komma uit te voeren en Europa in een nieuwe wereld oorlog met de Russische federatie te betrekken.

  https://youtu.be/rnSXLX9V5Dg

  Turkije speelt een dubbelspel zowel met Amerika en Europa maar heeft de zelfde belangen als de laatste twee genoemde machtsblokken om de Europese natie volkeren op het verkeerde been te zetten. Niet voor niets buigt Merkel haar hoofd voor de Turkse belangen in opdracht van hetzelfde Amerika mijns inziens. Las in de Bild zeitung dat:

  Merkel betreurt niets: vluchtelingen crisis? – “Ik zou het allemaal weer zó doen”

  Een jaar na de uitbraak van de vluchtelingen crisis in Duitsland en één jaar voor de volgende parlementsverkiezingen heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel in krant Bild een zelf interview gegeven en zij gaf zichzelf gelijk: Vanuit het perspectief van vandaag, zou zij precies zo hetzelfde als in september 2015 te werk gaan.

  Over de vraag in het bewuste interview zei Merkel tegen Bild van de zaterdag: “Ja, ik zou dat zo weer doen.” het was haar helemaal niet te doen om de grens voor iedereen te openen, maar voor diegenen de grens niet te sluiten die zich in grote humanitaire behoeften te voet uit Hongarije op weg naar ons waren.

  Daar zit toch structuur achter het vluchtelingenbeleid van Merkel, en hier in Nederland doet het kabinet Rutte 2 ook gewoon mee met deze waanzin, het Nederlandse volk heeft niets om in de melk te brokkelen alleen een keer per 4 jaar mag men zijn of haar stem uitbrengen om vervolgen wéér in het zelfde kringetje rond te draaien en dat sinds 1848.

  Enfin je hoort en ziet totaal niets in de media waar gerept wordt over enorme troepen concentraties aan de westelijke grenzen van Rusland waar maar liefst 300.000 man versterking naar toe zijn geplaatst. Evenmin hoor je in de media dat Amerikaanse Abraham Tanks op weg waren naar de grens van Tsjechië…

 14. Ni28

  Het zat er al dik in na de vriendelijkheden tussen Erdogan en Poetin. De zwakheid van de Westerse landen staat haaks op het programma van Rusland en Turkije dus sluiten die een duivelspact. Het is dus de hoogste tijd om Turkije als een baksteen te laten vallen en uit de NAVO uitknikkeren. En in de EU de top samen met Merkel in Duitsland, de bron van ellende.

 15. ikweetwatikwil

  Las net in de telegraaf, dat Amerika Erdogan zal bij staan van wege de coup . Is toch wel iets anders dan het artikel hierboven.

 16. Niek

  Eigenlijk wel heel errug erg. Erger dan erg erg, dat die idiote linkse sms NIETS zegt van de dreigementen die HiLIARy deed om Rusland militair aan te vallen(??!?!!???) en zodra ze president is (zal niet lukken, prijs God en leve Trump!) Iran zal wegvagen (LETTERLIJK HAAR EIGEN WOORDEN:
  https://youtu.be/k4aIIpCDsLU )

  maar dat Donald Trump maar steeds gheel onterecht en dwaas en eenzijdig wordt gedemoniseerd met ‘agressie’. Lust je nog peultjes, wat een totaal gestoorde wereld, als we links en islam hun gan laten gaan!

 17. Niek

  Maar wat er in die barbaarse moslimlanden echt leeft, weten we toch niet,
  Iran heeft ook echt zin om de USA plat te bombarderen… En Turkeye; totaal ook niet te vertrouwen.
  Gelukkig hebben we nog het hoogbeschaafde, intelligente en zelfs nog superdemocratische ISRAEL nog, en daar valt ook echt niet mee te spotten.

 18. Niek

  Sorry, vergat de link van Iran dreigementen:
  https://youtu.be/k4aIIpCDsLU

 19. Niek

  nogmaals, so sorry (mijn naam is Corrie, Rutte).
  die link zat nog in mijn geheugen, moet zijn:
  http://www.breitbart.com/national-security/2016/09/03/iran-destroys-u-s-navy-fleet-in-islamic-state-style-propaganda-film/

 20. Ni28

  Discussiëren met trollen is onmogelijk. Laten lullen totdat zij moe van zichzelf worden is handiger.

 21. Ruud Steunassen

  @Basramazan
  Dan zijn Turken toch ontzettend grote sufferds Başıbozuks (letterlijk ‘beschadigde hoofden’, in de betekenis ‘zonder leider’) dat ze al die jaren zoveel moeite hebben gedaan, terwijl het zo makkelijk kon.
  Leeft u van een uitkering? Indien ja, dan is alleen zo te verklaren waarom Turken zo graag ‘dom’ zijn.

 22. Ruud Steunassen

  Zelfs een half afgebakken halfgaar broodje kun je nog oppeppen met een spuitzak zure Turkse room.

 23. Ruud Steunassen

  @Marieke “Poetin is een echte kerel. De Russen zijn onder zijn bewind het gelukkigste volk ter wereld, dat snap je toch wel Julius.”

  En het dansmarieke danst naar het pijpen van Putin.
  Een echte kerel.

 24. ikweetwatikwil

  Onderonsje Obama en Poetin in China
  De Amerikaanse en Russische presidenten, Barack Obama en Vladimir Poetin, spreken elkaar in de marge van de economische topconferentie van de G20 in het Chinese Hangzhou. Dit vernam het Russische persbureau Tass zondag van een woordvoerder van het Kremlin.

  De kop van het artikel hierboven, zal zo’n vaart niet lopen. Jammer genoeg kan ik de foto’s van de twee heren niet plaatsen. Maar het lijkt dat de mannen plezier hebben.

 25. basramazan

  Ruud steunassen, ik leef helemaal niet van een uitkering, en nooit van geleefd, ik ben een trotse werknemer, en een stevige positie in mijn bedrijf . Weet dat de Turken zeer slimme mensen zijn. Het zijn niet de Turken die in de NAVO wilden, het is de NAVO die perse Turkije in de organisatie wilde, waarom ? Bij een een eventuele aanval van de USSR moest Turkije de opmars op zijn minst vertragen, zodat Europa en de USA op tijd gealarmeerd zouden worden. Turkije werd volgepropt met oude wapens van de wwo 2. Zo ook diep in de schulden gebracht. Turkije werd bewust door het westen afhankelijk gemaakt. Turkije was tot voor kort een marionnettestaat van het westen. Tegen dit alles heeft de westerse media, Turkije altijd in een slechte daglicht gebracht. Door dit, bewandelen de Turken nu een eigen weg , en met reuze vooruitgang. Het westen kan dit niet slikken. Weet goed Ruud, dat de Turken in de mensengeschiedenis de enige volk zijn, die nooit onder een bezetting geleefd hebben, Hun wil en geloof zijn hun grootste troefen . Ze hadden zelfs geen wapens nodig voor een gewapende coup een kopje kleiner te maken. Dat je geen onpartijdige meningen hebt is wel zeer opvallend.

  1. Janalb

   Basramazan,
   Klopt helemaal, ben het helemaal met je eens, maar feit is dat Erdogan een grote vuile schoft is.
   Groet

  2. toetssteen

   @Basmarazan
   Turkije heeft dezelfde Goldmansachs boekhouding als Griekenland, lees: dat is een Titanic die weet dat het gat niet te dichten is en een orkest dat een vrolijk wijsje inzet.

   –Hun wil en geloof zijn hun grootste troefen . Ze hadden zelfs geen wapens nodig voor een gewapende coup een kopje kleiner te maken. —

   Grutjes, waarom had dat enorme leger destijds dan toch zoveel troepen nodig om Wenen niet te kunnen nemen? Als het gaat met bidden, waarom dan zoveel wapens en troepen.

   Een coup zegt u? Ach ja, men schoot maar niet op het presidentiële toestel door goddelijke voorzienigheid en Erdogan kon daarom gewoon via een zwaar belegerd vliegveld, kuch, door die vreselijke rebellen, hoest, een feestelijke aankomst genieten.
   Right!
   Het waren jongelui onder de dienstplicht die wijs was gemaakt dat het om een oefning ging, ze hadden niet eens munitie!
   Coup, het zou wat!

 26. Ruud Steunassen

  @Basramazan “Weet goed Ruud, dat de Turken in de mensengeschiedenis de enige volk zijn, die nooit onder een bezetting geleefd hebben, Hun wil en geloof zijn hun grootste troefen.”

  Beste Basramazan, Ik ben bereid aan te namen dat Turken nooit onder een bezetting hebben geleefd, omdat zij altijd als eerste de bezetter waren.
  Gelukkig laat Turkije zich niet meer door het westen koeioneren en ik wens u en Turkije dan ook veel geluk, bijvoorbeeld als bevoorrechte handelspartner, maar dan wel buiten Europa. Want laten we wel wezen. Turkije moet als islamitisch land toch niet bij het verdorven westen willen horen? Dat zou uw profeet toch niet willen?
  Er zijn teveel landen met een overgecompenseerd minderwaardigheidscomplex zoals de VS, Rusland, China, Turkije en Duitsland, die al te graag de vrede in gevaar willen brengen, omdat zij net als de heks Hillary Clinton en haar dienaar Paul Wolfowitz geloven dat hun land de hele wereld moet regeren en dat er dan pas vrede zal zijn.

  1. Janalb

   Jij bent helemaal van de ratten besnuffelt, wel eens van Alexander de Grote gehoord, en van diverse Griekse heersers over Turkije?

   1. toetssteen

    @Janalb
    Mompelt: Alexander de Grote. Zo kwam die Grieks/Hellenistische kennis tot aan Syrië.

 27. basramazan

  Beste Ruud, heb zeker geen verkeerd beeld over mij, maar laat de Turken ook niet onterecht beschuldigen. Als het aan mij licht zou ik de wereld een natie maken, alle wapens de hoogovens in, en enkel werktuigmachines ontwikkelen voor de landbouwnijverheid, en overal waar het mogelijk is, de grond bewerken voor de wereld bevolking van voedsel te voorzien, zodat er geen honger en ellende meer zou zijn op de wereld, en maken dat belangen geen waarde meer zouden hebben. De wereld kan met gemak vijftien miljard mensen onderdak geven. Maar de mens is zelf vals.

 28. Janalb

  Prima, smijt eerst Turkije uit de NAVO en vervolgens smijt alle Turken in NL die hun Turkse paspoort niet in willen leveren uit NL

  1. toetssteen

   @Janalb
   Beter de NAVO opheffen en onderlinge afspraken. Weg met die kolossen.

   Inzake paspoorten denk ik dat u nationaliteiten bedoelt en dat ben ik 100% met u eens. (twee paspoorten had ik tijdens mijn gevleugelde leven ook, gewoon omdat stempeltjes uit bepaalde landen niet goed worden gekeurd in andere bepaalde landen). Ik heb nu in bepaalde landen een speciale status, wat betekent dat ik die stomme papieren niet hoef in te vullen en een andere balie kan kiezen waardoor ik sneller achter een lekkere kop koffie zit.

 29. basramazan

  Janalb. Turken willen met plezier uit de NAVO, je zal dan zien dat die dag uitbundig gevierd zal worden. Het is de NAVO en Europa die niet blij mee zullen zijn. Een strategisch belangrijk front verliezen in het voordeel van de Russen. Dat jij een kort inzicht hebt is u probleem. En als ik over geloof spreek is het niet over religie. Waar een wil is ,is er een weg. Dat jullie een Islamfobie hebben is duidelijk merkbaar, in jullie brein gewalst door de media. Islam heeft jullie niets in de weggelegd, omgekeerd word de islamitische wereld afgemaakt door het westen voor hun olie. Laat die wereld met rust ,westerse wapentuig heeft daar niets te zoeken, dan hoeven we hier niet bang meer te zijn voor vergeldingen. Midden Oosten word al heel de menselijke geschiedenis geteisterd door geweld van het westen. Ze hebben enkel vrede gekend onder Turks heerschappij, waar ze nu terug naar hunkeren. Wees volwassen en denk menselijk, iplv. domme opmerkingen te maken.

 30. Lex

  Arm Turks volk ik heb het echt met ze te doen, hiermee bedoel ik de normale turk niet de Erdogan aanhangers.

  Wat is die Erdogan toch een vreselijke griezel tijd dat hij gaan hemelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.