Jihadist en fan van sportkleding? Dan verdien je volgens ISIS vanaf vandaag een stevige straf

Ben je van plan om binnenkort naar Syrië of Irak af te reizen in je favoriete paar Adidasschoenen? Dat kun je maar beter laten, als je nog iets wilt hebben om schoenen omheen te doen.

Het veroveren van een gebied is niet zo simpel als het verjagen van de machthebbers en het bezetten van de regio met een stel bewapende mannen. Nee, als je een gebied écht wilt overnemen moet je ook een culture war voeren, waarin op elke mogelijk manier de cultuur van de verliezers vernietigd wordt, en die van de veroveraars opgehemeld wordt.

Als iemand dat gesnapt heeft, dan is het de roversbende van ISIS wel. Elk detail van hun cultuur is tot in de details te herleiden tot de beginselen van de Islam en haar Shariawetgeving. Homoseksualiteit haram? Dan gooien we alle homo’s van flats af. Afgoderij verboden? Dan worden alle archeologische schatten van duizenden jaren oud in een fractie van een seconde opgeblazen. Je kunt veel over ISIS zeggen, maar niet dat ze hun leer niet consequent navolgen.

De regels wat betreft afgoderij zijn nu echter wat breder getrokken dan oude beeldjes van Griekse goden. Het is vanaf nu ook streng verboden om andere dingen te aanbidden, en wat is nu een grotere passie van de gemiddelde man dan Allah en zijn profeet? Precies: voetbal. Ook in Syrië en Irak lopen mannen maar al te graag rond met shirts van voetbalgoden als Ronaldo en Messi, maar dat moet nu maar eens afgelopen zijn als het aan de terreurgroep ligt. De jihadisten hebben folders verspreid onder de bevolking waarin vermeld staat wat er allemaal verboden is: shirts van nationale teams (in het bijzonder Amerika, Frankrijk, Engeland en Duitsland), voetbalclubs en, waarschijnlijk wat problematischer, kleding van Nike en Adidas. De demonen van ISIS tonen namelijk niet alleen graag trots hun zwarte vlaggen, maar ook hun wat meer Westerse kledij:

isissport_2

Helaas voor deze mannen zullen ze zich dus wat degelijker moeten gaan kleden, als ze een flink pak stok- of zweepslagen willen ontlopen. Toch zullen vooral onschuldige burgers, die het meestal niet bepaald breed hebben qua garderobe, slachtoffer worden van deze nieuwe kledingvoorschriften. Nee, de enige persoon die hiervan profiteert is uw linkse medemens: die kan nu eindelijk het sluieren van vrouwen goedpraten door te zeggen dat mannen nu ook beperkt zijn in hun kledingkeuze.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Janalb

    De Nederlandse vlag mag wel, fijne mensen toch, dat ISIS en de jodenster volgens mij ook. Kuzu cs krijgt al een hartverzakking als ze de ster zien.
    Seniele debielen, het hele zooitje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.