Journaliste die grappen maakte over boerka duikt onder na bedreigingen moslims

Je negatief uitlaten over de boerka is blijkbaar een ‘belediging van de islam.’ Daarentegen is het juist weer prima om een vrouw met verkrachting en de dood te bedreigen.

Nadat de Bosnische journaliste Lejla Colak het dragen van een boerka vergeleek met het publiekelijk dragen van sextoys ontving ze allerlei bedreiging. Zo werd haar onder meer verteld door boze moslims dat ze verkracht en zelfs gedood zou worden.

In een post op Facebook vergeleek Lejla, die zelf atheïst is, de boerka en de niqab met het dragen van een strap-on dildo. Daarbij merkte ze op:

“Religie moet intiem en persoonlijk zijn, net zoals sex. Houd het voor jezelf en mensen die net zo denken als jij. Leg het niet op aan anderen.”

Blijkbaar was die status-update letterlijk een doodzonde, in ieder geval in de ogen van fundamentalistische moslims. Een lokale islamitische nieuwswebsite berichtte over haar status-update, waarna de arme Lejla de ene na de andere bedreiging ontving. Eén man, die volgens zijn Facebook-account een Bosnische soldaat is, schreef:

“Zijn er vrijwilligers om Lejla te verkrachten? Ik zal er persoonlijk voor betalen.”

Ah, de liefdevolle tolerantie van de conservatieve islam. Het is werkelijk schitterend en hartverwarmend om te aanschouwen.

Twee vrouwelijke Facebook-gebruikers gingen een stap verder. Zij schreven dat Lejla overreden moest worden door een auto. Vervolgens zouden ze benzine over haar moeten gooien en haar in de fik steken.

Ziek.

Door deze bedreigingen voelde Lejla zich gedwongen om haar excuses te maken:

“Ik kan mijn excuses aanbieden voor de manier waarop ik het verwoordde, maar niet voor de boodschap zelf. Ja, religie moet een persoonlijke aangelegenheid zijn, ja, ik meende alles wat ik zei. Vergeef me alleen voor dat stuk plastic [red.: de dildo] waarmee ik het publiek klaarblijkelijk beledigd heb.”

Natuurlijk had Lejla haar excuus helemaal niet moeten aanbieden. Ja, haar opmerking ging ver en was alles behalve netjes, maar toen ze het eenmaal gezegd had moest ze er vol achter blijven staan. Islamitische fundamentalisten ruiken nu namelijk bloed: ze denken dat ze zwak is, wat hen alleen maar zal motiveren om nog fanatieker en agressiever te worden.

Als Lejla dit over het christendom gezegd had zou er niemand op gereageerd hebben. Een doodse stilte zou het gevolg zijn geweest. Helaas kunnen maar al te veel moslims tegen geen enkele vorm van kritiek, en dat geldt natuurlijk al helemaal voor fundamentalistische moslims.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Niek

  Er moet nog te veel gebeuren voordat de linkse kerk wat wijzer wordt.
  Maar we zien, slowly but surely wat hoop soms.

  In Duitland is er zondag bijvoorbeeld verkiezing in de Mecklenburg provincie (noord west) en ben toch benieuwd of de SPD en vooral Merkels partij een gigantische klap krijgen!

 2. Bromsnor

  Dit incident maakt wederom duidelijk hoe beklemmend de situatie in Europa is met de komst van de islam.

  En het zal alleen maar erger worden.

  We zien dat met de komst van de islam naar Europa zaken als eerwraak, kinder huwelijken , vrouwenbesnijdenis, enzovoorts gewone zaak aan het worden zijn. Zelfs Sharia rechtbanken, zoals in Engeland, zijn al ingevoerd.

  Sharia Law is alive and well in the UK as investigation uncovers shocking details
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/sharia-law-alive-well-uk-6957168

  We zien ook een toename van zelfcensuur bij schrijvers, uitgevers, journalisten, enzovoorts om zich kritisch te uiten op de islam. Want dat levert bedreigingen op dus houd men liever de mond.

  Het fundamentele punt is dat islam en integratie niet samengaan. Moslims brengen hun islam, gebruiken en opvattingen niet alleen mee naar Europa, ze houden er ook aan vast.

  Zo is b.v de groei van de homo haat en het antisemitisme is een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie uit de islamitische landen.

  Dit alles is dus deel wat men “de islamisering” van Europa noemt.

 3. Ruud Steunassen

  Ha Julius Streicher.

  1. Julius

   Och Ruud, je komt hier nog niet zo lang?

   Anders had je geweten dat je in de afgelopen jaren pas de 48e bent met deze zéér originele grap. Komop rechts. Wees eens origineel.

   1. Beukman

    Ruud Steunkousen zal hebben gedacht: als een grap één keer leuk is geweest, dan zullen ze er de volgende dag vast ook weer om lachen.

 4. Ruud Steunassen

  Je kunt dan beter het eea naar Polen brengen. Is effe een stukje rijden maar dan heb je er hier tenminste geen last van.

  Zei ik het niet?
  Heil, Julius Streicher!

 5. Seneca

  @Ruud
  Blijkbaar zijn er op dit forum figuurtjes die vergeten dat: ‘als intolerantie, tolerantie verlangt (en krijgt van die zelfde trieste figuurtjes) dan verwordt tolerantie tot intolerantie’. In het leven is het dikwijls zoals op de ‘ouderwetse’ school, telkenmale dezelfde lessen er in stampen en misschien, heel misschien gaat het begrip dagen. Overigens wel een goede woordspeling!

 6. van Urk

  En christofoob links zag dat het goed was. Hoeveel grappen hadden linkse cabaretiers wel niet bedacht over de christelijke God en zijn dienaars zonder bang te zijn dat ze na de voorstelling waarschijnlijk in elkaar geramd zouden gaan worden door boze christenen? Hadden we dat als christenen maar gedaan dan was links uit angst voor christelijk geweld toegankelijker geweest voor christenen en accepteerden ze ook dat SGP vrouwen achter de aanrecht net als burkini dragende moslimvrouwen sjokkend achter haar man ook zeer gelukkig kunnen zijn. Maar zolang wij nog steeds Jezus fuck! lezen of horen i.p.v. Allah of Mohammed fuck op televisie beng ik bang dat de angst voor moslimgeweld nog steeds onder het spottend christofoob links zal voortleven. Youp van t Hek een grote basher tegen het christelijk geloof heeft na de aanslag op Theo van Gogh nooit de moed gehad om grappen te gaan maken over de islam omdat hij geen zin had om voor zoiets te sterven. Ook Theo Maassen is een grote angsthaas in tegenstelling van Hans Teeuwen omdat hij denkt dat moslims er nog niet aan toe zijn waarbij ik me juist dan afvraag wanneer dan wel? Sinds de komst van internet durft niemand in de cabaretierwereld meer iets over de islam grappen te maken terwijl het in de jaren tachtig dat nog kon met minder moslims in ons land en de Twin Towers in New York nog fier omhoog stonden.

 7. Beukman

  Lejla had inderdaad nooit haar excuses moeten aanbieden. Gestoorde types lopen er overal rond, en die lok je naar je toe met opvallende uitspraken.

  Wat dat betreft kan zij nog wat leren van Sylvana. Die kreeg enorm veel bagger over zich heen naar aanleiding van haar Zwarte Piet-uitspraken. Daar zaten ook doodsbedreigingen bij en oproepen om haar “te doen”, zoals Geenstijl-achtigen hun sekswensen zo graag formuleren. Goddank heeft Sylvana haar rug recht gehouden, en dus ook geen excuses aangeboden.

  1. Houtlijm

   Wat wil je hier nu precies mee zeggen, Druilman? Dat Sylvana zo’n te gek, dapper, standvastig en bijzonder mens is? Ze kan nog geen volzin uitspreken zonder minstens 7 keer eh, eh, eh, ja, eh, eh te zeggen. Onze zwaar gepigmenteerde medelander met haar kwalificerende kappersopleiding is een misfit. Niet omdat ‘boze witmannen’ (in de linkse optiek) dat zouden vinden, maar omdat miss Sylvana een nobody is.

   1. Julius

    Een nobody met heul veul aandacht. Alleen hier hebben jullie het al zo’n -tig keer per dag over miss Sylvana.

    Best knap, voor een nobody.

   2. Beukman

    Nee, Houtman. Wat ik wil zeggen, staat er al: dat Sylvana in tegenstelling tot Lejla niet overstag is gegaan voor de duizenden bedreigingen van overjarige kleuters, en bij haar mening is gebleven, en hiervoor ook geen excuses heeft aangeboden.
    Vind jij dat ze wél overstag had moeten gaan?

 8. ceteris paribus

  Ik heb niet waargenomen dat Michael bezwaar maakte toen Sylvana zwaar werd bedreigd, integendeel, DDS voerde de hetze aan.
  Deze verontwaardiging maakt een hypocriete indruk.

  1. Ali Yas

   Ceteris zegt het net niet met zoveel woorden, maar hij suggereert wel dat DDS het zwaar bedreigen van Sylvana heeft ondersteund. Dat kan Michael als laster opvatten.

   1. Wim

    Hij noemde DSS vorige week ook al ranzig.

    1. Wim

     Het is natuurlijk DDS .

    2. Beukman

     Ben je het daar niet mee eens, óf vind je alleen maar dat hij dat niet mag schrijven?

 9. Ruud Steunassen

  Julius Streicher u vraagt er zelf om met uw weinig originele opmerking over transporten naar Polen.

  1. Julius

   Ach, kleine dingen in de dierenwereld hou je toch Ruud. Die gedachte komt bij mij niet automatisch op dus dat zegt net iets meer over jou dan over mij.

   Je moet niet achter elke boom een beer zien.

   Uiteindelijk gaat het om de arme kippetjes waar we geen probleem mee hebben, toch?

 10. Ruud Steunassen

  @De Beuk erin Beukman
  Steunkousen is ook al zo oud als de eerste steunkous.
  Lees ook eens wat zorgvuldiger.
  Julius Streicher zei dat ik de zoveelste ben. Hij had het niet over de zoveelste keer dat IK die grap maak.
  Begrijpend lezen is moeilijk hè Beukmannetje?

  1. Beukman

   Ik schrijf ook niet dat jij die grap al eerder had gemaakt, @Steunman. Maar ok: zo zou je mijn opmerking met wat moeite kunnen opvatten.
   Hoe dan ook: “Julius Streicher” is nogal voorspelbaar, hoe je het ook wendt of keert, niet? Uit de paar reacties die ik van jou tot nog toe heb gelezen, maak ik op dat jij in staat moet zijn om heel wat origineler uit de hoek te komen.

  2. Julius

   Transport naar Polen, Julius Streicher…

   Het is die fascinatie voor het derde rijk die vast gepind lijkt te zitten in de rechtse hoofden die me toch telkens weer een beetje verwonderd. Ook dat is inmiddels weinig origineel en brengt niets dan ellende, toch? Probeer dat eens los te laten zodat je wat onafhankelijker kunt denken. Dan zie je mogelijke oplossingen met betrekking tot problemen van deze tijd misschien ook anders.

   Probeer het gewoon eens. Het kan vast geen kwaad.

 11. Ruud Steunassen

  Ik heb mezelf bij Elsevier eens Meindert Kramp ge-nicknamed.
  Een reaguurder schoot direct in de anti-fascistische scheldkramp om even te demonstreren hoe bijdehand hij is met cryptogrammen en met het spelletje ‘klinkt als’.
  Hij demonstreerde er alleen maar mee hoe mensen in een kramp schieten als ze menen dat iemand sympathieën voor Wilders of Putin koestert. Elsevier heeft mij toen ook maar geband. Bang voor nog meer slimmeriken. Uiteindelijk hebben ze het reageren stop gezet vanwege het dalen van het peil.
  Over de misdaden van Obama en de Clintons hoor je de anti-fascisten niet.
  Ze weten het niet of willen het niet weten, want dan klopt hun wereldbeeld namelijk niet meer.

  1. Beukman

   “Meindert Kramp”!
   Die is dan weer wél leuk, Ruud.

  2. zomaar

   tja de linkse antifascist en antiracist volgens hun eigen zeggen en schrijven , zien in elke Nick naam een bruinhemd schuilen.

   zo heb ik eens met aandacht de teirenades en scheldpartijen gevolgd , die iemand moest ondergaan Eva de Bruin , ik neem aan dat dit ook een Nick was van deze persoon!.

   afin links brulde en tierde dat het een lieve lust was, hij/zij werd verweten het liefje te zijn van Adolf , en zo lees je hoe bekrompen de linkse helft redeneert .

   misschien was het haar eigen naam wel , kan dat mens er wat aan doen ?.
   dus zij (daar ga ik van uit) staat bij links op de nominatie afgevoerd te worden , haar naam staat hen niet aan !.

 12. zomaar

  ach gezien dat de linkse multiculturele voorstanders van apartheid , VOOR het dragen van afwijkende kleding zijn , moet dit kunnen in onze westerse samenleving!.

  de apart opvallende geklede personen , moeten voor de linkse kerk straks makkelijk te herkennen zijn , om hun apartheid , (ander geloof , of dergelijk ), komt de nood aan de man kan links multicultureel makkelijk beslissen wie weg moed !, b.v op de trein gezet moet worden naar?.

  afin dit is al eerder gebeurd voor de zuiveringen , (joden moesten een ster, valt op!!), toen de socialist (linkse socialist van toen) het volk veel beloofde zonder dit te kunnen betalen , werden de apart gestelde hiervoor verantwoordelijk gehouden .

  dus aparte kleding , of een embleem , is makkelijk kiezen voor later !, als alles in het honderd gelopen is door het miskleunen van de socialist .

  die hierna weer hart gaat schreeuwen dat rechts (liever zeg en schrijf ik de anders denkende ) schuldig zijn , aan wat er gebeurd is .

 13. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3772571/Carnage-Calais-Horrific-crash-jungle-migrant-gangs-target-tourists-cars-MoS-journalists-badly-hurt-terrifying-new-ambush-technique.html

  Carnage in Calais: Horrific crash as jungle migrant gangs target tourists in cars in terrifying new AMBUSH technique that left our journalists covered in blood after narrowly escaping death

  Ruthless gangs deliberately causing crashes on the roads to the French port by hurling large objects at cars
  Home Secretary Amber Rudd has spoken out after a team of journalists narrowly escaped death last week
  Reporter Ben Ellery and photographers Steve Burton and John McLellan were all injured
  They had been investigating a shocking explosion of violence at the squalid migrant camp

  Oorlog met de islam en de EU doet helemaal niets! En Frankrijk mag waarscijnlijk niets doen.

  Het houdt niet op, niet vanzelf ……

  1. Wachteres

   http://www.express.co.uk/news/world/706372/Calais-warzone-riot-police-tear-gas-hold-hundreds-UK-bound-migrants

   CALAIS WARZONE: Riot police fire tear gas to hold back HUNDREDS of UK-bound migrants
   RIOT police fired tear gas into the notorious Calais “Jungle” yesterday to hold back hundreds of UK-bound migrants.

 14. Ni28

  Boze moslims gebruiken uitsluitend hun laagste instincten om primair te reageren. Zelfreflectie en laat staan zelfspot is hun helemaal onbekend. Zij hebben hun eigen evolutie stilgelegd.

 15. Ni28

  Discussiëren met trollen is onmogelijk. Laten lullen totdat zij moe van zichzelf worden is handiger.

 16. Janalb

  Het is utopie, maar we moeten eigenlijk zoiets hebben als het 2nd amendement ,iedereen een pistool en als je bedreigd word schieten.
  Verder ben ik van mening dat we 10.000 mariniers full equiped door de straten zien lopen losknuppelend op alles wat niet deugd.marokkanen bv.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.