Journaliste die grappen maakte over boerka duikt onder na bedreigingen moslims

Geen categoriesep 03 2016, 17:00
Je negatief uitlaten over de boerka is blijkbaar een 'belediging van de islam.' Daarentegen is het juist weer prima om een vrouw met verkrachting en de dood te bedreigen.
Nadat de Bosnische journaliste Lejla Colak het dragen van een boerka vergeleek met het publiekelijk dragen van sextoys ontving ze allerlei bedreiging. Zo werd haar onder meer verteld door boze moslims dat ze verkracht en zelfs gedood zou worden.
In een post op Facebook vergeleek Lejla, die zelf atheïst is, de boerka en de niqab met het dragen van een strap-on dildo. Daarbij merkte ze op:

"Religie moet intiem en persoonlijk zijn, net zoals sex. Houd het voor jezelf en mensen die net zo denken als jij. Leg het niet op aan anderen."

Blijkbaar was die status-update letterlijk een doodzonde, in ieder geval in de ogen van fundamentalistische moslims. Een lokale islamitische nieuwswebsite berichtte over haar status-update, waarna de arme Lejla de ene na de andere bedreiging ontving. Eén man, die volgens zijn Facebook-account een Bosnische soldaat is, schreef:

"Zijn er vrijwilligers om Lejla te verkrachten? Ik zal er persoonlijk voor betalen."

Ah, de liefdevolle tolerantie van de conservatieve islam. Het is werkelijk schitterend en hartverwarmend om te aanschouwen.
Twee vrouwelijke Facebook-gebruikers gingen een stap verder. Zij schreven dat Lejla overreden moest worden door een auto. Vervolgens zouden ze benzine over haar moeten gooien en haar in de fik steken.
Ziek.
Door deze bedreigingen voelde Lejla zich gedwongen om haar excuses te maken:

"Ik kan mijn excuses aanbieden voor de manier waarop ik het verwoordde, maar niet voor de boodschap zelf. Ja, religie moet een persoonlijke aangelegenheid zijn, ja, ik meende alles wat ik zei. Vergeef me alleen voor dat stuk plastic [red.: de dildo] waarmee ik het publiek klaarblijkelijk beledigd heb."

Natuurlijk had Lejla haar excuus helemaal niet moeten aanbieden. Ja, haar opmerking ging ver en was alles behalve netjes, maar toen ze het eenmaal gezegd had moest ze er vol achter blijven staan. Islamitische fundamentalisten ruiken nu namelijk bloed: ze denken dat ze zwak is, wat hen alleen maar zal motiveren om nog fanatieker en agressiever te worden.
Als Lejla dit over het christendom gezegd had zou er niemand op gereageerd hebben. Een doodse stilte zou het gevolg zijn geweest. Helaas kunnen maar al te veel moslims tegen geen enkele vorm van kritiek, en dat geldt natuurlijk al helemaal voor fundamentalistische moslims.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten