Moedig! Jan Roos (VNL) pleit voor korten van bijstand met 10 procent

VNL-lijsttrekker Jan Roos schreef onlangs op Twitter dat hij werken wilde belonen, terwijl mensen die de hele dag op hun kont blijven zitten wat hem betreft zélf moeten leven met die keuze. Blijkbaar meende hij dat.

Vanavond pleit Roos in het tv-programma Dunk namelijk voor het korten van de bijstand met 10 procent. Hij legt uit:

“Werken moet weer lonen en moet altijd aantrekkelijker zijn dan een uitkering. Het geld dat bespaard wordt door de korting steken we in lagere belastingen, zodat werkend Nederland fors meer geld overhoudt in de portemonnee.”

Links zal ongetwijfeld weer roeptoeteren dat het zo niet kan en dat dit bewijst dat ‘echte liberalen’ niets met ‘de minder bedeelden hebben,’ maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. De beste manier om een bijstandtrekker te helpen is door hem aan het werk te krijgen. Op dit moment is de bijstand zo hoog dat veel mensen die de uitkering krijgen geen reden hebben om aan de slag te gaan en in het eigen onderhoud te voorzien. Door een verlaging van 10 procent verandert dat natuurlijk opeens.

https://twitter.com/amg_weststrate/status/773904643390865408

Daar komt bij dat VNL alles behalve “asociaal” is. Hoewel de partij wil dat het toeslagensysteem op de schop wordt gezet blijven de huurtoeslag en het kindgebondenbudget gewoon bestaan in de plannen van de partij. Daarnaast ontziet VNL gehandicapten en zieken.

Met andere woorden, VNL wil meer vrije markt, meer individuele verantwoordelijkheid, maar wil wél mensen helpen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zoals Roos stelt op Twitter:

Dat is niet asociaal, maar juist bijzonder sociaal.

De conclusie is dus duidelijk: dit is een geweldig goed plan, en er zijn tegenwoordig twee echt liberale partijen in Nederland. De eerste is de Libertarische Partij (LP), de tweede VoorNederland (VNL). Als deze partijen allebei in de Tweede Kamer komen kunnen we zowaar hopen op een mooie toekomst voor dit land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. ceteris paribus

  Michael bepleit samen met malle Jan voor verdere verarming van bijstandsmoeders.

  Wat is extreem-rechts toch naargeestig.

  1. CJD

   Dit ben ik met je eens, helaas is niet uitsluitend extreemrechts verantwoordelijk voor de verarming. Ook de centrum linkse partijen hebben hun bijdrage hierin

  2. van Urk

   Heeft niet nodig beste ceteris zolang de bijstandsmoeders hun mouwen opstropen en inderdaad gaan werken i.p.v. verschillende smoezen te verzinnen om er onderuit te willen komen. Voorbeelden genoeg van alleenstaande moeders die wel werken. Het is gewoon insluipende luiheid geworden waardoor ze tegen op gaan zien om te gaan werken. Want betaald krijgen zonder arbeid te verrichten wie wil dat namelijk nou eigenlijk niet?

  3. Kokkie

   Gebeurt zelden dat ik het met een linkse randdebiel eens ben, maar nu is dat toch echt het geval.

  4. mwh684

   Extreem-rechts? Je weet niet waar je het over hebt…

 2. ikweetwatikwil

  Dat ben ik niet met Jan Roos eens. De PVV zegt onder anderen, minder geld voor ontwikkelings hulp . Grenzen sluiten voor hand ophouders. Echte vluchtelingen geen probleem. Geen geld meer voor onzinnige projecten. Dan hoeven de Nederlandse bijstand vrouwen en mannen niet gekort worden. Met zijn voorstel gaat Roos de mist in.

  1. ceteris paribus

   Ik begrijp dat iwwiw het korten op bijstandsuitkeringen van vluchtelingen dan wel weer een goed idee vindt.

   Extreem-rechts is inderdaad droefmakend.

   1. Ali Yas

    We weten dat Ceteris ook geen heil ziet in grensbewaking. Terugsturen van niet-vluchtelingen is daarmee een onmogelijkheid en dat leidt tot de situatie dat iedere wereldburger kan besluiten hier een ongekorte uitkering aan te vragen. Misschien denkt hij dat de landen van herkomst de kosten daarvoor dragen?

 3. CJD

  Ik zie eigenlijk weinig verschil in het door Micheal bewierookte voorstel van VNL en het kabinetsbeleid. Mensen korten op hun bijstand is de favoriete hobby van Rutte 2

 4. Michael van der Galien

  Dat jij thuis wilt zitten vind ik best. Wat ik niet best vind is dat ik daardoor in plaats van 8 uur 12 uren moet werken omdat ik jouw rekeningen moet betalen.

  Ga maar aan het werk met je luie reet. Oh: en geef mij m’n geld terug. Met rente.

  1. Wim

   Weet je wat moedig is ,voorstellen dat je zelf 10% moet inleveren.

  2. Ni28

   Mensen die zich het meest beklagen werken vaak het minst.

   1. Wim

    Nee hoor 46 jaar gewerkt. Nu jij.

    1. Ni28

     41 en meer mocht niet.

  3. Marieke

   Er zijn maar heel weinig mensen die het wel leuk vinden om werkloos te zijn, Michael. En nee, ik ben niet werkloos.

  4. Wachteres

   Zorgen Jan en jij er ook voor dat iedereen die wil werken, werk kan kijgen, Michael?

   Het wil bij de liberalen blijkbaar niet doordringen dat iemand als hij VEERTIG is al te oud wordt gevonden om nog aan de slag te gaan.

   Natuurlijk heeft onze ‘elite’ daar geen probleem mee. Die wordt met een kruiwagen van de ene baan in de andere geschoven.

   Moeten zij wel politiek-correct zijn, natuurlijk.

   1. jnssn

    Er is geen leeftijdsdiscriminatie dat is slechts een excuus. Boven de 40 zou men geen uitkering moeten kunnen krijgen want die zijn bedoeld voor tijdelijke ondersteuning voor jongeren die tussen twee banen zitten of een wellnesscursus volgen. Dus 100% korten die hap! Uitblinkers als Michael vd Galien en Jan Roos hebben nooit een uitkering nodig gehad dus anderen hebben die ook niet nodig.

 5. Mar

  Makkelijk lullen als je zelf de baantjes in de schoot geworpen krijgt.

  Gaan werken doe je toch gewoon. En zo niet, dan ben je een luie donder.

  1. ceteris paribus

   Sommige mensen met werk kunnen zich eenvoudig niet voorstellen dat het in je leven zodanig kan tegenzitten dat je op bijstand bent aangewezen en dat het missen van die pech je eigen verdienste is.
   Dit is geen neo-liberalisme maar doorgeschoten harteloos rechts waarin de rijken rijker moeten worden en de armen kunnen verrekken.

   Michael biedt het sterkste argument dat het verstandig is dat sociaal-democraten deel uitmaken van de regering. Het is namelijk onverstandig de rechtsstaat te vervangen door de wet van de jungle.

 6. henk vintage

  Verschillende uitkeringen in 1 huishouden stopzetten, zet meer zoden aan de dijk.

 7. Wim

  Ja Jan is heel moedig over de rug van anderen. Er zijn mensen die 30 jaar gewerkt te hebben in de bijstand komen en gezien hun leeftijd niet meer aan de slag komen. Jan wil ze nu de genadeslag geven begrijp. Als je al wil korten kijk dan naar het arbeidsverleden en pak de echte lozers eruit.. VNL is niet voor Jan met pet. Ik neem aan dat Jan ook arbeidsplaatsen gaat creëren. Misschien dat de lonen omhoog kunnen zeker het minimumloon dan wordt werken ook aantrekkelijker.

  1. Marieke

   Spijker op z’n kop Wim. Michael, denk daar maar eens over na.

 8. Ni28

  Ik kan mij niet herinneren dat werken ooit geloond heeft in dit opzicht. De gewone baantjes in de middenmoot en lager waren altijd een soort bijstand plus terwijl een bijstandtrekker naast de bijstand nog van verschillende kortingen mocht genieten. Dit dankzij de linkse partijen zoals die ene die zich nog durft partij van de arbeid noemen. Bijstand bedoelen zij. Het is een geluk dat de meerderheid van de mensen niet wilt parasiteren.

 9. Wim

  http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/renkum/tienkoppig-gezin-uit-syri%C3%AB-eindelijk-onderdak-in-doorwerth-1.6361800

  Kijk dat is wat anders dan 10 jaar a 12 jaar wachten op een sociale woning, doe daar maar wat aan.

 10. ikweetwatikwil

  Ik weet niet wie jij precies bedoeld Michael in je reactie. Ik ben het niet met Jan Roos eens. IK dacht dat ik dat wel kon zeggen zonder dat mijn reet lui is. Daar reageer ik dan ook niet op. Dat is mij te min. Laat mij duidelijk zijn, ik heb jou niet nodig. Wij bedruipen ons zelf.

 11. Peter Selie

  Klagers hebben geen nood en pochers hebben geen brood…

 12. Wachteres

  Ik ben niet voor de korting op uitkeringen. Waar ik wel voor ben is een strenge[re] controle. Dat diegenen die een uitkering krijgen die ook echt nodig hebben.

  Ik herinner me dat een bekende van ons naar het arbeidsbureau ging voor een baan en daar zat ook een moeder met haar zoon. De moeder zei tegen zoonlief: “Zou je nu niet eens werk aannemen?” Waarop haar zoon antwoordde”: “Nee, dan moet ik vroeg uit mijn bed”. Zoiets moet niet kunnen.

  De toestanden die je in Amerika hebt, dat je plotsklaps als gezin op straat moet leven en afhankelijk bent van wat eten van de kerk, geen ziekenverzekering af kunt sluiten omdat die veel te duur is en als je werkt, dag en nacht moet werken, omdat je onderbetaald wordt, zijn voor mij geen voorbeelden van een ideale samenleving.

  Ik herinner me nog dat links ervoor was om iedereen die geen zin had om te werken dan maar een uitkering te geven; die opvatting vind ik net zo absurd.

  “Wie niet werkt zal ook niet eten”.

  Maar de opvatting die ik via de VVD hoorde ‘als je harder werkt, mag je ook meer verdienen’, klopt vaak niet. Niet iedereen die meer verdient, werkt harder.

  Natuurlijk zijn het niet alleen de bijstandsmoeders die een uitkering krijgen.

  Ik weet dat via een arbeidsbureau werken, waar men meer en meer toe gedwongen wordt, ervoor zorgt dat men na een jaar ontslag krijgt. De gedachte erachter was dat het bedrijf je dan in vaste dienst moest nemen. Helaas werkt dat niet zo. En als men vijftig is, zorg dan maar opnieuw een baan te krijgen. Hoezo, niet willen? Dat vind ik een goedkope liberale opmerking. Als de uitkeringen alleen naar diegenen gaan die het echt nodig hebben, dan valt het profiteren ervan al weg.

  In deze tijd ben je als veertigjarige al vaak te oud voor een werknemer. Laat het arbeidsbureau er maar voor zorgen dat degene die er komt, werk krijgt. Trouwens, als je hoort hoe mensen vaak behandeld worden die gedwongen een uitkering aanvragen, dan ging ik liever dood dan dat te moeten doen.

  Ik ben ervan overtuigd dat, als bepaalde ‘vluchtelingen’ wisten dat ze niet meteen op een uitkering konden rekenen, maar bijvoorbeeld pas na een aantal jaren, er veel minder ‘vluchtelingen’ zouden komen.

  Trouwens, echte vluchtelingen zouden tijdelijk opgevangen moeten worden, gedurende die tijd bed, bad en brood krijgen en, als de situatie verbeterd is in het land van herkomst, dan terug gaan. Waarom niet het eigen land opbouwen? In Calais lopen duizenden jonge mannen al jaren doelloos rond.

  Een van de redenen waarom ik op de PVV stem is dat ze ‘sociaal’ zijn, op de goede manier. Zoals links vroeger was.

  Het is een grote schande dat mensen die het land mee hebben opgebouwd, de dupe worden van zogenaamde vluchtelingen, die ook nog vaak een diepe minachting hebben voor onze maatschappij.

  Mensen, zoals bijstandmoeders en ouderen die geen baan meer kunnen krijgen, hoe graag ze dat ook willen, mogen niet de dupe worden van de mooie plannen van de liberale partijen. Deze mensen kunnen een mooie toekomst dan wel op hun buik schrijven. Ze woren nu al steeds meer gekort.

  In het rijke Duitsland schijnen heel veel autochtone gezinnen op straat te leven, terwijl de vluchtelingen worden vertroeteld.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/06/knettergek-opvang-vluchtelingen-kost-duitsland-936-miljard-euro/

  Geen land die dat jarenlang op kan brengen.

  1. Janalb

   Ik zie op straat tientallen dikke moslima’s in een scootmobiel die ze niet zelf betaald hebben, daar ben heilig van overtuigt, deze gasten worden op alle manieren door linkse schepsels geholpen. Ze stappen ook nog uit hun voertuig en waggelen door de Lidl, onbeschoft mensen opzij duwen, aan de kassa geen woord Nederlands praten en daarna met hun sjacherijnige smoel weer in hun voertuigje naar huis opaan om de rest van de dag op hun dikke reet te zitten. Hun kerels werken ook niet maar zijn met 10, 20 man in de stad aan het zeiken, met hun scooter binnen handbereik die ook door ons betaald wordt.
   De linkse schooiers helpen ze ermee.
   Ik moet voor mijn vader van 90 van alles betalen, zelfs een lullige telefoonaansluiting kost me geld, is OK, maar ik wordt dan ook niet door het linkse schorem geholpen. De moslims krijgen alles voor elkaar, rijden in een BMW en hebben nog nooit gewerkt. Wat doe ik fout ?

   1. Wim

    Wat doe ik fout ? Moslim worden.

    1. Janalb

     Ja als je moslim bent wordt je door het linkse gespuis van alle kanten geholpen,ze weten precies hoe ze aan onze belastingcenten moeten komen en als ze AOW krijgen gaan ze met een “bak geld” naar het land van herkomst en leven daar als vorste.

  2. ikweetwatikwil

   Helemaal mee eens wachteres.

 13. Peter Selie

  Moedig! Jan Roos (VNL) pleit voor korten van bijstand met 10 procent, nou ben het helemaal niet met Jan Roos eens, VLN begint op VVD-light te lijken, maar dat terzijde. Net zoal Wachteres hierboven al aangaf is het toch gewoon een buitencategorie van krankzinnigheid dat de hoogopgeleide Apothekers, Artsen, Ingenieurs uit Aleppo waarvan ongeveer 9% hier aan de slag kan de rest wordt door de Nederlandse maatschappij levenslang onderhouden huis, inrichting enfin de hele rattenplan wordt bekostigd zoals Michael het al zei die geen 10 uur maar 12 uur per dag gaat werken. Trouwens dat gelul over de economie die zo aantrekt zijn gewoon gemanipuleerde cijfers volgens mij. Er is geen werk genoeg voor allemaal, en iedereen kan een figuur uit zijn directe omgeving aanwijzen die de hele dag op zijn luie reet zit. Maar wanneer er meer dan 100.000 nieuwe gevallen erbij komen dan wordt de spoeling erg dun en dat weet Jan Roos ook wel, die is echt niet op zijn achter hoofd gevallen, het is gewoon verkiezingsretoriek van de 1ste categorie bedoeld voor politieke kleuters die hier graag in trappen…

 14. Peter Selie

  Uitgelekt! Zo wil kabinet op Prinsjesdag geld verdelen

  Het is zowat elk jaar raak: ook nu is een deel van de geheime Prinsjesdag-documenten gelekt. Uit de stukken, die in handen zijn van RTL Nieuws, blijkt dat bijna iedereen er volgend jaar in koopkracht iets op vooruitgaat. >>>> http://www.elsevier.nl/economie/achtergrond/2016/09/uitgelekt-dit-betekenen-de-prinsjesdag-stukken-voor-u-355874/

 15. Janalb

  Extreem rechts is niet naargeestig, extreem links en de moslims zijn gewoon luie donders.

 16. Peter Selie

  VIDEO: “Ruttes sorry, harde woorden en slappe hap!”

  https://youtu.be/Y10HhcEAeJk

 17. Beukman

  Ik denk met heimwee terug aan de tijd dat mijn vrienden Toetssteen en Suijkerbuijk de PVV “sociaal” noemden en “beslist niet socialistisch”.

  En Jan Roos de vrouwenaanrander? Die was al een lul. Dat zal door zijn 10 procent-plan niet veranderen.

  1. ceteris paribus

   De aanhang van Wilders heeft nu een heldere keuze, degenen met een uitkering stemmen Geert en degenen met een baan stemmen Jan.

   1. Beukman

    “Ieder voor zijn eigen”, dus.
    Afscheid nemen van de PVV wordt voor de werkende aanhang beslist vergemakkelijkt door de wetenschap dat Roos wél echt rechts is. – iets wat de voltallige Geertaanhang nog tot zo’n twee terug riep over de PVV, dwars door alle cognitieve dissonantie heen.

 18. Gerben

  Korten op bijstand combineren met vlaktax geeft 35% netto minder voor bijstandsgerechtigde. Scheelt ook weer in de huursubsidie, want zelfs met subsidie kan zo’n gezin de huur niet meer opbrengen.

 19. Wim

  De gene met een baan en een beetje sociaal gevoel in hun donder stemmen Geert. Want de zon kan ook wel eens voor een werkende morgen niet meer gaan schijnen.

 20. toetssteen

  Het belasten van de werkenden moet minder, daardoor zal arbeid de werkgever minder kosten en de werknemer ondanks bruto minder loon, netto meer overhouden. Producten kunnen dan in prijs omlaag zodat de omzetten gelijk blijven of zelfs licht stijgen.

  Voorbeeldje: in Singapore zijn drie belastingtarieven; laag inkomen-geen belasting, modaal 8procent, anderhalf 12 procent en als u over de top gaat wel 20! Resultaat zijn lage lonen, maar de prijzen liggen een stuk aangenamer dan in Nederland.
  Paar jaar terug verdiende mijn oudste zoon in Nederland eenderde meer dan zijn broer in Singapore. Netto hield de laatste echter royaal netto meer over. En dan is daar de inleg (op eigen account) voor het pensioen vanaf plus de particuliere ziekenverzekering, waar niet de dikke vingers van de overheid in zitten te roeren.
  Dus in de basis kan het makkelijk, maar dan moet er op belastinggebied heel wat veranderen. (lees de overheid moet worden uitgedund).

  1. ceteris paribus

   De oude heer Toetssteen heeft een zoon die een baantje vond in Singapore woont en sindsdien voelt hij zich een heuse wereldburger.

   1. Beukman

    Doe niet zo flauw, @CP.

    1. Wachteres

     Simon kan het niet laten om een snerende opmerking naar andersdenkenden te maken.

     Frustraties? Gebrek aan argumenten? Weet hij in diepste wezen dat hij ongelijk heeft?

     1. Wachteres

      Simon neemt al aardig de mentaliteit van degenen dei hij hoog in het vaandel heeft staan over:

      De moslims. “Een ander heeft altijd de de schuld …”zelfs als hij lef iets stoms zegt.

      O en Simon …..

      http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3019227/2011/11/07/Nederland-kan-niet-zonder-Europa-en-migranten.dhtml

      Pechtold: “Ik zeg tegen Leers en tegen het CDA: een veel groter probleem dan immigratie, is geen immigratie. Alleen al de komende vijf jaar komen er een half miljoen 65-plussers bij. Mensen vragen zich af: wie leert mijn kinderen straks lezen en schrijven? Wie staat er aan mijn ziekenhuisbed? Dus: minister Leers, CDA, gedoger, kabinet, migratie is méér dan een verrijking voor ons land”.

      Tja ……. en maar roepen dat ik lieg …… ik heb nog veel meer linkjes voor je….

    2. ceteris paribus

     Je hebt gelijk, Beukman.
     De dom-arrogante braller Toeststeen die zijn betogen, als er aan zijn krakkemikkige Nederlands al een touw is vast te knopen, denkt kracht bij te zetten door tot vervelens toe te verwijzen naar zijn kinderen, zijn fysieke gezondheid en losse links naar duistere bronnen, weet me ernstig te irriteren. Dan schiet je wel eens uit je slof. Dat de fluim mij voortdurend uit zit te kafferen draagt ook niet bij tot de goede verhoudingen.

     Dat praat het allemaal natuurljk niet goed, dus ik zal het nooit meer doen.

     1. Peter Selie

      Ik ben een tolerant linksmensch

      https://pbs.twimg.com/media/CqyGM3SWgAEWvtX.jpg

      Als je het niet met me eens bent, dan ben je een Racistische, Seksistische, Homofobe, Islamofobe, Xenofobe, Aangeboren inteelt figuur, Vinger wijzende Dominee, Dweepzieke, Geweld verheerlijker, Waardeloze klootzak.

     2. Ali Yas

      Ceteris heeft er wat moeite mee dat zijn eigen feitenvrije ideeën worden overschaduwd door op de praktijk gebaseerde wijsheid. En uiteraard geeft hij de boodschapper dan een paar stoten onder de gordel.

  2. Beukman

   @Steen
   De vraag is wat Roos of Wilders of wie dan ook in Nederland aan deze kennis heeft.
   Ik lees dat er veel armoede is in Singapore:

   http://dollarsandsense.sg/3-hard-truths-about-poverty-in-singapore/

   Tegelijk is het bekend dat van een land dat er actief voor zorgt dat grote delen van de bevolking niet in de goot belanden, ook als dit ingaat tegen de akelige libertarische gedachte dat iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf, de totale welvaart en het welbevinden omhoog gaan, iets waarvan ook de rijkeren profiteren.

   De bijna christelijke paradox is dus: help de mensen die het om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen, uiteindelijk zal je er zelf beter van worden.

   Iedereen weet dat ik niks moet hebben van de PVV. Maar ik zou nog eerder Wilders stemmen dan Roos.

   1. Wachteres

    Ik moet niks meer hebben van links, Beukie, terwijl ik decennia op de PVDA heb gestemd.

    De sociale gevoelens van links zijn overgeslagen naar ‘zieluge vluchtelingen’ die hier bij miljoenen moeten worden opgevangen. Een kind kan begrijpen dat wij dit uiteindelijk niet kunnen opbrengen en met elkaar zullen verloederen.

    Trouwens, de gevolgen ervan voor de maatschappij en dus voor het autochtone volk interesseert links geen donder. Dat willen ze eenvoudig niet weten. Hoezo sociale gevoelens?

    Links is verknipt in zijn denken geworden, maar misschien waren ze dat altijd al wel. Ik ben het nooit eens geweest met ‘iedereen maar een uitkering geven’.

    Er is echt een tijd geweest waarin dat speelde. De Groen-Linkse politica Andreé van Es heeft zich daarvoor nog verontschuldigd.

    Trouwens ook niet elke bijstandsmoeder is zielig. In het onderwijs [MBO] heb ik meerdere malen meegemaakt dat een leerlinge zich opgaf voor de school en eenvoudig niet op kwam dagen. Als je er achteraan ging dan bleek dat moeder ook in de bijstand zat en dat moeder en dochter ’s morgens om tien uur nog in bed lagen, terwijl dochter haar maandelijkse studieuitkering in ontvangst nam.

    Zo moeder, zo dochter zeg ik dan maar.

    Zulke mensen profiteren later ook van de bijstand.

    1. Beukman

     @Resje
     Even to the point dan: jij zal dus eerder op Roos stemmen dan op Wilders?

     1. Wachteres

      Nee, want Wilders’de PVV heeft bepaalde opvattingen die links vroeger had en waar ik het mee eens was en ben.

      Je wilt toch niet beweren dat iemand als Jetta Klijnsma nog de ouderwetse sociale opvattingen heeft?

      Om te overleven moet ik van haar maar een groentetuintje aanleggen.

      wat een gedrocht.

     2. Beukman

      Wat ik dan niet begrijp, @Resje, is waarom je schrijft dat je niets moet hebben van links.
      Zo rond 2006-2008 maakte Geert, de ex-VV-er, de switch van een echte rechtse partij naar een gemengd linkse en rechtse partij, door plotseling tre gaan pleiten tegen bezuinigingen op de zorg en het verlagen van de uitkeringen. Dat deed hij om de SP wind uit de zeilen te nemen.

      We kunnen stellen dat Geert nog steeds een groot aantal “knetterlinkse’ agendapunten heeft. Als jij op Geert stemt, valt het dus moeilijk vol te houden dat je niets moet hebben van links.

 21. Janalb

  Die linkse randdebiel met z’n Latijnse pseudoniem zit waarschijnlijk met een fles bier en een bak chips z’n linkse idioterieën te ventileren. Als we het van deze idioot moeten hebben is NL binnenkort armer als Zimbabwe.

 22. Niek

  He gelukkig weer een fris rechts geluid, van de PVV afgekeken dat wel weer.
  Het duurzaam en verstandig en sociaal gerechtvaardigd, luie moslims in de kaart spelende linkse rakkers en muzelmannen inspelen op veranderende omstandigheden moet eens afgelopen zijn!

  Terug naar af! Toen het Geluk nog Heel Gewoon was. Parasiterende couchpotatos weren.

  Mannelijke politiemannen met gummieknuppels, met zonder discussietechnieken en met zonder positieve discriminatie voor moslimturkenmacro’s. Veel hardere (lijf)straffen voor die groep, want dat zijn ze gewend en dan mogen ze ooit luisjchteruh.

  Meer muren en dammen opwerpen voor nazitrollen hier op DSS.

  Ben ik allemaal voor. Wat zal Nederlands Nederland weer mooi worden.

 23. Niek

  Jan Roos is een leider. Een leider zegt waar t op staat, noemt beesjes bij naam, schuwt de confrontatie niet, heeft humor, kan zichzelf wegcijferen want het gaat niet om ikke ikke en de rest kan stikke!

  Waar we in NL en Europa (niet: de EU want die doet voor mij allang niet meer mee) echt behoefte aan blijven hebben is een leider zoals Trump. Wat een man uit één stuk hout gesneden. Not a part of the problem zoals Hussein O. (er is nu een parasiet naar hem genoemd hahaha) but part of the Solution, hallelujah!

  En net zoals Wilders, de voorlopige leider in NL, wordt Trump op alle mogelijke manieren gedemoniseerd. En weggezet alsof hij alleen slogans schreeuwt. Maar het tegenovergestelde is FEIT!!! HIJ alleen heeft de Oplossing, ook gaat hij ZEER UITGEBREID in op immigratie. Moet u dit uitstekende betoog beluisteren, is niets mis mee:

  https://youtu.be/yxD5QkzmVOA

  Hij gaat het dus echt ruimschoots winnen in November, want Amerikanen zij wel dom geweest, om 8 jaar voor links geleuter te kiezen – van de slechtste en meest godloze USA president ooit – maar failures and leftists are things from the past. Okay, another level another devil, maar Trump is een level te hoog voor lefties, dat is wel duidelijk.

  https://youtu.be/yxD5QkzmVOA

  1. ceteris paribus

   Ik hoop op veel krachtige leiders die allemaal in het vijvertje van Geert gaan vissen. Ik hoop ook dat ze elkaar allemaal flink de waarheid gaan zeggen.

   1. Wim

    Verdomme dan hebben we geen Tokkies meer en laagopgeleiden.

 24. Robert Leiden

  Of Jan Roos hiermee zetels zal gaan winnen?
  Heel veel bejaarden en minima zullen nu zeker op 50+ en PvdA gaan stemmen.
  Zeker met de bekend geworden cijfers van komende Prinsjesdag.
  Gezien de grote verschillen tussen de diverse peiling systemen blijft het onduidelijk wat NL nu eigenlijk gaat stemmen.
  Bij de vorige verkeizingen hebben de peilingburo’s de PVV te hoog ingeschat en de VVD en de PvdA te laag.
  Eeen gemiddelde van al die peilingen is misschien nog de beste indicatie.
  Zie deze link voor het gemiddelde van 5 peilingsystemen:
  http://peilingwijzer.tomlouwerse.nl/
  Jan Roos met de VNL hebben nog een lange weg te gaan…

  1. Wim

   Heel veel bejaarden en minima zullen nu zeker op 50+ en PvdA gaan stemmen.

   Kom op na jaren van afbraak zullen ze niet de tweede keer er in trappen.En die gepropagandeerde koopkracht verbetering blijk toch weer onder de streep door diversen belastende verhogingen negatief uit te vallen.

 25. RobertMarsman

  Noemen ze dat sociaal bij de DDS? Ik noem het eerder asociaal. Ik heb eerder het idee dat men er gemakshalve maar vanuit gaat dat mensen die in een bijstand zitten allemaal luie honden zijn. Ik ken mensen die meer dan 30 jaar onafgebroken hebben gewerkt en door faillissementen en reorganisaties hun banen zijn kwijt geraakt en door hun leeftijd helemaal niet meer aan het werk komen. Mensen die harder hebben gewerkt als Jan Roos ooit zal doen. Moeten die allemaal maar gekort worden? Alsof je al rond kan komen van je bijstand. Alsof dat een vetpot is. Je mag blij zijn als je iets overhoudt aan het eind van de maand want je moet elk dubbeltje twee keer om draaien om niet in de financiële problemen te komen. Een vriend van mij die houdt welgeteld iets meer dan 20 euro in de maand over als hij zijn vaste lasten heeft betaald. Meer heeft hij niet. Die elke dag bij zijn moeder moet eten omdat hij niet meer krijgt. En Jan Roos wil dat soort mensen zeker de nekslag geven. Ik noem dat absoluut niet sociaal maar zo asociaal als maar kan.

  Jan Roos zou zich eerder druk moeten maken over de te hoge vaste lasten die we tegenwoordig moeten betalen. Want zelfs mensen met een baan kunnen tegenwoordig nauwelijks nog rond komen. Nu willen korten op de bijstand en straks zeker zelf wachtgeld opstrijken. Laat hem daar maar tegen ageren.

  1. Peter Selie

   @RobertM

   Jan Roos (VLN) probeert zich stevig te profileren als lijsttrekker in spé en daarbij hoort zulk soort van verblindende reflecties er nu eenmaal bij. Voor de rest ben ‘k het 100% met je eens…

  2. Wim

   Misschien dat er bij mag voegen ik ken ze ook die na 30 jaar keihard werken met een laag salaris niet meer aan de bak komen Eerst kunnen ze hun spaarcentjes zo goed als opmaken en hun huis gedeeltelijk op eten. Hun oudedag voorziening is weg als ze voor hun 55 jaar worden ontslagen Het is een grote vorm van a socialiteit om deze mensen nog eens daarna 10% te korten.
   Vuilnisman kunnen Jan Roos en Michael ook mee

   1. RobertMarsman

    Het is ook logisch dat het tegenwoordig zo werkt in Nederland. De derde wereld mens is tegenwoordig ook veel belangrijker als het welzijn van blanke Nederlanders. Men pompt al jaren miljarden in bodemloze putten wat ten koste gaat van onze eigen welzijn.

   2. Peter Selie

    Ja en dan te bedenken dat deze lieden 30 jaar of langer bijstand hebben ‘genoten’ óók recht hebben op een AOW uitkering, zonder noemenswaardig aandeel aan de Nederlandse economie hebben bijgedragen. Voor verdere informatie hieromtrent lees het boek van Pieter Lakeman- Binnen zonder kloppen het is ietwat gedateerd maar uiterst actueel mijns inziens…

    https://docs.google.com/file/d/0Bz9dtt0GCc7xVEV2RV8tbTlhNHc/edit

  3. mwh684

   “Ik noem het eerder asociaal.”

   Hoezo dat? Afpakken wat van een ander is heet diefstal. Dat dan doorverkopen voor stemmen is heling.

 26. H.Vaes

  Jan….Jan…toch.

 27. Koos_Koets

  AS Zondag GROTE PEGIDA-DEMONSTRATIE
  11 September 14:00 uur – Koekamp – Den Haag
  Zorg dat je op tijd bent.

 28. mwh684

  Wat een reacties allemaal. Alsof mensen in de bijstand recht hebben op geld van een ander. Ze hebben recht om netjes om hulp te vragen dat vrijwillig aangeboden wordt.

  1. Marieke

   Precies, ik vind dat zelfs nog niet genoeg. Ze zullen moeten buigen voor al die hardwerkende mensen die hun uitkering betalen.

   1. zomaar

    hiermee zal hij geen stemmen binnen halen , gelijk als Jantje. Worst van de SP in 2006 , met zijn leuze (strijdkreet ) ieder uitkeringstrekker krijgt er 10% meer bij , als de SP in de regering (alleen de regering vormt) , zit .

    toch vindt ik dat een levenslange sociale uitkering niet meer te behappen is of was !!.

    dat was blijkt uit het gegeven dat de werkende langer door moet werken , dat de zorg afgebroken is en nog verder wordt , ect, ect.

    daarentegen krijgt iedere vreemde de grens overkomt gratis zorg en een levenslange uitkering , dus mijn conclusie is dat heel het sociale stelsel herzien moet gaan worden , en mensen alleen recht hierop maken die aan het sociale welzijn bijgedragen hebben .

    dus de man/vrouw van boven de 50, en werkeloos wordt (let op !! WERKELOOS), gewoon recht heeft op minimaal een sociale uitkering .

    1. mwh684

     Vanwaar dat “recht”? Niemand heeft recht op wat van een ander is.

 29. Wachteres

  http://www.nu.nl/geldzaken/4318943/jongeren-steeds-vaker-financieel-afhankelijk-van-ouders.html

  Jongeren steeds vaker financieel afhankelijk van ouders

  Gepubliceerd: 09 september 2016 02:44 Laatste update: 09 september 2016 11:44

  “Minder jongeren kunnen rondkomen van hun eigen inkomen. In 2014 was nog maar een kwart van de 20- tot 25-jarigen financieel zelfstandig. Aan het begin van deze eeuw was 45 procent nog financieel onafhankelijk.

  Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die Trouw heeft opgevraagd.

  Voor personen tussen de 25 jaar en 30 jaar is er ook sprake van een daling in de financiële zelfstandigheid. In 2001 was nog ruim 75 procent van deze groep in staat om zelf zijn broek op de houden, terwijl dit percentage in 2014 is gedaald tot 65 procent.

  Als belangrijke oorzaken voor deze ontwikkeling wordt het stijgende aantal flexibele arbeidscontracten genoemd, maar ook bijvoorbeeld de komst van meer deeltijdbanen en de hoge jeugdwerkloosheid dragen bij aan deze ontwikkeling.

  “Afgestudeerden werken soms veertig uur per week voor 250 euro per maand. En dat zo een jaar lang. Terwijl er vroeger startersfuncties waren voor het minimumloon of iets erboven”, stelt Kristina van der Molen van FNV Jong”

  Wat zei ik? Laat VNL daar maar wat aan doen!

 30. Geah

  Het zijn vooral allochtonen en IS-vluchtelingen met hun talrijke gezinnen die van de bijstand trekken……Stem dus maar op Roos….Vooral omdat de meeste kinderen van de IS-vluchtelingen opgeleid worden voor terrorist….

  1. Wim

   Ik stem helemaal niet op Roos. Want Roos sleept hele hoop mensen die er niets aan kunnen doen en toch jaren hebben gewerkt ook mee in dit geheel.
   Roos moet zeggen bv. meer als 10 jaar gewerkt geen korting.Nooit jaar gewerkt 10 % korting en daar in de afbouw vinden bv maar 5 jaar gewerkt 5% korting.
   Dus een instromer al zo 10% korting. Mag ook meer zijn van mij.

 31. Niek

  Robert Heuleman jij begrijpt er dus heulemaal niets van. Ook omdat je niet kunt (w.s. niet WILT) LUISTEREN naar wat Jan Roos echt zegt. Het gaat om mensen die niet WILLEN werken. Simpel hè, als je maar je best doet, zonder vooringenomenheid.

  Prima kerel die Jan Roos, hoewel hij is behoorlijk godloos (dat rijmt).

  1. Peter Selie

   Ach Niek iedereen weet in zijn of haar omgeving wel een of meerdere personen aan te wijzen die op een of andere manier van “onze” welvaartsstaat profiteert zonder enige betekenis aan de Nederlandse economie toe te hebben bijgedragen. Het zijn niet altijd mensen van etnische groeperingen maar óók enorm veel luie autochtone Nederlanders. Het is de “liberale” VVD al jaren een doorn in het oog en ze kunnen of willen niet aan deze vorm van fraude doen. Net zoals de meer dan 300.000 personen die stelselmatig weigeren om de zorgverzekering te betalen, en zodoende een bom onder het solidariteitsprincipe te leggen. Alles op dit gebied is gelijk een repeterende breuk er blijf altijd wel een restant bestaan om over te zeiken i.p.v. een daadwerkelijk politiek beleidsvoorstel te maken en aan te nemen…

 32. Niek

  @PeterSelie, ” Het zijn niet altijd mensen van etnische groeperingen maar óók enorm veel luie autochtone Nederlanders”.

  Nou niet áltijd… maar verreweg meestal wel.
  Feiten.

  Het aandeel bijv naar de bijstand is voor Somaliërs bijna 70%,
  moslimuzelmannen verreweg het hoogst, vrijwel allemaal zo boven de 50%.
  Alleen Turkmuzelmannen scoren 30% of zo. Nederlanders zo’n 5% en Polen zijn winnaars, helaas dat ze zoveel zuipen, toch maar een paar procent.

  En dan heb ik nog niet eens over bewezen, keiharde cijfers en statistieken betr. criminaliteit. Dan schrik je echt, maar toch. Het verwondert me niet want demonische godsdienst/mindset.

 33. jnssn

  Als Jan Roos en Michael Van Der Galien met hun auto te water belanden en ik kom er langs en zie dat ze dreigen te verdrinken dan ga ik ze maar niet redden want ze zijn immers voor “eigen verantwoordelijkheid” en “zelfredzaamheid”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.