Pieter Omtzigt stijgt met stip op kandidatenlijst CDA

Geen categoriesep 06 2016, 10:00
De bulldog van het CDA krijgt eindelijk de erkenning waar hij recht op heeft.
Bij de vorige verkiezingen kwam Pieter Omtzigt enigszins in de problemen. Zijn partij probeerde van hem af te komen omdat hij zogenaamd 'lastig' was. Dat betekent: hij had zowaar een eigen mening en liet van zich horen in de media. Blijkbaar is dat in de ogen van de gemiddelde partijleider doodeng.
Hoewel hij op een nagenoeg onverkiesbare plaats kwam slaagde Omtzigt er toch in om terug te komen in de Tweede Kamer. Hij deed dat door hard campagne voor zichzelf te voeren. Zijn mede-Twentenaren hielpen hem vervolgens het parlement in door op hem in plaats van op de lijsttrekker van het CDA te stemmen.
De afgelopen jaren heeft Omtzigt niet eens een beetje gas teruggenomen. Sterker nog, hij werkt harder dan ooit, bijt zich als een terriër vast in belangrijke dossiers (die vaak onder het tapijt worden geveegd door het kabinet), en doet zich overal gelden.
Opvallend genoeg kan Sybrand Buma, de huidige aanvoerder van het CDA, dat klaarblijkelijk wel waarderen. Omtzigt staat namelijk op de vierde plek op de conceptlijst van het CDA voor de verkiezingen van 15 maart, 2017:
https://twitter.com/fonslambie/status/773027060629594112
Natuurlijk is het gezien de recente geschiedenis een beetje verrassend dat Omtzigt zo hoog op de lijst staat, maar niemand kan ontkennen dat hij het zonder meer verdient. Er zijn mijn inziens weinig Kamerleden die zich zo in een dossier kunnen vastbijten, die zo ongelooflijk hard werken, en die tegelijkertijd zo aanspreekbaar zijn. Daar kunnen een hele hoop andere Kamerleden het één en ander van leren -- inclusief zijn partijgenoten.
Een andere opvallende naam die hoog op de lijst staat is die van René Peters, CDA-wethouder in Oss. Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard hebben al eens kennis met hem gemaakt, maar uit de reacties op Twitter blijkt dat hij voor verreweg de meeste mensen een onbekende is. Voor die mensen enkele links naar artikelen die hij voor ons schreef.
Kortom, het CDA is dit jaar met een mooie lijst gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten