Sneue Sylvana Simons kan niet tegen kritiek en is helemaal klaar met persvrijheid

Sylvana laat op Facebook weten dat ze de vrije pers eigenlijk maar niets vindt.

Eerder deze week ging DENK-politica Sylvana Simons af als een gieter bij Pauw. Tafelgenoot Wilfred Genee stelde enkele kritische vragen over de situatie in Turkije, en Sylvana reageerde als door een wesp gestoken. Hoe durfde Genee de situatie in Turkije erbij te halen! Sindsdien raakt Sylvana zelfs van het kleinste beetje kritiek al van haar apropos. Zo ook van deze column door Jan Dijkgraaf in Metro:

Sylvana doet heel laconiek, alsof de kritiek haar eigenlijk niets doet:

Dus bij deze, lieve, schattige, zure, zeurderige Jan, mijn reactie op je briefje: “Heel mooi, ga er nog maar één maken!”

Och, wat stoer van Sylvana! De kritiek maakt haar niets uit! Of toch wel? In de reacties laat een woedende Sylvana merken hoe ze er werkelijk over denkt. Ze trekt zich zogenaamd niets aan van de column van Dijkgraaf, maar ziet er wel aanleiding in om de persvrijheid belachelijk te maken:

bron: Facebookpagina Sylvana Simons
bron: Facebookpagina Sylvana Simons

“In ieder geval hebben we persvrijheid..” schrijft Sylvana, gevolgd door een geïrriteerde emoji. Met haar sarcastische opmerking lijkt Sylvana te verwijzen naar Turkije. Als dit persvrijheid is, dan is het onder Erdogan zo slecht nog niet, lijkt Sylvana te willen zeggen. Een tweede reactie bewijst dat Sylvana inderdaad het regime van Erdogan in gedachten had:

bron: Facebookpagina Sylvana Simons
bron: Facebookpagina Sylvana Simons

Deze opmerking verwijst naar Ebru Umar, de Metro-columniste die enkele maanden geleden werd opgepakt in Turkije vanwege haar kritiek op president Erdogan. Sylvana is het helemaal met Erdogan eens: een krant als Metro verdient volgens haar geen persvrijheid. Het liefst zou ze Jan Dijkgraaf achter de tralies zien verdwijnen, net als Ebru Umar.

Behoorlijk ongepast voor een aanstormend politica om zo schamper te doen over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting – een belangrijke pijler van onze rechtsstaat. Sylvana doet net alsof kritiek haar niets doet, maar ziet in de column van Dijkgraaf wel aanleiding om de persvrijheid te bekritiseren en lacherig te doen over een opgepakte Nederlandse journaliste. Kiezers zijn gewaarschuwd: voor DENK en Sylvana zijn de belangen van Erdogan belangrijker dan de belangen van Nederlandse burgers. Op naar de nul zetels voor deze schandalige partij!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ni28

  Iemand doodzwijgen is een beter recept want deze zieke figuren geilen op elke stukje aandacht, positief of negatief maakt ze niet uit.

  1. zomaar

   deze ziekenfiguren binnen onze westerse wereld zijn , door nog ziekere figuren gemaakt.

   met namen de linkse socialist , die een ieder met een andere kleur of geloof tot ras bestempelde , en daarna wereldwijd verkondigde dat negatief commentaar op deze racistisch was .

   onderwijl begaat de linkse socialist en intellectueel racistische met iedereen om , die het niet met hem eens is !!.

 2. Marieke

  Het is toch erg moeilijk te verteren dat een zwarte vrouw intelligenter blijkt te zijn dan vele blanke mannen die vvor een metro schrijven of voor DDS. En kritiek? Laat me niet lachen. Een kritisch ander geluid kan ook hier niet, of straffe van een ban.

  1. Ego non solus

   Marieke
   Wat jij schrijft en dát jij hier schrijft bewijst juist het tegendeel van wat jij zegt. Een ander kritisch geluid mag hier dus wel. Zelfs al heeft dat geluid soms een bedenkelijke klank en uitsluitend bedoeld om de oren van anderen pijn te doen.

  2. ceteris paribus

   Veel rechtse blanke mannen haten negers, vrouwen in het algemeen en intelligente en mondige vrouwen in het bijzonder.
   Dit verklaart de criminele hoeveelheid bagger en agressie die deze vrouw moest incasseren.

   1. Ego non solus

    Beste cp, geen idee maar haat is niet mijn ding. Maar is er een sociologisch onderzoek dat jouw conclusie rechtvaardigt?

    1. ceteris paribus

     Hoe verklaart ego de enorme hoeveelheid agressie jegens mevrouw Simons? Of nam hij die niet waar?

     1. Ego non solus

      Nee cp, daar trap ik niet in. U komt met een stelling en die wordt niet sterker door mij te vragen hoe ik iets verklaar. Daarom herhaal ik mijn vraag, waar haalt u de eerder door u hier gedeponeerde stelling vandaan?

     2. ceteris paribus

      Beste ego, ik constateer slechts dat mevrouw Simons zoveel haat, agressie en bagger over zich heen kreeg dat zelfs de premier er op zijn persconferentie er schande van sprak. Is u dat ontgaan?

     3. Ego non solus

      cp, ik las geen constatering maar een stelling met daar aan toegevoegd de zin “dat verklaart”. Neem mij niet kwalijk maar aan mijn ogen mankeert niets.
      Was u bij die constatering gebleven dan was mijn bijval u ten deel gevallen. Of die bagger al dan niet verdiend was is een heel ander verhaal. In algemene zin ben ik voor een respectvolle benadering, óók bij het diametraal oneens zijn.

 3. Wim

  Dat is dan haar probleem, niet de mijne.

 4. Julius

  Haja,

  ik denk dat de opmerking “Heel mooi, ga er nog maar één maken!” hier op DDS qua onzinnige topics over haar ook geplaatst kan worden.

  DDS blijft vissen naar een opmerking over DDS van haar in de media zodat DDS meer aandacht genereerd maar het is heel verstandig en wijs dat Sylvana het cluppie hier volledig negeert.

  Erg geinig.

 5. Peter Selie

  Het is weer strijk en zet de linkse randdebielen in hun utopische waan denkbeelden en het vergezicht op hun geïdealiseerde heilstaat met het boegbeeld La Simons aan het roer doen de gemoederen weer hoog oplaaien. De “partij” DENK is niet meer dan een racistische splinterpartij bestaande uit twee PvdA renegaten en een donkere mevrouw die een vaste baan in de politiek zoekt met een dito geïndexeerd pensioen. Wanneer men denkt dat mevr. Simons zó intelligent en een groot zelfreflectie vermogen heeft dan had ze al maanden geleden afstand gedaan van haar racistische geneuzel. DENK doet geen goed aan de verhoudingen tussen autochtoon Nederland en etnische minderheidsgroeperingen. Integendeel DENK zet de verhoudingen op scherp en doet de kloof alleen maar groter worden, verwonder mij niet wanneer bekend wordt dat George Soros de partijkas spekt van dit stelletje racisten…

 6. Ni28

  Het is jammer dat mensen blijven reageren op de trollen op deze pagina.

  1. Peter Selie

   Ja het is intriest wanneer men bedenkt dat mensen wiens emoties hun steeds weer aanzetten om te reageren op een handjevol huistrollen, gewoon het goede gevoel in het hoofd verliezen door met een Pavlov reactie te reageren…

   1. Ego non solus

    @Ni28 & Peter Selie
    Toen Elsevier stopte met het toestaan van lezersreactie ben ik een maand niet op die site geweest. Nieuwssites worden juist interessanter door die veelsoortige reacties en soms komt iemand met een nieuw gezichtspunt. Als DDS zou vol staan (of: volstaan) met “ja, vind ik ook”-reacties is ze bij gebrek aan interesse binnen een maand dood. Natuurlijk kun je je idee hebben over het niveau van reacties. Zo vind ik de opmerking over een Pavlov-reactie bijvoorbeeld zelf weer niet origineel. Toch zal ik geen persoon daarop (ver)oordelen. Is niet aan mij en verder ook verspilling van tijd.
    Trollen of niet (niet mijn woorden), in iedere reactie zit wel een stukje waarheid maar – en daar kan ik mij wel in vinden – het kost soms moeite die te zien.

    1. ceteris paribus

     Ni28 en Peterselie zijn geen hoogvliegers in de inhoudelijke discussie en worden zenuwachtig van andersdenkenden waartegen ze zich niet staande kunnen houden
     Hun gebedel bij de redactie deze forumleden te bannen is zielig.

     1. Ali Yas

      “Ni28 en Peterselie zijn geen hoogvliegers”

      Dat was een onnodige belediging. Alleen Ceteris ziet dit als een inhoudelijk sterke bijdrage.

     2. ceteris paribus

      Ali Yas werpt maakt zich sterk voor de fatsoensnormen in de discussie op DDS.
      Nam hij al afstand van de oproep van Vigo om alle moslims in dit land op te sluiten in concentratiekampen, moslims op straffe van deportatie te steriliseren en andersdenkenden op dit forum met vleeshaken door hun keel op te hangen?

    2. toetssteen

     @ego non solus
     Eens, maar even aangenomen dat u de comments al enige tijd volgt, vindt u het normaal dat als iemand normaal commentaar levert uitgemaakt wordt voor dement en meer van dat soort fraais? Een moderatie zou op zijn minst moeten zorgen voor enig fatsoen.
     Grapje moet natuurlijk kunnen, maar als een commentaar onaangenaam wordt de toevlucht nemen tot ver onder de gordel, vind ik niet behoren tot het normale debat.
     Ja ik lees overigens graag andere meningen, zou een heel saaie boel zijn als alle neuzen dezelfde kant uit zouden wijzen.

     1. ceteris paribus

      “vindt u het normaal dat als iemand normaal commentaar levert uitgemaakt wordt voor dement en meer van dat soort fraais?

      Nee, als iemand normaal commentaar levert is dat zeer onjuist.

 7. Jacoba

  Levensloop:
  Simons volgde opleidingen aan de balletacademie van Lucia Marthas en aan een kappersschool, werkte als danseres bij zanger CB Milton en legde zich vervolgens vooral toe op radio en tv.

  Maar waar ik veel meer benieuwd naar ben ik van wie de leden van DACHT HET NIET media training krijgen. Iedere vraag aan deze kapster beantwoordt ze met een tegenvraag, die ook altijd direct persoonlijk en vijandig en van zich afschoppend is. Is natuurlijk ook begrijpelijk, ze is dusdanig infantiel, maar daarmee gaat ze het niet redden in de 2de kamer. Zie haar optreden (en belachelijk haar) bij Pauw deze week. Bekijk het gesprek (?) van Witteman en met Kunduz (op zondag, Binnenhof). Witteman is trouwens al heel ver zijn houdbarheidsdatum heen. En wat vaak gebeurt met dit soort volk, ze gaan maar door en door en door! Totdat de kijker zeker weet, hij is dood. Moet wel, z’n hoofd zakt naar voren en zijn mond beweegt niet meer.
  Maar goed, terug naar de kapster. Laten wij haar permanent gaan doodzwijgen. Zij moet gewoon geknipt worden. Vanaf haar enkeltjes. En er verder niets meer mee doen. Ze wordt vanzelf gewasssen straks vanaf september. O mijn God, wat een vreselijk eng, naar vrouwtje met een ordinaire grote, nietzeggende be.. mond is het toch. Aandachtshoe..lala (?).

 8. Ruud Steunassen

  @ceteris paribus “Veel rechtse blanke mannen haten negers, vrouwen in het algemeen en intelligente en mondige vrouwen in het bijzonder.
  Dit verklaart de criminele hoeveelheid bagger en agressie die deze vrouw moest incasseren.”

  Dit heeft veel weg van de denkwijze van een racist, ceteris paribus. Veel rechtse blanke mannen? Kunt u dit vooroordeel statistisch onderbouwen, o gij grote onderbouwer? Rechts? Hoeveel? Blank?
  Ik kan nog wel landen opnoemen, waar het erop lijkt dat men intelligente en mondige vrouwen in het bijzonder haat en die helemaal niet blank zijn of juist wel blank (kaukasisch en/of semitisch) zijn, maar waar de bevolking zich graag met vervolgde Joden en zwarten vergelijkt. Waarom wilt u graag zo veel mogelijk van deze mensen binnenlaten?
  Waarom gaat u mee in het opstoken van het racistische vuurtje van de laatste pakweg drie jaar?
  Waarom doet u mee aan die verrijking, ceteris paribus. Waarom denkt u dat u een bruggenbouwer bent, maar bouwt u Baileybruggen, waar tanks over kunnen rijden? U kletst maar wat uit uw nek en laat zich meedrijven op de stroom redeloze haat van negers jegens blanken. Waarom ineens de afgelopen drie jaar die grote woede en haat onder negers? Ineens! Irrationeel om te denken dat de witte Nederlander ineens van 10% racisme naar 100% racisme is omgeslagen alleen maar vanwege een beetje zwartepieten. Laten we de dingen bij de naam noemen. Heeft het niks met racisme te maken maar alles met het brengen van westerse “democratie” naar islamitische landen? Wees dan eindelijk eens eerlijk. Als het dat is, zeg DAT dan en stop eens met uw gestook.

 9. Ruud Steunassen

  @peter selie Ja het is intriest wanneer men bedenkt dat mensen wiens emoties hun steeds weer aanzetten om te reageren op een handjevol huistrollen, gewoon het goede gevoel in het hoofd verliezen door met een Pavlov reactie te reageren…

  ……”intriest” ……U praat nu net als iemand die het intriest vindt dat Wilders moslims aanzet tot het plegen van aanslagen.
  Als je maar het goede gevoel houdt en niet als Wilders tekeer gaat, hè?
  Wilders blaft toch ook direct als hij het belletje weer hoort rinkelen?
  Of zijn het zijn tegenstanders die zo reageren?
  Uw zogenaamde medelijden klinkt nogal potsierlijk, Peter selie
  NI28 noemt het tenminste op een nuchtere manier gewoon ‘jammer’.
  En zo is het ook.

 10. Ruud Steunassen

  @ceteris paribus “Ali Yas werpt maakt zich sterk voor de fatsoensnormen in de discussie op DDS.
  Nam hij al afstand van de oproep van Vigo om alle moslims in dit land op te sluiten in concentratiekampen, moslims op straffe van deportatie te steriliseren en andersdenkenden op dit forum met vleeshaken door hun keel op te hangen? ”

  Vigo dolt maar wat, net als u. U dolt en solt wat met mensen op een semi-filosofisch wijze als van een arbeider die net heeft leren lezen en Vigo doet het wat platter, als een intellectueel die heeft leren schelden. U maakt mij niet wijs dat u nooit naar speelfilms kijkt, waar wredere dingen gebeuren dan mensen aan vleeshaken ophangen.

  1. ceteris paribus

   Vigo dolt helemaal niet, Ruud, hij bedoelt het bloedserieus.
   Ik begrijp voorts dat u ook geen afstand neemt van dit soort afschuwelijke teksten.

   Ik ben volledig consistent in mijn uitspraken. Ik maak weleens een grapje en plaats wel eens een ironische opmerking maar op de inhoud zult u me nooit op een inconsistentie kunnen betrappen.

   Als u denkt dat dit wel het geval is zie ik de onderbouwing met belangstelling tegemoet.

 11. Ruud Steunassen

  Ik ben ook helemaal klaar met de persvrijheid.
  Ik pers nog het liefst thuis met een krantje erbij en een brandende lucifer tegen de stank van de drukinkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.