Sybrand Buma veegt vloer aan met Rutte II vanwege Turkije: ‘Deze deal had nooit zo gesloten mogen worden’

De CDA-voorman heeft het helemaal gehad met Turkije én met de onwil van het kabinet Rutte II om Erdogan eindelijk eens aan te pakken.

Sybrand Buma laat er geen misverstand over bestaan: wat hem betreft is de migrantendeal van de EU met Turkije een waardeloos vod:

Buma legt uit:

“Wij hebben ons verbonden aan een Turkije dat ondertussen bij ons het integratiebeleid lijkt te bepalen. We hebben in Nederland onrust door Turkije. En waarom is de regering zo slap als het gaat om een lijst met Nederlandse namen van mensen die door Turkije blijkbaar moeten worden aangepakt? Omdat ze een deal hebben gesloten.”

Vervolgens wordt hem gevraagd: “U linkt dat aan de afspraken die over de vluchtelingencrisis zijn gemaakt?” Eh ja, beste interviewer, dat doet hij inderdaad, en dat is nog geheel terecht ook:

“Natuurlijk. Als de regering niet met handen en voeten aan Erdogan was verbonden had Nederland veel meer ruimte gehad om te zeggen wat ze moet zeggen.”

Dit zal wel weer voor een hartverzakking zorgen in het Torentje, maar Buma heeft natuurlijk gelijk. Rutte en co. accepteren het wangedrag van Turkije omdat ze zich gebonden voelen aan de vluchtelingendeal.

Het meest interessante daaraan is dat Turkije al verschillende keren heeft laten weten de deal niet al te serieus te nemen. Als Europa maar iets doet wat Erdogan niet zin dreigt hij de boel namelijk op te blazen. Vervolgens halen Europese regeringsleiders maar snel bakzeil en bieden ze Erdogan hun excuses aan omdat ze de euvele moed hadden om de mensenrechten daadwerkelijk te verdedigen.

Ik kan niet wachten tot dit kabinet tot de puinhopen van de geschiedenis behoort en Nederland weer eindelijk écht geregeerd kan worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Wim

  En weer had Wilders gelijk.

 2. Ni28

  Het is jammer dat al die partijen die deze kabinet in stand hebben gehouden nu pas met overigens terechte kritiek komen. Deze kabinet had gestopt moeten worden op tijd, er waren redenen genoeg voor de oppositie om dat te doen. Veel blaffen maar nooit bijten. Het is triest maar er is geen fatsoenlijke partij aanwezig waar je op zou kunnen stemmen. Tenzij je dezelfde rotzooi wenst in de toekomst.

 3. ceteris paribus

  Als de Turkije-deal niet was gesloten en honderdduizenden vluchtelingen Europa waren binnengestroomd had deze fluim er ook schande van gesproken.
  Buma is een karikatuur van een politicus geworden. Het is een zegen dat deze man de uitstraling heeft van een filiaalhouder van de Albert Heijn en daarom electoraal geen hoge ogen zal gooien.

  1. CJD

   Rutte is volgens mij net zo’n karikatuur. Het is een zegen dat deze clown die niemand in Nederland meer serieus neemt lijstrekker blijft van de VVD. Kan hij deze verschrikkelijke partij helemaal om zeep helpen. Dat is pas goed voor dit land

 4. Ali Yas

  “Dit zal wel weer voor een hartverzakking zorgen in het Torentje, maar Buma heeft natuurlijk gelijk.”

  Welnee, iedereen is alweer bezig zeteltjes van Wilders af te snoepen. De een gaat daarin gewoon wat verder dan de ander, maar wat Buma hier zegt is triviaal. Spuit elf.

 5. Wim

  Was zelfmoordpoging tankstation Gouda in werkelijkheid een aanslag?

  1. Janalb

   Wim jij bent een domme jongen maar wel aardig

  2. Koos_Koets

   was hij getint en riep hij allah akbar?

 6. Janalb

  Buma is een eerste klas kwal ik heb totaal geen vertrouwen in deze Kristen en ben van mening dat alle politieke partijen met een godsdienstige inslag verboden moeten worden zijn we meteen van Denk, SGP, CU, en nog een paar randdebielen af.

  1. Wim

   Domme opmerking, als je het verbied ben je nog niet van ze af. Want een debiel en zou jij het beste moeten weten blijft een debiel. Of heb jij andere plannen met ze?

   1. Janalb

    Wim, je blijft een rund en een randdebiel maar wel aardig en blijf aub met je vette vingers van het toetsenbord af om stupide kommentaren te geven.
    Veel liefs

 7. toetssteen

  Had het CDA niet de deal met de PVV op moeten blazen en de VVD niet in bed moeten kruipen met Samson (wat ze niet zouden doen, maar natuurlijk wel deden).
  Dan had ford Europa nu een secure barrière gehad tegen gelukszoekers. Dan hadden echte vluchtelingen (want die zijn er, maar raken volkomen ondergesneeuwd) ruimte gehad in opvangkampen, alwaar hun antecedenten tegen het licht hadden kunnen worden gehouden en indien echte vluchteling een nette vliegreis naar het land, dat voor hen uit zou zijn gekozen, zouden kunnen krijgen.

 8. poldi

  Zeer aanbevelingswaardig om de zondagochtend uitgezonden RTL7-uitzending van Harry Mens “Business Class” te zien.
  De bekende advocaat Theo Hiddema fileerde Mark Rutte haarscherp. Als ik Rutte was, zou ik onder de grond kruipen.
  Daar was geen speld tussen te krijgen.

  1. Koos_Koets

   Die Hiddema kan zo bij VNL aan de slag.

 9. J.C.

  Hoeveel procent heeft het CDA van het Rutte II beleid gesteund? Nou dan……
  Buma en verkiezingsretoriek, zou ik zeggen.

 10. josef kuijpers

  Jammer genoeg ontgaat het Buma dat de houding van Rutten wordt opgelegd door Europa, een nagenoeg failliet instituut waar ongekozen liegende narcisten á la Timmermans het voor het zeggen hebben, en zich dagelijks laven aan dure champagne en overvloedige vreetpartijen. Een pervers gezelschap dat zich de levensstijl heeft aangemeten zoals die eerder aanleiding was voor de Franse Revolutie.
  Als Buma wat verder kijkt als zijn neus lang is, en zijn partij zich distantieert van dat rovershol in Brussel, komt dat de geloofwaardigheid van het CDA zeker ten goede.

 11. Koos_Koets

  Als Erdogan migranten hierheen stuurt, kunnen wij ze toch ook terugsturen?
  Maar dat doen onze “leiders” niet omdat ze dat “niet netjes” vinden. Stelletje kleinburgerlijke moraalridders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.