Turkije wil samen met Amerika ISIS hoofdstad Raqqa veroveren

Zowaar goed nieuws uit Turkije.

Er is veel aan te merken op het beleid van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zich steeds meer als een echte autocraat en gedraagt en critici massaal laat oppakken, maar wat de oorlog in Syrië betreft is de Turkse leider zowaar goed bezig. Turkse troepen zijn namelijk grote schoonmaak aan het houden in Syrië, waar ze ISIS-bolwerken één voor één wegvagen.

Dat is natuurlijk buitengewoon goed nieuws.

En het wordt nog beter. Erdogan heeft zijn ambtgenoot uit Amerika, Barack Obama, namelijk laten weten ook bereid te zijn om, samen met de Amerikanen, een aanval te lanceren op Raqqa, de hoofdstad van het door ISIS uitgeroepen radicaal-islamitische kalifaat.

On the sidelines of the G20 summit in China, Turkish President Erdogan told the press it “would not be a problem” to join the United States in its campaign to eradicate Islamic State terrorists firmly established in Raqqa, their Syrian stronghold.

The collaboration was first suggested by outgoing US President Barack Obama, and President Tayyip Erdogan agreed. “Obama wants to do some things together concerning Raqqa in particular,” he was quoted by the Hurriyet newspaper as saying. “We stated that would not be a problem from our perspective. We said, ‘Let our soldiers come together, whatever is necessary will be done,’” he said.

Er is veel mis met het beleid van Erdogan, maar op dit punt doet hij het zowaar goed. ISIS moet gewoon kapot worden gemaakt. Als dat met hulp van Turkije moet, het zij zo. We kunnen het ons niet veroorloven om die organisatie nog langer te laten overleven en miljoenen mensen te laten onderdrukken (en uitmoorden).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Helaas heeft Erdogan altijd een dubbele agenda. Obama in zijn naïviteit trapt er vast in. Waarom heeft Turkije IS zo lang de gang te laten gaan en bestreed alleen de Koerden die op dat moment de echte werk leverden? Het stinkt gewoon dat zij ineens zoveel willen doen. Onbetrouwbaar partner, die samen met Rusland buiten de NAVO om onderhandelt. Die twee zullen gezamenlijke belangen hebben. En de VS wordt alleen gebruikt.

 2. Wim

  Ik denk dat de Turken met landrovertje bezig zijn.

 3. zomaar

  hoe zal dit gaan aflopen , de Russen ,Iraniërs , tellen ook mee dacht ik zo .

  en zeker bovenal Assad, die dit misschien helemaal niet ziet zitten , dat soennieten zijn grenzen oversteken .

  het begon met grensdorpen !, en waar zal deze Turkse invasie eindigen ?.

  1. zomaar

   laten wij niet vergeten dat binnen de islam , de tak en ondertakken der soennieten , niets van anders gelovigen en of denkende willen weten !!.

   dit word in de toekomst een penibele situatie , voor onze linkse socialisten die nu jubelend door onze straten trekken om de invasie van de islam te eren !!.

   1. ceteris paribus

    Het heeft iets ontroerends, deze debiele waanzin. Probeer je voor te stellen dat zomaar dit echt denkt en voelt! Dat is toch bijzonder?

    1. Stanly2000

     Je kan het treiteren niet laten, hé!

    2. zomaar

     ik weet het @cp, het doet zeer om met de feiten geconfronteerd te worden .

     de door jou (jullie) bejubelde moslims , je buurman, je bakker en slager ,ect , kan zomaar omslaan , van aaibaar tot wild !!.

     en tja dat wilde (afslachten van anders gelovige en denkende ), trekt links aan!!.

     totdat zij zoals nu lezen dat ook zij later (of eerder met kleine aanslagen , mes , hakbijl ) ,slachtoffer worden of kunnen worden op straat in een winkelcentrum ec .

     dan schrikt de linkse effe wakker en gaat de boodschapper te lijf , immers zijn troeteltjes doen zoiets niet .

 4. Lisa

  Erdogan gaat meehelpen???…wat is hier het addertje onder het gras?

 5. Anna

  Assad moet weg van de Amerikanen. De pijpleidingen vanuit Saoedi-Arabië (grote vrienden van Amerikanen) via Syrië moeten er komen.Dat mag wat doden kosten. Als er maar een regering in Syrië komt die de eisen van VS en NAVO opvolgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.