Allemaal even lachen: Diederik Samsom wil nog premier worden

De PvdA-leider staat op 11 zeteltjes in de peilingen, maar hij denkt nog altijd de minister-president van Nederland te kunnen worden. Geestig!

Al sinds jaar en dag geldt Alexander Pechtold als de meest arrogante politicus van Nederland. Maar de D66-leider lijkt concurrentie te krijgen. Van zijn PvdA-collega Diederik Samsom welteverstaan, want de huidige leider van de PvdA denkt dat hij het in zich heeft om de nieuwe premier van Nederland te worden.

Zonder blikken of blozen maakte Samsom vanochtend zijn premiersambities wereldkundig:

„Als we de grootste worden, wil ik wel premier worden. Je wilt als politicus meesturen aan de toekomst van het land en dan wil je op de plek zitten waar dat het beste kan. Er zijn plekken waar je heel veel kunt bereiken en het Torentje is er daar een van zijn”, zei Samsom in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Dat Samsom het over deze scenario’s heeft is natuurlijk ronduit belachelijk. Ik zal ‘m even inkoppen: in principe kan je alleen premier worden als je de grootste partij blijkt te zijn geworden met Tweede Kamerverkiezingen. De PvdA staat er niet al te florissant voor, om me maar even te bedienen van een understatement. Met 11 zetels ga je een gigantische nederlaag tegemoet, en kan je het regeren wel vergeten. Laat staan dat je die regeringscoalitie dan ook nog een keertje mag leiden.

Voor Samsom, de bedrijfschef van het kabinet, ligt er echter ook nog een tweede beer op de weg. En dat zijn natuurlijk de vermadelijde PvdA lijsttrekkerverkiezingen, en daarbij doet Samsom het allesbehalve behoorlijk. Als je de peilingen mag geloven staat Samsom op de tweede of zelfs de derde plaats. Lodewijk Asscher en Jacques Monasch trekken allebei veel meer publiek en mensen naar de stembus.

Kortom: Samsom is een beetje naast z’n schoenen gaan lopen. De man ziet zichzelf al als de volgende premier van Nederland, terwijl het land in werkelijkheid klaarstaat om het tapijt onder hem vandaan te trekken en zijn politieke carrière te beëindigen. Wat mij betreft kan dat niet vroeg genoeg gebeuren, en dan mag de capabelere Jacques Monasch de sociaal-democratie weer een eigentijdse smoel geven. Wat zou dat mooi zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. afca1900michel

  Nu al de grap van het jaar;-)

 2. H.Vaes

  Een ding moet je Samsom nageven….Hij blijft er in geloven ook al is zijn partij …de pvda…al enige tijd geleden gestorven.

 3. Beukman

  Tim had per ongeluk Samsoms toevoeging weggeknipt dat het een wel heel onwaarschijnlijk scenario is dat de PvdA de grootste wordt.

  1. toetssteen

   Joh, echt waar? Nee zeg joh, niet te gelovuh! De PvdA niet de grootste?

   Gaat nu beeldscherm schoonmaken, zit cafe latte tegenaan, gaat de rest weggooien, wat een troep is dat!

  2. ome Bob

   IS DAT NIET GEVAARLIJK MOEST JIJ TOEN DAT STUKKIE VOOR HET KNIPPEN VASTHOUDEN OP KANTOOR ,WHAHAHAA

   je krijgt vast promotie

   ome Bob

 4. zomaar

  hij zal wel de plannen hebben , om extra moslims en anderen te importeren , zoals de linkse democratische socialist , al ruim 40 jaar gedaan heeft , om hierdoor tot de grootse partij(en) te behoren .

 5. Ni28

  Zijn droom, onze nachtmerrie!

  1. Norman Corinth

   @NI28,

   Uit het feit dat een premierschap van Samsom u nachtmerries bezorgt concludeer ik dat u dat een geloofwaardig scenario acht. Dat denk ik niet. De Partij van de Arbeid zal zich zeker electoraal kunnen herstellen maar het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ze de grootste partij zullen worden. Als ze er in slagen opnieuw deel uit te maken van de volgende regering kan de lijsttrekker van deze partij zijn handen dichtknijpen.

   1. Ali Yas

    Diederik mag zijn handjes dichtknijpen als hij bij de volgende regering *niet* hoeft mee te doen. Anders haalt de PvdA daarna de kiesdrempel niet meer.

 6. Seneca

  Nu blijkt toch wel dat Rutte door iemand geloofd wordt als hij zegt: ‘dit kabinet is het beste sinds 1945’. Samson gelooft dat ook en daarom wil hij premier worden van wat hij zal noemen: ‘dit kabinet is nog beter dan Rutte II’. Maar ja, misschien lukt het hem wel, de Nederlander denkt over het algemeen niet verder dan de bodem van zijn pint en dus zal het de NLer een rotzorg zijn wat er met dit kostbare landje gebeurt…

 7. Sniper666

  Grootheidswaanzin ten top. Kan het haast niet geloven dat Samson dat echt heeft gezegd.

 8. ome Bob

  hij heeft gezegd ,

  al mot ik 40 mongooljes op mUN arme drage ,

  IK GAATTUT PROBERE !!!

  je bent een lul , dus dat laat je dan ook weten niet war

  ome bob

  1. toetssteen

   @Bob
   Maar een optreden van een soort Jostiband moet wel blijven. Nee, ik stem geen PvdA, maar ook ik duik liever met hen (vrijwilliger in de instelling vlakbij) in het zwembad en bij avondjes vol gezelligheid luister ik met graagte naar hun muzikale prestaties.
   Soit, ik draag deze minder bedeelden op handen, maar 40 op een arm…. Ow wacht, ik hoef dat kunstje niet te doen. Pfff 😉

   1. ome Bob

    whahahaahah, sorry Toetssteen ,
    ik wilde de mongooltjes die lieve kindertjes niet beledigen ,hoor
    en mensen die zich daar voor vrij maken , dus PET DIEP AF !!!! en

    HEB IK ALLE JEZUS HOOG IN MIJN VAANDEL STAAN , DUS HULDE !!

    ik wilde alleen maar die p.v.d.a kanjer , met het huwelijk als hoeksteen v.d. samenleving , de grote vreemdganger zeg maar , die destijds met de verkiezingen die truc even uithaalde
    belachelijk maken ,

    dank nog voor de steun , waar halen ze trouwens bij de DDS als die gestoorden ,die malloten vandaan ????

    is daar bij de VVD / livenstro SOMS EEN CURSUS OF ZO,

    KAN JE DAAR VOOR INSCHRIJVEN ?? WHAHAHAHA

    LATERRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    OME BOB

    dus

    1. toetssteen

     @Bob
     Weet ik toch.

 9. gerardrigter

  Schaamteloos de grootst mogelijke flauwekul verkopen. Het illustreert de minachting van sommige politici voor de kiezer, die wordt geacht dergelijke bizarre fantasieën voor waar aan te nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.