Belachelijke agent intimideert aangehouden man en beukt hem bijna omver

Geen categorieokt 24 2016, 17:00
De Nederlandse politie bestaat niet geheel uit brave Hendrikken, zo blijkt vandaag maar weer.
De politie is er in principe om burgers te beschermen, en in die hoedanigheid moeten er wel eens wat arrestaties en aanhoudingen verricht worden. Het overkwam ook de zonen van Edwin van der Hout, die door de politie uit een busje werden gehaald en (vermoedelijk) bekeurd. Tijdens deze actie kan één agent het echter niet laten om intimiderende opmerkingen te maken ("Niet gaan trillen, zo laat je zien dat je bang bent") en vol tegen de jongen aan te lopen:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/10/politie-oplopen.mp4"][/video]
De jongen pikt de actie niet, en spreekt de agent direct aan op z'n gedrag. Die doet niet veel om zich te verdedigen, en zegt gewoon dat de kerel met z'n kraag omhoog aan de kant had moeten gaan. Vader Edwin is zeer verbolgen over het voorval:

"Zonen aangehouden en wie moet ook alweer het goede voorbeeld geven? Provocerend intimiderend gedrag van de politie, belachelijk!"

Edwin wil ook dat de agent in kwestie "beseft wat hij doet."
Anderen gaan daar verder in: websites als Fakka en Jezus wat slecht hebben de roepen de politie zelfs al op om de agent direct uit zijn functie te zetten. Ik zou dat niet direct een goed idee vinden: zo'n filmpje is natuurlijk maar een momentopname, en we weten niet hoe brutaal die jongen die op de bon wordt geslingerd geweest is vóórdat de camera begon te draaien. En daarbij: het wekt natuurlijk ook argwaan dat de jongen die filmt, vermoedelijk zijn broer, direct met grote gretigheid roept dat de beelden van deze arrestatie nog dezelfde dag op internet worden gezet.
Hoe dan ook is het de taak van de politie om respectvol te blijven omgaan met de Nederlanders die zij veilig moeten houden. Óók als zij dat respect niet onmiddellijk terug ontvangen. Op z'n allerminst zou de agent met het opgeschoren kapsel dus eigenlijk wel een lastig gesprekje met zijn baas tegemoet moeten kunnen zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten