Belachelijke agent intimideert aangehouden man en beukt hem bijna omver

De Nederlandse politie bestaat niet geheel uit brave Hendrikken, zo blijkt vandaag maar weer.

De politie is er in principe om burgers te beschermen, en in die hoedanigheid moeten er wel eens wat arrestaties en aanhoudingen verricht worden. Het overkwam ook de zonen van Edwin van der Hout, die door de politie uit een busje werden gehaald en (vermoedelijk) bekeurd. Tijdens deze actie kan één agent het echter niet laten om intimiderende opmerkingen te maken (“Niet gaan trillen, zo laat je zien dat je bang bent“) en vol tegen de jongen aan te lopen:

De jongen pikt de actie niet, en spreekt de agent direct aan op z’n gedrag. Die doet niet veel om zich te verdedigen, en zegt gewoon dat de kerel met z’n kraag omhoog aan de kant had moeten gaan. Vader Edwin is zeer verbolgen over het voorval:

“Zonen aangehouden en wie moet ook alweer het goede voorbeeld geven? Provocerend intimiderend gedrag van de politie, belachelijk!”

Edwin wil ook dat de agent in kwestie “beseft wat hij doet.”

Anderen gaan daar verder in: websites als Fakka en Jezus wat slecht hebben de roepen de politie zelfs al op om de agent direct uit zijn functie te zetten. Ik zou dat niet direct een goed idee vinden: zo’n filmpje is natuurlijk maar een momentopname, en we weten niet hoe brutaal die jongen die op de bon wordt geslingerd geweest is vóórdat de camera begon te draaien. En daarbij: het wekt natuurlijk ook argwaan dat de jongen die filmt, vermoedelijk zijn broer, direct met grote gretigheid roept dat de beelden van deze arrestatie nog dezelfde dag op internet worden gezet.

Hoe dan ook is het de taak van de politie om respectvol te blijven omgaan met de Nederlanders die zij veilig moeten houden. Óók als zij dat respect niet onmiddellijk terug ontvangen. Op z’n allerminst zou de agent met het opgeschoren kapsel dus eigenlijk wel een lastig gesprekje met zijn baas tegemoet moeten kunnen zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Vabis

  Tja dat krijg je als je selecteert op allochtoon en vrouw zijn bij de politie, het is te hopen dat die cocosmakroon wordt ontslagen, maar dit zal wel niet in die door en door verrotte Hermandad cultuur.

 2. Sniper666

  Dat is geen agent maar een naffertje in woutenpak.

  1. Floris

   Was het maar waar. Bontkraagje wordt politieagent. Het kan in dit knotsgekke land.

   Ik heb trouwens zelf ook een slechte ervaring gehad met een allochtone agent die vreselijk onbeschoft was.

 3. toetssteen

  Ik hoop dat het zo blijft, maar ik heb echt waar in al die jaren geen negatieve ervaring met de politie. Om het even van welke kleur dan ook.
  Goed, ik heb me krom gelachen na een aantal buurtinbraken dat een nogal gezette agent zich met de resten conifeer op het uniform aan de achterzijde meldde om me te vertellen dat hij in de tuin kon komen en waarom er geen loopslot op mijn pui zat… Tja, dachten nou? Die pui is dus voorzien van ani-inbraak, maar dat wist het groentje kuch, niet.
  Maar goed dat was er eentje die nog moest worden ingefietst.

  1. Floris

   Ik noem maar één naam: Joop van Riessen…

   Met zulke linkse fascisten aan de top krijg je vanzelf rottingsprocessen daaronder.

   Heel Nederland is al jaren aan het rotten.

 4. observer

  Misschien moeten ze toch een beetje voorzichtiger zijn bij de overheid bij het aannemen van kanspareltjes

  1. toetssteen

   @Observer
   Ja, daar ben ik het mee eens, het moet niet zo zijn dat men voorrang krijgt ook als de test niet geschikt uitwijst. Dat wringt, en dat wring ook bij het corps.

 5. zomaar

  in wat voor outfit je die pareltjes ook tegen komt , gedragen willen zij zich niet , altijd trachten zij de in hun ogen ongelovige te jennen .

  gaan er stemmen op , die tegen deze prachtpareltjes zijn !, dan zijn het volgens de linkse partijen (denkers) racisten , toch vraag ik mij af hebben die lieden stront in de ogen en oren , zien zij niet dat hun prachtpareltjes ons vernederen en provoceren ,en hierdoor onder de bevolking een antipathie verwerven !.

  een normalen samenleving kotst nieuwe provocerende en onwillende uit ! , om de rust te bewaren binnen de samenleving.

 6. DennisEijs

  Het maakt niet uit hoe brutaal of vervelend hij was voorheen. Als agent (en beveiliger trouwens) heb je je te gedragen en op dat moment werkte hij gewoon mee, kan je jeniet inhouden dan zijn dit niet de beroepen om te kiezen voor je. Dit pikkie is dus ongeschikt voor dat beroep, en dient dus gewoon ontslagen te worden. Of in ieder geval een zware reprimande te krijgen, en niet goedpratende woorden. Trouwens als gewoon burger dien je je ook niet zo te gedragen. Kennelijk vond deze ‘agent’ het nodig dat de persoon bang was ergens voor. Haantjes gedrag zit er bij dat soort gewoon in, denk ik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.