Bizar: vrouw met ‘niersteen’ blijkt eigenlijk hoogzwanger te zijn, bevalt een uur later

Hoe konden ze dit niét weten? De vader van de pasgeboren verrassing legt uit.

Voor sommige vrouwen is een zwangerschap een zegen, voor sommigen is het helaas minder welkom. Voor deze vrouw was het echter vooral een enorme verrassing, want ze had geen flauw idee dat ze überhaupt een kind bij zich droeg tot een uur voor de bevalling. Het komt vaak genoeg voor dat vrouwen pas later in hun zwangerschap erachter komen wat er aan de hand is, maar negen maanden lijkt wel erg sterk.

Toch zou het Stephanie Jeagers overkomen zijn. De moeder van twee kinderen had al tijden last van haar buik, en alle symptonen wezen erop dat het hier om een niersteen ging. Zij en haar man waren constant op zoek naar manieren om hiermee om te gaan, maar uiteindelijk bleef er weinig anders over dan naar het ziekenhuis te gaan voor een onderzoek. Daar kreeg ze echter de shock van haar leven toen de arts haar vroeg hoe lang ze al zwanger was. “Ik ben helemaal niet zwanger”, was haar antwoord. “Ik ben zelfs ongesteld!” Toch wezen de echo’s uit dat het hier toch echt ging om een zwangerschap. Sterker nog: het kind zou al binnen een uur ter wereld komen!

Vanzelfsprekend werden de kersverse ouders overladen met de vraag “Hoe wist je nou niet dat jij/je vrouw zwanger was?” Michael, de vader van baby Shaun, kwam met een redelijk plausibel verhaal op zijn Facebookpagina. De belangrijkste reden was dat de baby al die tijd dwars had gelegen, waardoor de buik van zijn vrouw niet zo groot was geworden als normaal en het kind niet was gaan bewegen. Ook had Stephanie enkele weken voor de bevalling haar been gebroken, waardoor ze wekenlang in bed moest liggen en alles ook minder opviel. Hmm, het kan, maar het blijft apart.

Ondanks dit onverwachte nieuws verwelkomden ze hun derde kind gelukkig met open armen. En dat bewijst maar weer: een kind kan misschien onverwachts zijn, maar nooit echt ongewenst!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.