DENK-aanhangers: ‘Binnenkort zien we een Turk als premier van een Europees land!’

“Een Europees land genaamd Nederland.”

Nederturkse aanhangers van DENK zien de politieke aspiraties van Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Sylvana Simons helemaal zitten. Op de Facebook-pagina van die eerste laat de achterban weten dat ze bijzonder grote plannen hebben voor Kuzu, zijn partij, én zichzelf:

screen-shot-2016-10-15-at-16-03-25

Met alle respect, maar moge God het alsjeblieft verhoeden. Als er iets ongelooflijk slecht zou zijn voor Nederland dan is het wel dat Tunahan Kuzu zich ooit premier van ons land mag noemen. Eén Erdogan-type in de wereld is meer dan genoeg.

Natuurlijk is het gevaar dat Kuzu dit lukt natuurlijk niet-bestaand. Er is werkelijk geen enkele kans dat hij en zijn partijtje het ooit voor het zeggen krijgen in ons land. Daar zijn ze a) te klein en b) te extreem voor.

Toch is het wel zorgwekkend dat DENK in opmars lijkt te zijn en, misschien belangrijker, dat aanhangers van die club er nu al megalomane dromen en doelen op nahouden. Dat kan alleen maar erger worden, zeker als ze bij de verkiezingen van volgend jaar zowaar een paar zetels binnenslepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. umhz

  Een bericht zonder bronvermelding, waarschijnlijk kopietje van een facebook posting, toeschrijven aan een hele groep stemgerechtigden.
  De functie van hoofdredacteur is ook niet meer wat het geweest is.

 2. umhz

  Een bericht zonder bronvermelding, waarschijnlijk kopietje van een facebook posting, voor waar aannemen en toeschrijven aan een hele groep stemgerechtigden.
  De functie van hoofdredacteur is ook niet meer wat het geweest is.

 3. zomaar

  ach Michael, ik zie het gevaar van een moslim premier hier in Nederland wel .

  gezien het feit dat de stemplicht afgeschaft is , en er nog weinig mensen (Nederlanders) gemotiveerd zijn om op , een van de oude leugenachtige partijen te gaan stemmen, is dit gevaar alom aanwezig !.

  vanwaar een moslim premier , zal je denken?, gezien de grote aantallen moslims hier ter landen (dus ook hij/zij tot moslim bekeerd), zal “Denk” hun stem geven , daarbij van de mensen die altijd de oude partijen aangehangen hebben , zal waarschijnlijk als geen ander alternatief ook voor denk stemmen , immers via de media worden deze mensen klaargestoomd om verenigingen zoals de PVV , of partijen die rechts (racistisch) door de media ingeschaald zijn , deze partijen cq verenging te haten 1.

  dus ligt het bijna voor de hand dat men de uitweg kiest voor een racisten, fascisten partij als Denk !, de media spreekt niets dan met lof over de Turken , en zwarte medemensen .

  dus zal het volgens vele geen kwaad kunnen , om hun stem hieraan te geven .

 4. ikweetwatikwil

  Als een moslim al Burgemeester kan worden van één van onze grote steden, is er een kans , hoewel erg klein. Natuurlijk zullen niet alle Turken of wie dan ook van buitenlandse afkomst, op denk stemmen. Maar de autochtoon weet wel ,stem je op denk, dan krijg je uiteindelijk een soort van burger oorlog. Is dat de bedoeling?

  1. zomaar

   zeker zullen niet alle Turken op “denk” stemmen , is op zicht nog niet eens zo belangrijk , er blijven genoeg moslims en gekleurde mensen over die dat wel gaan doen , zelfs gewone Nederlanders !.

   ander kan er niet dit gebeurd zijn !.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/10/denk-leden-komen-in-opstand-na-ledendag-blanke-aanhangers-krijgen-teveel-aandacht/

   waar leden van “denk” in opstand omdat de blanken aanhangers meer aandacht kregen .

   dat moet toch aan het denken zetten , hoe groot deze Turken partij worden kan .

   oke de 76 zetels behalen zij niet !, wel dat zij straks mede uitgenodigd zullen worden (door de farizeeërs partijen in de tweede kamer) ,om een regering te gaan vormen .

   zeker als (wat niet onwaarschijnlijk is de PVV 30 á 35 ) zetels behaald na de verkiezing, dan grijpt de huidige politiek elk redmiddel (wat zij beschouwen als redmiddel) aan om de PVV te paraderen .cq uit te sluiten van deelnamen .

   1. umhz

    Anderen hoeven de PVV niet uit te sluiten. Doen ze zelf .

    1. zomaar

     waarmee dan?, je geeft nu toch niet de reden op , omdat zij het met de oude (linkse) partijen en politiek het niet eens zijn .

     als dit voor jou de rede is dan moet de huidige politiek zich eens achter de oren krabben!, en nadenken hoever een eenmansfractie het zover heeft kennen schoppen .

     de oorzaak zit in de oude politiek , die omwille van hun multiculturele zinnen , de Nederlanders langszij geschoven hebben.

     het blijkt dat juist de PVV , de stem van deze Nederlanders is ! , gezien de aanhang die deze eenmansfractie verworven heeft , miljoenen Nederlanders ook al zijn zij het niet geheel eens met de uitspraken van Wilders!, toch wel zo denken betreft de islam !.

     1. umhz

      Mocht u het nog niet doorhebben, het programma van de PVV haalt de SP links in.
      Tevens heeft deze “partij” welke inderdaad alle kenmerken van een eenmansfractie heeft, nog nooit meer dan 20% in de peilingen en 16,6% in werkelijkheid vertegenwoordigd.
      Elke bewering, dat deze partij het Nederlandse volk vertegenwoordigt is onzin, ze vertegenwoordigen 80%, de meerderheid, niet.

     2. zomaar

      “umhz    33 minuten ago   
      Mocht u het nog niet doorhebben, het programma van de PVV haalt de SP links in.
      Tevens heeft deze “partij” welke inderdaad alle kenmerken van een eenmansfractie heeft, nog nooit meer dan 20% in de peilingen en 16,6% in werkelijkheid vertegenwoordigd.
      Elke bewering, dat deze partij het Nederlandse volk vertegenwoordigt is onzin, ze vertegenwoordigen 80%, de meerderheid, niet.”

      haal van die 80% , maar ruim 1 miljoen moslims af , die zoals gebleken is niets van onze samenleving weten willen , dan moeten wij het resterende over alle overige partijen delen , (dan pak ik de 7 grootse partijen ), kom ik uit op 1,8 miljoen op elke partij , dit afgezet op de 3,4 miljoen Nederlanders die PVV stemmen , komen deze 7 partijen er bekaaid vanaf, vindt je ook niet ?.

      dan de linkse stroming vanaf 1980 , is ander links dan voor deze tijd .

      dus ja ik weet dat de PVV links is , er is ook niks mis met het oude links, het nieuwe links vanaf 80 is links dat er niet voor de Nederlanders er is , dit links is multicul en kapitaal ingesteld , iets wat de man/vrouw in de straat verwerpt .

    2. Wachteres

     Simon? Ach ja …..

 5. Norman Corinth

  Als Aboutaleb zich zou kandideren als lijsttrekker voor de PvdA is de kans niet denkbeeldig dat hij het tot premier van Nederland schopt. Daarmee is echter niet een Marokkaan premier van Nederland geworden.

  1. ikweetwatikwil

   Oh, heeft Aboutaleb zijn Marokkaanse paspoort ingeleverd Norman Corinth??
   Dan blijft nog zijn moslim zijn over en waar de moslim verschijnt is het de vrede die verdwijnt.

 6. Beukman

  Kuzu als premier, leuk gedachtenspelletje. Eerlijk gezegd lijkt ie me geschikter als mp dan Wilders, maar weer minder geschikt dan pak hem beet Marianne Thieme.
  Opvallend trouwens dat Marokkaanse Nederlanders het op bestuurlijk niveau beter doen dan Turkse Nederlanders. Of zie ik er een paar over het hoofd?

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Wat een onzin weer, Marianne Thieme als MP? Toe nou Beuk..

 7. henk vintage

  Daarom een 2-partijen stelsel of een kiesdrempel van 10 voordat het te laat is.

  1. denktenk

   Waar maken we ons druk over.
   Kuzu en trawanten manifesteren zich als anti-racisten en discriminatie partij.
   Het is gewoon wachten tot ze zich “doodknuffelen” met hun Gülen broeders.
   Dit soort problemen lossen zich vanzelf op.

   1. minderminder

    Zo had ik het nog niet gezien denktenk, maar je hebt een punt.
    Ik zie de volgende ledenvergadering van denk al voor me.
    Zaal vol met Gülen, Koerden en Sinterklaas met zwarte Piet en nog veel meer mensen, die niet gediscrimineerd willen worden.
    Dit kan inderdaad een enorm “doodknuffel” feestje worden.

 8. Ruud562

  @ikweetwatikwil
  “en waar de moslim verschijnt,
  is het de vrede die verdwijnt.”

  Zonder meer een prachtig en helaas keihard statement!

 9. Ni28

  God zal ons niet helpen, dat staat vast. Maar Allaah kan voor veel ongemak gaan zorgen gezien onze politici de helpende hand aan de islam bieden. Zij maken de islamisering tot iets doodgewoons wat bij onze leven hoort. Wen maar aan de gegil vanuit de minaretten want vrijheid van geloof. Hoe ver moet dit gaan? En zij stoppen ermee pas als het te laat is. Kuzu als premier van Turkse provincie Nederland. Gevaar niet bestaand? Nog niet misschien wel steeds dichterbij.

 10. Ni28

  umhz – de zeer kort(e-zinnige) golf mening?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.