DENK-aanhangers: 'Binnenkort zien we een Turk als premier van een Europees land!'

Geen categorieokt 15 2016, 20:00
"Een Europees land genaamd Nederland."
Nederturkse aanhangers van DENK zien de politieke aspiraties van Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Sylvana Simons helemaal zitten. Op de Facebook-pagina van die eerste laat de achterban weten dat ze bijzonder grote plannen hebben voor Kuzu, zijn partij, én zichzelf:
screen-shot-2016-10-15-at-16-03-25
Met alle respect, maar moge God het alsjeblieft verhoeden. Als er iets ongelooflijk slecht zou zijn voor Nederland dan is het wel dat Tunahan Kuzu zich ooit premier van ons land mag noemen. Eén Erdogan-type in de wereld is meer dan genoeg.
Natuurlijk is het gevaar dat Kuzu dit lukt natuurlijk niet-bestaand. Er is werkelijk geen enkele kans dat hij en zijn partijtje het ooit voor het zeggen krijgen in ons land. Daar zijn ze a) te klein en b) te extreem voor.
Toch is het wel zorgwekkend dat DENK in opmars lijkt te zijn en, misschien belangrijker, dat aanhangers van die club er nu al megalomane dromen en doelen op nahouden. Dat kan alleen maar erger worden, zeker als ze bij de verkiezingen van volgend jaar zowaar een paar zetels binnenslepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten