Eindelijk: Hongaren stemmen over opvang immigranten. Geven ze zich over aan de EU of niet?

Vandaag is een bijzonder belangrijke dag in Europa. Onze Hongaarse vrienden stemmen namelijk in een referendum over de vraag of hun land al dan niet meedoet aan het opvangen van vluchtelingen uit het Midden-Oosten.

De Europese Unie wil Hongarije verplichten om minimaal 1294 vluchtelingen op te vangen. De komende maanden en jaren kunen daar natuurlijk nog duizenden asielzoekers bijkomen. Hoe meer avonturiers naar Europa komen, hoe meer mensen Hongarije welkom zal moeten heten — als het aan Brussel ligt tenminste.

Premier Viktor Orban heeft daar terecht geen trek in. In het referendum dat hij georganiseerd heeft stelt hij zijn bevolking de volgende vraag:

Wilt u dat de Europese Unie ook zonder toestemming van het parlement de verplichte vestiging van niet-Hongaarse staatsburgers in Hongarije kan voorschrijven?

Je moet natuurlijk wel ontzettend zelfhatend zijn om die vraag met ‘ja’ te beantwoorden. Godzijdank hebben ze in Hongarije geen PvdA of GroenLinks, dus dat moet wel goed komen.

Vervolgens is het natuurlijk de vraag hoe Europa op dat Hongaarse ‘nee’ reageert. Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans en de andere eurofiele megalomanen zijn bepaald niet blij met negatieve feedback, en al helemaal niet met een lidstaat die zijn eigen belangen zowaar behartigt. De euvele moed…

Als ik zo naar de reacties van eurofiele journalisten kijk op het referendum in Hongarije denk ik wel te weten wat we van Brussel moeten verwachten:

Even kijken hoor: aanslagen in Europa gepleegd door ‘asielzoekers’, ‘asielzoekers’ die Duitse vrouwen massaal aanrandden in grote steden tijdens Oudjaarsnacht… Is dat bewijs genoeg voor deze mevrouw van de BBC of blijft ze liever doen alsof er niets aan de hand is?

Hoe dan ook, het worden een paar bijzonder mooie (want spannende!) dagen. Accepteert Brussel de uitslag van het Hongaarse referendum of gaan Juncker en co. proberen de Hongaren alsnog tot gehoorzaamheid te dwingen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Esther

  Alle hulde voor Victor Orban en zijn volk, om de Islamitische moordenaars buiten hun grenzen te houden…Respect voor hun wijsheid…

 2. Sniper666

  Ik mag die Orban wel, hij staat ergens voor.

  1. zomaar

   dan onze Rutte, hij ligt ervoor , met zijn snuit richting mekka , biddend voor nog meer verrijking zoals , onze politieke partijen de moslims zien .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.