Free the weed! wint ook in Duitsland: man mag wiet kweken voor eigen gebruik

Geen categorieokt 02 2016, 21:00
Er gaat veel mis in de wereld, en zeker in het moderne Europa, maar gelukkig gaan er ook nog steeds dingen goed.
Eén van de belangrijkste positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren -- in het Westen tenminste -- is dat overheden steeds vaker afstand nemen van de war on drugs. Gelukkig maar. Die strijd kost de belastingbetaler namelijk bakken met geld terwijl er niets positiefs tegenover staat. Daar komt bij dat het de staat natuurlijk helemaal niet aangaat wat jij in je lichaam stopt. Steeds meer kiezers zijn het daarmee eens, en dus ook steeds meer politici (politici lopen wat dit soort ontwikkelingen betreft bijna altijd achter de kiezer aan).
Dat is niet alleen zo in Nederland en in Amerika, maar ook in Duitsland (waar ze van oudsher toch wel een beetje van orde en discipline zijn enzo):

Voor het eerst heeft een Duitser toestemming gekregen om zelf cannabis te kweken voor medisch gebruik. Het gaat om een 53-jarige man die aan multiple sclerose lijdt en met de wiet de symptomen onderdrukt.

De man heeft toestemming gekregen om jaarlijks 130 planten bundeswiet te kweken. Dat is voor hem een pak van zijn hart: 900 Duitsers mogen namelijk weliswaar wiet gebruiken van de staat, maar ze moeten dat kopen bij een apotheek. De prijs? 150 euro voor één gram.
free-the-weed
Logischerwijze heeft de man daar het geld niet voor. Hij berekende de rechter voor dat het wietgebruik hem op deze manier 1500 euro per jaar kostte. Knettergek, natuurlijk. Voor een gezond persoon is dat al bijna niet op te brengen, laat staan voor iemand die aan MS lijdt, wat echt een vreselijke ziekte is.
Gelukkig hoeft deze man zich daar dus geen zorgen meer over te maken. Hij mag nu genoeg plantjes kweken om zijn pijn te verzachten.
Is het dan allemaal perfect? Natuurlijk niet. Uiteindelijk moet iedereen onbeperkt wiet kunnen kweken. Maar dit is eindelijk wél een stap in de goede richting. Het begint zo, met een uitzondering voor één bepaald persoon, maar uiteindelijk zal het resulteren in meer vrijheid voor iedereen.
Hopen we.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten