Free the weed! wint ook in Duitsland: man mag wiet kweken voor eigen gebruik

Er gaat veel mis in de wereld, en zeker in het moderne Europa, maar gelukkig gaan er ook nog steeds dingen goed.

Eén van de belangrijkste positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren — in het Westen tenminste — is dat overheden steeds vaker afstand nemen van de war on drugs. Gelukkig maar. Die strijd kost de belastingbetaler namelijk bakken met geld terwijl er niets positiefs tegenover staat. Daar komt bij dat het de staat natuurlijk helemaal niet aangaat wat jij in je lichaam stopt. Steeds meer kiezers zijn het daarmee eens, en dus ook steeds meer politici (politici lopen wat dit soort ontwikkelingen betreft bijna altijd achter de kiezer aan).

Dat is niet alleen zo in Nederland en in Amerika, maar ook in Duitsland (waar ze van oudsher toch wel een beetje van orde en discipline zijn enzo):

Voor het eerst heeft een Duitser toestemming gekregen om zelf cannabis te kweken voor medisch gebruik. Het gaat om een 53-jarige man die aan multiple sclerose lijdt en met de wiet de symptomen onderdrukt.

De man heeft toestemming gekregen om jaarlijks 130 planten bundeswiet te kweken. Dat is voor hem een pak van zijn hart: 900 Duitsers mogen namelijk weliswaar wiet gebruiken van de staat, maar ze moeten dat kopen bij een apotheek. De prijs? 150 euro voor één gram.

free-the-weed

Logischerwijze heeft de man daar het geld niet voor. Hij berekende de rechter voor dat het wietgebruik hem op deze manier 1500 euro per jaar kostte. Knettergek, natuurlijk. Voor een gezond persoon is dat al bijna niet op te brengen, laat staan voor iemand die aan MS lijdt, wat echt een vreselijke ziekte is.

Gelukkig hoeft deze man zich daar dus geen zorgen meer over te maken. Hij mag nu genoeg plantjes kweken om zijn pijn te verzachten.

Is het dan allemaal perfect? Natuurlijk niet. Uiteindelijk moet iedereen onbeperkt wiet kunnen kweken. Maar dit is eindelijk wél een stap in de goede richting. Het begint zo, met een uitzondering voor één bepaald persoon, maar uiteindelijk zal het resulteren in meer vrijheid voor iedereen.

Hopen we.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Sniper666

  Wiet gewoon in de winkel leggen. Degelijke kwaliteitscontrole er op en belasting heffen klaar.

 2. Niek

  Roken kost 21 jaar van je leven (niet 2 jaar, wat de msm en volks’vertegenwoordigers’ gelóven). Maar je kan het ook eten. Toch ben ik blij dat ik lang geleden kapte.
  Ook met mijn ‘vrienden’ en allerlei verkeerd geteisem destijds waar ik mee om ging. Want het is ook de omgeving di verkeerde invloed kan hebben. Naast de gaten in je denken en herinnering door veel gebruik, naast de verspilde kosten, naast de verslaving (van het spul en die verkeerde ‘relaties’), maar ook op langere termijn; je wil graag meer, meer, meer (ook meer linkse softe politiek). En.zo.voort.

  Opinies zijn als de twee gaten in mijn neus. Iedereen heeft er twee, ook opinies meer dan een. Maar blijf liever fusiek, mentaal, politiek en geestelijk gezond; in allerlei opzichten dus.

 3. Niek

  Sorry fusie moet zijn hieronder, fysiek natuurlijk (letter ernaast).

 4. Niek

  Koele goser trouwens, alleen, zeg aso, kan je rotkop niet zien door de rook en je bril huh? Als ik met je praat, wil ik dat je je gedraagt en je zonnebril afzet en noet rookt. Asjeblieft dankjewel.

  TEST test… plaatsen moeilijk!!

 5. Niek

  Ander nieuws uit de Telegraaf, over ander verslavende rommel:

  “DEN HAAG – Alcoholgebruik kost de Nederlandse samenleving jaarlijks miljarden. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) berekend in opdracht van de Tweede Kamer. In 2013 kwam het saldo van baten en lasten uit op 2,3 tot 2,9 miljard euro negatief, aldus het RIVM in een maandag gepubliceerd onderzoek.

  Kosten door alcoholgebruik kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een lagere arbeidsproductiviteit als gevolg van ZIEKTEverzuim, door inzet van politie en justitie, en door verkeersongevallen.

  Deze kosten zijn verminderd met de baten van alcoholgebruik, bijvoorbeeld in de vorm van accijnzen voor de overheid. De onderzoekers hebben ook het geluksgevoel(??) dat consumenten kunnen ontlenen aan alcohol in het onderzoek meegenomen en in geld(??!) uitgedrukt.”

  >> Dat laatste is, nou ja, m.i. onzin want ‘on’-geluksgevoel is er des te meer vaak.
  Vooral, en dat is veel belangrijker voor die dronken egotrippers (gebruik je geld beter om de ander te DIENEN bijvoorbeeld?); voor de omgeving, fam, buren, werk,.. want je ZUIPT/ROOKT nooit alléén!!

  En niet alleen ziekte’verzuim’, maar ook opname-/operatie kosten en vele sociale (WWV) kosten enz. daarbij! Plus slechter werken/studie. Enz.

  Dus verdubbel gerust die bijna €3.000.000.000,- dan kom je aardig in de richting. Daar kunnen we heel wat miljoenen eco-rapefugees mee bekostigen! Zelfs al geven ze – in navolging van sommige aardige linkse gemeenten – elk €10.000,- per jaar, plus gratis wonen, uitkering, fokpremies, extra discount op uitgaan en vervoer, medische- en ziekenhuis 10.000 km. beurt kosten, gratis Bosch wasmasjien en halal voeding.

 6. Sarko

  Hee Niek, religie dat is pas gevaarlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.