Walgelijke NOS liegt over EU-verdrag met Oekraïne

Geen categorieokt 03 2016, 8:00
Dat de NOS weleens feiten weglaat om linkse ideeën en plannen niet voor de voeten te lopen wisten we al jaren. Maar tegenwoordig liegen ze er blijkbaar ook gewoon keihard op los. Alles om de linkse zaak te dienen.
In haar voortdurende queeste om de EU salonfähig te maken in Nederland gaat de NOS dit keer wel héél ver. Kijk maar naar het screenshot van een NOS-video boven dit artikel.
Zoals je ziet bericht de NOS daar over de inactiviteit van Rutte in de EU met betrekking tot de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. 61% van de referendum-gangers stemde daar tegen, maar Rutte heeft er, aldus de NOS, weinig aan gedaan om Brussel zover te krijgen dat het verdrag definitief in de prullenbak wordt gegooid.
De oplettende lezer zal al gemerkt hebben dat ik de (ongetwijfeld bewuste!) fout van de NOS rechtgezet heb: de NOS spreekt namelijk opeens over een "handelsverdrag" met Oekraïne, wat het helemaal niet is. Het is een associatieverdrag. De twee soorten verdragen zijn niet eens bijna met elkaar te vergelijken.
Natuurlijk weet de NOS dit ook; ze heeft er alleen lak aan. Het doel is om Nederlanders ervan te overtuigen dat de uitslag van het referendum een foutje was en dat de politiek dat foutje dus moet corrigiëren. Als er daarvoor gelogen moet worden is dat wat de staatsruifjournalisten betreft prima.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten