Gekken openen het vuur op een man bij basisschool Amsterdam Osdorp: kinderen en ouders vluchten in paniek

We gaan natuurlijk niet — vooral niet! — roepen dat het wel weer om kanselpareltjes uit Oost-Europa of één of ander islamitisch land gaat he? Wij zijn immers niet van de ‘vooroordelen.’

Toch?

Nu.nl bericht dat twee gekken vandaag het vuur openden op een man bij een basisschool in Amsterdam Osdorp. Nadat ze de man hadden neergeschoten gingen ze er op scooters vandoor.

Op het Iwan Kantemanplein in Osdorp is dinsdagochtend een 42-jarige man beschoten. Hij raakte hierbij gewond aan zijn arm. Volgens getuigen zou er vier keer zijn geschoten. Dat gebeurde op straat, het slachtoffer is daarna een woning in gevlucht.

Doordat hij zo snel van geest was ontkwam de man. De politie zegt dat hij opvallend kalm bleef onder de aanval, wat natuurlijk impliceert dat hij — hoe zal ik het zeggen… — wellicht iets van ervaring heeft met dit soort onhebbelijkheden.

Maar goed, ook dat zal wel ‘bevooroordeeld’ zijn, dus laten we daar óók maar niet opschrijven.

Die politieke correctheid ook… je moet er echt continu rekening mee houden.

Hoe dan ook, enige tijd na de mislukte aanslag vond de politie enkele straten verderop een uitgebrande scooter. De schutters waren dus duidelijk professionals die dit vaker hebben gedaan.

Of mogen we dat ook niet vermelden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. poldi

  Ach, Amsterdam Osdorp.
  Ook wel bekend als 020 Gaza.
  En ze zaten op een scooter?
  Dat moeten bijna zeker Henk en Kees van de melkboer zijn geweest.

 2. ikweetwatikwil

  Ach daar wennen de Nederlanders wel aan. Toch????????

 3. Sniper666

  Slechte schutters. Een goede hitman heeft slechts 2 schoten nodig. Eén raak en de tweede voor de zekerheid. Prutsers dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.