Gooi de grenzen dicht! Italië pikt duizenden ‘migranten’ op uit de zee

Foto: Oké, genoeg is genoeg. Gooi de Europese buitengrenzen vandaag nog dicht. Deze mensen zijn niet welkom in Europa. Immigreer maar op een legale manier, zoals mensen uit andere werelddelen doen. Oh: en zoals autochtone Nederlanders met een echtgenote of echtgenoot uit het buitenland doen. Anders dan deze gelukszoekers houden wij ons namelijk wel aan de wet en volgen wij wél de regels. Het is weer eens raak hoor:
Meer dan 4600 migranten zijn dinsdag voor de kust van Libië van zee gehaald. Dat meldde de Italiaanse kustwacht woensdag, die meer dan dertig reddingsmissies uitvoerde. Daarbij werden ook 28 doden geborgen. De afgelopen twee dagen zijn meer dan 10.000 vluchtelingen opgepikt.
Volgens schattingen zijn er sinds het begin van dit jaar maar liefst 142.000 avonturiers op illegale wijze naar Italië gekomen. Dat land kan de instroom natuurlijk lang niet aan, waardoor de kans groot is dat deze 'vluchtelingen' uiteindelijk terecht komen in andere delen van Europa, waaronder Nederland. Zij worden bij hun oversteek geholpen door mensensmokkelaars die deze mensen massaal op de boot zetten. Daarbij wordt totaal niet gekeken naar hun veiligheid. Deze week alleen al zijn er minstens 50 illegale immigranten omgekomen tijdens de boottocht naar Italië. Blijkbaar vinden de 'asielzoekers' het dat wel waard. Er staat ze immers gratis geld te wachten in Europa. En ja, daar doen ze het voor. De enige reden dat zoveel mensen nog steeds naar Europa -- in dit geval Italië -- komen is dat ze weten dat ze hier uiteindelijk toch wel mogen blijven. Dat moet maar eens stoppen. Als de Italiaanse kustwacht of marine immigranten op een boot ziet zitten, moeten ze linea recta terug worden gebracht naar waar ze vandaan komen. Breng ze maar terug, vandaag nog. Niks geen 'opvang' in een tentenkamp of asielzoekerscentrum: terug naar huis, en meld je maar op legale wijze aan voor migratie. Zo moeilijk is dat niet, duizenden anderen doen dat ook. Oh, en, beste Europese leiders: stuur nu eindelijk eens het leger naar de Europese buitengrenzen, en dan zeker naar Spanje, Italië en Griekenland. Laat hen de grenzen bewaken en iedereen die er illegaal in wil komen linea recta op transport naar het Midden-Oosten zetten. Zo moeilijk is dat allemaal niet, talloze andere landen doen dat elke dag. Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.

Oké, genoeg is genoeg. Gooi de Europese buitengrenzen vandaag nog dicht. Deze mensen zijn niet welkom in Europa. Immigreer maar op een legale manier, zoals mensen uit andere werelddelen doen.

Oh: en zoals autochtone Nederlanders met een echtgenote of echtgenoot uit het buitenland doen. Anders dan deze gelukszoekers houden wij ons namelijk wel aan de wet en volgen wij wél de regels.

Het is weer eens raak hoor:

Meer dan 4600 migranten zijn dinsdag voor de kust van Libië van zee gehaald. Dat meldde de Italiaanse kustwacht woensdag, die meer dan dertig reddingsmissies uitvoerde. Daarbij werden ook 28 doden geborgen.

De afgelopen twee dagen zijn meer dan 10.000 vluchtelingen opgepikt.

Volgens schattingen zijn er sinds het begin van dit jaar maar liefst 142.000 avonturiers op illegale wijze naar Italië gekomen. Dat land kan de instroom natuurlijk lang niet aan, waardoor de kans groot is dat deze ‘vluchtelingen’ uiteindelijk terecht komen in andere delen van Europa, waaronder Nederland. Zij worden bij hun oversteek geholpen door mensensmokkelaars die deze mensen massaal op de boot zetten. Daarbij wordt totaal niet gekeken naar hun veiligheid. Deze week alleen al zijn er minstens 50 illegale immigranten omgekomen tijdens de boottocht naar Italië.

Blijkbaar vinden de ‘asielzoekers’ het dat wel waard. Er staat ze immers gratis geld te wachten in Europa. En ja, daar doen ze het voor.

De enige reden dat zoveel mensen nog steeds naar Europa — in dit geval Italië — komen is dat ze weten dat ze hier uiteindelijk toch wel mogen blijven. Dat moet maar eens stoppen. Als de Italiaanse kustwacht of marine immigranten op een boot ziet zitten, moeten ze linea recta terug worden gebracht naar waar ze vandaan komen. Breng ze maar terug, vandaag nog. Niks geen ‘opvang’ in een tentenkamp of asielzoekerscentrum: terug naar huis, en meld je maar op legale wijze aan voor migratie. Zo moeilijk is dat niet, duizenden anderen doen dat ook.

Oh, en, beste Europese leiders: stuur nu eindelijk eens het leger naar de Europese buitengrenzen, en dan zeker naar Spanje, Italië en Griekenland. Laat hen de grenzen bewaken en iedereen die er illegaal in wil komen linea recta op transport naar het Midden-Oosten zetten. Zo moeilijk is dat allemaal niet, talloze andere landen doen dat elke dag.

Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  Hebben we nu te maken met een “Crocs slipper” invasie?

 2.   

  wat komen deze jongen kerels hier doen ?, werk is er niet (alleen al in Nederland ruim 500 duizend werkeloze!), dus om te werken komen zij tevergeefs hierheen .

  zou het dan toch de uitkeringen zijn?, waarom zij hierheen komen !.

  1.   

   Nee beste zomaar. Ze komen op het eindeloze geluid van de sociale Rode gekuifde linkse snater af die steeds maar weer roept: Kom dan, Kom dan, hier is t goed, hier is t goed.

   1.   

    waar zit dat beest?, dat ik het de nek omdraai !.

  2.   

   U bent warm, het mechanisme waar we hier mee te maken hebben lijkt op natuurkundige wet van de osmose bij semipermeabiliteit; in de osmose gaat de sterkste stroming gaat naar de sterkste oplossing: mensen hebben de ingebakken neiging te reizen naar de plaats waar het veiliger is en waar ze hun materiële situatie kunnen verbeteren. Ik veronderstel dat die wetmatigheid ook op u van toepassing is.

   1.   

    pssttt @cp , wist jij dat in het dierenrijk mobiliteit , “het heen en weer gaan van voedsel gebied normaal is , toch vreten de beesten elkanders voedsel niet op of aan , buiten de sprinkhaan!! .

    en wist jij dat vanaf de oudheid de mens grenzen kent , om zijn voedsel en jachtgronden te borgen tegen ongewilde opvreters , (cq jagers), en wist jij dat wij voor de EU , ook deze grenzen hadden !!.

    en mee vreters sporadische toegelaten werden , nu wandelt iedereen maar binnen en stelt de eis waarheen zij willen gaan ,liefst naar landen met een hoge sociale dekkingsgraad.

    1.   

     @ Zomaar

     Je biologie klopt niet. Trekdieren als runderen en paarden eten wel elkaars voedsel en zelfs in dusdanige hoeveelheden dat ze een bedreiging voor elkaar vormen bij overpopulatie.

     Dan hebben ze een tijdje honger en gaan er zoveel dieren dood dat er daardoor weer een tijdje een evenwicht is.

     1.   

      jij denkt in al jou wijsheid gras is gras , nu kan ik jou verklappen dat je naar het gebit van deze dieren moet kijken , de een eet lang gras de ander kort .

      weer iets wijzer geworden mien jong .

   2.   

    @cp schrijf gewoon hetgeen je schrijven wil !!, ik weet dat ik taalfouten maak , en mijn zinopbouw te wensen overlaat !, en in het verleden ben ik door jou hierop menigmaal gewezen , toch draai er niet omheen met deze zin .

    “hun materiële situatie kunnen verbeteren. Ik veronderstel dat die wetmatigheid ook op u van toepassing is.”.

    drol !!,

    1.   

     Ik bedoelde te zeggen, zomaar, dat als het voor u in Nederland niet meer veilig is en uw materële situatie bijzonder wordt, u tenminste de neiging zult hebben om naar elders te reizen. Het betreft dus een algemene menselijke eigenschap.

 3.   

  Soms komt Tim wel erg jeugdig over.

  Hoe wil hij een kustlijn van enkele duizenden kilometers dichtgooien?

  Of dan het puberaal-naieve idee; ‘iedereen die er illegaal in wil komen linea recta op transport naar het Midden-Oosten zetten.’

  Welk land in het MO denkt Tim over te gaan halen om deze mensen op te nemen? Turkije hebben we voor miljarden omgekocht, maar dat was alleen maar om de ene vluchteling voor de andere te mogen ruilen.

  Het is vervelend, maar er is geen oplossing die migratie tegenhoudt. Beperken zoals we nu doen is het maximaal haalbare, en ook daar moeten we niet te veel van verwachten.

  1.   

   Dit is zeer juist, Nog1, zolang er grote verschillen in welvaart en veiligheid zijn zal er een vluchtelingendruk op Europa zijn. Relevant lijkt me daarbij dat beide oorzaken van de vluchtelingenstroom in belangrijke mate door het Westen zelf zijn veroorzaakt: we worden dus geconfronteerd met de effecten van onze buitenlandse (oorlogs)politiek.

   Zolang de illusie in stand wordt gehouden dat we deze vluchtelingenstroom eenvoudig zouden kunnen tegenhouden als we dat maar willen kunnen populisten daar politiek garen bij spinnen: ze kunnen dan namelijk zowel de slagkracht als de politieke wil van de fatsoenlijke partijenen aan de kaak blijven stellen. Om die reden is het leugenachtig in stand houden van die illusie voor populisten ook van groot belang. Wilders demonstreert hoe je dat doet: je houdt je doof voor vragen over de praktische en politieke complicaties en je suggereert dat men heimelijk samenspant met buitenlandse mogelijkheden om Europa de ‘islamiseren’. Dat is exact dezelfde strategie die Hitler hanteerde in zijn demagogie jegens de sociaal-democraten en communisten ten tijde van de Weimar-republiek.

   Deze demogagie is op dit blog hier dagelijks aan te treffen.

   1.   

    @ rebus

    Je stelt dat de mensen vluchtelingen zijn. Dat betwijfel ik, de meesten zijn het in ieder geval niet volgens de definitie van het UNHCR,

    Ten tweede schrijf je ‘dat men heimelijk samenspant met buitenlandse mogelijkheden om Europa de ‘islamiseren’. Dat is exact dezelfde strategie die Hitler hanteerde in zijn demagogie jegens de sociaal-democraten en communisten’

    In het geval van de communisten was dat terecht. Die waren idd bezig met een samenzwering in de hoop de macht over te nemen. Daar deed men overigens niet geheimzinnig over; het Komintern was duidelijk in haar doelstellingen.

    1.   

     @Nog,
     In mijn bijdrage noem ik zowel veiligheid als armoede als oorzaak van een vluchtelingenstroom
     Dat impliceert dat een deel van de vluchtelingen vluchten vanwege economische redenen. Voor de kern van mijn betoog maakt dat niet uit: er zal een immigratiestop blijven bestaan.
     Uw opmerking over de communisten in Weimar Republiek lijkt me historisch niet juist. Men was ideologisch weliswaar gericht op het internationale communisme maar men beoogde niet de vernietiging van de Duitse staat.

   2.   

    Zowel Hongarije als Israel hebben een buitengewoon simpele en effectieve oplossing voor ongewenste immigratie en/of grensoverschrijdingen: hoge muren bouwen zodat er niemand meer binnenkomt. Naar dat valt natuurlijk buiten de morele scoop van Nog1 en Rebus Dingus.

 4.   

  Simon gelooft nog steeds dat het allemaal ‘zieluge vluchtelingetjes’ zijn die hier heenkomen.

  Helaas zijn er genoeg economische vluchtelingen bij, vooral jonge mannen, uit landen waar men – ondanks de miljarden aan gelden uit de westerse wereld – nooit in staat is geweest om zelf iets fatsoenlijks op te bouwen.

  Geen wonder als de helft van de bevolking – de vrouwen – niet mag/mogen werken, er geen goede opleidingen zijn en de vrouwen al helemaal geen opleiding krijgen en in zwarte lange vodden moeten rondlopen.

  Grote verschillen in welvaart en veiligheid zijn er altijd al geweest, naar de vluchtelingendruk is er pas sinds de EU willens en wetens de grenzen open laat omdat zij een multiculturele samenleving willen creëren.

  En weer komt hij met vegelijkingen tussen Wilders en Hitler en Wilders zou zogenaamd geen oplossing hebben. Natuurlijk heeft de EU die wel, alleen blijkt daar niks van en zal er in de toekomst ook geen oplosing komen, eenvoudig omdat zij geen oplossing wil.

  Ik heb meer dan genoeg van de smerige suggesties van dit links varken en het is mij een raadsel waarom DDS hem weer toelaat.

  1.   

   @Wachteres. En deze kanspareltjes zijn volgens de telegraaf te depressief om vrijwilligerswerk te doen. Nou dat zal dan wat worden als zij echt moeten gaan werken, wat zeg ik; Die hoge zorgkosten die eraan zullen gaan komen is natuurlijk bedoelt om hun jarenlange therapie tegen depressie te moeten gaan betalen voordat ze uberhaupt in staat zijn om te werken.

  2.   

   ingehuurde EU -trol
   U zit op een VVD trollen blog, LIEVE MEVROUW !

   dus probeert u nou gewoon 7 x van naam te veranderen !!

   gaat niet, krijgt U niet voor elkaar ,

   moet ik het nog duidelijker maken .

   hij loopt gewoon bij de DDS rond !! simpeler kan ik het niet maken .

   zaag de geweldige zakkos giganticos , toch gewoon ieder keer met feiten net boven zijn enkels af,

   je ziet toch wat er gebeurd, met de MH17 foto’s , en de gelogen filmpjes van het Buk rapport van zijn vrienden , doodstil is tie tegen Ome Bob

   zo happie eten , huggie , en blijf Uw geweldige bijdrages plaatsen hoor ,

   die ene Penus Aqua rosa , gaat niet winnen , en die andere wordt door Neelie bij paulus bezig gehouden .

   Totdat ze opgepakt wordt maar daar zijn ze bij de VVd nooit zo snel mee,

   frau jorritsma, waterputje, geld pleiten
   Neel , is groter VVD gajus maar duurt wel even totdat we het vergeten zijn , (denk ik zomaar )
   kan ze altijd nog bij een bank in de top , 1/2 dagies
   Hansie de VVD rolmops moet een kleine 30.000 euro terug betalen ,
   vanwege de truc geld ophalen en dan op de trein stappen
   ja kom er maar op ,
   Rutte tekenen bij kruisjes
   soros vriend
   Rutte u kunt allemaal de hondenziekte krijgen met dat Ukraine referendum , ik ga mijn nieuwe baan niet op het spel zetten

   nou nog 871 voorbeelden, VVD , ze doen niet anders

   je zou er haast op gaan stemmen

   whahahahaha

   dus komt helemaal goed .

 5.   

  Voortaan verzuipen zij maar, want we zijn geen veerdienst….

 6.   

  Jammer dat die jonge testeronbommen gered zijn….

 7.   

  Het is toch zo gemakkelijk om hier een eind aan te maken.
  De eerste de beste volgende boot …..retour zonder pardon……
  Ook de tweede en eventueel nog de derde….dan is het afgelopen en zal niemand zijn leven nog wagen om de zee op te gaan om teruggestuurd te worden.
  Is dat nu zo moeilijk???

 8.   

  Oppikken en METEEN RETOUR al dat spul. Nu weten ze dat ze in Italië aan land gezet zullen worden. Dat is belonen van ongewenst gedrag. Snapt toch iedereen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!