Gooi de grenzen dicht! Italië pikt duizenden 'migranten' op uit de zee

Geen categorieokt 05 2016, 12:00
Oké, genoeg is genoeg. Gooi de Europese buitengrenzen vandaag nog dicht. Deze mensen zijn niet welkom in Europa. Immigreer maar op een legale manier, zoals mensen uit andere werelddelen doen.
Oh: en zoals autochtone Nederlanders met een echtgenote of echtgenoot uit het buitenland doen. Anders dan deze gelukszoekers houden wij ons namelijk wel aan de wet en volgen wij wél de regels.

Meer dan 4600 migranten zijn dinsdag voor de kust van Libië van zee gehaald. Dat meldde de Italiaanse kustwacht woensdag, die meer dan dertig reddingsmissies uitvoerde. Daarbij werden ook 28 doden geborgen.

De afgelopen twee dagen zijn meer dan 10.000 vluchtelingen opgepikt.

Volgens schattingen zijn er sinds het begin van dit jaar maar liefst 142.000 avonturiers op illegale wijze naar Italië gekomen. Dat land kan de instroom natuurlijk lang niet aan, waardoor de kans groot is dat deze 'vluchtelingen' uiteindelijk terecht komen in andere delen van Europa, waaronder Nederland. Zij worden bij hun oversteek geholpen door mensensmokkelaars die deze mensen massaal op de boot zetten. Daarbij wordt totaal niet gekeken naar hun veiligheid. Deze week alleen al zijn er minstens 50 illegale immigranten omgekomen tijdens de boottocht naar Italië.
Blijkbaar vinden de 'asielzoekers' het dat wel waard. Er staat ze immers gratis geld te wachten in Europa. En ja, daar doen ze het voor.
De enige reden dat zoveel mensen nog steeds naar Europa -- in dit geval Italië -- komen is dat ze weten dat ze hier uiteindelijk toch wel mogen blijven. Dat moet maar eens stoppen. Als de Italiaanse kustwacht of marine immigranten op een boot ziet zitten, moeten ze linea recta terug worden gebracht naar waar ze vandaan komen. Breng ze maar terug, vandaag nog. Niks geen 'opvang' in een tentenkamp of asielzoekerscentrum: terug naar huis, en meld je maar op legale wijze aan voor migratie. Zo moeilijk is dat niet, duizenden anderen doen dat ook.
Oh, en, beste Europese leiders: stuur nu eindelijk eens het leger naar de Europese buitengrenzen, en dan zeker naar Spanje, Italië en Griekenland. Laat hen de grenzen bewaken en iedereen die er illegaal in wil komen linea recta op transport naar het Midden-Oosten zetten. Zo moeilijk is dat allemaal niet, talloze andere landen doen dat elke dag.
Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten