Jong geleerd, oud gedaan: Duitse kinderen leren alvast “Allahu akbar” te bidden in de les

Een Duitse basisschool bereidt haar leerlingen alvast voor op de toekomst waar we loodrecht op afstevenen.

Als je een bevolking wilt hersenspoelen, begin dan bij de jeugd. Dat is een wijsheid die islamisten maar al te goed kennen, en nu alvast wordt toegepast in Duitsland. Ouders waren stomverbaasd over wat zich had afgespeeld op een basisschool in Garmisch-Partenkirchen, een Beiers dorpje aan de Oostenrijkse grens. In dit typische Duitse plaatsje kregen basisschoolleerlingen een blaadje mee met een soenna, een islamitisch gebed. De Nederlandse vertaling van dat gebed luidt als volgt:

Allah is de allergrootste
Zij geprezen, oh Allah, lof aan U
Gezegend is Uw naam
En verheven is uw heerschappij
Er is geen god behalve U

Nee, het moge duidelijk zijn dat het hier niet om een willekeurig versje gaat: wat het Onze Vader voor christenen is, is dit voor moslims. Het is een zeer belangrijke en beladen soenna. Sterker nog, mensen die dit uitspreken zijn al voor 2/3 moslim: volgens de islamitische leer bekeer je je tot de Islam als je zegt dat Allah de grootste is, dat er geen andere god is en dat Mohammed zijn profeet is. Alleen dat laatste stukje stond nog tussen de leerlingen en een feitelijke bekering tot de Islam.

Een ouder ontdekte dit blaadje en vroeg zijn dochter wat zij ermee moest. Volgens dit meisje hadden ze het meegekregen om uit hun hoofd te leren, om het in de klas vervolgens op te lezen. De school doet dit uiteraard af als een simpel cultuurverrijkend lesje, maar daarmee zijn ze duidelijk niet geïnteresseerd in de echte betekenis zoals ik die zojuist toegelicht heb. Het moge voor zich spreken dat het leren, laat staan voordragen, van geloofsbelijdenissen van andere religies niet gebeurt op deze school, of welke dan ook: ik kan me de krantenkoppen al voorstellen als het hier om het Onze Vader zou zijn gegaan. Maar dat zal niet gebeuren. Integendeel, de kerstbomen, (vrijwillige) Kerstdiensten en Bijbelverhalen verdwijnen in rap tempo uit de Europese scholen. Dat kun je goed of slecht vinden, maar één ding is zeker: een vervanger daarvoor dient zich in rap tempo aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Sarko

  Zeg Sybren de Jezus, weet waar je met bezig bent ?
  Al het gras voor de voeten weg maaien voor peter selie en andere -link zoekende reaguurders.
  Man ga toch werken bij een pulp blad

  1. toetssteen

   @Sarko
   Wat zou u zeggen als een van uw kinderen met zoiets aan zouden komen? Leuk joh, wat een verrijking, cultuur moet je doen!
   Man zout op met uw zouteloze en onder de gordel taalgrappen. Wat hier geschreven wordt,is hoogst alarmerend.

   1. umhz

    Wat hier geschreven wordt,is hoogst alarmerend.

    Ja hoogst alarmerend maar…….. Heeft u dat ook gezegd tijdens de gewone godsdienstlessen?
    Mooi, dan weet meneer pastoor in ieder geval dat hij de kinderen vrijwel hetzelfde versje leert en u dat hoogst alarmerend vindt.

    1. toetssteen

     @umhz
     Ik weet niet waar u het over heeft! De pastoor op de school(destijds) van mijn kinderen? U bedoelt?
     Ik ben niet katholiek, ik ben niet eens religieus, man waar hebt u het over???

     Mijn kinderen heb ik naar onderwijs gestuurd waar ze gevrijwaard waren van religie, ja dat kostte wel wat, maar alleen de zon komt gratis op.

     Mijnheer pastoor, proest.

    2. Houtlijm

     Simon, het is een godvergeten schande dat dit kinderen opgedrongen wordt. Er hoort maar een soort onderwijs te zijn en dat is openbaar religievrij onderwijs. Er bestaat geen christelijk rekenen of katholiek lezen. Opzouten met die religieuze brainwashing. Vooral met die smerige islam rotzooi. En waarom moet jij altijd die takkezooi verdedigen?

     1. umhz

      Beste gerrit.
      Tot mijn spijt moet ik u mededelen dat ik de afgelopen 8 jaar slechts een nickname heb gebruikt.
      Mocht u twijfelen, vraag Sarko, Peterselie, Andijvie of Barney maar.
      Verstandiger lijkt het mij om eens een goed gesprek met een gespecialiseerd persoon te hebben omtrent uw paranoïde hersenspinsels.

     2. Houtlijm

      Umhz, je bent in ieder geval net zo’n grote droplul en pedante kwast als Simon. Dan is het logisch dat je wel eens wat door elkaar haalt.

   2. Sarko

    Man man de sop is de kool niet waard.
    Gewoon ff tussen door -Mijn kleindochter speelt piano en de ander rijdt paard .
    Mijn oudste dochter vliegt altijd business class en gaat de hele wereld rond…. stop toch met dat snakken.

    1. umhz

     Helaas Sarko, zo een weelde heb ik nooit mogen meemaken.
     Bij ons was iedereen arm.
     Onze tuinman was arm, ons kindermeisje was arm, onze chauffeur was arm, de huishoudster was arm. Ja Sarko, dat waren slechte tijden.

     1. Sarko

      LoL

    2. toetssteen

     @Sarko
     Tik van de molen gehad. Ik dacht dat ik alle flauwekul op een stokje al eens had gelezen, maar het blijkt van niet.

     1. Sarko

      Had je hoger ingeschat..

     2. Wachteres

      Ach @Toets, Sarko heeft zijn tomaatje nog niet gehad.

      Hij is een beetje flauw op de maag. 😉

 2. Sniper666

  @ Sarko

  Het is een inmiddels belegen bericht, dat wel.

  1. umhz

   Klopt, maar deze site is om af te kunnen reageren, zeker niet om objectief het nieuws te brengen.

 3. Wim

  OSZE: Millionen Amerikaner von der Wahl ausgeschlossen
  Veröffentlicht: 27.10.16 13:52 Uhr

  Die OSZE kritisiert die US-Wahlen: Millionen Menschen seien ausgeschlossen. Vor allem die ärmere Bevölkerung sei benachteiligt

  1. Sarko

   Ah weer een oftopic link.. hee doe ff vertalen.

 4. Norman Corinth

  —————————
  Schulamtsleiterin Gisela Ehrl wollte den Vorfall auf Anfrage von UT24 so nicht bestätigen
  —————————

  Ik vrees dat we hier opnieuw een broodje aap geserveerd krijgen.

  1. toetssteen

   Ow, blijkbaar is dan ook als best. Nou succes DDS. Wat is het volgende? FT bannen o.i.d.?

   1. toetssteen

    dan = D.W.N.

 5. Ni28

  Nu Erdogan bezig is om de Ottomaanse rijk te herstellen wordt kennelijk op ingespeeld. Als dit waar is houdt hij dus rekening mee dat Europa tot zijn rijk gaat behoren. Hij mocht niet bij de EU dus moet de EU door de Ottomaanse rijk opgeslokt worden. En dan kunt je het best bij de scholen beginnen.

  1. umhz

   Ik heb uit uiterst betrouwbare bron vernomen dat Erdogan Turkse staats-eethuisjes rond scholen subsidieert om zodoende zijn plan tot uitvoer te brengen.

   1. Norman Corinth

    Zo vernam ik uit betrouwbare bron dat Joden er genoegen in scheppen christenkinderen te nuttigen.

    1. Houtlijm

     Umhz (teab) en Norma Krent: de nuttige idioten die denken dat het allemaal niet zo erg is en dat het allemaal wel los zal lopen. Compleet wereldvreemd en geen enkele notie van de kern en de intenties van de islam.

     Hoe hadden jullie het gevonden als in 1939 in Hollandse klassen het Horst Wessellied werd geleerd en de kinderen al zingend ‘Die Fahne hoch! Die Reihen fest geschlossen’ thuis kwamen?

     1. Norman Corinth

      @ Houtlijm,

      Ik had dat het zingen van het Horst Wessellied geen goed idee gevonden maar, net als thans, werden er in die jaren niet alleen veel broodjes aap verkocht maar ook gretig genuttigd.
      Dat zien we nu opnieuw: de sterke verhalen over moslims zijn niet van de lucht en ze voorzien in een grote behoefte. Lekker apenvlees op wit brood, daar kunnen mensen als u maar geen genoeg van krijgen.

     2. Houtlijm

      Binnen 2 minuten bewijst Norma precies datgene wat ik beweer.
      Gefeliciteerd Noortje: je hebt alle records gebroken!

 6. Niek

  Islam; “Religie van de Vrede”. Allah uakhbar. Vooral hierin voorgaan bij de Duitse kinderen!

  Prima hoor: we zegenen de verblinde tapijtvliegers en houden net zoveel van ze. Hoewel een Christen kan en moet hun gedrag of hun religie haten. Maar ik haat niemand als persoon, zal dat nooit gaan doen. Heb dat vaak gepraktiseerd, zeker hier in een Muslimland waar ik verblijf.

  Als ik een mes in mijn bast zou krijgen, ben ik bij de Heer en zeer gezegend.
  En als het een nieuw mes is en niet roestig, ben ik zelfs nóg meer gezegend!

  Maarrrr als iemand aan mijn portemonnee komt, kijk heel erg uit dan.
  Of als iemand op straat bijv. een vrouw of kind aanvalt, weet je nog niet met wie je te maken krijgt; geen vriendelijke, halve zachte Christen dus.
  (Ik kan iemand met één slag doden, maar hoop dat nooit te hoeven gebruiken!)

  ~~~~~~~~~

  Maar bij Christenen is er toch iets raars. Ze zingen “Oh als we ooit naar de hemel gaan; wat een tijd zal dat zijn”… en de dokter zegt je gaat, dan gaan sommigen huilen en kermen?

  De Muslims hebben dat ‘beter’ begrepen?
  Want ‘boem’, dapper verlaten ze dit leven. Door de grote leugen van Moham denken ze in het paradijs te komen, Maar niet heus, want hun haat en moord van ongelovigen (de ENIGE lichte zekerheid dat de Muslim geloooft dat te ‘verdienen’) brengt ze naar een heel ander oord. Wat zal dat tegenvallen, en na duizend jaren daar zullen ze het nog niet begrijpen misschien. Alleen, ‘Had Ik Maar..’ Knarsentandend.

  Nero kon bijna 2000 jaar geleden het zingen van de martelaren in de arena niet aanhoren. “Waarom zo? Vreselijk! Laat ze ophouden!” riep hij.

  Dat waren nog eens tijden. Echte, stevige, volwassen Christenen. Deel van de oplossing en niet zoals bij de meesten nu, deel van het probleem!

  De liefde tot de Heer Jezus deed ongelovigen(!) zelfs IN de arena springen (schreef Josephus als getuige daarvan). Ze zagen de enorme vreugde op de stralende gezichten van de Christenen, die levend gespietst werden, en gemarteld, en uiteengerukt door leeuwen, of geslacht door gladiatoren… om zich vervolgens – ‘jaloers’ geworden – bij deze martelaren te voegen!! DAT moest echt zijn, DAT geloof wilden zij ook. DIE levende relatie met Jezus is echt! Ze wilden zich bij hen voegen, om zo naar hun Heer te gaan en eeuwig daar te blijven!

  1. Sarko

   Korte samenvatting voor de eenvoudige der zielen.

   1. van Urk

    Ach, Sarko het is wel jouw linkse achterban die zulke islamitische onzin overbrengt aan onze kinderen.

   2. Wim

    Die Hamas alle joden aan het gas club van jou steek al jaren zijn kop in het zand gezien dit onderwerp.

 7. Wachteres

  Het is volgens politiek-correct/links absoluut niet waar dat Europa islamiseert.

  Nee hoor, hoe komen jullie erbij? Allemaal fantasie.

  Het credo van links wat de islam betreft is nu eenmaal:

  NIET WILLEN HOREN en NIET WILLEN ZIEN en vooral: ZWIJGEN.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Nikko%2C_Japan_-_Horen%2C_zien_en_zwijgen.jpg

  1. Norman Corinth

   @ Wachteres,

   Voor deze belangrijke boodschap hebben we wel een paar broodjes aap over.

   1. Wachteres

    Ach Simon, weet je nu nog niet dat jij degene bent die voortdurend broodjes aap verkoopt?

    Ik weet het, de zelfkennis van politiek-correct is niet overdreven groot.

    Dat krijg je, als men zichzelf opblaast.

   2. ElHoussain

    @Norman Corinth,

    Wil je ophouden over “Broodjes aap” ?
    Anders krijg je ruzie met Sylvana, namelijk.

    1. Wachteres

     ElHoussain: 😀

 8. Wachteres

  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs

  Duitsland: Het schokkende aantal “incidenten – op Google Maps

  We staan voor een trieste realiteit: door “migranten” gepleegde seksuele overvallen, verkrachtingen, vechtpartijen, messentrekkerijen, lichamelijke verwondingen en moorden zijn al lang geen “incidenten” meer.

  Dit wordt duidelijk aangetoond door een voor het grootste gedeelte op grond van persmeldingen van de Duitse politie (www.presseportal.de) opgestelde en zich van iedere vorm van polemiek onthoudende “incidentenkaart”, die door Google Maps gepubliceerd werd en voortdurend wordt aangevuld [E.J.Bron]

 9. Niek

  Wow Wachteres, wist dat het erg was in Germania, maar in die mate?
  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs

  Heb daar een favouriet van gemaakt, en heb meteen de plaatsen opgezocht waar ik kennissen of fam heb (ook bij de grens van de Achterhoek enz).
  Laten we ook dit gebruiken, om mensen wakker te schudden, nu het nog kan.
  Mutti heeft echt een heel continent naar de muzelman kultoer geholpen.

 10. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/10/29/illegaal-verkracht-19-jarige-marokkaanse-bestelbusje-molenbeek/

  Illegaal verkracht 19-jarige Marokkaanse in bestelbusje te Molenbeek
  ‘Je kunt mij als illegaal niets doen’

  Ook de moslima’s zijn blijkbaar niet veilig voor illegale tuig.

  En hij voelt zich blijkbaar onaantastbaar.

  1. Wachteres

   http://nieuws.tpo.nl/2016/10/31/nigeriaanse-overheidsfunctionarissen-verkrachten-meisjes-op-vlucht-boko-haram/

   ‘Nigeriaanse overheidsfunctionarissen verkrachten meisjes die op de vlucht zijn voor Boko Haram’
   Human Rights Watch luidt noodklok over misbruik

   Tja ….

   1. Norman Corinth

    Wat denkt u, @Wachteres, zouden de daders christenen of moslims zijn?

    1. Houtlijm

     Wat denk je zelf Norma?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.