Kabinet faalt weer eens met asielzoekersbeleid: er zijn niet mínder maar méér ‘bed, bad en brood’-locaties gekomen

Mark Rutte die een belofte weer eens niet waar weet te maken… What else is new, zou ik haast cynisch opmerken.

De VVD heeft dit weekeinde groot uitgepakt met de mededeling dat Mark Rutte voor de vierde keer de lijsttrekker van de VVD zal zijn bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart aanstaande. Met het verkiezingsprogramma en een ‘persoonlijk plan’ gaat de liberale regeringspartij vervolgens de boer op om voor de derde achtereenvolgende keer de grootste partij te worden. Of die opzet ook slaag valt te bezien (al denk ik dat het wel moet gaan lukken), maar tot het zover is moet Rutte nog ewel even wat ongunstige beeldvorming weten weg te poetsen.

Neem nu het feit dat Rutte bekendstaat als de beloftenbreker-in-chief. Dat is niet iets positiefs als dat aan je kleeft. Een nieuwe onthulling over een voorgenomen sluiting van zogeheten ‘bed, bad en brood’-locaties voor uitegeprocedeerde asielzoekers lijkt Rutte’s onbetrouwbare imago alleen maar te bevestigen. Rutte beloofde ons namelijk minder van die plekken:

“Het kabinet ‘ging langs het randje’, zou premier Mark Rutte later toegeven. Nog voor de komst van tienduizenden Syrische vluchtelingen spleet de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers – de zogenoemde bed-, bad- en broodopvang – de coalitie. Het compromis dat VVD en PvdA na nachtelijke overleggen bereikten, was dat er zes ‘sobere’ opvangplekken zouden komen – vooral in de grote steden – waar op ‘bewoners’ zou worden ingepraat om toch echt ‘binnen enkele weken’ het land te verlaten.”

Maar guess what? Dat werden er juist méér! Rutte beloofde Nederland een strenger asielbeleid, maar Nederland kreeg juist een soepeler asielbeleid. Allerlei burgemeesters en gemeenteraden kwamen in opstand, en openden tegen de wens van het kabinet in:

“Zeventien maanden later is die politieke werkelijkheid nog wel een feit, maar de praktijk is anders. Nog altijd heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff  (asielzaken, VVD) geen akkoord kunnen bereiken met gemeenten om het plan uit te werken. Veel burgemeesters willen hun opvang juist openhouden, soms uit angst voor zwervende illegalen. In onder meer Deventer en Leiden zijn bovendien juist nieuwe locaties geopend. Wethouders verklaren de ongehoorzaamheid uit de wens ‘om een menswaardig bestaan’ te bieden aan uitgeprocedeerden.

Staatssecretaris Dijkhoff laat via een woordvoerster weten dat hij ‘op de hoogte is’ van de opening van nieuwe opvangplekken. ,,Meer kunnen we er niet over zeggen zolang er nog geen akkoord is met álle gemeenten voor het hele land.””

Een beetje premier had zo’n daad van rebellie allang de kop ingedrukt, maar Rutte met zijn strategie van ‘iedereen te vriend houden’ heeft het gewoon toegestaan dat de hele situatie gierend uit de klauwen is gelopen. Rutte had de besluiten van gemeentes kunnen vernietigen om extra bed, bad en brood-locaties te openen. Gewoon de besluiten doorscheuren: de Rijksoverheid kan dat gewoon. Maar goed, waarom zou je immers streng optreden als je ook kan pappen en nathouden, nietwaar?

Het is weer eens Mark Rutte ten voeten uit. De man die consequent A zegt, maar B doet. Wat zegt het over ons dat deze man zich waarschijnlijk opnieuw mag warmlopen voor een vierjarig verblijf in het Torentje?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. van Urk

  “Uit de klauwen laten lopen” Een typisch Nederlands fenomeen aan het worden waarbij later weer met schuldige vingertjes worden gewezen.

 2. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/26766087/__Ter_Apel_is_asielzoekers_spuugzat__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email

  Nieuws
  Ter Apel is asielzoekers spuugzat

  Gisteren, 22:39

  De inwoners van Ter Apel zijn helemaal klaar met uitgeprocedeerde asielzoekers. Dagelijks hebben ze te maken met inbraken, diefstal en overlast. Sinds de vluchtelingencrisis is het kommer en kwel in het Groningse dorp.

 3. zomaar

  jammer dat overal in het land de linkse Multi liefhebber , de ogen gesloten houd en erdoor dramt wat hij/zij wil , en ja dat krijg in een samenleving waarin de burgervader aangesteld wordt door de politiek , hij/zij word dan immers door de politieke ondersteund , evenzo de gemeente besturen die meest politiek gerelateerd zijn , dus ook daar heeft de politiek zeggenschap over , en doen op linkse democratische wijzen wat hun partij en leden wensen , wat zij doen moeten .

  afin hier weer een bewijs dat de linkse voorkeuren falen !.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26766057/__Integratie_slappe_hap__.html

  geen en ik schrijf geeneen buitenlander die wars is van onze manier van samenleven is nog wordt verplicht zich aan ons aan te passen ,ondanks de tientallen miljarden die links uitgegeven heeft aan haar geïmporteerde elite , is het nog een puinhoop .

  en is de genoemde verrijking nog verzoek bij deze geïmporteerde elite van links , resultaat is dat er jaarlijks miljarden aan uitkeringen uit gegeven worden , aan voor ons vreemd onwillend volk !.

  geld waardoor de werkende langer door moet werken !, waardoor de ouderen en gehandicapte misdeeld worden , om deze gelden voor de uitkeringen (van deze vreemde)vrij te spelen .

  en nog blijft de linkse politiek en mens de vreemde vorstelijk ontvangen en onderhouden !, wetend dat er op dit moment ruim 500 duizend mensen werkeloos zijn !, blijven zij deze mensen importeren .

 4. Wachteres

  http://www.nu.nl/politiek/4332906/interview-rutte-autochtoon-moet-kiezen-of-nederland.html

  Interview Rutte: Ook autochtoon moet kiezen vóór of tegen Nederland

  Wat Rutte eigenlijk wil zeggen is dat we – net als hij – politiek-correct moeten denken en anders kun je beter maken dat je wegkomt.

  Komt ons dat niet bekend voor? Joop van Driessen in een nieuw jasje?

  En wat de instroom betreft: ik las gisteren dat de gezinshereniging eraan komt, dus maak je borst maar nat.

  En over een paar jaar de gezinnen van de nieuwe instroom enzovoort, enzovoort.

  De multiculturele samenleving gaat er komen en het volk is te stom om te begrijpen wat de gevolgen daarvan voor onze kinderen en kleinkinderen zullen zijn.

  Moge God hen bijstaan. Afrika in de EU. Europa terug naar de voormiddeleeuwen.

 5. Ni28

  Men is kennelijk tevreden zoals de cijfers laten zien want de VVD is bijna de grootste partij. Dat zegt iets over leugens van Rutte die kennelijk op prijs gesteld worden door de burgers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.