Kanselparel Biko vermoordde krantenbezorgster Anita en stond bekend als ‘een psychopaat’ die vrouwen lastigviel

Maar hé, natuurlijk deed niemand iets. Want stel je voor dat hij zich op jóú zou richten. En de autoriteiten? Ach, die doen toch niets: niets om hem op te pakken en niets om jou te beschermen.

De man die ervan verdacht wordt krantenbezorgster Anita van Dijk uit Rotterdam te hebben vermoord, Biko M., stond in zijn wijk al lange tijd bekend als een psychopaat die stelselmatig vrouwen bedreigde en belaagde.

,,Hij is psychisch niet in orde en zat eerder al in een opvang. Buren liepen uit angst in een boog om hem heen omdat hij zomaar ineens dreigende taal kon uitslaan”, vertelt een voormalig buurman van M. die niet met zijn naam in de krant wil. ,,Hij had het daarbij vooral gemunt op vrouwen.”

Natuurlijk vragen we ons dan allemaal af hoe dit heerschap er eigenlijk uitziet. Nou, hoewel de foto enigszins onduidelijk gemaakt is kunnen we hier toch genoeg uit afleiden:

screen-shot-2016-10-04-at-10-52-36

Jawel, het gaat dus weer eens om een kansenpareltje. En Sylvana Simons maar huilen dat ‘etnisch profileren’ zo oneerlijk is.

Na de brute moord op de krantenbezorgster van het AD tastte de politie in het duister over degene die er verantwoordelijk voor was. Er werd druk gezocht, maar er was zogenaamd weinig om mee te werken. Buurtbewoners dachten daar heel anders over. Eén van hen legt uit:

“Opvallend was dat hij na de aanslag op de krantenbezorgster zijn kleding in de tuin verbrandde.”

Ja, dat is inderdaad wel heel “opvallend” ja. Je zou bijna denken dat meneer er iets mee te maken had, zeker ook omdat hij Anita elke dag tegenkwam als ze haar ronde deed. De buurtbewoonster gaat verder:

“Toen enige tijd daarna mannen in witte pakken de tuin minutieus onderzochten, was het voor ons duidelijk dat M. ermee te maken moest hebben.”

En daar was verder helemaal niemand verbaasd over.

Met andere woorden, als de buren duidelijk hadden aangegeven wie Biko was en dat hij levensgevaarlijk was had deze brute moord misschien voorkomen kunnen worden. Of misschien ook niet: de autoriteiten staan er in Nederland immers bepaald niet om bekend dat ze doorpakken. Ze hadden wellicht een keertje met Biko gesproken, maar daar was het waarschijnlijk bij gebleven.

Gelukkig is er ook iets van goed nieuws. Aangezien de politie dna-bewijs in handen heeft is de kans groot dat Biko uiteindelijk veroordeeld wordt voor deze vreselijke moord. Laten we hopen dat de rechter ervoor zorgt dat deze man nooit — maar dan ook echt nooit meer — vrij kan rondlopen in ons land en hem dus voor de rest van zijn leven opsluit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. zomaar

  deze pareltjes vormen een verrijking voor onze samenleving , volgens de linkse socialisten !.

  wij hebben deze pareltjes hard nodig !, toch?.

 2. Sniper666

  Triest is dat mensen die duidelijk minder toerekeningsvatbaar zijn door wat voor oorzaak dan ook in dit land geen hulp krijgen. Er moet eerst wat gebeuren voordat er ingegrepen mag(!) worden. Daardoor lopen we voortdurend achter de feiten aan met alle gevolgen van dien. Helaas is krantendame Anita hier slachtoffer van geworden.

  Het ontbreekt aan preventie. Waarschijnlijk hebben de knappe rekenmeesters berekent dat het op de huidige manier goedkoper is en de collateral damage op de koop toe genomen moet worden…

 3. zomaar

  “Laten we hopen dat de rechter ervoor zorgt dat deze man nooit — maar dan ook echt nooit meer — vrij kan rondlopen in ons land en hem dus voor de rest van zijn leven opsluit.”.

  ik hoop met jou mee , Michael .

  toch zal hij wel weer de racisten kaart trekken , en hierdoor tot deze moord overgegaan is .

  heel misschien had de krantenbezorgster Anita , eens een keer haar dag niet (en een beetje kortaf was of boos keek ) , en vond hij dat door haar gediscrimineerd is geworden die dag .

  tja dit is voldoende voor vrijspraak !!.

  1. Peter Selie

   “Laten we hopen dat de rechter ervoor zorgt dat deze man nooit — maar dan ook echt nooit meer — vrij kan rondlopen in ons land en hem dus voor de rest van zijn leven opsluit.”. Een leuke en pragmatische gedachtegang zomaar, denk je werkelijk dat hij voor de rest van zijn waardeloze leven wordt opgesloten en een TBS-behandeling krijgt. Levenslang willen de bestuurlijke elite afschaffen en er wordt gekeken na 25 jaar detentie of hij vrijgelaten wordt of niet. Ach we moeten het beste maar van maken net zoals de magistratuur het beste voorheeft met de resocialisatie van dit stuk menselijke ellende.

 4. Wachteres

  Een kansenpareltje is over het algemeen aleen maar ‘in de war’ en hooguit heeft hij ‘psychische problemen’.

  Het begrip ‘psychopaat’ bewaren we voor moeilijk hanteerbare autochtone mannen en in het bijzonder voor lastige Friezen.

  Verschil moet er zijn! 😀

 5. Peter Selie

  Dus het was géén hoogopgeleide apotheker uit Aleppo, ach de incest DNA en genen en de cultuurschok hebben deze vent gemaakt wat hij is, een ongeleid projectiel met haat in zijn ziel tegen alles wat de Nederlandse cultuur, normen en waarden representeert.

 6. Ruud562

  “Laten we hopen dat de rechter ervoor zorgt dat deze man nooit — maar dan ook echt nooit meer — vrij kan rondlopen in ons land en hem dus voor de rest van zijn leven opsluit.”
  Een juiste én enige goede gedachte Michael! Echter, we hebben zéker in de rechtspleging te maken met machtige gutmenschen die hier totaal anders over denken. Levenslang mag daarom niet meer van hun!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.