Kansenpareltjes en linkse vrienden verklaren oorlog aan politie Calais: waterkanonnen en traangas ingezet om de boel te bedwingen

Het gaat helemaal mis in de Franse plaats Calais. Vandaag was de politie daar gedwongen om waterkanonnen en traangas in te zetten tegen woedende ‘vluchtelingen’ (lees: avonturiers uit het Midden-Oosten en Afrika) en extreemlinkse activisten.

De Arabische/Afrikaanse gouddelvers en hun radicaal-linkse vriendjes hadden een demonstratie georganiseerd tegen het sluiten van het grote migrantenkamp bij de plaats. Dat de Fransen de boel daar dicht willen gooien is natuurlijk niet zo gek: ze worden daar werkelijk overlopen door mensen die niets willen toevoegen aan Frankrijk, Groot-Brittannië of de rest van Europa, maar die alleen willen profiteren van Europese verzorgingsstaten.

Hoewel de politie een demonstratieverbod had aangekondigd hadden de ‘vluchtelingen’ en de activisten daar lak aan. 200 ‘immigranten’ werden bijgestaan door 50 activisten. Toen de politie de demonstranten terug wilden dringen naar het kamp vielen de kansenpareltjes aan. Er werd op grote schaal gevochten. Uiteindelijk kon de politie niet anders dan zelf ook grof geweld inzetten. Dat gebeurde onder meer met de inzet van waterkanonnen en traangas.

Dieptriest, natuurlijk, maar het had nog veel erger kunnen aflopen. Eerder vandaag hield de politie namelijk al vier bussen tegen vol actievoerders. Ook deze raddraaiers waren op weg naar Calais, waar ze de boel eens goed op stelten wilden zetten. Als zij er ook doorheen gekomen waren was de situatie ongetwijfeld nog veel erger uit de hand gelopen.

President Francois Hollande wil het kamp nog voor het einde van het jaar sluiten. De rellen van vandaag bewijzen dat dit een bijzonder verstandig besluit is. Nu moeten we afwachten of Hollande de moed heeft om door te zetten. Gezien zijn socialistische achtergrond betwijfel ik dat ten zeerste, maar wie weet: als geen ander voelt hij de hete adem van Marine Le Pen in zijn nek, de leider van het Front National. Hollande móét iets doen om haar momentum te stoppen. Doet hij dat niet dan wordt de kans met de dag groter dat zij hem uiteindelijk zal opvolgen als president.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Sniper666

  Help ze allemaal naar de overkant. De Britten zoeken het dan maar uit.

 2. Niek

  Ik vind dat ze veel meer Syrische techneuten aan het werk kunnen zetten, en dat ze onze economie een ware boost kunnen geven! Welcome!
  Dan hoeven ze ook niet meer op straat te lanterfanteren.

  http://www.infowars.com/coming-to-america-queen-hillarys-refugee-crisis/#disqus_thread

 3. poldi

  Een zaterdagavond in de Kanaalstraat: ‘Dit is onze buurt, ongelovig varken’
  https://www.duic.nl/…/zaterdagavond-kanaalstraat-is…/…

  Moslims brengen hun islam en bijbehorende opvattingen niet alleen mee naar Europa, ze houden er ook aan vast.

  De tweede en derde generatie, zo blijkt uit heel veel onderzoek, beweegt zich meer in de eigen moslimwereld, heeft striktere opvattingen over de islam dan de ouders.

  Weet u hoe de toekomst van Europa eruit zal zien als de stroom immigranten uit de islamitische landen niet word geremd?

  Steden met wijken vol werkloze moslims, volgebouwd met moskeeen waar gefrustreerde, onaangepaste moslims hun “nieuwe thuis” hebben gevonden en waar religieus fanatisme, criminelen en een gewelddadige houding ten opzichte van niet-islamitische autoriteiten de norm is en waar de politie haar gezag heeft verloren.

 4. zomaar

  in heel Europa moet een frissen , realistische wind gaan waaien !!, anders bestaat de Europese samenleving over enige tijd in deze hoedanigheid niet meer .

  dan is alles wat er (wij) ooit opgebouwd hebben vergeven aan onder ontwikkelde volkeren ,die mede door hun geloofsovertuigingen wars zijn voor ontwikkeling en vooruitgang .

  het zal dan knokken worden om een droog korstje brood , de munt eenheid over heel de wereld stelt ook al niets meer voor , de waarde hiervan is niet meer gedekt door waardevolle metalen (goud), dus bij het instorten van onze samenleving heeft niemand nog iets aan waarde , en zal moeten knokken voor zijn leven en dat van zijn naaste .

  is dit waar de huidige machtshebbers op aan sturen ?.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.