Knettergek: Marokkaanse nepasielzoekers krijgen bij vrijwillig vertrek bak met gratis belastinggeld mee

Als je in Marokko woont en werkloos bent is er een heel gemakkelijke manier om snel even een halfjaarsalaris bij elkaar te schrapen: gewoon naar Nederland gaan, je daar aanmelden als asielzoeker, je aanvraag vervolgens ‘vrijwillig’ intrekken en teruggaan naar eigen land. Je krijgt dan gratis en voor niks een enorme bak geld mee van de Nederlandse overheid.

Kansloze Marokkaanse asielpareltjes krijgen bij een vrijwillig vertrek namelijk maximaal 1950 euro van de overheid. Dat is dus belastinggeld waar wij voor krom hebben gelegen. Ook het vliegticket krijgen de gelukszoekers vergoed. Ze kunnen dus gratis reizen.

Dat bedrag, 1950 euro, is bijzonder hoog voor de gemiddelde Marokkaan. Die verdient namelijk gemiddeld maar zo’n 350 euro per maand.

Met andere woorden, nepasielzoekers uit Marokko krijgen een half jaar aan salaris mee – op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.

Knettergek.

Als gevolg van die hoge tegemoetkoming is Nederland veranderd in een waar paradijs voor Marokkaanse nepasielzoekers. Zo kwamen er vorige maand 285 van dat soort figuren naar Nederland, drie keer meer dan het aantal asielzoekers uit Syrië.

Staatssecretaris Dijkhoff zegt verrast en ontstemd te zijn over deze cijfers, maar dat gelooft natuurlijk helemaal niemand. Als iemand weet wat er gebeurt is hij het. Net als de rest van Rutte II vindt hij het prima om belastinggeld over de balk te smijten, zolang de belastingbetaler daar zelf maar niet achterkomt. Is dat wel het geval dan veinst hij opeens geschoktheid en belooft hij om er eens goed “naar te kijken,” waarna hij er helemaal niets aan doet.

Zo rolt Rutte II immers al sinds zijn aantreden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. H.Vaes

  Het is triest….dat we geregeerd worden door een stelletje debielen die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan….
  Dat dit gebeurt is al jaren bekend….en nu doen ze of ze van niets weten.
  De stumperds.

 2. Sniper666

  Je kunt die mocro’s niets verwijten als er zo’n hoge beloning aan vast zit voor een reisje NL. Het is onze Roverheid die faalt op onze kosten. Het hele spul moet op de brandstapel, kielhalen, vierendelen, ophangen.. Nederland, WAKKER WORDEN !!!!!

 3. Peter Selie

  Goh waar de Albanezen ophouden, gaan zeker nu de Marokkanen verder om alles kan land verder uit te kleden zodat de belastingbetaler door het eventuele nieuwe kabinet in 2017 verder gestript wordt van zijn financiële middelen. Het houdt niet op, niet van zelf dus, goh dat het moreel van de Nederlandse burger keer op keer klappen krijgt te verduren door dit zooitje “democratisch” gekozen ellendelingen die geen ruk op hebben met mijn geliefde Nederland.

 4. C.oitus

  Ik heb het er met J klaver over gehad, maar dit is een goed plan, met dit geld geven zij het weer uit in Marokko en dat geeft een geweldige boost aan de economie aldaar, zodat hun levens standaard omhoog gaat, ik als PVVer heb te weinig verstand van dit soort zaken.

  1. toetssteen

   @c.oitus
   U vergeet een stukje: dat geld komt eerst uit de beurs van de Nederlandse belastingbetaler. Die kan door de almaar hoger wordende belasting minder uitgeven. Alzo, dadelijk zit er niet meer in om te graaien en gratis weg te geven.

   Oplossing, die bootjes terug naar de wal duwen en daar gaan schiften inzake wel of geen echte vluchteling.

 5. Sniper666

  Maar dit hierboven is klein bier. Kijk hier eens naar. Onze EU gaat zgn. vluchtelingen/asielzoekers/gold diggers van een door ons opgeladen pinpas voorzien! MOT JE NOG PEULTJES? Waarom zie je dit nooit op het NOS propaganda Journaal?

  –> http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2971_en.htm

  1. Nog1

   @ Sniper

   Idd volstrekt idioot plan om de vluchtelingen hun eigen hulp te laten inkopen (dat is het jargon.)

   Gelukkig is de EU tot nog toe niet capabel genoeg gebleken om de vluchtelingenregistratie op orde te krijgen zodat er nog geen pinpassen uitgedeeld kunnen worden.

   Zo worden we voorlopig van waanzinnige EU-plannen gered door hun eigen incompetentie.

   (Dat geld voor Egypte is de beloning voor het wegjagen van de Moslimbroeders. Het verdient de schoonheidsprijs niet, maar het is nog altijd minder dan de miljarden die de VS geven)

   1. Sniper666

    @Nog1

    Ja het is een vreemd idee van de EU, hoe komen ze daar nou weer bij. I.d.d. heeft u een punt dat men gelukkig niet capabel blijkt het uit te voeren.

    Alleen zie ik niet in waarom Egypte een beloning van ons allemaal moet krijgen voor iets dat heel normaal hoort te zijn. Wat de USA doet moeten ze zelf maar weten. Bovendien geven die vaak op voorwaarden. Bijv. dat het geld bij de USA wapenlobby besteed moet worden.

 6. Sniper666

  Vervolgens nog even €129 miljoen naar Egypte over de balk gooien;

  –> http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-3395_en.htm

 7. Peter Selie

  Politie Ede pakt 17-jarige verdachte op in geruchtmakende verkrachtingszaak
  Verdachte mogelijk asielzoeker, politie weigert ook maar iets naar buiten te brengen

  In een geruchtmakende Edese verkrachtingszaak heeft de politie inmiddels een 17-jarige verdachte aangehouden. Maar meer dan dat het ‘een inwoner van Ede’ is wil de politie op dit moment niet kwijt, meldt Omroep Gelderland. En dat is opvallend omdat deze zaak al vanaf het begin met raadsels en mysteries is omgegeven, volgens velen omdat de dader een asielzoeker is. lees verder >>>> http://regio.tpo.nl/2016/10/11/politie-ede-pakt-17-jarige-verdachte-op-geruchtmakende-verkrachtingszaak/

 8. J.C.

  “Zo rolt Rutte II immers al sinds zijn aantreden”. Geholpen door de eenheidsworst (D66, PvdA, VVD, CDA, GL, CU, SGP, SP), die nu voor de bühne blaffen over het gevoerde beleid, maar geen enkele keer echt bijten.

  Iedere keer dat geschokt doen van politici begint zo langzamerhand toch wel een giller te worden. Hieruit wordt keer op keer namelijk heel helder, dat ze totaal geen grip blijken te hebben op wat hun beleid voor gevolgen hebben voor de samenleving. De gebeurtenissen, zoals door MvdG in bovenstaand artikel beschreven illustreren dit prima.

  1. Nog1

   @ JC

   Je bent abuis. De SP stemt minder vaak met de regering mee dan de PVV.

   1. J.C.

    @Nog1

    “De SP stemt minder vaak met de regering mee dan de PVV”.

    1. De SP heeft de PVV onvoldoende gesteund op momenten dat dat gekund had. (Bijvoorbeeld: de PVV heeft vanaf het begin van Rutte II een motie van wantrouwen ingediend en tijdens de loop van dit rampenkabinet nog diverse keren, maar kreeg weinig steun, sterker nog de de miesmuizer van D66 voegde de PVV toe dat hij het instrument heeft uitgehold -alsof dat een reden is om geen motie van wantrouwen in te dienen).

    2. De SP heeft Fleur Agema van de PVV buitegesloten bij de grote zorgmanifestatie (hoezo geen groepen mensen buitensluiten?).

    3. De SP heeft samen met de eenheidsworst de grenzen van Nederland, zonder deugdelijke controle, wagenwijd opengezet, met onder meer als gevolg dat niet alleen echte vluchtelingen (die ook volgens ieder weldenkend mens echt geholpen moeten worden), maar echt iedereen zo naar binnen wandeld en aanspraak op rechten gaat maken (zie alleen al het bovenstaande prima artikel van MvdG).

    4. Met of tegen de plannen van Rutte II is niet het criterium, maar de motivatie daarachter is voor mij bepalend of je wel of niet tot de eenheidsworst behoort. (Bijvoorbeeld: de eenheidsworst steunt in nagenoeg alles de EU regels en het lijkt hen geen biet te interesseren wat dit betekent voor de Nederlandse bevolking. Nu even tijdens de verkiezingstijd worden er wat loze kreetjes geuit door de partijen, maar die is de eenheidsworst op 16 maart al weer vergeten. Wat ook in feite het einde is van de representatieve vertegenwoordiging, maar dat hoort bij een ander hoofdstuk).

    1. J.C.

     Oeps, bij bullit 3 moet wandeld met een t.

    2. Nog1

     @ JC

     Uit je verhaal blijkt dat je de SP beoordeelt op basis van hoe ze de PVV behandelt. Ik kijk meer naar de inhoud.

     Overigens klopt je verhaal feitelijk ook niet helemaal. De zorgmanifestatie (punt 2) was van het FNV ipv de SP. En de SP steunt de EU niet en heeft dat nooit gedaan, zoals je in punt 4 beweert.

     Punt 3 is helemaal onzin. De grenzen staan niet open. Het feit dat er vluchtelingen binnenkomen wil nog niet zeggen dat iedereen naar binnen mag, de meerderheid wordt geweigerd.

     Ik ben geen SP-fan, maar je argumentatie blijft dus beperkt tot ‘ze steunden de motie van wantrouwen niet’ (punt 1). Maar die motie werd ingediend vóór de regering nog maar 1 ding had gedaan. Van wantrouwen is dan dus nog geen sprake, de motie was een media-dingetje van de PVV.

     1. J.C.

      @Nog1

      “Overigens klopt je verhaal feitelijk ook niet helemaal. De zorgmanifestatie (punt 2) was van het FNV ipv de SP. En de SP steunt de EU niet en heeft dat nooit gedaan, zoals je in punt 4 beweert”. Ja, en wie zei dat namens het FNV? Juist ja, Lilian Marijnissen van de SP.

      “Punt 3 is helemaal onzin. De grenzen staan niet open. Het feit dat er vluchtelingen binnenkomen wil nog niet zeggen dat iedereen naar binnen mag, de meerderheid wordt geweigerd”. Alleen Gutmenschen blijven maar over “vluchtelingen”. De grote meerderheid, die binnen komt is geen vluchteling, maar gelukszoeker.

      “Maar die motie werd ingediend vóór de regering nog maar 1 ding had gedaan. Van wantrouwen is dan dus nog geen sprake, de motie was een media-dingetje van de PVV”. Wat dacht je van het vooraf bekend gemaakte regeerakkoord?

      “Uit je verhaal blijkt dat je de SP beoordeelt op basis van hoe ze de PVV behandelt. Ik kijk meer naar de inhoud”. Je gaat niet zozeer uit van de inhoud, maar van je aversie tegen de PVV (bijvoorbeeld: media-dingetje).

   2. Anna

    Nog1. SP is voor islam, moskee en massa-immigratie. Praten met Roemer over financiën is hij afwezig.

    1. Nog1

     @ Anna.

     Je bent hopeloos slecht op de hoogte. De S staat voor socialisme (je weet wel, die atheistische politieke stroming).

     De SP was de eerste (ja nog voor de CP) die tegen arbeidsmigratie was, de eerste die voor verplichte spreiding van migranten was, de eerste die in opstand kwam tegen gemeentelijke steun voor moskeeen.

 9. Ni28

  “Weet je waar zij gek zijn? In Nederland, daar geven zij je gratis veel geld en vliegtuigticket als je aankomt en je bij de juiste instanties meldt”. Zo gaan de gesprekken in de hele wereld door en de staatskas hier moet weer bijgevuld worden door weer meer belastinggeld van de burger hier. Als je vaak genoeg komt heb je een aardig inkomen. Ja, zij zijn compleet gestoord hier, dat weten wij al een tijd, helaas. En niet alleen hier. In Denemarken komt een groep zigeuners uit Slowakije zich elke vrijdag aan de grens melden na zes uur. De instanties werken dan niet meer en zij moeten tot maandag ochtend gehuisvest worden en onderhouden en met een pak geld weer weggestuurd worden. Zij verlaten de kamp dan met de worden tot volgende week, hetgeen ook gebeurd. Het Westen is inderdaad gek geworden en de oorzaak is politieke correctheid. Je moet die arme mensen tenslotte helpen.

 10. Nog1

  Dit probleem zien we zelfs met (aspirant) EU-landen. De oplossing is zo verschrikkelijk eenvoudig dat geen mens kan begrijpen dat dit nog gebeurd.

  Gewoon geen geld meegeven.

  Wat Marokko/Algerije betreft zit er wel een addertje onder het gras. Deze landen werken niet mee aan gedwongen terugkeer. Dat betekent in de praktijk dat zonder de premie de ‘asielzoekers’ niet terug kunnen en hier als illegaal verder leven.

  1. Sniper666

   @Nog1

   U gaat gelijk op uw rug liggen als de exportlanden moeilijkheden maken bij terugkeer “asielzoekers”. Indien deze landen niet meewerken dwingen we ze gewoon, toch?

   1. Nog1

    @ Sniper

    Ten eerste ga ik niet op mijn rug liggen, ik stel alleen dat er een praktisch probleem aan verbonden is.

    En hoe stel je dat voor, Marokko ‘dwingen’?

    1. Sniper666

     @Nog1

     Jawel, doet u wel. U geeft bij voorbaat al toe als die “asielmens exporteurs” hun handel niet terug willen.

     Marokko dwingen is een eitje. Stop de veren tussen Marokko en Spanje maar eens een maandje. En stop het overmaken van alle uitkeringen richting Marokko vanuit de EU. Kijken wat er overblijft van hun houding.

     1. Nog1

      @ Sniper

      Dat laatste (uitkeringen stopzetten) hebben we al eens geprobeerd. Vervolgens nam Marokko wraak door geen vermogensgegevens meer te geven aan de Nederlandse overheid. Daardoor konden wij niet langer het onroerend goed ed belasten.

      Marokko was dus niet zo onder de indruk. Het bleek ook nog eens financieel nadelig voor onszelf te zijn en uiteindelijk hebben we er dus maar van afgezien.

      En de eerste oplossing is een beetje raar…er varen geen veren tussen Nederland en Marokko, en waarom Spanje ze tegen zou houden moet je nog eens uitleggen.

     2. Nog1

      @Sniper

      En wat jioj EU subsidies noemt is feitelijk een afkoopsom voor Marokko. In ruil voor dit geld houdt MArokko de migranten vanuit sub-Sahara tegen.

      Niet betalen beteklent dat de migratiestroom Marokko-Spanje op die van Libië-Italië gaat lijken.

      In dit kaartspel heeft Marokko alle troeven. Vandaar dat het dwingen van jou zo problematisch is.

  2. Anna

   Nog1. VVDer Dijkhoff kan ze zogenaamd niet uitzetten. Maar met een half jaar salaris wel. Voor onze ouderen heeft deze regering van PvdA/VVD geen cent. Voor niet westerse moslimmannen en hele families levenslang miljarden op de plank.

   1. Nog1

    @ Anna

    Nee, ook met geld kan hij ze niet uiotzetten. Maar met dat geldt zij ze beried vrijwillig te vertrekken.

    Onze ouderen zijn de rijkste groep Nederlanders. Sterker nog, ze zijn de rijkste groep ouderen uit de wereldgeschiedenis. Dat gaat idd niet om centen maar tientallen miljarden. Alleen de AOW al 37,5 miljard. (Ter vergelijking, de bijstand kost minder dan 5 miljard)

    1. Ni28

     Onze ouderen zijn de rijkste groep Nederlanders. U bent duidelijk niet oud maar jong genoeg om te beseffen wat uw ouders voor u gedaan hebben om een mooie jeugd te hebben en wat dat heeft gekost. En voor hun levenslange werk worden zij nu al tien jaar kaalgeplukt. En iedereen is rijker dan in de middeleeuwen niet alleen de ouderen. Zit u soms in de regering of praat u alleen mee?

     1. Nog1

      @ Ni28

      Mijn grootmoeder heeft nooit een dag gewerkt, maar wel30 jaar AOW ontvangen. En dat geldt voor de meeste vrouwen van haar generatie voor wie betaald werk een uitzondering was. Mijn moeder heeft 15 jaar gewerkt en krijgt dus ook langer AOW dan dat ze premies betaald heeft. Mijn vader ging met pensioen op zijn 58e.

      Toch hebben ze nu een inkomen dat hoger ligt dan het modale inkomen. Een politieagent met 2 kinderen moet het met (veel) minder doen. Maar hij betaalt fors mee aan het inkomen van mijn ouders. Lekker sociaal…

      Als ik tot de jongeren had behoord was ik geemigreerd om deze val te ontlopen. Gelukkig ben ik ook niet meer piep en ga straks lekker profiteren van al die jongeren die te dom zijn om in actie te komen.

     2. Houtlijm

      Nog1 beweert dat de AOW (daar heeft hij het over in zijn reactie) hoger ligt dan het modale inkomen en meer dan een agent verdient. Dit is een leugen. Netto ontvangt een getrouwd AOW-echtpaar 1.490,- euro en het modale inkomen is netto 2.021,- netto. Dat deze agent meebetaalt aan de AOW is niet meer dan logisch want het is een omslagstelsel. Babyboomers die vanaf hun 20e gingen werken hebben 45 jaar premie betaald en dus volledig recht op hun staatspensioen. Dat is inderdaad lekker sociaal ja…

 11. Sniper666

  @Nog1

  Zoals ik al dacht, u gaat meteen op uw rug liggen…

  1. Nog1

   @Sniper

   Ik zoek een oplossing. Een echte die je kunt uitvoeren, en niet een gefantaseerde die leuk klinkt maar neer komt op niets doen en op je rug gaan liggen.

   1. Sniper666

    @Nog1

    Er zijn vast dingen te bedenken. Het is waar dat we voor veerdiensten onderbreken de medewerking van Spanje nodig hebben. Maar aan de andere kant, NL heeft Spanje toch ook geholpen. Dus we mogen ook wat terug verwachten. Dit terzijde zullen er wel andere slimme opties zijn.

    1. Nog1

     @ Sniper

     Ik denk dat het eenvoudiger is om dit soort gevallen wat stipter in vreemdelingendetentie te houden. Als men via via in Marokko hoort dat men geld krijgt, maar dat men wel eerst moet zitten, dan dempt dat het enthousiasme.

     Ook moet men het onvoorspelbaar maken; de ene keer wel een vergoeding, een andere keer niet.

     De combinatie betekent dat men een gok neemt als men komt; misschien krijgt men geld, misschien niet. Zeker is dat men een tijdje vastzit.

     ps; De grens Spanje Marokko is op land (Ceuta en Melilla) waardoor het tegenhouden van veerdiensten weinig nut heeft.

     1. Sniper666

      @Nog1

      Kijk, de ideeën komen vanzelf, heel goed begin. Ceuta en Mellila zijn geheel omheind daar komt weinig meer door. Ik doel op de veerdiensten tussen Marokko en Spanje (of andere EU landen). Alles uitkammen wat via die diensten gaat zou al heel erg helpen.

 12. Wachteres

  En het zou me niet verbazen als de Marokkaantjes – wanneer het geld op is – terug gaan voor de volgende ronde, desnoods onder een andere naam.

  Als zij slim zijn, hoeven ze nooit meer te werken. Of alleen maar een beetje bijklussen.

  Twee keer per jaar met vakantie naar Nederland en je zit snor.

  Het verstand van de Nederlandse regering is, sinds we bij de EU zitten, volledig op de loop.

  1. Nog1

   @ Wachteres

   Een andere naam is niet genoeg. Ze hebben ook andere vingerafdrukken nodig. De reghistratie verloopt nl via de vingerafdrukken.

   Overigens mogen ze na terugkeer Nederland niet meer in en krijgen een gevangenisstraf als ze zich daar niet aan houden.

   1. Wachteres

    Ach, dan stuur je toch je zoon of je broer, Nog1.

    Het zal me trouwens meevallen als er via vingerafdrukken geregistreerd wordt.

    Volgens mij wil de regering – en de EU – dat we ons geld uitdelen aan ‘zieluge mensen’ uit het Midden-Oosten.

   2. toetssteen

    @Nog1
    Morgen invoeren! De meute (zonder speciale status) moet nu bij het binnenkomen zijn duimafdrukken achterlaten bij de douane. (de mijne staan op de speciale status).
    Rondje kan alzo maar 1 maal gemaakt worden en indien ongewenst, zit de persoon in kwestie zo weer op het vliegtuig retour. En niet betaald door de overheid!

    1. Nog1

     @ Toetsteen

     Het is al lang ingevoerd.

     En de kosten voor de terugreis zijn voor de luchtvaartmaatschappij die vergeten is de inreisrechten van zijn passagiers te checken.

 13. H.Vaes

  De regering betaald veel geld voor….minder….minder…minder….Marokkanen…….
  Nu begrijp ik ook waarom Wilders wordt aangeklaagd voor …minder…minder…minder… Marokkanen….
  Hij had moeten zeggen….Wij willen veel geld uitgeven om …minder…minder…minder…Marokkanen in ons land te hebben.

 14. Anna

  Heel vreemd. VVDer Dijkhoff beweert dat hij ze niet kan uitzetten. Maar kennelijk is dat met een half jaarsalaris wel mogelijk. Grenzen potdicht!

  1. Nog1

   @ Anna

   Dan worden ze niet uitgezet maar gaat men vrijwillig.

 15. Anna

  Nog meer uit Marokko.Mijn hemel.

 16. Anna

  Onze oudjes worden niet voor niets door deze regering zo slecht behandeld. Miljarden moeten naar bewoners uit niet westerse landen. Onze oudjes zijn niet gewend hun mond open te doen.

 17. Ruud562

  En daarom, daarom moeten de grenzen potdicht, zodat we daar al die lui kunnen tegenhouden! Precies zoals Wilders, die ja, het altijd aangeeft!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.