Nieuwe ontwikkelingen om water te besparen gedeeld door de loodgieter Alkmaar

Geen categorieokt 12 2016, 7:00
Water gebruiken we in huis vaak zonder na te denken. Hoewel de meeste mensen wel actief bezig zijn om elektriciteit en gas te besparen, gaat deze stelling meestal niet op voor het besparen van water. Waarom zou je ook? Water is goedkoop en overal aanwezig.
Hoewel dit nu nog het geval is zou dit in de toekomst weleens kunnen veranderen. Vers water bronnen zijn dalende en de kosten voor het zuiveren van water worden steeds hoger. Wanneer je in huis water kan besparen draag je daarom bij aan een beter milieu. Bovendien zullen deze waterbesparende maatregelen ook voor een steeds grotere besparing van geld gaan zorgen. Gelukkig is het volgens de loodgieter Alkmaar helemaal niet moeilijk om water te besparen wanneer je gebruik maakt van deze nieuwe ontwikkelingen.
Water hergebruiken in je woning
Voor alle activiteiten in huis waarvoor water vereist is gebruiken we schoon kraanwater. Dit water is zo zuiver dat het ook drinkbaar is. Het is echter helemaal niet nodig om voor alle activiteiten water van deze kwaliteit te gebruiken. Niemand zou een immers wc doorspoelen met flessen bronwater. Toch is dit wel wat we doen wanneer we schoon kraanwater gebruiken voor het doorspoelen van de wc. Een betere manier zou zijn om eerder gebruikt water hiervoor te gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om afvalwater van de wasmachine op te vangen en her te gebruiken voor het doorspoelen van de wc. Alternatief kan ook regenwater worden opgevangen en voor dit doeleinde gebruikt worden.
Efficiënter de wc doorspoelen
Het doorspoelen van een wc is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het waterverbruik in een woning. Wanneer je hier geen hergebruikt water voor gebruikt, zoals in de vorige paragraaf is beschreven, dan kan het doorspoelen nog altijd efficiënter. Volgens de loodgieter Alkmaar zijn er wc’s verkrijgbaar die op twee standen doorgespoeld kan worden. Heb je enkel een plasje gedaan dan gebruik je de optie om met minder water de wc door te spoelen. De nieuwste modellen wc’s worden met water doorgespoeld dat onder druk staat. Door deze manier van doorspoelen heb je ook een stuk minder water nodig.
Waterbesparende huishoudelijke apparaten
Huishoudelijke apparaten, zoals vaatwassers en wasmachines, verbruiken tevens een grote hoeveelheid water. Ook op dit waterverbruik besparen is echter een koud kunstje. De nieuwste apparaten zijn meestal namelijk een stuk zuiniger dan de oudere modellen. Niet alleen verbruiken nieuwe wasmachines en vaatwassers minder stroom, maar ook met water gaan deze apparaten een stuk efficiënter om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten