PostNL stuurt masturberende postbode weg

De viezerik in kwestie mag zich vanaf nu geen postbode meer noemen.

Onlangs verscheen er een boek van een postbode. Zijn naam: Viktor Frölke. Deze man was jarenlang postbode en dacht dat het leuk was om zijn memoires op te schrijven. De titel van zijn boek is dan ook ‘Dagboek van een postbode.’

Tot zover niets aan de hand. Dat zou je denken, tenminste. Helaas is Frölke namelijk a) een man die zijn werk helemaal niet serieus nam en b) een enorme viezerik. Zo schrijft hij in zijn boek dat hij post soms bewust niet bezorgde, pakjes die niet door de brievenbus konden er toch nog met geweld doorheen drukte, en soms zelfs post voor zichzelf hield. Zo drukte hij een editie van de Franse krant Le Monde achterover. Die had hij bij het Franse consulaat moeten bezorgen, maar hij vond het veel leuker om de krant zelf te lezen. En dus deed hij dat.

Misselijkmakend, natuurlijk, maar het verhaal wordt nog erger. Frölke schept namelijk ook op dat hij op zijn werk masturbeerde. Ja, dat lees je goed en nee, het lijkt me niet verstandig om daar beelden bij op te roepen in je geest.

PostNL staat bepaald niet bekend als de strengste werkgever van Nederland, maar Frölkes wangedrag gaat zelfs dat bedrijf te ver. Na publicatie van zijn boek heeft PostNL namelijk besloten om hem op non-actief te zetten.

Dat is natuurlijk een prima stap, ware het niet dat PostNL deze gek ook gewoon had kunnen ontslaan. Waarom het bedrijf dat niet gedaan heeft is mij een raadsel. Ongetwijfeld zal men deze stap verdedigen door te stellen dat er eerst een ‘onderzoek’ moet komen om te bepalen of hij die dingen allemaal echt gedaan heeft of niet. Daartoe zal hij binnenkort met zijn regiomanager praten.

Maar dat is een stap die PostNL helemaal niet hoeft te nemen. In allerlei interviews zegt Frölke namelijk trots zelf dat het een waargebeurd verhaal is. De geesteszieke postbode legt uit:

“Als rechtgeaard romancier en beroepsfantast kan ik uiteraard glashard volhouden dat ik alles uit mijn duim heb gezogen, maar dat is niet zo. Het zou ook een laffe verdediging zijn. Wie geen zin heeft in de waarheid, moet geen dagboek schrijven.”

Zelfs als Frölke het wel verzonnen heeft kan PostNL hem wat mij betreft definitief op straat zetten omdat hij het vertrouwen in het bedrijf op ongelooflijke wijze heeft ondermijnd. Geen enkel bedrijf, ook PostNL, hoeft dat te accepteren van een werknemer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. zomaar

  kan ook niet!!, een postbode die zijn zaad plant in de tuinen van de huizen waar hij post in de gleuf werpt .

  straks (als dat zaad uitkomt) stikt het de moord van postbodes .

 2. ome Bob

  wat nou weer ?

 3. ome Bob

  mag ik even vragen waar mijn reacties zijn ?

  2 in 8 minuten ??

 4. ome Bob

  moeten ze eerst nagekeken worden door zakkos giganticos ??

 5. ome Bob

  plaatst Omne bob te veel waarheden soms ?
  in een te korte tijd ?

  dat brussel het niet bij kan houden ??

  whahahaahah

  alsnog uurtje naar het strand

  doeiiii, ik hoor het wel, of niet ook goed

 6. Sniper666

  Tja de postzegels van tegenwoordig plakken slecht, en dat weet PostNL ook. Dus als ze hem ontslaan komt allles uit…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.