PSV gaat af tegen Sparta: Rotterdammers winnen met 3-1, PSV uit bekertoernooi

Het is einde oefening voor PSV in het Bekertoernooi van dit seizoen. De Eindhovenaren verloren gisteravond namelijk met 3-1 van Sparta.

Dat is natuurlijk al behoorlijk verrassend, maar waar voetbalkenners écht van geschrokken zullen zijn is dat Sparta’s overwinning volkomen terecht was. PSV, de kampioen van vorig jaar, kwam er gewoon niet aan te pas.

In de eerste helft kwam alleen Davy Pröpper in de buurt van het Spartaanse doel. Voor de rest was het kommer en kwel bij PSV. Ondertussen had Sparta al iets te vieren. De ploeg kwam namelijk op 1-0 door een goal van Bart Vriends.

Toen de tweede helft begon had PSV blijkbaar besloten om het heft dan eindelijk in handen te nemen. De ploeg zette redelijk goed druk en dwong al snel de 1-1 af. Bart Ramselaar was verantwoordelijk voor het doelpunt.

Na de gelijkmaker dacht iedereen dat PSV nu zou doorzetten en Sparta wel even zou oprollen. Dat liep net een beetje anders. Drie minuten na de 1-1 kwamen de Rotterdammers namelijk alweer op voorsprong. Zakaria El Azzouzi ontfermde zich over een afgeslagen schot en maakte de 2-1.

Ongelooflijk genoeg werd PSV daarna nog steeds niet wakker. Of, misschien beter gezegd: wellicht dat ze het gewoon niet kónden. Sparta was de betere ploeg en kwam uiteindelijk geheel terecht op 3-1 via Loris Brogno.

Het was een verdiende overwinning voor de rood-witten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.