Goed zo: OM zegt tegen jank-Marokkaantjes dat ze geen recht op schadevergoeding van Geert Wilders hebben

Geen categorieokt 26 2016, 9:00
Het Openbaar Ministerie vervolgt Geert Wilders weliswaar voor zijn controversiële uitspraak over minder, minder, minder Marokkanen, maar dat betekent niet dat de PVV-leider opeens aangeschoten wild is.
Een groep van 40 Marokkanen gebruikt het proces tegen Geert Wilders om snel en gemakkelijk wat extragratis geld voor zichzelf te verdienen. Zij hebben een schadeclaim ingediend tegen de PVV-leider voor 500 euro per persoon. In totaal heb je het dan dus over 20.000 euro dat Wilders even zou moeten overmaken aan de 'slachtoffers' van zijn uitspraak. En ja, zo diep zijn we in Nederland blijkbaar gezonken tegenwoordig, dat je 'slachtoffers' kunt maken door iets controversieels te zeggen.
Hoewel het OM al jaren naar een excuus op zoek is om Wilders te vervolgen vinden zelfs de aanklagers de claim van de jank-Marokkanen wat al te ver gaan:

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat de Marokkanen simpelweg geen recht hebben op schadevergoeding en adviseert de rechtbank daarom de claims af te wijzen, bevestigt een woordvoerder tegen de krant.

Het slechte nieuws? De rechtbank beslist wat het met de schadeclaim doet, niet het OM. Het goede nieuws is dat de rechtbank het OM om advies had gevraagd. Normaal gesproken weegt de mening van het Openbaar Ministerie dan ook erg zwaar. De kans dat de rechtbank hier niet in meegaat lijkt me uiterst klein.
Voor Wilders is dat natuurlijk niet meer (maar ook niet minder) dan een pleister op de wond. Het belangrijkste is voor hem dat hij de strafzaak zelf wint. Doet hij dat niet, dan komt hij alsnog diep in de problemen te zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten