PSV gaat af tegen Sparta: Rotterdammers winnen met 3-1, PSV uit bekertoernooi

PSV gaat af tegen Sparta: Rotterdammers winnen met 3-1, PSV uit bekertoernooi

Het is einde oefening voor PSV in het Bekertoernooi van dit seizoen. De Eindhovenaren verloren gisteravond namelijk met 3-1 van Sparta.

Dat is natuurlijk al behoorlijk verrassend, maar waar voetbalkenners écht van geschrokken zullen zijn is dat Sparta's overwinning volkomen terecht was. PSV, de kampioen van vorig jaar, kwam er gewoon niet aan te pas.

In de eerste helft kwam alleen Davy Pröpper in de buurt van het Spartaanse doel. Voor de rest was het kommer en kwel bij PSV. Ondertussen had Sparta al iets te vieren. De ploeg kwam namelijk op 1-0 door een goal van Bart Vriends.

Toen de tweede helft begon had PSV blijkbaar besloten om het heft dan eindelijk in handen te nemen. De ploeg zette redelijk goed druk en dwong al snel de 1-1 af. Bart Ramselaar was verantwoordelijk voor het doelpunt.

Na de gelijkmaker dacht iedereen dat PSV nu zou doorzetten en Sparta wel even zou oprollen. Dat liep net een beetje anders. Drie minuten na de 1-1 kwamen de Rotterdammers namelijk alweer op voorsprong. Zakaria El Azzouzi ontfermde zich over een afgeslagen schot en maakte de 2-1.

Ongelooflijk genoeg werd PSV daarna nog steeds niet wakker. Of, misschien beter gezegd: wellicht dat ze het gewoon niet kónden. Sparta was de betere ploeg en kwam uiteindelijk geheel terecht op 3-1 via Loris Brogno.

Het was een verdiende overwinning voor de rood-witten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties