Rechtbank gaat vrolijk door Wilders te vervolgen: “Vervolgd om wat miljoenen mensen vinden!”

Het opjagen van de PVV-voorman is nog maar net begonnen.

Schrijf het maar alvast in je agenda: op 31 oktober gaat dan toch echt het proces tegen Geert Wilders van start, dat hem aan zijn broek gehangen werd na zijn uitspraak om “minder Marokkanen” in 2014. Hij en zijn advocaat hadden eerder gepleit voor het staken van dit proces, vooral op grond van hun bewering dat dit niets minder is dan een politiek proces, bedoeld om Wilders de mond te snoeren. En laten we wel wezen: dat is het natuurlijk ook gewoon. Ik zal de laatste zijn die zich in al te positieve bewoordingen uitlaat over deze man, maar één recht is hem onontvreemdbaar: zijn recht om te zeggen wat hij wil. De manier waarop hij daadwerkelijke problemen aan de kaak stelt in Nederland is uniek, en dat is iets wat ik wel aan hem kan waarderen. Helaas is het vaststellen van problemen nog maar de eerste stap. De tweede stap, het komen met serieuze oplossingen, is helaas niet aan hem besteed, en dan houdt het wat mij betreft al snel op.

Zijn politiek incorrecte manier van spreken is onze elite helaas een doorn in het oog, en daarom is alles op alles gezet om dit proces door te laten gaan. En ze hebben hun zin gekregen: de rechter heeft alle zes argumenten tegen de zaak naast zich neergelegd. En dat is een kwalijke zaak. Één van de punten die zijn advocaat naar voren schoof was dat Wilders zijn uitspraken deed als politicus, en niet per se als individu, en dat een zaak tegen Wilders dus eigenlijk een zaak tegen de PVV is. Daar ging de Haagse rechtbank dus niet in mee, maar merkwaardig genoeg sprak zij zichzelf al snel tegen. Een ander argument was dat andere politici wél soortgelijke dingen kunnen zeggen, zoals Mark Rutte onlangs deed toen hij “Pleur op” zei bij Zomergasten. Volgens de rechtbank zit er echter een verschil tussen hoe Rutte het zei en hoe Wilders het zei: die eerste deed dat in een niet-politieke omgeving (te gast bij een televisieprogramma) en de PVV’er tijdens een politieke bijeenkomst.

Dus wacht even: in het eerste geval zegt Wilders iets écht niet als politicus, en in het tweede geval juist wel? Het is duidelijk dat de rechtbank weer een met twee maten meet. Voor de duidelijkheid: ook Mark Rutte dient absoluut niet vervolgd te worden om wat hij te zeggen had tijdens zijn TV-optreden. Of je het nou met hem eens bent of niet, je moet gewoon kunnen zeggen wat je wilt, en niet de hele tijd moeten uitkijken of je niemand op zijn zielige teentjes trapt. Het Openbaar Ministerie wenst echter de Nederlandse cultuur van ‘zeggen waar het op staat’ te vernietigen door een precedent te scheppen met haar gewenste veroordeling van Wilders. Daar had hij zelf dit over te zeggen:

Maar wat zou het: zelfs als niemand het met hem eens zou zijn, dan nóg heeft hij het recht om zijn uitspraken te doen. Helaas komen daar de duistere kanten van de democratie al snel naar voren: als maar genoeg mensen zich beledigd voelen, dan wordt er wel tegen opgetreden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. H.Vaes

  Minder…minder….minder….kut Marokkanen…….die vernederd moeten worden en ook nog een monopolie op geweld hebben…
  Marokkanen die vernederd moeten worden……..
  Geachte rechters……Hier ligt een taak voor U om Wilders snel vrij te spreken en hem in het gelijk te stellen…..
  Want dan zullen er voor Oudkerk…minder kut Marokkanen zijn….en hoeven er volgens de pvda minder Marokkanen vernederd te worden….en dan zal Speklap ook tevreden zijn omdat er dan minder Marokkanen zijn die een monopolie op geweld hebben .
  Het zou goed zijn voor Nederland en ieder zijn zin.
  Mijn stem gaat onvoorwaardelijk naar de PVV.

  1. toetssteen

   @Vaess
   Mooie PvdA mix!

 2. Wim

  Mooi stukje Goebbels strategie met wat Freislers in de hoofdrol.

 3. Sarko

  Mijn stem gaat absoluut niet naar volksverlakker Geert.
  Maar het is te gek voor woorden deze rechtszaak maar hij krijgt onherroepelijk vrijspraak.
  Zoveel vertrouwen heb ik wel in onze rechtsstaat.
  En wie lult dat men Geert de mond wil snoeren is niet goed bij zijn hoofd.
  Geert is geen gevaar voor de gevestigde politiek, daar heeft die verlakker zelf wel voor gezorgd.
  Man man wat een druiloor, partij heeft zoveel potentie en Geert…….

  1. Ali Yas

   De PVV zou nul potentie hebben zonder Geert.

   1. Sarko

    Laat islam gebeuren eens achterwege en kijk naar het verdere programma van de PVV.
    Dat is overwegend links en kijk daar is het alternatief voor o.a PVDA-SP
    In het laatste interview van Geert gaf hij aan dat de islam een breekpunt is ……
    M.a.w ik mijn zin en anders niet.
    Wie verneukt hij nu ………..

   2. Wouters

    Geheel mee eens. Treurig eigenlijk.

  2. Vabis

   Blijf jij nu maar lekker op die hansworst SP stemmen, figuren zoals jij kan men bij de PVV missen als kiespijn!

   1. Sarko

    Tja de PVV in huidige opzet stort op den duur in, net zoals de partij van Pim.
    Een partij die niet of nauwelijks op gemeentelijk nivo werkt en zelfs daar waar hij wel aanwezig is zich onmogelijk maakt.
    Idem Provinciaal, nergens in een coalitie.
    Strategie van Geert is om te huilen.

  3. poldi

   Sarko, je bent doorweekt met een niet te verwijderen anti-Wilders saus.
   Over obsessief gedrag gesproken !

   1. Sarko

    Hhahaha Poldi zet je toch niet zo voor lul.
    Mij verwijten van obsessief gedrag, …

    1. poldi

     Ja Sarcootje, ook in het verleden reageerde je als een afgerichte Pavlov-hond zodra je maar ergens de naam Wilders en/of PVV zag staan.
     Dan droop het kwijl al uit je bek.
     Ondanks diverse psychiatrische behandelingen en een verscheidenheid aan pillen mocht het jammergenoeg niet baten.
     Sterkte !

   2. Peter Selie

    Het is onmogelijk discussiëren met iemand, die zegt de waarheid niet te zoeken, maar deze reeds te kennen.

    — Romain Roland

 4. Sniper666

  Uiteindelijk gaat het om VVMU, en de grenzen ervan. Wilder zou zijn voordeel kunnen doen door aan doorsnee NL te laten zien hoe er met twee maten gemeten kan worden in NL. Mooi ook, electoraal gezien.

 5. Wim

  Het Tomaatje is weer in de war met Roemer.

  1. Sarko

   SP zit op gemeentelijk en provinciaal niveau in veel coalities.
   Dat betekent water bij de wijn doen en toch proberen zoveel mogelijk standpunten van je eigen partij te verwezenlijken.

   1. Wim

    Hoe kan zo vel rode tomaten partijtje aan komen met de totaal kleurloze Roemer.

    1. Sarko

     Typisch, ben ik kritisch op Geert begint Wim72 over Roemer.
     Geert is je man, ontkracht mijn visie betreffende Geert en verval niet in -ja maar hunnie-

     1. Wim

      Ja mag dat niet dan. Maar je zit goed,eerdaags maakt het blonde zaad van Jan weer de dienst uit. Dat wordt dan weer niets met mee regeren. Waarom zou ik jou visie moeten ontkrachten ,want gelul in de ruimte is moeilijk te ontkrachten.

  2. Wachteres

   Voordat een politieke patij er met het grootste deel van mijn salaris vandoor ging.

   Meestal wordt de partij-elite er beter van.

   1. Sarko

    Partij elite- in het EP zitten 4 PVV leden hun zakken te vullen (250000 euro per jaar) onder het mom -van binnen uit bestrijden wij de EU.
    Ondertussen zit de PVV met een bijna lege kas.
    De rechtszaak tegen Wilders is dan weer een meevaller – met een beetje geluk (met geert weet je het nooit) graties reclame voor de partij 🙂

    1. Wim

     Volgens mij is hun salaris net zo hoog als die van de SP.
     Ja en wat zou dat dat ze met een lege kas zitten ,beter dat dan je leden bestelen met z.g. meepraten en je mensen het halve salaris afpakken. Vergeet niet dat de belastingbetaler met het belasting voordeel van de SP politici veel duurder uit is om dat het een z.g. schenking (verplicht ander geen Jop bij de SP)is ,dus de kas vullen over de rug van de belastingbetaler. Geld wat weer tekort komt voor belangrijker zaken in plaats van de tomatensoep kom te vullen

     1. Sarko

      Het is geen stelen Wim72.
      Het is een regeling die men weet als men bestuursfunctie krijgt.
      Maar ik geef je de verzekering dat er binnenkort iets op dat gebied gaat veranderen.(al eerder aangegeven wim72).
      Maar het zal niet gebeuren zoals bij de PVV .. de zakkenvullers in het EP die lachend hun middelvinger opsteken naar hun kiezers

 6. Ni28

  Je kunt deze proces zien als wraak van de rechters voor het eerste proces. Mocht Wilders voor deze uitspraak veroordeelt worden dan is het hek van de dam. Want er zijn uitspraken genoeg en nog erger van anderen maar onder andere kleur. Het getuigd van grote mate van hypocrisie als deze dan vrij uit komen. Het is een smakeloze hetze tegen de persoon van Wilders en men is bang voor het groeien van zijn partij. Mogelijk gaat dit proces averechts werken en dat zou mooie ontwikkeling voor de politiek correcte rechtspraak in Nederland.

  1. Sarko

   Wraak van de rechters ?
   Ni28, je bent ff de weg kwijt.

   1. Ni28

    Ik niet, de rechters wel.

 7. WWW

  Vreemd dat de schrijver van dit artikel zegt dat Wilders niet met werkbare oplossingen komt. Misschien weet hij niet wat Wilders indertijd zei over de Marokkanen kwestie.
  Meer vrijwillige remigratie, een stop op het toelaten van vluchtelingen/immigranten uit islamitische landen, en het terugsturen van criminele Marokkanen. Dit zijn alle 3 oplossingen die echt te verwezenlijken zijn.
  Dat de pers aan het framen gaat en alleen de uitspraak over minder Marokkanen laat zien, maakt hen juist tot verdachte die verschillende culturen tegen elkaar opzet.

  1. Ni28

   Dit zijn allemaal oplossingen die men niet wilt horen, dat is het hele probleem. Nu de Visegrad landen bedongen hebben dat de migranten quota van tafel is, althans voor hen, Zullen andere landen zich ook afvragen waarom wij dan wel. Nederland waarschijnlijk als laatste want de braafste van de klas.

 8. nienke

  Dat ze in Den Haag met Isis vlaggen demonstreren en keihard roepen Joden aan het gas dat kan en mag in dit klote land maar minder marokkanen mag niet dan kom je voor het gerecht.
  Ze zullen hoe dan ook deze politicus zo tergen en de vuilste spelletjes met hem spelen en dat heet vrijheid van meningsuiting, het hangt ervan van af wie wat zegt, de ene kan alles zeggen en de andere wordt geacht z’n eigen mening waar velen niet mee eens zijn voor zich te houden.
  Met andere woorden je mond wordt gesnoerd omdat je een ander mening hebt dan het linkse tuig.
  Eens zal hij z’n gelijk krijgen dat ons land binnen niet al te lange tijd naar de verdoemenis gaat.

 9. Beukman

  Als ik een complotgekkie was geweest zoals zovelen op deze site, dan had ik nu beweerd dat degenen die een klacht tegen Wilders hebben ingediend wat heeft geleid tot dit proces, door diezelfde Geert hiertoe zijn betaald om dit te doen. Het zal de grijzende voorman van de PVV immers geen politieke windeieren leggen.

  1. Anna

   PVV moet kapot van zijn tegenstanders.

   1. Beukman

    Nou en?

  2. Theo345

   Zeg eens eerlijk, Beuk. Vind jij het terecht dat dit Wilders-proces, dat naar verwachting drie maanden kan duren, gevoerd wordt?
   Is de inbreuk op onze rechtsorde zo groot dat dit nodig en zinnig is?

   1. Beukman

    Dat is een vraag met twee kanten.
    Natuurlijk moet dit proces worden gevoerd; anders zou de rechtsstaat zichzelf niet serieus nemen.
    Maar wmb wordt Wilders vrijgesproken. Dat schept dan ook meteen duidelijkheid voor de toekomst.

    1. Theo345

     We zijn het toch meer eens dan je soms zou denken.

     1. Beukman

      Wist ik hoor.

 10. Peter Selie

  Een leider is de naam niet waard als hij het niet aandurft soms alleen te staan.

  -Henry Kissinger

 11. toetssteen

  Even een opmerking: Wilders stelde drie vragen, het was aan het publiek wat het antwoord was. Het cruciale schijnt hem te liggen in: gaan we regelen…..
  Mja. Gezien de 1950 euro bonus voor Marokkanen die via de vluchtroute in Nederland terecht zijn gekomen, en de wat hogere bonus voor mensen die hier al geruime tijd wonen, maar niet aarden, dan is zulks prima te ‘ regelen’.

  Verder prima column.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.