Rechtsextremistische Duitser schiet vier agenten neer in Beieren

Geen categorieokt 19 2016, 13:00
Met de opkomst van de Radicale Islam in Europa lijkt er helaas ook een andere vorm van extremisme op te bloeien: het rechtsextremisme.
In sommige gevallen wordt die term veel te gemakkelijk gebruikt voor een ieder die kritiek durft te uiten op het opengrenzenbeleid van de meeste Europese overheden en het gebrek aan integratie van nieuwkomers. Zo werd Pim Fortuyn geheel onterecht neergezet als een neo-nazi, wat de beste man absoluut niet was.
Helaas zijn er wel échte neo-nazi's... en het lijkt erop dat zij steeds mondiger en actiever worden. Case in point:

Vier politieagenten zijn vandaag in het Zuid-Duitse Georgensgmünd, niet ver van Neurenberg, neergeschoten door een zogenoemde Duitse 'Rijksburger'. De Beierse politie was uit op de wapens van de 49-jarige extremist. Volgens Duitse media zijn twee agenten zwaargewond geraakt, van wie een in levensgevaar verkeert. Twee anderen raakten lichtgewond.

Een Rijksburger is een Duitser die de landsgrenzen van 1937 erkent -- jawel, die van onder Hitler -- en niet de huidige grenzen. Ook wijzen ze de democratie en de Duitse grondwet af en ontkennen ze in de meeste gevallen dat de holocaust ooit heeft plaatsgevonden.
Met andere woorden, het zijn gewoon nazi's.
In Europa moeten we ervoor waken dat we uit woede over het terrorismegevaar en de integratieproblematiek niet doorslaan en zélf een intolerante, fascistische ideologie omarmen. Ja, de Radicale Islam moet bestreden worden, maar dat kan alleen effectief gebeuren -- en dat is alleen nuttig -- als wij vasthouden aan onze liberale kernwaarden. Fascisme bestrijd je nooit met fascisme: je bestrijdt het met democratie en vrijheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten