Rechtsextremistische Duitser schiet vier agenten neer in Beieren

Met de opkomst van de Radicale Islam in Europa lijkt er helaas ook een andere vorm van extremisme op te bloeien: het rechtsextremisme.

In sommige gevallen wordt die term veel te gemakkelijk gebruikt voor een ieder die kritiek durft te uiten op het opengrenzenbeleid van de meeste Europese overheden en het gebrek aan integratie van nieuwkomers. Zo werd Pim Fortuyn geheel onterecht neergezet als een neo-nazi, wat de beste man absoluut niet was.

Helaas zijn er wel échte neo-nazi’s… en het lijkt erop dat zij steeds mondiger en actiever worden. Case in point:

Vier politieagenten zijn vandaag in het Zuid-Duitse Georgensgmünd, niet ver van Neurenberg, neergeschoten door een zogenoemde Duitse ‘Rijksburger’. De Beierse politie was uit op de wapens van de 49-jarige extremist. Volgens Duitse media zijn twee agenten zwaargewond geraakt, van wie een in levensgevaar verkeert. Twee anderen raakten lichtgewond.

Een Rijksburger is een Duitser die de landsgrenzen van 1937 erkent — jawel, die van onder Hitler — en niet de huidige grenzen. Ook wijzen ze de democratie en de Duitse grondwet af en ontkennen ze in de meeste gevallen dat de holocaust ooit heeft plaatsgevonden.

Met andere woorden, het zijn gewoon nazi’s.

In Europa moeten we ervoor waken dat we uit woede over het terrorismegevaar en de integratieproblematiek niet doorslaan en zélf een intolerante, fascistische ideologie omarmen. Ja, de Radicale Islam moet bestreden worden, maar dat kan alleen effectief gebeuren — en dat is alleen nuttig — als wij vasthouden aan onze liberale kernwaarden. Fascisme bestrijd je nooit met fascisme: je bestrijdt het met democratie en vrijheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ni28

  Extremisme roep een ander extremisme op. Misschien is nu beter zichtbaar waar extremisme voor staat.

 2. zomaar

  zeker moeten wij er voor waken dat de tijden van weleer terug komen, toch in deze tijd wordt het klimaat geschapen om zulke extremen tot nieuw leven te wekken .

  je kan nog mag niet van de een extremisme goedkeuren en laten , en het anderen ander ideologie toch van gelijke strekking afkeuren .

  dan ga je als overheid zorgen dat een burgeroorlog vlugger komt dan je lief is , door ongelijkheid in benadering en behandeling zet je immers kwaad bloed, en wat is belangrijker kwaad bloed kweken onder je eigen bevolking of ruim 80% van de moslims retour zenden , immers 80% van de hier levende moslims zijn in meer of minderen maten extremist .

  1. umhz

   je kan nog mag niet van de een extremisme goedkeuren en laten , en het anderen ander ideologie toch van gelijke strekking afkeuren.

   Kunt u ook aangeven welk extremistme in Nederland wordt goedgekeurd.
   Ik heb het namelijk nog nooit gehoord of gelezen.
   Mogelijk heeft u andere nieuwsbronnen.

   1. zomaar

    en ja hoor daar is ie weer !, het extremisme van de islam keurt men hier goed , zo goed zelfs dat de politiek geen standpunt wil innemen , als er extremistische moslim predikers uitgenodigd worden door moslim organisaties , om te komen prediken .

    en hier zie (lees) je het verschil , jij zit uit de linkse fabeltjeskrant te lezen, en anderen volgen al jaar en dag de anderen kranten .

    tja uit de linkse fabeltjeskrant haal je niet het nieuws , wat belangrijk is .

    1. umhz

     Helaas vergeet u te melden welke nieuwsbronnen u raadpleegt.
     U bestempelt radicale moslimpredikers als extremist.
     Mag, maar hoe noemt u de hier aanwezige reageerders, welke een soortgelijke boodschap hier verkondigen. Totale onverdraagzaamheid en geweldadig ingrijpen? Noemt u zeker heel anders.

   2. Norman Corinth

    Het gevaar van extreemrechts wordt onderschat en soms zelfs gebagatelliseerd. De concrete slachtofferaantallen van extreem-rechts ondersteunen deze misvatting echter niet.

    1. Floris

     Daar hebben we de nick-kameleon weer. Wat is deze keer de reden van je nieuwe naam, Simon? Vond je Stankkwibus te hard stinken?

     1. Norman Corinth

      Ik zie dat de Enigma-variaties hier het grijsgedraaide muziekstuk is. Ik heb niet de behoefte daarin mee te neuriën.
      Van Elgar vind ik alleen de Sea Pictures verdienstelijk.

    2. Wachteres

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_stenen_bruidsbed

     Simon is blijkbaar een liefhebber van Harry Mulisch of van de door Mulisch geschapen persoon Norman Corinth.

     1. Floris

      Simon komt graag belezen over. Dat heeft hij gemeen met al die andere bekakte linkse ‘cultuurminners’.

      Dat diezelfde wannbe-intellectuelen de nederlandse cultuur in rap tempo aan het afbreken zijn komt niet in ze op.

 3. umhz

  Vaak vind ik de verslaggeving op dit blog behoorlijk gekleurd.
  Deze keer moet ik zeggen: ik ben het met de schrijver eens.

 4. ikweetwatikwil

  Vieze ouwe kerels die een kindbruidje willen . Vieze kerels die vier vrouwen willen en hebben. moslims die Joden en Homo’s in elkaar slaan. Bewaking op Joodse scholen. Terreur wijken in de grote steden. Suikerfeesten in plaats van kerstbomen. s, Avonds kan een vrouw amper alleen over straat. Dan heb ik het nog niet gehad over die graaiende handen die niet van kinderen af kunnen blijven in een zwembad. Natuurlijk, voor de bühne roept Nederland, tjonge dat kan toch niet maar……wen er maar aan. umhz is dat eerst voldoende ? De grote slag komt nog wel.

 5. Peter Selie

  Het boek de nazi achtergronden van Brussel

  Wat u altijd wilde weten over de ‘EU te Brussel’ – Maar niemand u durfde te vertellen!

  Dit boek vertelt een verhaal, waar vele lezers, om duidelijke redenen, in eerste instantie bezwaren tegen hadden. Met als argument dat als de diepgaande historische informatie, die in dit boek is vastgelegd, waar zou zijn. Zij er vanzelfsprekend eerder over gehoord zouden hebben.

  Met dit in gedachten menen wij, als schrijvers, de verantwoordelijkheid te hebben de lezers aan te moedigen niet alleen dit boek te lezen, maar ook de bronnen en documentatie te bestuderen, die onder aan de bladzijden worden gegeven.

  Bijna driekwart eeuw lang werd de wereld verteld, dat de Tweede Wereldoorlog (WO II) werd veroorzaakt door een krankzinnige (geesteszieke heet dat tegenwoordig), Adolf Hitler en zijn aanhang van racisten, de Nazi’s. De feiten zijn, dat WO II een veroveringsoorlog was ten gunste van het chemie, olie en farmaceutisch kartel. Met als doel bezit te krijgen over de miljarden dollar-afzetmarkt op de zich ontwikkelende terreinen van gepatenteerde chemische producten.

  Lees hier verder… >>>>> http://old.relay-of-life.org/nl/chapter.html

  Democratie verandert in dictatorschap
  Hoe de Europese Unie wordt gestuurd door de belangen van
  grote industriële bedrijven
  Uitvoerende Macht
  • President
  • Regering
  Wetgevende Macht
  • Parlement
  Stem Stem
  Het Volk
  De EU in Brussel presenteert zich naar de wereld als een schitterend
  voorbeeld van democratie in de 21e Eeuw. In werkelijkheid is dit
  wel heel ver verwijderd van de waarheid.
  In een echte democratie is alle macht bij het volk. Het principe van
  de driedeling van machten van een regering – wetgevende macht,
  juridische macht en uitvoerende macht – maakt een controle mogelijk
  en een tegenwicht tegen misbruik. Dit principe is wereldwijd
  aangenomen, nadat de mensheid er duizenden jaren lang voor had
  gestreden.

  1. umhz

   Zeg Peterselie
   Heeft u ook een recept van andijvie met een peterseliesausje uit het tijdperk van Oldenbarnevelt?

   1. Sarko

    Hahahaha humor @umhz

   2. Sarko

    Doe bewust geen smiley’s voor etenstijd- goed van mij Peter of niet dan,-

   3. ome Bob

    heb jij die ouwe SS jasjes van je vader
    nog hangen eigenlijk Hutten ??

    of heb je die uitgedeeld de laatste keer bij de DDS vergadering ?

    1 voor Livenstro, 1 voor Rutte, Hansie de rolmops had er zelf al een paar,

    dan zien die jongens er eerdaags met die gestrekte “”bruine ‘ armen heel netjes uit ,

    fotootje van benno steekpenning op de achtergrond in zijn trouwauto
    op de voorgrond Claus de pedo in zijn hitlerjugend speelpakje

    Maxima’s vader met een redelijk gestrekte arm op de achtergrond

    Ja Uw nieuwe vaderland moet je warm houden , voor het geval dat ??

    geiniger kunnen we het niet maken , toch

    Ich , und mein Hund und mein bruder Heinrich und noch 40 anderen tapferen haben einen kranken hollander ganz kaput gemaakt ,

    nou ome Bob heeft een kalashnikov , eerdaags eens kijken of jullie verwende homo’s en jesuieten lovers 400 km per uur kunnen lopen ,

    op naar de Olympische spelen, kogels terug koppen ,

    ome bob

 6. Peter Selie

  Ach, ach, ach Hitler en z’n vriendelijke kornuiten worden er weer eens als voorbeeld erbij gesleept, althans als men de hierboven foto mag geloven. Het is een typerend voorbeeld van selectieve linkse waarheidsbevinding om het rechts extremisme met de nazi’s en hun krankzinnige misdaden tegen de mensheid te vergelijken, tja de schrik zit er nog steeds in na dik 70 jaar. De Jodenvervolging en de naadloze aansluiting van de holocaust wordt even voor het gemak vergeten door “socialistische” vrinden, de rooie rotzakken hebben er een handje van weg om met deze onsmakelijke verdraaiing van de werkelijkheid elke discussie tot op het bot te frustreren. Sommige van deze engerlingen die het socialisme in het politieke hart hebben gesloten gaan zelfs zó ver dat ze de holocaust gewoon kei hard ontkennen om hun politieke tegenstanders de wind uit de zeilen te nemen, maar vooral zich als progressief willen voordoen. Het rechts extremisme wat door de auteur óók al aangehaald werd, kan vele vormen aannemen, vooral de islam criticasters wordt met veel gemak dit negatieve predicaat opgeplakt van rechts extremist, xenofoob, islamofoob. Terwijl de rooie rotzakken wel zo ver gaan om de islam in al zijn verschrikkelijke verschijningsvormen sinds medio de 50 tiger jaren ruim baan hebben gegeven om zo van een soeverein land naar een sharia rechtsstaat willen transformeren. Nou durf gewoon te beweren wanneer men voor de islam kiest dan ben je onderdeel geworden van dit heikele probleem.

  1. toetssteen

   @Peter Selie
   Kunt u mee aan de gang blijven, men wenst toch niet te luisteren.

   1. Peter Selie

    Tja beste toetssteen het zit nu eenmaal in het aard van het beestje, in ieder geval “Wir haben es nicht gewusst” met deze dooddoener kunnen ze niet meer mee aankomen.

    1. Sarko

     Als Peter begint met beste *** .. kijkuit hij slaat zo een arm om je schouder, paaien is zijn kracht…

     1. ome Bob

      nou Sarko
      ik ken en volg Peter Selie nou een jaartje of

      dan zijn de geweldige stukken van Peter toch een 1000x beter dan dat SP / CPN gelul van jou hier

      beetje slap zeiken, 1 regeltje , dus houdt gewoon je vervelende rotkop tegen mensen en kanjers als Peter
      je mag zijn schoenen nog niet vastmaken , in vergelijk

      als het om reageren gaat,

      maar ja , je kunt je gewoon beter bij die 2 alles beter wetende AZIJN ZEIKERS, EN ANAAL GENOMEN BLOEIENDE HOLBEGONIA’S aansluiten .

      soort zoekt soort ,

      de 2 hersenlozen hebben gewoon altijd hier het grootste woord, hoe je ze ook om hun oren slaat ,
      het is gewoon een opgedrongen haat van de jesuieten paters

      ZULKE MENSEN MOETEN ZE OPSLUITEN !!!

      maar dat komt nog , Hutten staat dan voorop op de open veewagen naar het malieveld , die woont daar om het hoekie
      dus , die hoeft dan niet zo lang meer te staan

      ik kom zeker kijken, whahahaha

      ome bob

  2. Norman Corinth

   Als rechts-extremisme niets met het Nazisme te maken heeft rijst de vraag waarom dit soort groepen zich vaak neo-nazi’s noemen, zich tooien met de symboliek van het nazisme en een ideologische inhoud ventileren die sterke gelijkenis vertoont met die van het Nationaal-socialisme. De enige verandering die men soms waarneemt is dat de Joden zijn vervangen door moslims.

   1. Houtlijm

    Simon vergroot de dingen weer eens uit, zijn bekende tactiek. “De vraag waarom dit soort groepen zich VAAK neo-nazi’s noemen etc.” is volstrekt onjuist en suggestief. Het moet natuurlijk SOMS zijn, een wereld van verschil. Er zijn enkele zeer kleine groepjes die nooit een voet aan de grond krijgen en volstrekt verwaarloosbaar. Wat hij altijd ‘extreem-rechts’ noemt zijn vrijwel altijd keurige maar verontruste burgers. Kijk naar PVV, naar FN, naar Orban. Geen geweld, geen racisme, oplossingen via de politieke weg. Kortom Norman Ceteris blaast de zaak weer op en denkt dat dat niet gezien wordt.

    1. Floris

     Degenen die zich neo-nazi’s noemen zijn niet extreemrechts, zo worden ze slechts neergezet door dezelfden die de nazi’s extreemrechts noemen.

     Kijken we naar de neonazi Constant Custers dan blijkt dat hij wel wat in de SP ziet:

     “Hij gaf aan dat zijn politieke voorkeur, indien er niet de mogelijkheid is om NVU te stemmen, bij de SP ligt. Volgens Kusters is het verschil tussen de NVU en de SP enkel dat de NVU ‘het eigen volk’ op de eerste plaats zet.[2][3] Hij ziet zichzelf niet als nationaalsocialist, maar als ‘volkssocialist’ c.q. volksnationalist en beschouwde Geert Wilders als een zionist van de Israëlische ‘piratenstaat’,[4] waar hij zelf voorstander is van een Palestijnse staat.”

     (wikipedia)

   2. Vabis

    Heeft die Huttenhufter nu weer een andere alias, ik begrijp het wel, die wil straks niet herinnerd worden aan zijn politieke voorspellingen wanneer b.v. Donald Trump de nieuwe POTUS wordt en de PVV na de volgende verkiezingen in Nederland de grootste partij wordt!

    1. Beukman

     En waarom heb jij dan een ander alias, @Vabis? Waaraan wil jij niet worden herinnerd?

     1. Houtlijm

      (Sorry: off topic) Beukman, kun je al hard maken dat vrijwel alle stembureaus in de USA in handen zijn van de Republikeinen? Je zou het nog even opzoeken en erop terugkomen. Je hebt dat namelijk met veel aplomb geroepen in de draad “Zieke en antisemitische Trump-fans willen joodse journalisten doodschieten in concentratiekamp” en aan die holle frase je betoogje opgehangen. Anders kun je alles altijd zo snel vinden. Of moeten we er soms van uitgaan dat je maar wat hebt verzonnen en gelogen?

     2. Beukman

      Ik heb wel wat anders te doen dan urenlang naar de bron van een berichtje zoeken, klein kind @Lijmpje. Ik ben duidelijk geweest: ik heb een paar dagen geleden gelezen dat veruit de meeste stembureaus worden beheerd (dat is iets anders dan “in handen van”) door Republikeinen, en nee, ik heb dat bericht nog niet teruggevonden, wat komt omdat het nogal rottig googelen is.
      Als je denkt dat ik lieg, zeg het dan gewoon even, dan weten we dat ook weer.

 7. Sniper666

  Bekende natuurkundige wet –> ACTIE = REACTIE. Als deze interactie eenmaal op gang komt is het eind voorlopig zoek totdat men een factor weg neemt.

 8. ikweetwatikwil

  Norman Corinth. Ga nu verdorie niet met de vergelijking van “Joden zijn vervangen door moslims” aankomen Je was al van het padje , maar nu helemaal. Wie draaien de Joden het liefst de nek om. Juist Norman, de moslims. Is het je duidelijk? Ik weet dat de kontkruipers van moslims niet bij hun volle verstand zijn . Maar zo erg!!!

 9. hans-e-pans

  Vreemd dat als het bij dit soort aanslagen geen moslim is alles van de dader wordt prijsgegeven behalve dan zijn naam. Als het toch een moslim zou zijn is de boodschap heel kort en bondig, het is een verwarde man/vrouw.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.