Barbaars Saoedisch regime geeft blogger Raif Badawi weer stokslagen

Geen categorieokt 19 2016, 12:00
Het achterlijke extreem-islamitische regime van Saoedi-Arabië gaat binnenkort wéér los op de rug van Raif Badawi.
In 2014 werd Raif schuldig bevonden aan het 'beledigen' van de islam. Nou wist ik niet dat een religie zich beledigd kon voelen, maar blijkbaar vinden de misbaksels in Saoedi-Arabië dat wél. Zijn straf? Tien jaar cel en maar liefst duizend zweepslagen.
Zoals wij toen al uitlegde noemt Badawi zich een liberaal en zette hij enkele jaren geleden een forum op voor gelijkgestemden. De site heette ‘Bevrijd Saoedische Liberalen.’
Het forum werd al snel bezocht door andere liberalen die geen hoge dunk hebben van de officiële islamitische versie van Saoedi-Arabië, het Wahabisme. Niet zo gek, want deze zieke ideologie staat voor alles waar echte liberalen een hekel hebben: de onderdrukking van andersdenkenden, de beknechting van vrouwen, en implementatie van de islamitische wet, de sharia.
Badawi verzette zich daar dus tegen. Aangezien de haters in Mekka dat niet konden waarderen werd hij vervolgd en in eerste instantie veroordeeld tot zeven jaar cel en zeshonderd zweepslagen. Ongelooflijk genoeg vond de aanklager dat een te milde straf. In het hoger beroep werd de moedige blogger vervolgens veroordeeld tot tien jaar cel en duizend zweepslagen: echt een ongekend barbaarse strafmaat.
Aangezien zelfs de knettergekke Saoedi's begrijpen dat je iemand doodslaat als je hem duizend zweep- of stokslagen geeft wordt Badawi's straf in verschillende delen uitgevoerd. Vorig jaar ontstond er geheel terecht een enorme controverse toen hij de eerste vijftig slagen kreeg. Naderhand was hij eerder dood dan levend. Het is een wonder dat hij dat deel van de straf overleefde.
Nu staat hem volgens ingewijden een nieuwe ronde te wachten.

De Raif Badawi Foundation in Canada pleit samen met de vrouw van de blogger voor zijn vrijlating.

De organisatie zegt tegen persbureau Reuters uit betrouwbare bron te hebben gehoord over de nieuwe ronde lijfstraffen die elk moment kunnen worden uitgevoerd.

De Canadese minister van Buitenlandse Zaken is één van de weinige Westerse leiders die het regelmatig opneemt voor Badawi. Ook nu weer:

"We proberen om de meest accurate informatie te krijgen, want als deze informatie klopt, dan is dat schandelijk. Canada veroordeelt dit soort lijfstraffen."

Het meest schokkende aan deze zaak is dat het Westen nog altijd zaken doet met het achterlijke, barbaarse Saoedische regime. Het Huis van Saoed verrijkt zich met óns geld en ten koste van vrijheidsstrijders als Badawi. Dat kan en mag niet langer zo doorgaan. In Nederland én de rest van Europa moeten we met een plan komen om energie-onafhankelijk te worden zodat we geen olie uit Saoedi-Arabië meer nodig hebben. En daarna kunnen we maatregelen nemen om het koninklijk huis van dat land financieel in één klap volledig te ruïneren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten