Wahabisme in actie: Saoedische blogger krijgt zweepslagen voor ‘beledigen islam’

Saoedi-Arabië veroordeelt de aanslag op Charlie Hebdo, maar geeft een niet zo puriteinse blogger 1.000 zweepslagen.

De koning van Saoedi-Arabië doet maar wat graag zaken met het Westen. Door ons is hij namelijk knetterrijk geworden: Europa en Amerika kopen massaal Saoedische olie. Zonder ons als klanten was het Saoedische koningshuis al lang gevallen.

In veel gevallen zou dat heel triest zijn – je zou de monarch immers een bondgenoot van het Westen kunnen noemen – maar in dit geval ligt het iets genuanceerder. Saoedi-Arabië doet namelijk weliswaar zaken met ons, maar is ondertussen fundamentalistisch tot op het bot.

Case in point: de Saoedi’s hebben de aanslag op het hoofdkantoor van Charlie Hebdo veroordeeld, maar zijn vandaag wél begonnen met het uitdelen van zweepslagen aan de blogger Raif Badawi. De reden? Hij zou ‘de islam’ beledigd hebben.

Nu wist ik niet dat religies gevoelens hadden, maar blijkbaar is dat wel zo in het geval van de islam:

De Saudische blogger Raif Badawi, die vorig jaar werd veroordeeld tot tien jaar cel en duizend zweepslagen wegens het beledigen van de islam, krijgt vandaag zijn eerste ronde zweepslagen. Tijdens een openbare geseling krijgt Badawi vijftig zweepslagen voor een moskee in Jeddah. De overige slagen worden verdeeld over een periode van vijftig weken.

Badawi noemt zichzelf ‘liberaal’ en zette enkele jaren geleden een online forum op voor gelijkgestemden. De site heette ‘Bevrijd Saoedische Liberalen.’

Het forum werd al snel bezocht door andere liberalen die geen hoge dunk hebben van de officiële islamitische versie van Saoedi-Arabië, het Wahabisme. Niet zo gek, want deze zieke ideologie staat voor alles waar echte liberalen een hekel hebben: de onderdrukking van andersdenkenden, de beknechting van vrouwen, en implementatie van de islamitische wet, de sharia.

Lees verder op pagina 2.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. VVM

  En onze voormalige koningin schurkte zich vol overgave tegen dit bewind aan, om je dood te schamen.

  1. aquarius

   ja en doet nog steeds !
   Nu is géén : ” wij zijn raif Badawi” . Dus de hypocrisie van al die gasten gisteren op al die pleinen is overduidelijk .

 2. Willie.F

  Allemaal flauwe kul, heeft niets met de Islam te maken.Het is gewoon een S.M behandeling waar deze man om gevraagd heeft.

 3. tipo

  Er zijn fairtrade bananen, er is faitrade chocolade, er is een bank die uitsluitend belegt in duurzame en vreedzame projecten. Waarom is er dan geen fairtradebenzine en diesel op de markt?

  Nu worden Nederlandse automobilisten min of meer gedwongen om mee te betalen aan de Staatsterreur van Saoedi Arabie.

  Ik zou dat wel eens bij benzinestations willen zien. Saoedische benzine voor 1,50 per liter. Noorse benzine voor 1,70 per liter.

  Ik zou echt voor de Noorse benzine kiezen.

  Ik wil die keuze hebben.

 4. Michel108

  http://10news.dk/nicolai-sennels-we-have-islamonausea/

  Kijk ajb even naar Nicolai Sennels’ site en commentaren.
  Hij is hoog opgeleid en hiermee schiet meteen het “PVV-profiel” mis dat de goedmensenpolicorbrigade zo graag afvuurt op critici van de islam.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.