Syriërs kidnappen en doden religieuze politie ISIS

Syriërs kidnappen en doden religieuze politie ISIS

Oeps, het islamitische kalifaat blijkt iets minder populair dan Abu Bakr al-Baghdadi hoopte.

Het zal 'kalief' Abu Bakr al-Baghdadi verbazen, maar het heeft er alle schijn van dat zijn regime niet zo populair is als hij hoopt. De BBC bericht namelijk dat boze Syriërs verschillende leden van ISIS' religieuze politie gekidnapt hebben... en zelfs vermoord. Jawel:

Reports from Syria say that some members of the religious police force set up by the militant group Islamic State (IS) have been kidnapped. Activist group the Syrian Observatory for Human Rights said they had been ambushed and abducted by unknown gunmen in the eastern city of Mayadin.

The force patrols areas held by IS and enforces its version of Islamic law. It comes a day after reports that the force's deputy leader in the same area had been killed by unknown assailants.

Volgens de Britse zender zijn Syriërs woedend dat ISIS de 'sharia' nogal strikt implementeert. Zij willen gewoon lekker leven - in vrijheid - maar ISIS denkt dat net een beetje anders over. Een ieder die zich niet aan de strenge regels van al-Baghdadi houdt wordt gestraft. Dat geldt zelfs voor mensen die af en toe een sigaretje roken, wat volgens extremisten haram is.

Jammer genoeg voor de 'kalief' zijn er nogal wat Syrische moslims die wel van een sigaretje (en een waterpijp) houden en die hun buik vol hebben van zijn dictatoriale regels.

According to reports, the force's deputy commander in the area had been captured, tortured and beheaded. His severed head was reportedly found with a cigarette in its mouth and close by was a note with a mocking reference to the fact that smoking is a sin in the eyes of the religious police.

Het is ietwat ironisch, maar zo wordt het recht om te roken dus dé reden voor Syriërs om ISIS weg te jagen. Ze kunnen blijkbaar zonder problemen een genocide plegen op niet-moslims, maar waag het eens om aan onze sigaretten te komen!

Nou ja, we moeten er maar dankbaar voor zijn dat het Syrische verzet groeit. Nu hopen dat ze op nog grotere schaal toeslaan en ISIS de Totale Oorlog verklaren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Syrië Radicale Islam ISIS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer